Şimdi Ara

DOOM (Çıktı!) [ANA KONU] (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
498
Cevap
7
Favori
13.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Doom Severle Eklesin

    30 ve üstü gelsin sadece

    steam id : EtoTheChef
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Rusher-

    43 gbı zor bela steamden indirdim şuan oyunu acmıyor.2 kere dosya dogrulama yaptım oyunun şimgesine tıklıyorum tepki yok. böyle bir sorunla karşılaşan oldumu?

    Bende de aynı durum var yeni indi oyun ama açılmıyor. Basıyorum sıyah ekran gelıyor kalıyor o sekılde.çözebildiniz mi ?
  • Requiem_For_a Dream kullanıcısına yanıt
    Hocam siz nereden aldınız? Ben bu gün kinguinden 120 tl ye doom+dlc sesison pack olarak aldım. Bir oyun için bir de dlc paketi için serial gönderdiler. Şu anda indiriyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 43 GB lık indirme boyutu ile indirme konusunda epey uğraştıran Doomu bugün deneme fırsatı buldum.Steam üzerinden oynadığım yapımda açılış yada oyun ilerleyişinde herhangi bir stabilite-oyundan atma gibi sorunlar yaşamadım ve 2 saatlik oyun sonrası izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

    Oyunların pek çoğu ilk başta tutorial tadında bir bölümle başlayıp kontrolleri ve genel mekaniklerini oyuncuya tanıtmayı amaçlar fakat dooma başlar başlamaz doğrudan aksiyonun ortasında kendimizi buluyoruz.Başlar başlamaz üzerimize gelen düşmanlardan bir süreliğine nefes alamaz hale gelsenizde oyun kontrol ettiğiniz karakteri oldukça güzel bir şekilde sizinle bağdaştırıyor ki kısa süre içinde atmosferin içinde saatlerinizin nasıl geçtiğini anlayamıyorsunuz.Oldukça hızlı bir oynanışa sahip olan doom hızlı fps severler için şu an alternatifi olmayan bir deneyim sunuyor.

    Oyunla ilgili bahsetmem gereken diğer bir husus ise performans deneyimi ve optimizasyon olacak.Gtx 980 Tİ üzerinde oynadığım Doom OpenGL ile 1080p en üst ayarlarda ortalama olarak 170 fps civarı geziniyor.Ara ara oyunun maksimum fps değeri olan 200 leri görsemde en yoğun aksiyon anlarında bile 150 fpsnin üzerinde kalmayı başarıyor.Hızlı oynanış için bu fps değerlerinin gerekliliği nedeniyle optimizasyonun oynanışa uygun olarak gayet iyi bir şekilde yapıldığını söyleyebilirim.Grafik konusunda ise ışıklandırmalar ve özellikle DOF efekti oyunda öne çıkarken genel anlamda yeterli seviyede bir grafik kalitesinin olduğunu düşünüyorum.4K gibi bir çözünürlükte dahi 60 fps civarında gezinsede hızlı oynanış nedeniyle bu oyunda 60 fps yerine +100 fpsyi tercih etmemden ötürü 1080p çözünürlükte oynamaktayım.

    Oyunu deneyimlediğim süre içerisinde gözlemlerim bu şekilde henüz multiplayerini denemedim fakat kapalı betasından şu anki sürümüne kadar denemiş birisi olarak özellikle optimizasyon konusunda epey bir gelişme gösterdiğini söyleyebilirim.Kapalı betada fps limiti ve ara sıra oluşan fps dropları final sürümünde giderilerek smooth bir oynanışa ulaştırılan Doom bir fps sever olarak beklentilerimi karşılayan bir yapım oldu.

    Oyun içinde oynadığım süre içerisinde gördüğüm en iyi gönderme şu sahnede oldu ;


     DOOM (Çıktı!) [ANA KONU]


    Herkese iyi oyunlar :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 20 Mayıs 2016; 5:43:06 >




  • cloud35 kullanıcısına yanıt
    http://www.cdkeys.com/ sitesinden aldım. BU sitede de aynı fiyat. Doom+DLC 39.99$. Ben yanlışlıkla ilk olarak Doom seasons passı satın aldım. Oda 34.99$.. Böyle olunca maalliyet inceden tuzlu oldu :)
  • Dün akşam kinguin den 110 TL ye satın aldım, hanımdan fırça yiyene kadar 2 saat kadar oynama imkanım oldu
    Öncelikle 2K çözünürlükte ve ultra ayarlarda amd 280x ile kalabalık ve geniş alanlarda 40-45 kapalı alanlarda ise 55-65 fps
    arası görmek çok mennun edici oldu, üstelik son derece stabil ve akıcı bir şekilde oynadım, İdtech motorunun kronik sorunu olan
    kaplamaların geç gelme problemide tamamen giderilmiş. Işıklandırmalar ise beni benden aldı resmen, muhteşem.

    Seslere ise ayrı sayfa açmak lazım, ses efektleri çok kaliteli, kulaklarım bayram etti. Müzikler ise dozunda atmosfere uygun
    yapılmış.

    Multi kısmına ise vakit bulduğumda bakacağım inşallah, şimdilik izlenimlerim böyle.
  • Arkadaşlar Oyuna Tıklıyorum Açılırken beyaz bir Küp iniyor orda takılıp kalıyor. Bu sorunu yaşayan var mı ? Kaç defa indirdim olmadı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dortcahar

    Oyunu 1-2 saat kadar oynadım.

    Pcde oyun oynamaya 1993de wolfenstein 3d ile başlamış birisiyim. Doom 1'in demosunu ilk oynadığımız günü unutamam. Zamanına göre çok büyük bir sıçramaydı Doom. O zamanlar bilgisayarlarda ses kartları yeni yeni yaygınlaşmaya başlıyordu. Grafikleri ve sesleriyle yarattığı dünya ile bizi büyülemişti.

    Yeni doom'un klasik doomu örnek aldığını görüyoruz ancak klasik oyunla ilgili analizleri ne yazık ki biraz eksik kalmış.

    Evet doom tempolu düşünmeye fırsatınız olmadan onlarca düşmanla kapıştığınız bir oyundur ancak doomu doom yapan en önemli özelliklerden birisi de "vuruş hissidir"

    Günümüzde geliştiriciler vuruş hissini arttırmak için silah sesleriyle birlikte düşmanların abartılı parçalanma efektlerine yükleniyorlar.

    Abartılı parçalanmalar düşmanların ağırlığını ortadan kaldırıyor. Kağıttan light bir hava katıyor ve "şimdi ben hayvani kanlı canlı bir şey öldürdüm" hissinin içine ediyor.

    Her vuruşunuzun etkisini bir sessel geribildirim ile hissetmelisiniz bu çok daha önemli. Demonlar inlemeli abi klasik doom'un vuruş hissiyatını farklı kılan en önemli etmen bu idi.Üzerine basarak söylüyorum Sesler çok önemli! Büyük bir grup geliştirici bir oyun üzerinde bu kadar uzun süre çalışıp da bunu nasıl göremezler anlamıyorum.

    Oyunu analiz ediyorsun doom hızlı oynanan vahşetin ön planda olduğu ve oyuncunun aynı anda onlarca düşmanla kapıştığı bir oyundur diye doğru ancak eksik bir analiz yapıyorsun ve ortaya bu yarım oyun çıkıyor. Oyuncuyu onlarca düşmanla kapıştırıyorsan combatı çok tatmin edici yapmalısın. Vuruş hissi çok iyi olmalı. Demonların bir ağırlığı olmalı abi. Hepsinin bir kimliği olmalı.

    Doom klasikten çok brutal doom saçmalığından etkilenmişler daha çok ve güzel bir fikri heba etmişler.

    Ha oynanmaz mı oynanır, alınır mı 200 küsür tlye alınmaz ama şu anda bazı sitelerdeki fiyatı olan 100-120 arasına alınır. Malum aaa kıtlığı çekiyoruz dünya kadar para saydığımız ekran kartlarını steamden aldığımız indie oyunlar için almadık onları onboard kartlar da çalıştırıyor zira.

    Bir de bu oyunla grafik kartı reklamı yapmaya çalışan firmalar var. Oyun o kadar kaynağa aç bir oyun değil ve grafiksel anlamda da büyük bir sıçrama olduğunu düşünmüyorum. Grafikler güzel ancak günümüz standartlarının ötesinde "devrimsel" bir şey yok.

    Oyuna puanım şimdilik 10 üzerinden 7.


    Oyunun orta-sonlarına kadar geldim ve 7 vermekle bir nebze haksızlık ettiğimi gördüm.

    Düşmanların ses efektlerine de sessel geribildirime daha çok dikkat etseler mükemmel bir oyun olacakmış.

    Nihai olarak 10 üzerinden 8.5 diyorum.




  • gurdalcihan beyler ekleyin takım olak
  • Parayi cope attik. Amd R9 390x ile sorun yasiyorum fps 120-150 ama birden dusuyor yeni driverlari yukluyorum oyun acilmiyor eskiyi yukluyorum fps sorunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DOOM key Satılık Arkadaşlar

    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-24-vg248qe-1ms-144hz-full-hd-hdmi-dp-3d-gaming-monitor.html#genel-bakis

    Bunu alıyorum yanında hediye verıyormus

    100 TL bilginize. Key daha elime geçnedi 1-2 güne geçer
  • Multiyi oynayan kişi sayısı çok az sanırım, team deathmatch dışında diğer modlarda oyuncu bulmuyor bazen bir, iki kişi denk geliyor. TD'de bile dakikalarca bekleyip üç kişi ile oyuna girdiğim oluyor, açıkçası eski old school multileri özlediğimden ötürü bayağı keyif alıyorum oynarken ama adam bulamama sorunu ciddi sıkıntı yaratıyor. Biraz önce birkaç maç yapayım diye girdim yarım saat boyunca hiçbir oyun modunda bir kişi dahi denk gelmedi.
  • cexxx kullanıcısına yanıt
    Ben de bu şekilde almak istiyorum da biraz tereddütlerim var. İlk defa alıyor olmanın verdiği duygu. Key hiç almadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melkor23

    Multiyi oynayan kişi sayısı çok az sanırım, team deathmatch dışında diğer modlarda oyuncu bulmuyor bazen bir, iki kişi denk geliyor. TD'de bile dakikalarca bekleyip üç kişi ile oyuna girdiğim oluyor, açıkçası eski old school multileri özlediğimden ötürü bayağı keyif alıyorum oynarken ama adam bulamama sorunu ciddi sıkıntı yaratıyor. Biraz önce birkaç maç yapayım diye girdim yarım saat boyunca hiçbir oyun modunda bir kişi dahi denk gelmedi.

    Daha çıkalı ne oldu. Oyuncu şimdiden yoksa işi zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melkor23

    Multiyi oynayan kişi sayısı çok az sanırım, team deathmatch dışında diğer modlarda oyuncu bulmuyor bazen bir, iki kişi denk geliyor. TD'de bile dakikalarca bekleyip üç kişi ile oyuna girdiğim oluyor, açıkçası eski old school multileri özlediğimden ötürü bayağı keyif alıyorum oynarken ama adam bulamama sorunu ciddi sıkıntı yaratıyor. Biraz önce birkaç maç yapayım diye girdim yarım saat boyunca hiçbir oyun modunda bir kişi dahi denk gelmedi.

    Oynanıca oynanıyor zevkle ve kısa kafa dağıtmak için birebir fakat Doom gibi değil onu geçtim içerik olarak da çok kısıtlı. 100 tane farklı renk ve armour tasarlamışlar ama silah ve diğer ekipmanlar çok sınırlı, buna rağmen çok kolay level atlanıyor ve oyuncularda doğal olarak yapacak pek fazla şey bulamıyor. Ben öyle çok iyi oynamama ve çok süre harcamama rağmen hemen 30 level oldum ve yeni sadece armour açıldığını gördüm. Zaten silahların öyle bir dengesi var ki herkes aşağı yukarı belli ekipmanları kullanıyor. Durum gayet normal yani.




  • Düzgün bir free for all deathmatch modu yok, olan team matchlerde genel olarak çok benziyor birbirine.
    Overwatch un da çıkmasına az var, ondan sonra iyice boşalır serverlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siberarmi

    Düzgün bir free for all deathmatch modu yok, olan team matchlerde genel olarak çok benziyor birbirine.
    Overwatch un da çıkmasına az var, ondan sonra iyice boşalır serverlar.

    Overwatch ile Doom çok farklı klasmanda oyunlar . Overwatch dota gibi lol gibi yok kahraman mahraman seç . Doom saf aksiyon. doom tayfasını Overwatch kesmez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Romanoviç -- 22 Mayıs 2016; 23:50:34 >
  • İkisininde multisi takım bazlı ve karşı tarafı öldürmek veya belli mekanları/nesneleri korumaktan ibaret. Overwatch bunu daha eğlenceli bir şekilde sunuyor.
    Doom un has tayfası olarak bu Doom bizi kesmedi, gidip Overwatch alacağız. Gerçi oyunu satın aldıktan sora ID/Bethesda ne kadar ipler bizi bilemeyeceğim
  • Aslında şu yeni çıkacak Unreal Tournament oyunu Old-School FPS Arena Shooter oyuncularının hasretini giderebilir.

    Doom pek bu sınıfta bir oyun zaten değil. MP'si ile eski UT'lere benzetmeye çalışmışlar, o da tepki çekti zaten.

    Overwatch'un Beta sürümüne katılmadım; ama izlediğim videolara ve okuduklarıma bakılırsa MOBA oyunlarının FPS hâli gibi bir şey olmuş. :)

    Üstelik Overwatch 60€'yken, yeni UT Free-to-Play olacak. Şu an Alpha sürümde ve Epic Games'in sitesinden ücretsiz edinebilirsiniz.
  • Steam dışından bende ilk defa key aldım, korkum vardı fakat hiç problem çıkmadı, ödeme yapıldığı dakikada key elime geçti.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.