Şimdi Ara

Superonlıne ev ıcı tesısat ACIL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar superonlıne gece kusı kampanyasına kaydolacagım.Bulundugum bınada fıber var yalnız henuz kutu yok o sorun degıl sorularım
    1- kutu apartmanda zemın kata konulduktan sonra benım kapıma kadar nasıl cekecekler kabloyu?
    2-kablo kapıma geldıkten sonra kabloyu eve nasıl cekıyorlar?
    3-daıre ıcınde kabloyu buatlardan gezdırme ımkanı var mı?
    Sımdıden tesekkurler.

    Not:mobılım hatalar ıcın kusıra bakmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BH0613 -- 19 Mayıs 2015; 9:22:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Her katın koşeşine kablo kanalı koyuyolar ordan dairene geçiriyolar duvardan istediğin odaya kadar kablo çekiyoalt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.) Değişik varyasyonlar uygulanabilir binanızın durumuna göre değişir bu süreç. Kablo kanal sistemi varsa ordanda geçirebilirler, havalandırma boşluğu müsaitse ordanda gelebilir veya arkadaşın söylediği gibi kutudan gelen fiber kablolar için özel kanal açıyorlar ordan dağılıyor.

    2-3.) Kablo geldikten sonra kapının üst tarafından matkapla deliyorlar içeri giriyor kablo. Buatlardan geçirmek derken o çok detaylı bir işlemdir, buat kanalları mevcut elektrik tesisatının kablolarına yetecek şekilde düzenlenmiştir ordan bir kablo daha geçermi geçmezmi kesinliği olmaz, geçirilmesi mümkün olsa bile gelen ekip o işi yapmaz, tek yapacakları kabloyu yukardan dolaştırmak birde kablo tutucu çivi ile kabloları sabitlemek. O dediğinizi yapmak için elektrikçi getirmeniz gerek. Tabi elektrikçi işi bitirene kadarda süperonline ekibinin beklemesi en son kablo çıktıktan sonra fiber sonlandırmayı yapması gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 19 Mayıs 2015; 22:19:05 >




  • COk tesekkurler.Modemı kapı gırısıne koymayı dusunuyorum.kablo acıktan gıderse cok cırkın olur.sımdı aklımdakı soru kapı evın tam ortasında degıl acaba 5 dıs yerıne 2-3 dıs cekse ınternet hızında bır sıkıntı olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BH0613 kullanıcısına yanıt
    Superonline'ın vereceği modeme hiç güvenme, neti hangi odada kullanacaksan kurulumu oraya yaptır.
    Yoksa pişman olabilirsin çünkü verdikleri modemin kablosuz performansı berbat,sonra modemi taşıma ücreti 100 tl vermek zorunda kalabilirsin.
    Bu sebeple daire girişine kuracakları modemin arkasına 5-10 metreye yakın bir kablo bırakmaları için ikna edebilirsen, ileride modemin yerini ücretsiz olarak kendin de değiştirebilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GILMOUR -- 19 Mayıs 2015; 19:42:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BH0613

    COk tesekkurler.Modemı kapı gırısıne koymayı dusunuyorum.kablo acıktan gıderse cok cırkın olur.sımdı aklımdakı soru kapı evın tam ortasında degıl acaba 5 dıs yerıne 2-3 dıs cekse ınternet hızında bır sıkıntı olur mu?

    Süperonline ın verdiği fiber modemin çekim gücü çok iyi olmaz, şu an kullandıkları modemde yanılmıyorsam dahili anten sistemi var 2 şer dbi lik 2 dahili anten var bununda çekim gücü çok iyi değil, aynı odada full alırsınız araya duvar girdiğinde 1 çubuk düşer 2 yan odada 1-2 çubuk sinyal alınır, duvarları pek sevmiyor bu tür dahili antenli modemler.

    Bilgisayarınız için harici bir kablosuz adaptör alabilirsiniz şu antenleri büyükcene olanlardan, o zaman bir sorun kalmayacaktır.

    Süperonline kullanan bir akrabamız vardı, modemi misafir odasına koymuşlar, bağlandıkları yerde 2-3 oda uzakta, ufak bir kablosuz adaptör kullanıyorlardı 1 çubuk ya görüyor ya görmüyordu 25 mbit abonelikleri olmasına rağmen resmen acı çekiyorlardı 1-2 mbit hızları görürlerse öpüp başlarına koyuyorlardı video falan izlenemiyordu bile. Bana anlattılar bu durumu, cat 5 kablo çektirin dedim en temizi bu olur ama evin içinden kablo geçmesini istemedikleri için o plan yattı, diğer seçenek güçlü bir kablosuz adaptör almaktı, tabi çok anlamadıkları için bu işten seçimi bana bıraktılar, ufak bir araştırma sonrası aşağıdaki üründen sipariş ettim, götürdüm kurdum bilgisayar masasının üst tarafına monte ettim ve 5 çubuk sinyali aldılar, önceki kablosuz adaptörle 2-3 wifi sinyali çıkarken şimdi apartmandaki tüm modemlerden sinyal almaya başladı,hatta evin 100-150 metre çaprazındaki özel bir kolejin wifi ağını bile 2-3 çubuk görüyordu :) Benzer bir adaptörün daha kötü özelliklerde olanını bilgisayarcıdan 150 liraya alacaklarmış az kalsın.

    http://www.webdenal.com/tp-link-tl-wn8200nd_599848.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 19 Mayıs 2015; 22:29:53 >




  • Cok sağolun arkadaslar.Planım soyle modemı kapı gırısınde odama mumkun oldugunca yakın sekılde yerlestırecegım.eger hız da kayıp olursa bır adaptorle sorunu cozecegım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim evde de aynı problem mevcut. tunel kalıp oldugu ıcın tum duvarlar beton ve salondan cıktıgım anda wifi cekmiyor. nasıl bir çözüm önerirsiniz. evde ayrıcahttp://www.asus.com/Networking/RTN65U/ bu router mevcut. HUAWEI modem takıldı yeni olanlardan. kablolu yada kablosuz baglayabilir miyim access point olarak?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.