Şimdi Ara

Huawei şimdi de kendi işletim sistemini geliştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Huawei şimdi de kendi işletim sistemini geliştiriyor


     

    Dikey entegrasyon adına son yıllarda önemli adımlar atan Çinli Huawei, özellikle yongaseti konusunda bir hayli kendisini geliştirdi ve agresif bir şekilde kendi yongasetlerini cihazlarında kullanmaya gayret ediyor. 




    Ancak yongaseti yanında donanım ile uyumlu çalışacak bir işletim sistemi de dikey entegrasyon adına oldukça önemli. Üreticiler genelde Android işletim sistemini temel alsa da kendi yolunu çizenler de az değil. Şimdi Huawei de bunlar arasına katılmak üzere. 




    İddialara göre Huawei 3 yıldır kendisine has bir işletim sistemi geliştirmek için çalışmalar yapıyor. Android ekosistemine bağlılığını azaltmayı planlayan firma yeni işletim sistemini yeni bir Kirin yongaseti üzerinde kullanacak. Ancak bu işletim sistemi neyi temel alacak ve ilk cihaz ne zaman piyasaya çıkacak bilinmiyor. 




    Yeni bir işletim sistemi sözkonusu olduğunda uygulama desteği hayati önem taşıyor. Şimdiye kadar böyle bir tecrübesi olmayan Huawei'nin işi oldukça zor. Bununla birlikte Çin'de Aliyun OS, Flyme OS gibi modifiye edilmiş Android sürümleri kullanılıyor ve oldukça da destek görüyor. Bu bakımdan Huawei'nin de böyle bir yol takip etmesi akla yakın geliyor. 




    Firma ile ilgili diğer bir bilgi ise Nexus cihazı konusunda. Bu yıl iki adet Nexus akıllı telefonu hazırlandığı, birisinin LG imzalı yeni bir Nexus 5 versiyonu diğerinin ise Huawei imzalı farklı bir Nexus akıllı telefonu olacağı bir süredir dile getiriliyor. 




    İddialara göre gelecek ay lanse edilecek Huawei Mate 8 modelinin ardından Huawei yeni Nexus cihazı için çalışmalara başlayacak. Yeni Nexus cihazında Cortex-A72 çekirdeği ve Mali-T860 grafik birimi taşıyan Kirin 940 veya Cortex-A72 çekirdeği ve Mali-T880 grafik birimi taşıyan Kirin 950 yongasetinin kullanılacağı belirtiliyor. Sonrasında ise bu yeni yongasetlerinden bir tanesi Huawei işletim sistemine de ev sahipliği yapacak.  

     

     

     








  • Androidden çıkan batar Nokia örneğinde gördüğümüz gibi

  • Bu seneki Nexus'lar, bu sene çıkan amiral gemilerden daha iyi olacak sanki :)

  • Kırın 920 snapd.805 eşdeğer olduğuna göre kırın 950 muazzam bir performans sağlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dikey entegrasyon ne olaki Ekrem Abey.

  • koskoca microsoft nokia bu işi kıvıramadı huawei becerirse şaşırırım

  • Donanımdan daha önemli yazılım.
    Hali hazırda bir yazılım varken firmalar donanıma yöneliyor.
    Mobil olsun masaüstü olsun abd nin tüm sistemler.
    4.bir işletim sistemi gelmesi ihtimali imkansız gibi birşey.
    Özellikle başka bir firmadan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UltimateEchelon

    Androidden çıkan batar Nokia örneğinde gördüğümüz gibi

    Yav he he.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UltimateEchelon

    Androidden çıkan batar Nokia örneğinde gördüğümüz gibi

    Nokia Android'den çıktığı için batmadı, Android'i hiç kullanmadı bu bir, ikincisi Nokia'nın batmasının zaten Android'le hiç bir alakası yok. Elinde Meego gibi kullanması çok zevkli ve şu an bile bence Android'e on basar bir işletim sistemi varken durduk yere canım işletim sistemini çöpe attı ve Microsoft gibi kan emici bir firmadan medet umdu. Batmasının en büyük sebebi budur.
  • Android olmazsa olmaz samsung bile tizen riskine giremiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ios ve androidle başa çıkılmaz bu saatden sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana göre Çinliler arasındaki en vizyon sahibi firma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelecek yazılımda, tek çekirdekli dönemi bitiren üretilen ısının sınırına gelinmesiydi, akıllı cihazlar ısınıyor ve sınır çok uzakta değil, bu formda donanımı güçlendirmek çok uzun olmayan süreçte bitecektir, bu noktada iş optimizasyona geliyor yani yazılıma, yazılama yatırım yapmak bu işe öğrenme adına doğru bi adım...

  • isimden kaybediyor
  • Huawei apple ı örnek alıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobil sektörde yeni işletim sistemi yapan üreticileri destekliyorum. Zira şuan telefonlarda kullanılan işletim arayüzü ve bize sunduklarından hiç memnun değilim. En azından farklı bir deneyim sunacak bir işletim sistemini görmek isterim.

  • Çinliler işletim sistemi yapamaz. Yasakçı bir düzende kaliteli ve en önemlisi yaratıcı düşünceye sahip yazılımcılar yetişmez..

    Yazılımda ileri olan ülkelere bakın. hepsinde adalet ve özgürlük sorunu yoktur.

    Tükiye'den bir örnek; geçen biri diyordu, eşki sözlüğü kodlayan adam basıp gitmiş A.B.D'ye. Bir ara 10 yılla yargılanıyordu. Tayyibi sevmediği yalakalık etmediği için..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lido

    Android olmazsa olmaz samsung bile tizen riskine giremiyor

    Tizenli 2 tane telefon çıkardı, kamera ve smart tvlerde kullanılıyor. Halen geliştirme aşamasında tizen 1 kaç yıla kadar diğer samsung cihazlarda da kullanılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsteyen kendi işletim sistemini yapar yapmasına da, geliştiriciler destek vermeyeceği için uygulamasız kalır. Dolayısıyla yine android uygulamalarını çalıştıran bir işletim sistemi olmak zorunda kalır.
    Koskoca blackberry bile sıkıntı çektiği için böyle bir yola başvurdu.
  • Yarın öbür gün Android'e ne olacağı belli olmaz, firmalarda kendileri için acil durum çıkışı hazırlıyor, hazırlamalıda. Kısa vadede zaten kimse Android'i komple terk etmeyi kolay kolay göze alamaz, ama uzun vadede böyle bir atılım lazım. En basit örneği bunca yıl Snapdragon'a güvendi tüm firmalar, Samsung ise Exynos'u yandan yavaşca geliştirdi üzerinde harcamasını, yatırımlarını yaptı, Snapdragon 810'da diğer firmalar ortada kalırken Samsung Exynos'a bu zamana kadar verdiği emeklerin ekmeğini yiyecek bu sene. Şuan zaten üst seviye Android cihazlar arasında S6 ve S6 Edge dışında iddialı bir seçenek yok.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.