Şimdi Ara

Apple HomeKit ürünleri gelecek ay tanıtılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Apple HomeKit ürünleri gelecek ay tanıtılıyor


     

    Apple'ın akıllı ev sistemlerini iOS platformu ile entegre etme projesi olan HomeKit, nihayet son hazırlıklarını tamamladı ve proje ile uyumlu ilk akıllı ürünler gelecek ay itibariyle görücüye çıkacak. 




    iOS HomeKit uygulaması ile kullanıcılar bağlı cihazlara hükmedebilecek ve Siri üzerinden sesli komutlar verebilecek. Apple'ın yeni programı için pek çok üretici sertifika programına başvurmuş durumda. Bunlar arasında termostat, kapı kilidi, lamba gibi ürünler yer alıyor. 




    Bir süre önce Apple'ın HomeKit kodlarının daha fazla bellek alanı istediği için bazı ürünlerde üretim sıkıntısı oluştuğu ve programın Eylül ayına kadar gecikebileceği iddia edilmişti. Ancak Apple yaptığı açıklama ile iddiaları boşa düşürmüş oldu.




    Apple kendi ev otomasyon sistemi ile kullanıcılara geniş bir kullanım alanı sunmak istiyor. Kullanıcılar Siri asistanına atadıkları kısa bir cümle ile aynı anda birden fazla işlem yapabilecekler. Örneğin yatağa giderken ön kapı ve garaj kapıları kilitlenecek, ev ışıkları da söndürülecek. 




    Bunun yanında kullanıcıların farklı senaryo seçenekleri de olacak. Evinden çıkmak üzere olan bir kullanıcı sanki evde birileri birşeylerle uğraşıyormuş görüntüsü vermek adına HomeKit uygulamasından yararlanabilecek. 




    Apple gelecek ay dediği için muhtemelen WWDC 2015 geliştirici konferansını kast ediyor. Bu konferansta Apple hem iOS 9 hem de HomeKit platformunun ilk ürünlerinin lansmanını yapacak.   

     

     








  • iSecurity
  • Teknolojinin dokunduğu alanın bir sınırı olması gerektiğine ve bazı şeylerin eski haliyle kalması gerektiğine inanıyorum. İnsanlarının evinin içi de bunlardan biri.
    Bununla birlikte bizi kolaylık adı altında ne kadar tembel hale getirdiği de gözardı edilmemeli. Anahtarı alıp kilidi döndürmek, termostat için bir düğmeyi çevirmek, ışık için düğmeye basmak gibi şeyler (bedensel engeli bulunanlar dışında) çok da zor olmamalı.

    Umarım gelecekte bugünü aramayız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abartılmadığı sürece güzel duruyor ama mevcut sistemlerden farkını merak ediyorum ev kamera güvenlik alkış yaptığımızda ışıkların yanması :) bunlar zaten olan şeyler önce arabayla ilgili haberler şimdi de bu merakla bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ay lamba ay tv ay masa ay buzdolabı ay kombi
    ayyy eviiiimm

  • Bu Apple yok mu, zannimca gene hedefe giden bir ok goruyoruz..

  • Hacklenirse kötü olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu homekitlerin nasıl geleceğini bilmiyorum...
    ancak iosla calısan goruntulu ve parmak izli kapı sistemi olsa ve mantıklı fiyatlardan satsalar ki zaten bu tur sistemler ciddi pahallı bu alanda tek olur...:D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.