Şimdi Ara

XEROX Phaser 3040 Toner dolumu sakıncaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • XEROX Phaser 3040 Toner dolumu en kolay yazıcılar arasında olmakla beraber dolumu en riskli yazıcılardandır.
    Xerox markasını taşımasına karşın epson altyapısına sahip olan XEROX Phaser 3040 Toner kullanan yazıcının diğer modellere göre drum adındaki görüntü tamburunun kartuştan ayrı bir ünite olmasıdır.
    Drum ünitesi tümleşik yazıcı modellerinde yapılan en kalitesiz dolum dahi yalnızca kalitesiz kopyalama yapmaya neden olmasına ve kalitesiz baskı yapan kartuş yenilendiğinde tekrar düzgün baskı alınması mümkün olmasına karşın XEROX Phaser 3040 Toner dolumunun kalitesiz tozla yapılması durumunda telafisi mümkün olmayan sonuçlara neden olmaktadır.
    Bilindiği gibi XEROX Phaser 3040 Toner kartuşu küçük bir kül tablası biçiminde ve boyutlarında yalnızca içindeki toner tozuna taşımacılık görevini üstlenmiş basit bir kartuştur.
    Üzerinde bulunan çip kartuş içinde yer alan toz miktarını bilmemekle beraber tahmini bir baskı sayısı yapmaya programlanmıştır.
    Kartuş yazıcıya takılıp çevrilerek yerine oturtulduğunda kapağı açılarak içindeki tozun yazıcıya geçmesine izin vermektedir.
    Kartuş üzerinde yer alan çip henüz bitmemiş durumdaysa yazıcı hazır konuma geçmektedir.
    Kartuş içindeki toner tozunu alan drum ünitesi kopyalama işleminin tamamını kendi büyesinde gerçekleştirmektedir, işte sakıncalı kısım burada başlamaktadır.
    Toner dolumu esnasında kullanılan toz orijinal tozla uyumlu olmadığı durumlarda kısa sürede drum ve temizleme bıçaklarının yıpranmasına ve görevlerini yapamaz hale getirmesi nedeniyle kopyalama esnasında fotokopi kağıdı üzerinde lekeler ve karaltılar oluşmaya başlayacaktır.
    İlgili parçaların iş göremez hale gelmeleri sonucunda orjinal toner takılsa dahi baskı kalitesi düzelmeyecek ve yazıcıdaki drum ünitesinin değişmesi gerekecektir.
    Servis ücretlerinin yazıcıdan pahalı olduğu düşünüldüğünde yazıcının yenisinin alınması çok daha mantıklı bir hal alacaktır.







  • XEROX ve diğer yazıcı tonerleri muadil olsun, orjinal olsun sarfiks.com'da mevcut... Toner dolumu yapabiliyorum diyenler içinde bu tonerler ile uyumlu tozlarımızda mevcuttur.




  • xerox phaser 3040 laser yazıcı ile aynı toner kartuşunu kullanan xerox 3010 ve xerox 3045 yazıcılarında toner dolumu yaptıklarında yaşadıkları sorun aynıdır.
    Epson mx14 yazıcılarda aynı kartuşu kullandıklarından, daha doğrusu yalnızca çipi farklı olmak üzere aynı kasaya sahip kartuşu kullandıklarında aynı sorunları yaşayabilmektedirler.
    Bu nedenle bu yazıcıların kartuşlarının dolumu yerine kaliteli muadil toner kartuşu kullanılması çok daha mantıklıdır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.