Şimdi Ara

Hyundai Sonata 2015 ilk Android Auto destekli otomobil oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Hyundai Sonata 2015 ilk Android Auto destekli otomobil oldu


     

    Yazılım devlerinin mobil cihaz pazarındaki sıkı rekabeti yavaş yavaş otomotiv sektörüne de sıçramaya başladı. Apple, Google ve Microsoft araç içi eğlence sistemlerine girebilmek için vargüçleriyle mücadele ediyor. Otomotiv üreticileri de tüketiciye yönelik en doğru seçimi yapmaya çalışıyor. 




    Bilindiği gibi Google'ın araç içi eğlence sistemlerine yönelik Android Auto adında bir platformu mevcut. Platform Android telefonunuza bağlanarak ekrana özel bir arayüz getiriyor ve bu arayüz üzerinden çağrı alma, SMS gönderme, müzik ve harita kontrolü gibi fonksiyonlar yerine getirilebiliyor. Ayrıca sürücü telefona değil aracına daha fazla odaklanabiliyor. 




    Otomotiv devlerinden Hyundai, 2015 model Sonata modellerinde Android Auto platformunun ön yüklü olarak geleceğini açıkladı. Ayrıca bu modelleri satın almış olanlar yetkili satıcılara giderek Android Auto güncellemesini alabilecekler. 




    Bu yenilik yaz aylarından itibaren uygulanmaya başlayacak. Ayrıca hali hazırdaki müşteriler için USB üzerinden Android Auto güncellemesini yükleyebilecek bir çözüm üzerinde de çalışılıyor. Gelişmeler yarın ki I/O 2015 konferansında açıklanacak.  

     

     








  • Anasayfa resmi audi, başlık hyundai
    Hyundai Sonata 2015 ilk Android Auto destekli otomobil oldu
  • Otomobil üreticileri, eğlence ve destek yazılım sistemlerini tüm araç yazılımına entegre etmeyeceklerdir. Genel itibariyle Araç-Bilgisayarı ve ECU entegre bir şekilde çalışıyor ve bu kodlar tamamen dışarıya kapalı. Ayrıca çok yüksek güvenlik testlerinden geçmek zorundalar. Bu nedele gerek Android olsun gerek iOS olsun otomobilin ana yazılımına entegre edilmeyecektir.

    Ancak, telefon üzerinden ya da ayrı bir tablet donanımıyla eğlence katsayısını artırmak oldukça mümkün. Bunu yaparken telefonunuz ile ister kablo ister BT üzerinden bağlantı da sağlanabilir. Bunun çok da zor olduğunu sanmıyorum. Zaten şehirlerarası otobüsler için çok gelişmiş olmasa da benzer sistemler kullanılıyor. Bunların bir nebze daha profesyonel ellerden geçerek gündelik kullanıma uyarlanması bence çok zor olmayacaktır.

  • ECU' nun kod algoritması zaten farklı ve kapalı kod çalışan bir devre, daha çok görsel ve konfora yönelik uygulamalarda kullanılacağını düşünüyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.