Şimdi Ara

Corsair Hydro Series H100i GTX soğutma performansı ile beğeni topluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Corsair Hydro Series H100i GTX soğutma performansı ile beğeni topluyor


     

    Corsair'in geçtiğimiz Şubat ayında duyurduğu Hydro Series H100i GTX hepsi-bir-arada işlemci soğutucusu, yavaş yavaş inceleme ortamlarına düşmeye başladı ve ilk izlenimler genelde olumlu yönde oluyor. 




    Corsair'in 2009 yılında başlattığı Hydro Series hepsi-bir-arada soğutucu serisi yüksek performanslı sıvı soğutma ürünlerini kolay bir yönetim çözümü altında topluyor ve bu nedenle de büyük ilgi görüyor. Ülkemizde de pek çok modeli satışta olan serinin son üyesi Hydro Series H100i GTX oldu.




    Bünyesinde iki adet SP120L PWM fan ve bir adet 240mm radyatör barındıran ürün, 120mm'lik H80i GT ve 280mm'lik H110 GT soğutucuarının arasına konumlanacak. Özellikle 240mm radyatör olması pek çok yüksek performanslı kasanın içerisine uyum sağlayacağı için avantaj olarak görülebilir. 




    Firma ürün için hız aşırtılmış işlemcilere yönelik olarak en mükemmel ısı yayma sistemi tabirini kullanıyor. Radyatör ve pompaya eklenen çıkarılabilir boşluklar özelleştirme konusunda kullanıcılara avantaj sağlarken, Corsair logosu da bir RGB LED ile aydınlatılıyor. 




    Kurulumu oldukça kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilen üründeki Corsail Link desteği sayesinde fanların hızı sessiz veya performanslı olacak şekilde ayarlanabiliyor, ısıya bağlı olarak otomatik  bir hızlanma süreci oluşturulabiliyor ve LED aydınlatma özelleştirilebiliyor. Corsair Link desteği için anakarta bağlanmak üzere pompanın alt köşesinde bir USB kablo mevcut. 




    Ağır yüklere göre tasarlanan H100i GTX bu bakımdan biraz gürültülü çalışıyor. 37.7 desibel gürültü oranı pek çok kullanıcı için oldukça yüksek gelecektir. Bu bakımdan kullanıcılar yazılım ile fan hızını düşürmeyi deneyecektir. 




    AMD tarafında AM2, AM3, FM1, FM2 ve Intel tarafında LGA 1150, 1155, 1156, 1366, 2011, 2011-3 soketleri ile uyumlu olan ürünün işlemciye yerleştirilen kısmında bakır kaplama kullanılması aşınmayı da engelliyor. 




    Corsair Hydro Series H100i GTX soğutucusunun diğer bir dezavantaj görülen tarafı ise fiyatı. 5 yıl garanti ile gelen ürün 120$ perakende satış fiyatına sahip. Bu rakamın biraz yüksek olduğu belirtiliyor. Ürün hali hazırda satışta.  

     

     

     








  • 100 usd abd fiyatı var h110i gt yi yeniden piyasada görmeyi 4 gözle bekliyoruz

  • H110'da ki gibi düzgün fan kullansalar. SP120L berbat bir fan.

  • İyi ki uygun fiyata bulunca H110 u hemen almışım.
    Dolar artınca fiyatlar da çok arttı.

  • incelemelerde begeni topluyor deniyor ama sonuclar ile alakali hicbir bilgi yok haberde...

  • n11 de %11 indirim başladı 350 liraya h100i alınabiliyor uzun zamandır denk gelmesini bekliyodum.Bunu da amazondan getirtme şansım var ama o da 420 lira civarı bişey tutuyor.Ne yapsam bilemedim 350'yi verdikten sonra sorunları giderilmiş gtx modelini mi alsam garanti konusunda vektron sıkıntı yaratır mı bilmiyorum fikri olan varsa dinlemek isterim :)
  • Fatih211 kullanıcısına yanıt
    Gayet uygun, kalanla SSD alırsınız daha mantıklı bir çözüm olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    Ssd az önce elime geçti o konuyu sonuçlandırdım şimdi h100i mi almak mantıklı 350 liraya (pompa,pompa sesi gibi sorunları da olmuyor değil araştırmalarıma göre) yoksa amazondan h100i gtx mi getirtmek mantıklı 420 lira civarına.Sanırım 2 ay sonra da gumruk ucretini geri iade ediyolar.Hem daha sessiz hem daha yeni model hemde az da olsa daha performanslı.Sizin seçiminiz ne olurdu hocam :)
  • Ben bakmıştım testlere h100i ile h105 arasındaki fark kadar bir performans farkı var yani 3-5 derece bişey.Ama mesela h100 deki sorunları h100i de duzelttiler.h100i gtx de de h100i deki ufak tefek sorunları duzeltmişlerdir diye dusunuyorum.Şimdi turkiyeye gelişini beklemek ayrı sabır istiyor geldikten sonra kampanya denk getirmek ayrı sabır istiyor.Karar veremedim stok soğutucu şimdilik yeterli geliyor 55-60 derecede çalışıyor en ağır oyunda bile ama işlemciyi soğuk tutmak istiyorum açıkcası ömrunden yememek için.Amazondan getirtsek şimdi garantisi burda da geçiyor deniyor hatta corsaire mail attım cevaben doğruladılar burda da geçtiğini ama vektron bazen kılçıklık yapabiliyor sanırım.Corsaire gönderiyim desem kargo no alması sıkıntı o yuzden eğer kendim gönderirsem garantilik bir durumda astarı yuzunden pahalıya gelecek.O yuzden en sonunda karar veremeyip parayı klavye ve mouse'a yatırcam sanırım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.