Şimdi Ara

Almanya'nın en büyük temizlik şirketlerinden Dussmann, otonom temizlik robotları test ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Almanya'nın en büyük temizlik şirketlerinden Dussmann, otonom temizlik robotları test ediyor 

     

    Robotlar gündelik hayatımızı şekillendirmeye, insanlara yardımcı olmaya ve birçok görevi kendi başlarına yapabilme yeteneği kazanmaya devam ediyor. Almanya'nın en büyük temizlik şirketlerinden Dussmann, Berlin'deki merkezinde otonom temizlik robotlarını test ediyor.

     

    Richard Borman ve Stuttgart merkezli Fraunhofer Enstitüsü (IPMS) tarafından hazırlanan robot, temel olarak belirlenen alanların temizliği için geliştiriliyor. İki farklı görev için programlanan ve otonom olarak kendi başına çalışabilen temizlik robotu, bünyesinde yer alan kamera ve lazer sistemleriyle bulunduğu ortamı tarıyor ve yerdeki çöpleri / kirleri belirleyerek bunları alabiliyor ya da süpürebiliyor. Çöpleri boşaltma işlemini de üstlenen robot, kablosuz olarak çalışabiliyor olmasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Şimdilik kablosuz olarak dört saat boyunca görev yapan robotun, ticari versiyonun da ise tüm gece çalışabilir şekilde hazırlanması planlanıyor.

     

    Temizlik görevlilerinin 1 saat içerisinde 500 metrekare alanı temizleyebildiğini söyleyen Borman, robotun ise 1 saat içerisinde 100 ila 120 metrekare alanı temizleyebildiğini, bu değerin de Dussmann için oldukça yavaş olduğunu belirtiliyor. Ticari versiyon için bu hız sorunu üzerinde de çalışmalar aktif olarak devam ediyor. Tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

     









  • Boyle seyler yayginlasinca bu islerle evini gecindiren adamlar ne olacak peki?

  • Hocam bu makineleşmenin sürekli getirisi değil mi? İş gücünün makinalar tarafından karşılanmaya başladığı her sektörde yaşanan bi durum bu.

    Not: Yazdığım yanlış anlaşılmasın, bu insanları umursamıyor falan değilim. Hak veriyorum size.
  • Kas gücünün bir değeri kalmayacak çok yakın tarihte, bu çok doğal. Sadece zihin gücü para edecek. Algılama sistemleri yeterince geliştiğinde, insanlar kadar iyi iletişim kurabildiklerinde ise zihin gücü ile yapılan işleri de ele geçirecekler.
    Sanırım çok ileri tarihlerde devletler istihdam için belirli oranda insan çalıştırılma zorunluluğu konusunda yasalar çıkarabilir. Tıpkı şu an özürlü vatandaş çalıştırılması gerektiği gibi.
    Çünkü insanların makinelere göre hiçbir avantajı kalmayacak, bu da patronların işine gelir. Tamamen robotlaşmadan sonraki yeni dünya düzeni nasıl olacak çok merak ediyorum açıkcası.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.