Şimdi Ara

NSA şimdi de Google Play ve Galaxy Apps mağazalarının peşinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • NSA şimdi de Google Play ve Galaxy Apps mağazalarının peşinde


     

    Günümüzde insanların kişisel bilgilerini paylaştığı mecralar istihbarat birimleri için altın madeni haline geldi. Google, Apple, Facebook, Twitter gibi sosyal ağlara erişebilmek anında milyarlarca insanın kişisel bilgilerini ve belki de konumlarını bu birimlerin ellerine bırakıyor. Şimdi ise sırada Google Play ve Galaxy Apps var.




    Milyonlarca akıllı telefonu giriş yaptığı ve uygulama indirip cihazına kurduğu uygulama mağazaları iddiaya göre ABD Ulusal Güvenlik Ajansı - NSA'in yeni hedefi durumunda. 




    Kullanıcı tarafından güvenli kabul edilen ve tereddüt etmeden etkileşime geçilen bu mağazalarda NSA çeşitli zararlı yazılımlar içeren uygulamaları akıllı telefonlara göndermeyi ve sonrasında da kişisel veri akımı sağlamayı amaçlıyor. 




    Ortadaki adam adı verilen bu teknikte kullanıcıların mağazalara olan veri trafiği tespit edildikten sonra bu trafiğe müdahale ediliyor. Kullanıcı uygulama mağazasına bağlanırken hacker da telefona kötü niyetli kodlar yollayabiliyor. Bunun yanında doğrudan mağazalara müdahale ederek kullanıcıların verilerinin elde edilmesi de mümkün.




    Bu proje Five Eyes adı altında NSA'in liderliğinde yürütülüyor. Projede ABD, Kanada, Yeni Zelanda ve Avusturalya istihbarat birimleri yer alıyor. Proje 2011 yılında özellikle Arap Baharı ayaklanmaları esnasında başlamış ve muhtemel yeni ayaklanmaları önceden öngörebilmek amaçlanmış. Projenin çalışmaları Kanada ve Avusturalya'da gerçekleştirilmiş. 




    Projede ağırlıklı olarak Sudan, Senegal ve Kongo gibi Afrika ülkeleri başta olmak üzere Küba, İsviçre, Fas, Bahamalar, Hollanda ve Rusya ülkelerine yoğunlaşılmış. İddialar ise elbette dünyaca ünlü itirafçı Edward Snowden'den geliyor. 




    Diğer bir iddia ise UCBrowser tarayısındaki açık. Özellikle Asya kıtasında 500 milyon kullanıcıya ulaşan UCBrowser içerisindeki açık sayesinde kullanıcıların telefonları ile ilgili bilgilere ulaşılabiliyor. Böylece örneğin bir askeri birliğin iletişim kanalına erişilebiliyor. Bu açığın şu anda yamandığı belirtiliyor. 




    Five Eyes projesine mensup ülke istihbarat birimlerine ulaşıldığında ulusal güvenlik nedeniyle pek çok tedbir alındığı cevabı verilmekle yetiniliyor. Yani kimse projeyi reddetmiyor. Görüldüğü üzere NSA işi iyice ilerletmiş gibi görünüyor. Normalde hacker gruplarına tedbir almamız gereken konuları anlaşılıyor ki NSA gibi kurumlara yönelik de almamız gerekiyor.  

     

     








  • Blackberryden başkası yalan , diğer sistemlerin güvenliği yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir virüs çıkmadan önce antivirüsü yazılır.
    Hiçkimse masum değil özellikle istihbarat kurumları.
    Siber dünyada emniyet yoktur
  • Kaddafi'yi indiren, Ortadoğu'yu karıştıran zaten ABD nin ta kendisi.

    Olası olayları önceden görmek değil, olayları alevlendirmek için kullanıyor bu taktiği.

    Gerçi haberi yapan Ekrem71 miş, çok bir şey beklemek hata olurdu.

    Blackberry neden istenmiyor, gayet ortada.

    Ne paragöz kapalı kutu Apple, ne de donanım canavarı Android.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut_baris -- 23 Mayıs 2015; 10:18:58 >
  • A.B.D'deki yasalar gereği NSA'ye yazılım ve donanımların üzerindeki yazılımlara erişim hakkı yasal açıdan var. Bu yeni bir şey değil.

    Bunu kanatlayan son meşhur haber ise NSA ile paylaşılan Skype kaynak kodlarının bir çalışan tarafından internete sızdırılmasaydı.

    ABD'ce şirketiniz var ise ve yüksek teknoloji üretiyorsanız, NSA için bir turuva atı o ürünün içine yerleştirilir. Bu gizli bir şey değil. Bu uygulamada zorunludur. Keyfi değildir yani.

    Bundan kurtulmanın tek bir yolu var. OPen Source teknolojiler kullanacaksınız. Bu durumda kimse kimseye truva atı yollayamaz..

    Dünya'da veri güvenliğini garanti eden ürünlerden en meşhuru, Mozilla üretmeye çalıştığı Firefox OS, Gnu/Ubuntu Linux gibi işletim sistemleridir.

    Windows, MacOsx gibi kapalı kod bir ürün kullanıyorsunız, NSA bir tuşla makinenize erişir ve bunu ruhunuz bile duymaz.

    Mesala Facebook'un asıl sahibinin CIA olduğu ve kuruluşunda finans ettiği yönünde haberler ABD haberlerinde çokça yazıldı. Yani Facebook bir internet girişiminden fazlasıdır..

    Zamanında bu konu hakkında yazmıştım :https://muratodunc.wordpress.com/2012/04/25/sosyal-medya-istihbarat/





  • Laptoplardaki kameradan gözetlenmediğimizi iddaa edebilir misiniz?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcoyundelisi

    Blackberryden başkası yalan , diğer sistemlerin güvenliği yok.

    Onunda geçmişi skandallar ile dolu. Gönderilen mailler önce blackbery merkezine oradan sağlayıcıya gidiyordu. Bu olay ortaya çıktıktan sonra. Her ne kadar o merkezden " biz okumuyoruz" diye açıklama yapsalarda, siyasiler arasında yoğun olarak kullanıldığından ülkeler bu telefonu bir bir yasaklamaya başlamıştı.

    http://m.radikal.com.tr/teknoloji/blackberryye_dalga_dalga_yasak_geliyor-1012121

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bilgi kısmını geçtim telefon kasmasın diye stok tarayıcıyı bile devre dışı bırakan bir insanım ben kim bilir bu ne kadar kastırır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herşeyi yerli malı kullanmak bu yüzden çok önemli.Rusya akıllandı kendi mobil ve masaüstü işletim sistemini hatta ciplerini bile üretmeyi düşünüyor. Çin ne yaptı google vs. Birçok dünya çapında siteyi yasaklayarak yerlerine kendi ürünleri siteleri koydu.Sonuç olarak yerli malı kullanan milletler zamanla dünya gücü olurken sürekli başka ülkelerin ürünlerini kullananlar hem modern köle olurlar hem de gizlilik vs. başkalarının kontrolüne geçer

  • MURATSPLAT M kullanıcısına yanıt
    Dedikleriniz biraz alakasız kalmış, Play Store da açık kodlu. NSA Play Store ağına müdahale etmeyi planlıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UltimateEchelon

    Herşeyi yerli malı kullanmak bu yüzden çok önemli.Rusya akıllandı kendi mobil ve masaüstü işletim sistemini hatta ciplerini bile üretmeyi düşünüyor. Çin ne yaptı google vs. Birçok dünya çapında siteyi yasaklayarak yerlerine kendi ürünleri siteleri koydu.Sonuç olarak yerli malı kullanan milletler zamanla dünya gücü olurken sürekli başka ülkelerin ürünlerini kullananlar hem modern köle olurlar hem de gizlilik vs. başkalarının kontrolüne geçer

    +1

    Bizim RTE Türkiye'ye Amerika'nın gelip internet şebekesi kurmasına izin veriyor. Buna karşı çıkmalıyız. Ama yine burnunun dikine gider amerikan uşağı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DaRKFoRCeS

    Bir virüs çıkmadan önce antivirüsü yazılır.
    Hiçkimse masum değil özellikle istihbarat kurumları.
    Siber dünyada emniyet yoktur

    Hiçbir yerde emniyet yok ki
  • Bu yeni bir şey değil ki.Zaten bu platformlar amerikan gizli servisi kontrolünde.
  • ABD İOS ve Android ile neredeyse tüm dünyayı kontrol ediyor zaten. Bunun karşısına acilen bi sistem çıkmalı diyeceğim ama o sistem de mutlaka bu işlerde kullanılacaktır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert1907

    ABD İOS ve Android ile neredeyse tüm dünyayı kontrol ediyor zaten. Bunun karşısına acilen bi sistem çıkmalı diyeceğim ama o sistem de mutlaka bu işlerde kullanılacaktır.

    Meego vardı ama onunda fişini çektiler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blackberry eski bir istihbarat proji.Hangi filmdi hatırlamıyorum şu malum komplo,aksiyon tarzı eski bir filmdi. filmin son sözü yeni bir projeden bahsediyordu. Adı da blackberry di!. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardman01

    quote:

    Orijinalden alıntı: DaRKFoRCeS

    Bir virüs çıkmadan önce antivirüsü yazılır.
    Hiçkimse masum değil özellikle istihbarat kurumları.
    Siber dünyada emniyet yoktur

    Hiçbir yerde emniyet yok ki

    Aynen öyle, yolda yürürken sizi birinin silahla çekip vurmasını engelleyen bir güç var mı ? Nüfusu/kullanıcısı fazla olan hiçbirşeyde güvenlik yoktur.
    Çünkü denetim bir yerden sonra imkansızlaşır.
  • Güvenlik sadece devletin başındakiler için var. Scarface'de diyor ya adam "Kimse sana adalet yada başka bir şey veremez. Eğer adamsan sen alırsın."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9B9D22A8A -- 24 Mayıs 2015; 1:15:13 >
  • MURATSPLAT M kullanıcısına yanıt
    Ubuntu vs. de çok iyi değiller, kodları inceleyip kendimiz derlemeden de neyin iyi olmadığını bilemeyiz. Ubuntu kullanırken adı sanırım Zeitgeist daemon diye bir servis, NSA'in yaptığı gibi iyi bilgi topluyordu. Ticari arama motoru kısmı vs. pek çok bilgi toplanabilecek noktaya sahipti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elsa

    Dedikleriniz biraz alakasız kalmış, Play Store da açık kodlu. NSA Play Store ağına müdahale etmeyi planlıyor.


    Andoid'de sayısız kapalı kod çekirdek sürücüsü ve sistem yazılımı var. Cihazla gelen yazılımlarında NSA truva atı olmadığının kanıtını bulmazsınız. Bir de bahsettiğim gibi A.B.D satılan tüm yüksek teknoloji ürünlerinde NSA truva atları vardır. Çünkü bu yasal zorunluluktur. Bunlarlar ilgili yüzlerce haber yayınlandı ve hiçbiri de yalanlanmadı.

    100% open source yazılım ile ürün geliştirilmişse o zaman güvenlikten emin olabilirsiniz. A.B.D'de üretilen bir üründe kapalı kod yazılmlar var ise bir cihazda NSA'dan erişilir.

    CIA'nın bilişim ağı, Unix ve linux türevi sistemlerden oluşuyor. Örneğin SELinux'un geliştiricisi NSA'dır. Onlar girip çıkmadığı delik kalmadığı için bilgi güvenliğinin önemini biliyorlar ve çoğunlukla sistemlerinde Linux türevi sistemler kullanıldığı için ihtiyacı karşılayan Linux çekirdeğine dahil edilen SeLinux güvenlik modulünü geliştirdiler.

    Ayrıca NSA Linux çekirdeğine backdoor diye adlandırılan gizli erişimlere olanak sağlayan yazılımlar eklemek istiyorlar. Linus Torvalds bu istedği resmen NSA tarafından teklif edildiğini söyledi. Ama onlar cevabı şuna benzer bir şey olmuş: Bunu yapmanız imkanız çünkü yazılımlarımız hepsi açık kod. Ve muhakkak bir geliştirici tarafından fark edilir bunun open source sistemler imkansızdır.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.