Şimdi Ara

Apple'dan daha uygun fiyatlı 5K iMac

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple'dan daha uygun fiyatlı 5K iMac 

     

    Apple, Force Touch teknolojisine sahip 15-inç Retina Macbook Pro sonrası 5K ekranlı iMac'in de daha uygun fiyatlı bir versiyonunu satışa sundu.

     

    Apple tarafından geçtiğimiz dönemde duyurulan 27-inç Retina 5K ekranlı iMac'den farklı olarak 3.5 GHz yerine 3.3 GHz hızında çalışan dört çekirdekli bir Intel Core i5 işlemciye sahip olan yeni versiyon, 1TB Fusion Drive yerine 1TB'lık standart sabit sürücü kullanıyor ve yine farkı olarak 2 GB video belleğine sahip AMD Radeon R9 M290X yerine AMD Radeon R9 M290 ile geliyor. Ortak özellikler arasında ise 8GB bellek, üç adet USB 3.0 portu ve iki adet Thunderbolt 2 portu gibi detaylar yer alıyor.

     

    27-inç Retina 5K ekranlı yeni iMac'ın fiyatı 7200 TL olarak açıklanmış durumda. Üst model ise 8300 TL'ye satılıyor. Maksimum 3 iş günü içerisinde teslim edilebilen cihazlara buradan ulaşabilirsiniz.

     

     








  • Hemen alasım geldi, ne uygun fiyat!! :) Bu haberi okursa, ilk Bülent Uygun alır zannımca.. Şaka bir yana, beş dakkida iş isteyen firmalara uygun bir çözüm değil, Mac..

  • 7000 veren 8000 veremeyecek olduğunu düşünüyorsa, ona belediye baksın.

  • Apple son zamanlarda bu işi habire yapıp duruyor: yeni bir model çıkartıyor, sonrasında o modeli traşlayıp, hafifletip, "buyrun işte size ekonomik versiyonu ama (bu örnekte olduğu gibi...) ekran hala 27" ve 5K Retina..." diyor.
  • 7200 veren adam zaten 8300'de verir.

  • Çok uygunmuş.

  • Bu bilgisayar amerikada gayet alınası bir mac. Özellikle müzik ve fotoğraf ile uğraşan iş yerleri 5K ekranlı ve bu ekranı güzel scaling yapabilecek bir makinayı tercih ediyorlar. Ayrıca pek fazla yer kaplaması ve apple care'ı olan müşterilerin çok hızlı bir şekilde sorunlarına çözüm bulması tercihlerinin diğer sebeplerinde.

    İlk çıkan versiyon 2300$ idi 200mhz düşün hızlı işlemci ve 290X yerine 290 ekran kartı opsiyonlu bir model çıkardılar ve 2000$dan satıyorlar ben bu yeni çıkan modelin daha çok tercih edileceğini düşünüyorum.

    Windows'un müzik şirketleri için en büyük sıkıntı ses sürücüsü apple'a göre biraz zayıf coreaudio halen rakipsiz bu alanda.

    Kısacası bu oyun bilgisayarı veya render makinası falan değil tamamen productivite üzerine tasarlanmış bir alet. Adamların önem verdiği şeyler: makinanın bakımı ile zaman kaybette updateleri kendi kendine yapsın restart istemesin, windowsta 10 click ile yapacağın şeyin bizde 7 click ile yap ve güzel bir kullanıcı deneyimi (mission control multiple desktop ui scaling).

    Bir önceki paragrafta yazdıklarımın haricinde windows 8.1 OS Xden çekirdek anlamında çok daha üstün bir işletim sistemidir her türlü makinaya kurulabilir ve SSD RAM kontrolü gibi teknolojileri daha gelişmiştir. Oyun olayına hiç girmiyorum bile windowsta çalışmayan oyun yok biz OSXde oyun oynayabilmek için bi taraflarımızdan ter akıtıyoruz.

    Özet olarak bu makinadan para kazanmayacaksanız resim müzik gibi işlerde profesyonel çalışan biri değilseniz en azından makinam az sorun çıkaran rahat kullanılan diyen bir akademisyen değilseniz falan zaten size göre bir makina değil fiyatı 8000TL olunca da sizden zorla almıyorlar bu parayı. 2000 dolarlık bir model çıkarmalarının sebebi de büyük ihtimalle ucuzlayan 5K monitörlere karşı daha rekabetçi bir model çıkarma ihtiyacıdır.





  • 5K retina zaten 7000 küsür liraydı, zam gelmemişti ona bu kadar. Şimdi 15" harici ekran kartlı macbook fiyatına çıkmış tekrar ve alt modeli eski parasından satışa sunmuşlar. hay ulan..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mafaky

    Apple son zamanlarda bu işi habire yapıp duruyor: yeni bir model çıkartıyor, sonrasında o modeli traşlayıp, hafifletip, "buyrun işte size ekonomik versiyonu ama (bu örnekte olduğu gibi...) ekran hala 27" ve 5K Retina..." diyor.

    Hocam aradaki donanım farkını hiçbir şekilde kullanmayacak kullanıcılar için gayet uygun bir tercih bence. Apple bizim ülkede genel bir zam yaptığından fiyatlarda pek değişme yok gibi ama Amerika'da 500 dolar kadar bir ucuzlama var önceki en alt model retina iMac ile şimdiki arasında.
  • E zaten normali de bu fiyattan satılıyordu. Ne anladık ki.

  • Lazeran kullanıcısına yanıt
    Aslında doğru, mantıklı ve ticari bir analiz yapmışsınız; özellikle ABD pazarı açısından.

    Orada ne de olsa Best Buy gibi devasa perakende zincirler var ve $ 2.000 altına (yani 1.999'a) böyle retina ve 5K ekranlı bis sistem sunmak onlara çok cazip gelecektir; varsın içinde 1 TB'lık mekanik HDD vs. vs. olsun...
  • dell 5k ucuzlasa da alsak

  • Ben bu cihazı fotoğraf ve müzik işlerimde kullanıyorum. Herkese tavsiye ederim. Ekranı inanılmaz.

  • ekran renk gamı 16 milyon mu acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır 10 bit panel. 1 milyar küsür
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alcest

    Hayır 10 bit panel. 1 milyar küsür

    bu kadar pahalı olmasının sebebi ekran galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana kalırsa mac bilgisayarları standart hdd lerle kullanmak, heleki bu seviye bir bilgisayarı yanlış.

    Böyle olunca, ucuz olan modele ssd taktığınızda fiyatı otomatik olarak 680tl artıyor. O kadar parayı vermişken 200-300 tl daha verir bir üst modelini alırım diyor insan
  • Elbette daha 4k yaygınlaşmamışken 5k çıkardılar. Üstelik 4k ips monitörlerin fiyatı ortada. 5k ips monitör olarak dell var. Oda 2.500 dolar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreampowder

    Bana kalırsa mac bilgisayarları standart hdd lerle kullanmak, heleki bu seviye bir bilgisayarı yanlış.

    Böyle olunca, ucuz olan modele ssd taktığınızda fiyatı otomatik olarak 680tl artıyor. O kadar parayı vermişken 200-300 tl daha verir bir üst modelini alırım diyor insan

    Temelde haklısınız, ancak biz ister istemez TR'deki fiyatları ve olsa olsa bunları cari kurdan USD'a çevirerek bir inceleme yapabiliyoruz...

    Ancak Amerika'dan alışveriş yapan Amerikalı'ların pek de böyle bir sıkıntısı yok. Tamam onlar da SSD farkı bizdekine benzer bir fark ödüyorlar ama baz fiyatlar farklı. Bu fark biraz TR'deki %18 KDV uygulamasından, ancak biraz da Apple'ın artan ve geleceği ne olduğu belli olmayan Dolar kurundan kaynaklanıyor.

    Bakınız bu yeni iMac TR'de 7.200 TL. Amerika'daki perakende satış fiyatı (liste fiyatı) ise eyaletten eyalete değişen Satış Vergisi haricinde yuvarlak hesap USD 2.000. 7.200 / 1.18 / 2.000 = 3.05. Yani Apple bugün artık 2.60'lara düşmüş olan parite için %17'lik bir ihtiyat marjıyla fiyatlandırma yapmaya başlamış durumda...




  • 5K bir ekrandan söz ediyoruz.

    O işlemci ve RAM anca grafiği işler.


    7200 veren adam 8.300 verir.Eğitim için Mac ile 8.000 olur.

    800 lira için 8gb RAM'e 7.200 saçma.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.