Şimdi Ara

Hangi kombiyi seçmeliyim yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Evim için bir kombi almam gerekiyor. Ev 175 m2. Evde koridorda 60 cm, mutfakta 80cm, oda1 de 100cm, oda2 de 80 cm, oda3 de 80cm, oda4 de 110cm, salonda 2 adet 120 cm, 2 banyoda 1 büyük boy birde küçük boy havlu için radyatör bulunuyor. Ev geneli kuzey cephe. Salon çift cepheli köşede. Mutfak ve oda1 batı cephe.

    Kapasitesi ne olmalıdır?
    Viessmann düşünüyoruz. Tavsiye eder misiniz?
    Bir de forumda kombiyi balkona koymayın diyor. Ben balkona koymak zorundayım. Çok etkiler mi?
    Oda termostatı veya ttermostatlı vana çok fark ettiriyor mu? Bunun için bir süre kullandıktan sonra mı karar vermek gerekir?

    Sorularımı cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solaris -- 23 Mayıs 2015; 21:47:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • solaris kullanıcısına yanıt
    Yalıtım var mı? Yaşadığınız yer neresi? 175 m² net mi? Petek uzunlukları yetersiz gözüküyor.

    Viessman Vitodens 050 tercih edebilirsiniz, balkonda olacaksa kaliteli yalıtımlı dolap içinde olsun ayrıca açıkta kalan tüm borulara da izolasyon yaptırın.
    Oda termostatı veya termostatik vanayı yukarıdaki soruların cevabına göre değerlendiririz.
  • @Zebza cevap için teşekkürler. Yalıtım var binada. Sakaryadayım. Odalar, banyo ve holun toplamı 145 m2. Buderus markanın da iyi olduğunu okudum forumdan. Buderus ve Viessmann arasında hangisini tercih etmeliyim?
  • solaris kullanıcısına yanıt
    Bütçe sıkıntınız yoksa Buderus GB072 ilk tercihiniz olsun orjinal Alman'dır lakin fiyatı 3000 TL civarı. 145 m² için 7,5 metre petek yalıtımlı bina bile olsa büyük olasılık yetersiz gelir kaba taslak hesap ile 12 metre civarı olmalı, bir kış böyle geçirip ısınma sorunu yaşarsanız sonraki yaz odaların peteklerini büyütürsünüz. Aslında Sakarya'da yaşadığınızdan Airfel Digifel Premix kombisini almanızı tavsiye ederim Daikin güvencesi ile Hendek'teki fabrikada üretiliyor merkez servis avantajınız olur üstelik gayet güzel bir cihaz, ileride petek boylarını uzatma ihtimali olduğundan 29kW modelini alınız geniş modülasyon aralığı sayesinde fazla gaz tüketimi endişeniz olmasın. Şimdilik sadece oda termostatı taktırın aşırı ısınan odalarınız olursa daha sonra termostatik vana taktırabilirsiniz.
  • Oyle diyorsaniz o zaman Airfel alayim. Yerli mali en azindan. Bir de soyle birsey duydum kombi kapasitesi cok buyuk oldugunda dogalgaz firmasi onay vermiyormus diye. Bu dogru mudur? Bu kapasite (29kw) benim icin buyuk olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • solaris kullanıcısına yanıt
    Projenizdeki kapasite 24kW gözüküyorsa sorun çıkabilir, en kötü ihtimal projeyi çizen firma düzeltme verir. Tesisatınız mobil sistemse (Sistem 2000) petekleri büyütseniz bile 25kW modeli de yeterli gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 27 Mayıs 2015; 11:06:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.