Şimdi Ara

Helio X20 yongaseti Snapdragon 820 ile karşılaştırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Helio X20 yongaseti Snapdragon 820 ile karşılaştırıldı


     

    Mobil dünyaya ilk kez üç kümeli çalışma sistemini getiren MediaTek'in Helio X20 yongaseti firmanın çok önem verdiği bir yatırım haline geldi. Bir süre önce Snapdragon 810 ile karşılaştırılan yongaseti bu kez de Snapdragon 820'nin karşısına çıktı. 




    Aslında Snapdragon 820 ile ilgili bilinenler oldukça az. 64-bitlik özelleştirilmiş Kryo adlı ARM tabanlı çekirdek kullanacak olan yongaseti ile ilgili MediaTek'in epey bir bilgi sahibi olduğu görülüyor. 




    Firmanın yaptığı karşılaştırma tablosuna göre Snapdragon 820 yongaseti 2 adet 2.2Ghz saat hızında çalışan ve 2 adet 1.7GHz saat hızında çalışan Kryo çekirdeğini big.LITTLE formatında çalıştırıyor. Enerji tüketimi açısından böyle bir tarz benimsendiği düşünülüyor. 




    Snapdragon 820 yongasetinde 650MHz saat hızında çalışan Adreno 530 grafik birimi kullanıldığı görülüyor. Teknik detayları bilinmese de Adreno 530 grafik biriminin döneminin en iyisi olması bekleniyor. 




    Yongasetinde ayrıca 4K ekranlara destek, 60 kare/saniye hızında 4K video kaydı, LPDDR4 2100MHz çift kanal RAM desteği, LTE Cat. 10 standardı desteği şeklinde özellikler yer alıyor. 




    Helio X20 yongaseti ise 2 adet Cortex-A72 çekirdeği, 4 adet yüksek hızlı Cortex-A53 çekirdeği ve 4 adet düşük hızlı Cortex-A53 çekirdeği yer alıyor. Mali-T880 grafik biriminin yer aldığı yongasetinde bununla birlikte LPDDR3 çift kanal RAM desteği, 2K ekran desteği, 30 kare/saniye hızında 4K video kaydı özellikleri Snapdragon 820 yongasetine göre geri planda kalıyor. Ayrıca 20nm fabrikasyon süreci enerji tüketimi konusunda da Heliio X20’yi zorlayacak gibi duruyor. 




    Helio X20 yongaseti amiral gemi seviyesini hedefliyor olsa da otoriteler üst seviye uygun fiyatlı telefonlarda başarılı işler yapabileceğini belirtiyor. Helio X20 yıl sonuna doğru ilk cihazlarda kendisini gösterecek.  

     

     








  • Ses ile ilgili bişeyler yapmışlar bunları görmek güzel. Birde DTS cep telefonları için bişeyler yapsa süper olurdu.

  • SNAPDRAGON 820 bir nebze SAMSUNG'un NOTE 5'te kullanacağı Exynos 7440'yi zorlayablir fakat 810 sonrası biraz zor toparlanır.genede 14nm'ye çekmeleri ısı sorununu bir nebze çözecektir. Xiaomi’nin Mi Note Pro'da bu sorun su üstüne baya çıktı.NOTE 5'TE mali t880 veya kendi gpu sunu kullanacağını düşünüyorum.Kamera konusunda zaten çok iyi duruma gelen Samsung 21mp'lik imx 230 sensör kullanacağını düşünüyorum.Bu arada bir çok firma SAMSUNG'dan bu çipleri alabilir.
    Saygılar,

  • 820 bekleyeceğim diye bu yıl model değiştirmiyorum.Seneye gene ısınırsa öteki seneye 830 u beklerim.Canları sağolsun :D

  • Helio X20, fiyattan işi götürecektir...

  • Qualcom un pazara donus yapmasi yeni bir tekelin olusmasini onlemek acisindan hayati onem tasiyor..Mediatek ile olacak is degil bu..(samsung)
    Utanmadan 10 cekirdekli islemcisini karsilaastiis..Verimsizligini kabul etmenin kaniti gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 15 Mayıs 2015; 20:09:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yıl gereken özelleştirmeleri yaparsa Samsung un yılı olacak gibi.
    Mediatek in avantajı giriş,orta,üst demeden tüm telefonlarda olması.
    Qualcomm ise elindeki patentlerle biraz ilerde fakat s810 sorunu hala güncel.
    Hala Mediatek kullanan cihazlar güncellenmiyor bildiğim kadarı ile.
    Bu değişirse o daha iyi olur.
    Çok çekirdek,2k,mp olayları boş işler.
    Birazda yazılım olması lazım.
  • S820 de 4 çekirdeğe dönüldüğünü görmek güzel

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grkwnxs

    S820 de 4 çekirdeğe dönüldüğünü görmek güzel

    Verimlilik anlaminda iyi isler basarirsa Qualcom a cok sey kazandirir.
    Ama android cag atlamasi lazim..Java tabanli olacak is degil bu..Ureticiler ve google in isi farkli bir platforma tasimasi lazim..Ust seviyede farkli bir kod duzeni gibi..Alt seviyede yap klasik androidini..Ust seviyede tamamen optmizasyon odakli bir iyilestirme uzerine yogunlasilsin..300 tl de 3000 tl ye aldigin telefonda ayni isletim sistemine mantikli aciklama getirebilen varsa duymak isterim..Ben daha iyi perfoans icin sirf donanima para veriyorsam acikca kaziklaniyorum.Diye bakiyprum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mediatek baya geliştirdi kendini bu yarış en çok bizim işimize yarar qualcoom yalnız başına kalmamalı yoksa hersene ne verirse onla yetinmek zorunda kalırız

  • S820de S810 gibi olmaz umarım, onun dışında MediaTek de iddialı geliyor bu sene bence, hayırlısı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Qualcomm APU'da Grafik tabanında lider olacak gibi. Krait'te ki kırık dökük performansı görmeyiz umarım. 14 nm'ye indirilmiş üretim geometrisi güzel ancak Samsung 7420'de en güncel transistör teknolojilerini kullandı. Isınma farkı bundandır. Fazla transistör sayısına rağmen MV başına düşen verim daha fazla hemde kayıp voltlar engellendiği için pili çekip gerilimi yükseltme olayı da yok.
    Diğer tarafta Samsung CPU ve GPU'da bomba gibi geliyor.

  • Görünürde 10 çekirdekli 2 ghz'lik 64bit işlemciler ama gerek driverları gerekse uygulama yazılımları adapte,uygun olmadığı için şimdilik bunlar göz boyama bence

  • android java değil linux tabanlı hocam
  • Javayi sanal makine anlaminda kullandim..Belirtmem gerekirdi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kitkatla art getirdi zaten google androide , lolipopta dalvik sanal makine tamamen kaldirilidi.arkadasimda z3c var telefon lolipopla birlikte ucusa gecmis durumda,inanilmaz hizli calisiyor ,bende ki iphone 6'dan daha seri gecisler animasyonlar olsun.kararlilik konusunda iphonela yarismasi cok zor cunku onlarca firma bir iskelet uzerine farkli bina yapiyorlar,herseyi belli donanıma gore yapman farkli binlerce farkli konfigurasyona gore yapman farkli bir zorluk derecesi iceriyor kaldı ki apple bile bu konuda ben superim diyemez guncelleme verdigi eski tellerinin kararlilik yapisi yeterli degil.Hiz konusunda bir eksigi yok androidin , bu cekirdek isi filan bunlar tamamen rekabetle ilgili piyasada ki oyuncular birbirlerine ustunluk kurma gayretleri, yoksa android yetersiz paso cekirdek arttiriyolar diye yorumluyorsanız onlar gecmiste kaldi.
    MÇ filan 10 çekirdeğin yazılımsal yönetiminden bahsetmiş ama adamlara 4 cortex a72 koyup isi-güç yönetimi yapmak daha zor geliyor olmalı ki 10 çekirdek koymuşlar 8 i cortex a53 hem de pazarlama avantaji var.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.