Şimdi Ara

Adobe, Photoshop Touch'ın gelişimini durdurarak Project Rigel'i görücüye çıkarttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Adobe, Photoshop Touch'ın gelişimini durdurarak Project Rigel'i görücüye çıkarttı 

     

    Tasarım dünyasının çok yakından tanıdığı isimlerden Adobe, bugün resmi olarak yaptığı açıklamayla Photoshop Touch'ın gelişimini durdurduğunu duyurdu. Firma ayrıca gelişmiş fotoğraf düzenleme olanaklarıyla dikkat çeken Project Rigel'i de görücüye çıkarttı.

     

    Son dönemde değişen düzene ayak uydurma adına mobil tarafa çok büyük ağırlık veren ve sadece tasarım ile fotoğraf odaklı birçok uygulama kullanıma sunan Adobe, uzun zamandır mobil cihazlar için markette yer alan fotoğraf düzenleme çözümü Photoshop Touch'un gelişimine son verdiklerini duyurdu. 28 Mayıs tarihinde kadar markette kalacak olan uygulama, şirketin masaüstü deneyimini mobil cihazlarda sunmak istemesi ve her amaç için ayrı profesyonel çözümler sunma stratejisi doğrultusunda geride bırakıldı.

     

    Adobe'nin fotoğraf dünyasında büyük heyecan uyandıran esas duyurusu ise Project Rigel oldu. 2015'in sonuna doğru resmi olarak kullanıma sunulması beklenen mevcut isimlendirmesiyle Project Rigel, tanıtım videosunda Apple iPad bünyesinde çalışma gösteriyor ve direkt olarak fotoğraf düzenleme üzerine odaklanıyor. Oldukça modern ve sade bir arayüzü olduğu görünen uygulama, gerçekten profesyonel işlerin altından kalkabilecek bir alternatif oluşturuyor.

     

    Özellikle detaylarına burada yer verdiğimiz Canon 5DS DSLR fotoğraf makinesinin 50 megapiksel çözünürlüğündeki fotoğraflarında gösterdiği yüksek performans (Bu çözünürlük seviyesi bazı orta seviye bilgisayarları bile zorlayabiliyor) ile dikkatleri üzeri çeken Project Rigel, şimdilik gösterildiği kadarıyla fotoğraflar üzerinden istenmeyen objeleri temizleyebiliyor, yerlerini değiştirebiliyor, Photoshop kullanıcılarının yakında tanıdığı "liquify" aracıyla objelerin yapısını değiştirebiliyor, köşe karartma gibi temel araçlarla geliyor ve hepsinden önemlisi yapılan değişiklikleri geriye alabiliyor.

     

    Mobil cihazların fotoğraf düzenleme noktasında geldiği son noktayı gözler önüne seren bu videoyu direkt olarak aşağıda izleyebilirsiniz. 

     



  • Daha güzel olmuş , arayüz daha fazla hızlandırılmış.

  • Bence gayet yeterliydi, Photoshopta temel olarak kullanılan her araç vardı.

    Severek kullandığım için bence bu durum kötü oldu. Umarım yeni programı sahip olan kullanıcılara ücretsiz veya en azından indirimli verirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 22 Mayıs 2015; 7:44:04 >
  • Başarılı görünüyor ama bataryayı ve işlemciyi çok zorlayacağını düşünüyorum. Profesyoneller için tek seçenek yine Photoshop ve Camera RAW kanımca.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.