Şimdi Ara

Arıza kaydına rağmen çözülmeyen ADSL Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 3 senedir TTNet kullanıyorum normal adsl bağlantı. Bu zamana kadar sadece 2 defa adsl kopma sorunu yaşadım, bu kopmalarda adsl gider düzelene kadar gelmezdi o yüzden müşteri hizmetlerini arıyordum 1,2 saate düzeliyordu .

    Şuan ki problemim çok farklı. 2 haftadır adsl belirli aralıklarla gidiyor saatte bir , 20 dakikada bir bazen 10 saat boyunca hiç gitmiyor kafasına göre takılıyor . Müşteri hizmetlerini 7. defa aradım sonuç aynı sadece arıza kaydı alıyorlar. Modemi değiştirdim , switchli switchsiz denedim, kabloları kontrol ettim vs hep devam etti ve müşteri hizmetlerini arayıp bu durumu izah ettiğimde "arıza kaydınız alınmıştır gerekli işlemler ekibimiz tarafından yapılacaktır, gerek duyulduğunda sizinle irtibata geçilecektir" deniliyor 2 haftadır televizyonda izlenmiyor bu yüzden .

    Sorun ne olabilir ttnet kaynaklı mı yoksa evin iç kablolarından dolayı mıdır ?







  • Kablolarda gevseklik olmus olabilir ankastre veya saha dolabindan modem arayuzundeki hat degerlerini atin suan sinyal varsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durum bu dediğim gibi internet var ama birden adsl gidiyor tekrar geliyor ama sık sık olduğundan hiçbir şey yapılamıyor

     Arıza kaydına rağmen çözülmeyen ADSL Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeraStar -- 25 Mayıs 2015; 23:00:37 >
  • SNR değerinde sorun var. Ya modem hatalı gösteriyor ya da kablolamanız çok kötü.
    Hat zayıflamasına göre saa dolabına çok yakınsınız. VDSL'e geçiş yaptırın.
  • HeraStar H kullanıcısına yanıt
    Farklı bir modemle ölçüm yaparmısınız bu şekilde zor durması lazım snr diplerde ev telefonunuz varmı ? varsa kontrol edin bakalım bir parazit bir uğultu duyuyormusunuz.
  • @Turkforce
    Kablolama çok kötü çünkü adsl kablosunu duvardan gelen kabloyla birleştirmek için adsl kablosunun ucunu açmak zorunda kaldık . Evde binanın giriş katında bahsettiğiniz dolaba yakın olma şansı çok yüksek . VDSL e müşteri hizmetlerini arayarak geçiş yaptırabilir miyiz ve ne gibi faydası olur ?



    @VDSL
    TP link modemle olan ölçüm bu. Switchteki kablonun bir tanesi bozulduğu için bayadır telefonu kullanmıyoruz direk duvardan gelen kablonun ucunu adslin ucunu kesip 2 li bantlayarak alıyoruz oda modeme gidiyor. Telefonu taktım başta ses biraz garip geliyor arama yapamıyorum ama numara yazdığımda herhangi bir gariplik yoktu

     Arıza kaydına rağmen çözülmeyen ADSL Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeraStar -- 26 Mayıs 2015; 0:20:23 >




  • HeraStar H kullanıcısına yanıt
    Düzgün bağlantı sağlayın bunda snr yükselmiş vdsl2 geçişi isteyin üsteki arkadaşında söylediği gibi vdsl2 modem gerekir.
  • Sadece bağlantıyı düzeltsek olmaz mı? Şuan kullandığım modem airties air 5341.

    VDSL 2 modem masraflı olur şuan benim için vdsl2'ye geçtiğimde herhangi bir hız değişikliği vs olacak mı aralarındaki fark nedir?
  • HeraStar H kullanıcısına yanıt
    24 mbit yükleme hızın 2 mbit olacak yarı fiber gibi birşey hat daha stabil oluyor filan bağlantıyı tesisatını gözden geçir düzelir.
  • Bulunduğum yere fiber gelmiyormuş müşteri hizmetleri öyle demişti ve alabileceğim en hızlı paket buymuş . peki ben vdsl2 ye geçtiğimde bana modem vs vermeyecekler birde paket fiyatında artış olacak değil mi ?
  • HeraStar H kullanıcısına yanıt
    Modemi onlar veriyor taahhüt ile inidirmli kullanırsın şuan ne kadar ödüyorsun bilmiyorum bilgi alın hocam mh den.
  • Peki teşekkürler ilk iş bilgi alacağım . Son bir sorum TTNetin haritasından baktığımda bulunduğum yerde hipernet var yazıyordu ama müşteri hizmetleri öyle demedi biraz garip VDSL2 HiperNet olarak geçiyor değil mi ?
  • HeraStar H kullanıcısına yanıt
    evet hipernet 24 mbit olmadı müdürlükten hat sahibi halleder daha kesin bilgi veriyor onlar.
  • Müdürlüğe gidip geçiş yaptırabilirsiniz. Modemi de 12 taksitle alabilirsiniz. Piyasaya göre ucuzdur. En son 9TL*12 taksitti, mevcut fiyatı bilmiyorum.
    VDSL olursa düşük SNR değerlerinde daha stabil bağlantı sahibi olursunuz.
    Yok bunlarla uğraşamam diyorsanız bina girişinde ankastreden itibaren ek olmayacak şekilde yeni kablo çekin ya da çektirin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.