Şimdi Ara

ABD araçların birbirleriyle iletişime geçmesi için çalışmaları hızlandırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD araçların birbirleriyle iletişime geçmesi için çalışmaları hızlandırıyor 

     

    Geçtiğimiz günlerde Silikon Vadisi'nde konuşma yapan ABD ulaştırma bakanı Anthony Foxx  araçlar arası haberleşmeyi zorun kılacak yeni yasayı açıkladı. Yasanın ilerleyen dönemlerde yürürlüğe girmesi planlanırken altyapı çalışmalarının da başladığı belirtiliyor.

     

    Araçların birbirleriyle iletişim kurmasının zorunlu hale getirilse de kullanımda hali hazırda bu özelliği barındırmayan bir çok araç bulunuyor. Bu nedenle sistemin bir kaç on yıl içerisinde tam anlamıyla hayata geçirileceği düşünülüyor.



    "Araçtan araca" haberleşme fikri yol üzerinde birbirlerine yakın olan araçların bu durumdan haberdar olması anlamına geliyor. Bu noktada araçlar uzaklık, hız gibi bilgileri birbirleriyle paylaşacaklar. Sıradışı bir durum olması halinde sürücüye ikaz gönderecek sistem kazaların bu şekilde azaltılmasını amaçlıyor.



    Ayrıca ulaştırma bakanı bu teknolojinin sürücüsüz araçlarla birlikte kullanılmasının da kazaları büyük oranda azaltacağını belirtiyor. Sürücüsüz araçların da diğer araçlarla iletişime geçerek veri toplaması kaza yapma risklerini çok daha düşük seviyelere çekecektir.







  • Şe.....im benim aklıma gelmişti Akıllı yollar sayesinde otomatik araba çalışmaları vb yapılırken bunu çok pratik olmayacağını bunun yerine arabaların daha akıllı yapılarak ve birbirleriyle haberleştirilerek bu işin çözüleceğini ben taaa yıllar önce söylemiştim.
    Aklın yolu 1 işte
  • biz daha kemer takmıyoruzda arabalarımız haberleşecek
  • Amerikanlar ve amerikan mandacıları vs. Batı hayranları Türkiye 'yi aşağılamalara başlar birazdan.
  • Cok mantikli. Ama kotu amacli kisilere onlem alinamaz bence. Filmlerdeki olaylari goruruz. Bilgisayar korsani tum otomobil sebekesini ele geciriyor falan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aha burada yazıyorum, bizdeki magandalar, diğer arabalara sürekli "çarparım ha!" masajı gönderen yan sanayi parça koydurur, daha rahat makas için 😬

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında iyi bişey ama biz o uyarıları takarmıyız onu bilmiyorum
  • türkiye de bu kültürsüzlik varken bizim ülkede olmaz. Önce kuralların gerekliliğine ve uyumuna ilişkin eğitim verilmesi. kuraldan asla taviz verilmemeli.

    Avrupada kuzu gibi araba süren TR de aslan kesiliyor kurallarıda takmıyor bu bir nevi kişilik sorunuda aslında ama daha yolvar....

  • Amerika'da bile yeni yasalaşıyor bize gelmesine bir 30-40 yıl var. =)
  • Valla 10-15 yıldır her uzun yola çıkışımızda babam der :

    Şuradaki ekrana plaka girsek o aracı arayabilsek falan diye .Bu tarz sistemler çok iyi ancak en ufak bir yazılım açığında her türlü olay olur .
  • adamlar okuyorlar calışıyorlar

    bizim gibi ülkede yobaz fabrikaları kurmuyorlar

    gavur dedigimiz insanlar olmasa müslümanlar ne yapardı bu dünyada sanırım insanlık taş devrinden öteye gitmezdi iyiki varlar.

    cahil gelişmemiş bir toplumuz .daha çok çok ekmek yememiz lazım ama. şuda bir gercekten dindar bir ülke yada ülekeler her zaman geri kalmaya mahkumdur.yaz yaz benim bitmez ama anliyana bu bile cok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lals -- 20 Mayıs 2015; 1:45:52 >
  • Haberleşme teknolojisi bu kadar gelişmişken neden bu teknoloji trafikte kullanılmıyor çok merak ediyordum. Yakın bir zamanda çok gelişmiş otomatik sürücü modu da hayatımıza girecektir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lals

    adamlar okuyorlar calışıyorlar bizim gibi ülkede yobaz fabrikaları kurmuyorlar gavur dedigimiz insanlar olmasa müslümanlar ne yapardı bu dünyada sanırım insanlık taş devrinden öteye gitmezdi iyiki varlar. cahil gelişmemiş bir toplumuz .daha çok çok ekmek yememiz lazım ama. şuda bir gercekten dindar bir ülke yada ülekeler her zaman geri kalmaya mahkumdur.yaz yaz benim bitmez ama anliyana bu bile cok


    Dediğinizi çok iyi anladım ama genelleme yapmak yanlış gibi geldi bana. 9 ile 13. yüzyıllar arası Müslümanların altın çağı idi. Avrupa'ya örnek oldular. Şimdi ise durum tam tersine döndü. Fakat okumak lazım dediğiniz gibi. Arkamızda da toplumun devletin desteği de olmalı. Zira bahsettiğim yıllarda bilim devlet tarafından özenle teşvik ediliyordu.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.