Şimdi Ara

DOOM (Çıktı!) [ANA KONU] (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
499
Cevap
7
Favori
13.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cdkeys.com da oyun 35 Dolar.

    100% güvenilir bir yer.

    İndirmeye başladım oyunu.
  • Beyler oyunda multiplayer'a girmeden , campain bölümünü bitirmek gerekiyormu ? Yani silahlara herhangi bir etkisi varmı ? Campain oynamadan sadece multiplayer oynayan kişiye bir eksisi oluyormu ?
  • Oyun hakkında çok büyük şüphelerim vardı özellikle basına çıkış tarihinden önce oyunu vermemeleri ve beta'yı çok beğenmemiş olmam gibi fakat Bethesda gerçekten harika bir iş ortaya koymuş. Şu an oyunu 95 dakika oynadım ve ilk kez oynamın heyecanı büyük olabilir ama oynadığım kadarıyla;

    -Gayet büyük alanlarda geçiyor ve bize büyük hareket imkanı sunuyor. Doom 3 gibi düz koridor bölümü bir kaç kere gördüm genel olarak dövüştüğümüz her yer geniş arenalar.
    -Oyuna 3. zorluk seviyesinde başladım ve zorluk kıvamında eğer COD yada BF'in Single'ı gibi oynarsanız yani hareket etmeden, hızlı olmadan direk ölürsünüz zaten hızlı olunca oyunun zevki çıkıyor.
    -Silahların 2 farklı modu var ve aralarında geçiş yapabiliyoruz tek bir tuş ile. Bu arada testere çok önemli bir hale gelmiş, benzini var ve yaratıkların büyüklüğüne bağlı olarak benzin harcıyorsunuz, önemli olan kısmı testere ile öldürdüğünüz zaman health, armour, cephane her şeyi veriyor o yüzden iyi ayarlamak lazım.
    -Hikaye olarak sanırım çözmemizi bekleyen bir hikaye var ama öyle uzun uzun sinematikler görmedim sadece bir sürü isterseniz oyunu durdurup okuyacağınız bilgiler var.
    -Karakterin hareketleri, sunumu tam insanı Doom tribine sokuyor.
    -Eski oyunlarda olduğu gibi bir sürü secret var.
    -Armour ve silah upgradelerini kaçırma olasılığınız var direk önünüze sunmuyor biraz araştırmanız lazım hatta challange yaparak açabiliyorsunuz, yoksa öyle beleş upgrade yok.
    -Online'a bir bakayım dedim beta da neyse o. Zaten farklı kişiler yapmış o yüzden Single çok iyi Online da fena değil diyebiliriz.

     DOOM (Çıktı!) [ANA KONU] DOOM (Çıktı!) [ANA KONU] DOOM (Çıktı!) [ANA KONU]


     DOOM (Çıktı!) [ANA KONU] DOOM (Çıktı!) [ANA KONU] DOOM (Çıktı!) [ANA KONU] DOOM (Çıktı!) [ANA KONU] DOOM (Çıktı!) [ANA KONU] DOOM (Çıktı!) [ANA KONU][simage] DOOM (Çıktı!) [ANA KONU] DOOM (Çıktı!) [ANA KONU] DOOM (Çıktı!) [ANA KONU] DOOM (Çıktı!) [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2K -- 13 Mayıs 2016; 22:14:08 >




  • Spoiler yememek için yayınlara, videolara vs bakmayacaktım ama IGN de ilk 18 dk videosunu görünce dayanamayıp izlemek istedim. Oyunda hikaye beklentim sıfıta düştü diyebilirim, bırak o Doom 3 başında ki hikaye girişi karakterleri sunumu vs sanki bi tablet oyunu açmış gibi adam aniden yataktan kalkıp eline silah alıp ortama dalıp hızlıca öldür geç oyunu olmuş. Hikaye namıa bi deger tasımıyor gibi o Doom 3 deki hilaye akışı sunumu korku gerilim veren bölümler anlar yok sanırım. Sonuçta oyunu oynamadım ama ilerleyince işler değişmeyecege benziyor.

    Beklentim yok diyebilirim artık, ileri düzey grafikli hızlıca öldür geniş alanda part atla tablet oyunu olmuş duruyor.

    Oynayan arkadaşlar daha net bilgi verip aydınlatırsa daha hoş olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doom 3 ile alakası yok eski tarzına yani saf aksiyona dönmüş yaratıklara fatality çekmenin zevki bir başka bu oyunda.

    Kötü yanlarından biri ise sırf yeni gelecek kart serilerine özgü nightmare diye bir grafik ayarı mevcut ve en düşük 5gb vram isteğinde bulunuyor bunun altında iseniz bu ayarı açamıyorsunuz.

    Multi 1 saat takıldım yani zevkli gibi kısaca şu 1 günlük oynanış ile aldığıma pişman değilim.
  • Hocam hikaye beklentiniz varsa zaten Doom serisi ile işiniz yok. Doom 3'ü ilk çıktığı zamanda oynamıştım yeni Doom'u beklerken yine oynadım biraz. Ondan daha fazla hikaye olduğuan emin olabilirsiniz. Doom 3'ün girişi Mars'a görevli olarak geldin o arada cehenneme portal açıldı, öldürüver şeklindeydi. Bunu bir eksi olarak söylemiyorum fakat Doom ile hikayenin uzaktan bir alakası yok zaten yapımcıların yapmak istediği de bu değil. Hikaye olarak ara sahneler bekliyorsanız beklediğinizi bulamayacaksınız fakat codex okumayı seviyorsanız Doom 3'den daha iyi bir hikaye sunuyor. Doom 3 aksine siz iş işten geçtiği zaman olaya dahil olduğunuz için codexle biraz daha anlamlı ve okuması zevkli olmuş. Korkutucu değil çünkü karakterin tribine oyunun başından giriyorsunuz ve o karakter kolay kolay kimseden korkacak karakter değil. İlk Doom 3'ü oynadığım zaman korkmuştum fakat bir süre sonra sıkmaya başlamıştı çünkü korkutucu yanı sürekli 'böö' diye bir yerden fırlayan yaratıklardı ve bunu o kadar çok yapıyordu ki bir süre sonra alışıyordunuz.

    Bu arada ben Nightmare ayarlarında oynuyorum inanın zerre farkı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2K -- 14 Mayıs 2016; 0:58:56 >




  • Devuno hakkında bilgim yok hocam.
    Optimize gayet iyi siz sorunca nickinize bakarak 680 kullandığınızı düşünerek benchmark sonuçlarına baktım gayet yeterli ayarlarda 50-60 FPS oynatıyor.
  • Oyunu sonunda oynadım. 1 saat oynadım.

    Oyunla ilgili izlenimlerim genel olarak olumlu.

  • Grafik ayarlarının hepsini kökledim, VSync'i açtım ve bir performans sorunu yaşamadım. Gayet akıcı. (Film Grain ayarındaki sineklenme rahatsız edici düzeyde gelmişti bana, onu tamamen kapadım sadece.)

  • Çok kez söylendi ama, ben de söyleyeyim: Serinin ilk 2 oyununa geri dönüş olmuş.

    Bölüm sonlarında o bölümle ilgili bulunan gizli yerler, öldürülen yaratıklar gibi istatistiklerin tutulduğu ekran geliyor. Tab'a bastığınızda harita geliyor. İlk 2 oyunda bölümün tam haritasını görmemizi sağlayan "Computer Area Map" burada da var. Renkli kartlarla kilitlenmiş kapılar var ve bu kapıları açmak için o kartları bulmamız lazım.

  • Oyun kolay değil, beklediğimden daha zor olmuş.

  • Regeneration yok. Can paketleri dışında, öldürülen yaratıklardan ufak ufak canlar toplayabiliyorsunuz.

  • O Glory Kill olayını öyle her canımız istediğinde yapamıyoruz. Sizin durumunuza ve düşmanın düzeyine ve durumuna bağlı bir şey.

  • Yaratık Remake'leri Doom 3'e göre çok daha başarılı olmuş. Ha, Doom 3'teki gibi, burada da IMP'ler serinin ilk 2 oyununun aksine sağa sola zıplıyor. Bu da öldürülmelerini zorlaştırıyor. Tabii ki 22 yıl önceki MS-DOS oyunundaki dinamiklerle şimdiki AAA oyunlardaki dinamikleri karşılaştırmak absürd olur. Serinin ilk 2 oyununda Cacodemon ve Lost Soul dışında uçan kaçan yaratık pek olmadığı için, yeterli cephanemiz varsa, bir köşeye pusu kurup, oradan yaratıkları öldürmek daha kolaydı. Bunda öyle bir şey yok. Bu dediğim sadece IMP için de değil.

  • Oyunda hikaye var; ama o hikaye de serinin 1. ve 3. oyunundaki hikaye ile neredeyse aynı: UAC'deyiz, cehennemden Teleport ile yaratıklar geliyor ve biz yalnız kalan Marine olarak temizlik yapıyoruz. Hikaye ile ilgili en önemli husus da oyunda hikaye ile iç içe olma dozunun Doom 3'e göre düşük, 1. ve 2. oyunla aynı olması. Çok kısa Cutscene'ler var. Video mideo yerine Codex okumakla uğraşıyorsunuz.

    Öyle ciddi bir hikaye beklentiniz varsa bu oyun size göre değil, hatta Doom serisi tümüyle size göre değil.

  • Geniş alanlar çok fazla. Doom 3'teki gibi karanlık koridorların ağırlıkta olduğu, bir süre sonra insanın içini daraltan o konsept yok.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 14 Mayıs 2016; 1:40:20 >




  • Oyunun ilk singleplayer vidyolarini izledigimde, olmasi gerekenden cok daha kolay bir oyunla karsilasacagim fikrine kapilmistim. Steamin iade sistemine guvenerek bir sans veriyim dedim ve oyun beni feci yaniltti... Gercekten hic boyle zorlayici ayni zamanda boyle gaza getirici bir oyun beklemiyordum ve ciddi derecede zevk aliyorum oynarken. Skill sistemi fena olmamis, silah upgradelerini ve codexleri de yeterince tatmin edici buldum. Oyunu henuz bitirmedigim icin hikaye konusunda, soyle iyi soyle kotu gibi birsey pek soyleyemem ama sunum fena degil. Konuyu ilerleyerek kesfetmek, hikaye komplike olmasa da guzel bir his veriyor. Ayrica belirttigim gibi codexlerin bollugu da istege gore konuya dair daha zengin icerige ulasabilme imkani sunuyor. Ozetle Doom gercekten benim icin son zamanlarin en iyi suprizi oldu... Oyunun multisini betada denemistim ancak pek isinamamistim, bu durum su an icin de gecerliligini koruyor yine de single modu bitirir bitirmez multiye iyi kotu zaman ayiricam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oyungezer'den Sinan Akkol video yapmış

  • 2K kullanıcısına yanıt
    Selamlar , oyunun hikaye modunu bitirmeden multiplayer'a girdiğimizde bir eksimiz oluyormu acaba ? Yani multiplayer'da çok fazla oyuncuya rastlamadım sanki , lobby'lerin dolmasını bekliyorum bir süre başlamadan çünkü..Hikaye modunda silaha modlama yapıp multide kullanabiliyoruz gibi birşey yok değilmi oyunda ? Aklıma böyle bir fikir geldi de bir anda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tears of ice

    Selamlar , oyunun hikaye modunu bitirmeden multiplayer'a girdiğimizde bir eksimiz oluyormu acaba ? Yani multiplayer'da çok fazla oyuncuya rastlamadım sanki , lobby'lerin dolmasını bekliyorum bir süre başlamadan çünkü..Hikaye modunda silaha modlama yapıp multide kullanabiliyoruz gibi birşey yok değilmi oyunda ? Aklıma böyle bir fikir geldi de bir anda

    Hocam Online da iki maç yaptım ama dediğiniz gibi bir duruma rastlamadım, yok diyeceğim ama yalan olmaması için yarın ilk iş dediğinizi deneyeceğim.
  • Geliyo 50 gb

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konsol - PC farkını en net ortaya koyan oyun olmuş sanırım. Özellikle XB1 ile arasında dağlar var.

  • senaryo modu kaç saat sürüyor arkadaşlar bir türlü bununla ilgili bi bilgi bulamadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tenshou

    Konsol - PC farkını en net ortaya koyan oyun olmuş sanırım. Özellikle XB1 ile arasında dağlar var.




    Konsollarda 1080p/60 fps yapabilmek için grafik ayarlarından baya feragat etmişler.




  • Nvidianın yeni driveri ile SLI desteğini kaldırdılar şu an için oyun SLI i desteklemiyor beyler
  • Arkadaşlar oyunu ps4 için mi yoksa pc için mi alsam çok kararsızım. Aranızda gtx 950 kullanan varsa aldığınız performans nedir? Bu oyunu pc de oynamak isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunun genel olarak zor gelmesindeki en önemli etken aldığımız hasarların büyük oluşu. Küçük bir IMP topunda bile canımızın küçümsenmeyecek bir kısmı gidiyor. Bir de patlayıcı varillerin etki alanı oldukça büyümüş. Uzak mesafede gibi görünen bir varili patlattığınızda siz de az çok etkileniyorsunuz.

    Bir diğer etken de yaratıkların fazlasıyla çevik olması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 14 Mayıs 2016; 15:17:47 >
  • cloud35 kullanıcısına yanıt
    Gtx 970mli laptopta oynuyorum oyunu 1600x900 de çoğu ayar medium birkaç ayar high'da sabit 60fps alıyorum. Gtx 950, 970m'e göre biraz daha üstün bir kart. 1080p çözünürlükte benzer ayarlarda 60fps alırsınız tahminen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.