Şimdi Ara

4G ihalesi ertelendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
1
Favori
2.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • 4G ihalesi ertelendi


     

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süre önce yaptığı açıklama ile gündeme oturan 4G ihalesinin ertelenip ertelenmeyeceği tartışması bugün nihayet resmi ağızlardan da doğrulandı. 




    Aslında 4G konusunda geç kalındığı ve 5G çalışmalarına başlamak gerektiği açıklamada ifade edilmiş ve ertelemenin de bu sebeple olabileceği düşünülmüştü. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklaması daha farklı bir sebebe işaret ediyor. 




    IMT (International Mobile Telecommunications – Uluslararası Mobil Telekomünikasyon) Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme adıyla çıkılacak ihalenin 26 Mayıs 2015 tarihinde yapılması planlanıyordu. 




    Ancak ihale duyurusu sonrasında ihaleye katılacak isteklilerin şartnameye yönelik değişiklik taleplerinin değerlendirilmesi ve teknik ve finansal hazırlıklarını tamamlayabilmek için ilave zaman talepleri üzerine, sektörde faaliyet gösteren mevcut işletmecilerle birlikte Bakanlık tarafından değerlendirmeler yapıldı. Değerlendirme sonucunda ihalenin 26 Ağustos 2015 tarihine ertelenmesi kararlaştırıldı.




    Yani 4G altyapı ihalesini hangi operatörlerin alacağını görmek için 3 ay daha beklemek gerekecek. Geç olsun güç olmasın hesabı hazırlıkların daha iyi yapılabileceğini düşünerek herşeyin daha iyi olacağını ümit ediyoruz. 




    Asgari değeri 2 milyar 298 milyon Avro olarak belirlenen ihalede 800, 900, 1800 ve 2100 MHz frekans bantları için 3 operatör kıyasıya yarışacak. Ancak 2600 MHz frekans bandı için 4 işletme ihaleye girecek. 4. işletme sadece 2600MHz bandı için yarışacak ve diğer operatör yükümlülüklerini üstlenmeyecek. Yani sadece data hizmeti sunacak. Bu firmanın Türk Telekom olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

     

    Nüfusun 10 binin altında olduğu kırsal alanlarda ise ortak altyapı kullanımı olacak. 800MHz frekans bandında olan bazı televizyon yayınları 700MHz'e çekilecek ve 800MHz bandı 4G için uygun hale getirilecek. 800MHz bandı 3 operatör arasında eşit olarak paylaştırılacak.

     

    İhalelerde yerli ekipman kullanımının artırılması şartı bulunacak ve ayrıca Ar-Ge çalışanı alt sınırı da 500 kişiden 750 kişiye çıkarılacak. İhaleler sonrasında 4G altyapısının yıl sonuna kadar faaliyete geçmiş olması planlanıyor. Şimdiden operatörlerimiz 4G hizmeti için hazır olduklarını belirtiyor.

     

    4G altyapıları ile teorik olarak 1Gbps hızlarına erişmek mümkün. Ancak başlangıçta bu değerlere ulaşmak pek mümkün olmuyor. Altyapıların daha da iyileştirilmesi şart. Örneğin Güney Kore'de gelişmiş LTE-A altyapıları ile 200-300Mbps seviyeleri yakalanabilmiş durumda.  

     

     








  • Parayı beğenmediler heralde:)

  • Bu adamdan kurtulamayacağız bir türlü. Nerede dursa insanlığa zarar.

  • En sonunda iptal edecekler direk 5G ye geçecekler. Ancak 2 yıl sonra diyorlar işin en komik tarafı da bu zaten. bu teknolojiyi üreten geliştiren Guney Kore bile 2020 de geçecek diyorlar. merak ediyorum biz nasıl 2 yıl sonra geçecez ????

  • biraz daha ertelerler tam geçecekken bu sefer 5g derler artık 3g kalırız 8-10 sene daha

  • Sizin şu olayınızı hiç anlamıyorum arkadaş tamam Güney Kore,Japonya gibi ülkeler ileride olabilir ancak teknolojik olarak onlardan üstün olunamaz diye bir olay yok o adamlarda zamanında biz gibi düşünseler yerlerinde sayarlardı.Tamam 2 senede 5G ya geçiş hayal gibi bir şey olabilir ancak 2018-2019 gibi senelerde Güney Kore gibi diğer ülkeler gibi 5G ye geçişi yapılandırıp onlar gibi olabiliriz.Tamam ülkemiz teknolojik olarak kabul biraz geri kafalı ancak istenilince yapılamayacak bir şey yoktur.


    Dipçe:AKP yanlısı falan değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crazyboy91

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tolgáhırsız katil şerefsiz c.başkanı yüzünden iptal oldu.
    İptal olmadı,26 ağustosta yapılacak amaç yerli üretimi teşvik etmek o yüzden ertelendi.


    Yerli üretimi teşvik mi ? HA HA HA .Yerli üretime teşvik yapmak istiyorsa neden her önüne gelen devlet kurumları özelleştiriliyor ? Alsana satılan bir kaç kurum;
    T. TELEKOM
    ERDEMİR,
    İSDEMİR,
    Divrigi Demir Madeni,
    Hekimhan Demir Madeni,
    İskenderun İsdemir Limanı,
    Ereğli Erdemir Limanı
    ÇELBOR
    KÖY HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (Tasfiye Edilerek İl Özel İdarelerine devredildi)
    TÜPRAŞ Blok Satış,
    TÜPRAŞ USAŞ Hissesi,
    TÜPRAŞ 18 Taşınmaz
    Amasya Şeker Fabrikası
    Kütahya Şeker Fabrikası,
    Adapazarı Şeker Fabrikası
    ESGAZ, BURSAGAZ .
    ETİ ELEKTROMETALURJİ A.Ş.,
    ETİ GÜMÜŞ A.Ş,
    ETİ BAKIR A.Ş,
    ETİ KROM A.Ş
    ÇAYELİ BAKIR İŞLETMESİ. A.Ş.
    K.B.İ. A.Ş. Samsun İşletmesi
    K.B.İ. A.Ş. Murgul İşletmesi
    TDÇİ A.Ş.'ye Ait Deveci Demir Madeni Sahası
    KBİ- Giresun'da 2 Maden ruhsatı işletme Hakkı Devir
    KBİ- Sinop'da 1 Maden ruhsatı işletme Hakkı Devir
    KBİ- Murgul İşlet. Hid. Elek. Sant. Samsun'da varlıklar
    K.B.İ. A.Ş.'ye ait188 Arsa, 154 Taşınmaz, 41 Arsa, 89 adet Lojman, 3 Taşınmaz





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Görmebak

    Sizin şu olayınızı hiç anlamıyorum arkadaş tamam Güney Kore,Japonya gibi ülkeler ileride olabilir ancak teknolojik olarak onlardan üstün olunamaz diye bir olay yok o adamlarda zamanında biz gibi düşünseler yerlerinde sayarlardı.Tamam 2 senede 5G ya geçiş hayal gibi bir şey olabilir ancak 2018-2019 gibi senelerde Güney Kore gibi diğer ülkeler gibi 5G ye geçişi yapılandırıp onlar gibi olabiliriz.Tamam ülkemiz teknolojik olarak kabul biraz geri kafalı ancak istenilince yapılamayacak bir şey yoktur. Dipçe:AKP yanlısı falan değilim.

    O ülkelerle aramızda en az 80 yıllık fark var.Sadece teknoloji açısından değil , her açıdan.2020'ye kadar patates 3 tl olursa sen dua et.

  • Altyapısı için çalışma yapan yerli projeler vardı muhtemelen onlar için beklendi eleştiriliyordu zaten neden beklemiyorsunuz diye

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mehmet..Akif

    Hırsız katil C başkanı diyen akılsıza hitabendir.Hırsız diyorsun. Gördün mü? Katil diyorsun. Bence vatan hayinlerini ve piyonları öldürmek helaldir. Osmanlı olsaydı oradaki herkesin kellesi giderdi. Bende hiç üzülmezdim.Ulan kendi zevkiniz için, devlet zarar görsün. Umurunuzda olmaz. 4g gelecek de ne olacak. Elimizdeki hız yeterli. Ben telefonda 20 kat hızlı bağlandım diyelim. ne farkedecek?Gören de telefonlarında ve tabletlerinde uygulama yazan kişilersiniz sanacak.Yürüyün gidin işinize.



    Bence saçmalamışsın.

    Olur öyle sıkıntı yok.

  • Dünyada ilk uygulayacak ülke Kore olarak geçiyor.Verilen tarih 2020 oda en iyi ihtimal.

    Şu tabloya bir T.C vatandaşı olarak utanıyorum. Önce 4g ye geçelim sonra 5g ye geçeriz.Şimdiden net söylüyorum 2020 de en iyi ihtimal kore geçecekse ülkemizin geçmesi ne zaman olur siz hesap edin.

    2 çift lafta akp trollerine azcık zeka pırıltısı gösterin azcık...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 15 Mayıs 2015; 19:26:08 >
  • Helal olsun Cumhurbaşkanım sana.Bu ülkenin kaynaklarını çok iyi koruyorsunuz.Sayenizde artık kendi mühendislerimiz 5G çalışmalarına başladı bile.Geç olsun güç olmasın

  • Haberin içeriğini okuduğunuza emin misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne antika adamlar var forumda neredeyse hint kınası yakacak kendisine 4G ertelendi 5G gelecek diye bilinçsiz bir şekilde. kendini zeki zanneden arkadaşım 5G desteği sunan cihaz var mı sen onu söyle şuanda yok tüm dünyada bu böyle sen 5G getirdin diye senin gibi bir dengesizin aklına uyup 1200 liralık cihazı çöpe mi atacağım zannediyorsun. aklınız sıra piyasa canlansın. en güncel cihazların bile içinde tek tük 5G desteği olan cihaz var yazılım desteği bile yok 5G için. eğer geç kalındıysa dünyaya hizmet sunan samsung, İphone ve nokiada neden 4G varda 5G yok ??? tüm dünyada durum bu vaziyette.
    Üzülüyorum bu kutu meraklısı arkadaşların hallerine gün gelecek kutuda bulamayacaksınız çöreklenip yalayabilecek o zaman ne yapacaksınız merak etmiyor değilim.

  • Ne 4g mi ne yapacaksınız 3g yi alın size 2g bu bile fazla 1g.
    3.dünya ülkesinde ne gerek var 4g ye.
  • Yorumsuz...
    Ek : Hem konuda ki bazı yorumlar hem de haber.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonafide -- 15 Mayıs 2015; 20:25:11 >
  • şu yorumlara bak. bu adamlara 3g bile çok. Bir yol olmaz bu memleketten ne yazık.

  • Bu durumda iPhone 6 , Samsung S6 çöp olacak.

  • Yorumlar saçma olmuş. 4g iptal değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumda 4g ihalesinin Aselsan ile hazırladığı LTE-advance teknolojisi için ertelenecegini yazmıştım)) 5g için en az 5 yıl daha var. Ağustos'ta da olmaz seneye Mayıs ayını bekleyin beyler. Aselsan anca yetiştiriyor baz istasyonlarını eğer şimdi yapılsaydı eski teknoloji Lte kakalayacaklardi bize.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.