Şimdi Ara

Bisiklet giyimi hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    1 haftadir düzenli bisiklet kullanıyorum ama artık ağrıdan oturamiyorum bunun için öneriniz var mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Pedli tayt giyerseniz sorun kalmaz.
    Taytın görüntüsünden rahatsız olursanız kıyafetinizin içine giyebilirsiniz.
    Mesela bu olabilir.http://www.decathlon.com.tr/flat-bisiklet-tayt-500-id_8165635.html
  • düzgün bir sele tercih edebilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karqasa

    Merhaba
    1 haftadir düzenli bisiklet kullanıyorum ama artık ağrıdan oturamiyorum bunun için öneriniz var mi

    Kargaşa seninle tanıştık mı biz bostancıda bugün
  • Ya da pedli tayt
    ya düzgün bir sele
    ya da jelli sele kılıfı alacaksınız. Malesef başka yolu yok
  • mrsmrc kullanıcısına yanıt
    Adam gibi pedli tayt bulsam sıkıntı yok bulamadım
  • sorun 1 haftadır ve sürekli kullanıyor oluşunuz.

    biyolojide lisede öğrendiğimiz bir bilgi var, insan derisi üzerine uygulanan basınç arttıkça kalınlaşır. bisiklet kullanmaya ilk başlanıldığında ağrı olması da bu yüzdendir. ancak birçok kişi ilk başlangıçta her gün kullanmaz, haftada bir falan kullanır. böylece 2-3 kullanımın ardından 2-3 haftalık bir süre geçmiş olur ve kalça derisi kendini bu basınca adapte edebilir bu sürede.

    siz ise anladığım kadarıyla bir anda yüklenmişsiniz, deri kendini kalınlaştıracak vakti bulamadan ardı ardına sürüşler yapmışsınız.

    zamanla bu sıkıntılarınızın hiçbiri kalmayacak. ancak yine de bisiklette iki şeyden en az biri şart:

    1- geniş-jelli sele.
    2- ped tayt.

    şidi öncelikle ped tayt'ı direk tayt olarak giymek zorunda değilsiniz. şort içine giyilen taytlar var ben mesela onlardan kullanıyorum.
    seleye gelince, bisikletlerde iki tip sele var, birincisi ince-hafif-sert seleler. ikincisi ise daha kalın, daha yumuşak, daha geniş seleler. özellikle yol biiskletlerinde ince seleler tercih edilir. daha konfor aranılan bisikletlerde ise seleler kalınlaşırlar.

    benim bisiklette mesela salcano'nun şu selelerinden var:https://canercelikdotnet.files.wordpress.com/2013/07/img-20130716-wa0003.jpg ilk aldığımda çok dandik görünmüştü gözüme ama aslında çok rahat bir seleymiş. eğer düzenli bisiklet kullanıyor isem, bu selede pedli kıyafete gerek bile olmayabiliyo ama şu da çok önemli bi ayrıntı, pedi kıyafet giymezseniz giyeceğiniz diğer kıyafetler bisiklet için üretilmediklerinden dolayı gene size sorun yapıyorlar. mesela iç çamaşırı giydiniz, iç çamaşırının dikiş yerleri vardır, yani bazı yerleri daha kalındır mesela. bu da batar resmen, tahriş eder, acıtır. pedi bisiklet kıyafeti bu yönden çok iyi, öyle çıkını yapan bi yer yok, üretim amacı bu zaten, olması gereken de bu.

    yol bisikleti olmadıkça ince seleleri biraz amaç dışı buluyorum. mesela piyasadaki birçok scott dağ bsikletine bakıyorum hep incecik ve sert sele kullanmışlar. scott dağ bisikleti kullanan arkadaşlarımda da bu selelerden var. adam ayda bir kullanıyor, ya da ara sıra tura çıkıyor, konforlu sele yerine bu incecik sele ile perişan oluyor. üreticiler sırf bisiklet 100-150gr daha hafif olsun diye takıyorlar bu seleleri, ama kullanım amacına hitab etmiyor işte. dağda taşların üzerinde zıplarken incecik sert sele tamamen alakasız bir donanım. ha dağ bisikleti yarışçısı olursun anlarım. ama tura çıkan birinin dağ ya da tur bisikletinde incecik-sert sele görmek, hele hele bu kişi sürekli bisiklet kullanıcısı olmadığı için, gerçekten gereksiz ve alakasız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.