Şimdi Ara

L'Oréal ve Organovo, üç boyutlu baskıyla üretilmiş cilt dokusu geliştirmek için ortaklık kurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • L'Oréal ve Organovo, üç boyutlu baskıyla üretilmiş cilt dokusu geliştirmek için ortaklık kurdu 

     

    Cilt bakım ürünleri açısından dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan L'Oréal, üç boyutlu baskıyla üretilmiş cilt dokusu geliştirmek için biobaskı şirketi Organovo ile ortaklığa gittiğini duyurdu.

     

    Bu test süreci için Organovo ile beraber üç boyutlu yazıcı teknolojisi üzerinden epidermis yani üst deri üretimi gerçekleştirecek olan L'Oréal, aslında bu alana çok da yabancı değil. 1980'den bu yana ürettiği ürünlerin alerji, aşınma veya tahrişe neden olup olmadığını test etmek adına yılda 130,000'den fazla doku örneği üreten şirket, Organovo ortaklığıyla ise bu süreci bir adım daha yukarı taşımayı planlıyor.

     

    Amerika merkezli bir şirket olan Organovo, insan dokusunu canlı insan hücreleri kullanarak NovoGen bioyazıcı sayesinde katman katma üretiyor. Bu sayede her katman istenilen boyutta doğru hücre tipi ile yoğunluğu barındırıyor ve böylelikle de gerçeğine en yakın doku üretimi / kullanımı elde edilebiliyor.

     

    Bu iki önemli şirketin yeni ürünlerin güvenliğini test etmek açısından gelişmiş teknikler geliştireceği yapılan tahminler arasında yer alıyor.

     








  • Üç boyutlu yazıcılar ile insan basarlarsa şaşırmayın.

  • Belki zavallı tavşanları dağlamayı bırakırlar böylece...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.