Şimdi Ara

General Electric Havacılık, tamamen üç boyutlu yazıcıyla hazırlanan jet motorunu ateşledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  •  General Electric Havacılık, tamamen üç boyutlu yazıcıyla hazırlanan jet motorunu ateşledi

     

    Büyük ya da küçük birçok şirketin ilgisi çeken ve üretim sürecinde yeni bir dönemi açan üç boyutlu yazıcı modelleri, artık çok önemli alanlarda da aktif olarak kendisine yer bulabiliyor. Bunun en güzel örneklerinden birini oluşturan General Electric Havacılığın tamamen üç boyutlu yazıcıyla hazırlanan jet motorunu, etkili şekilde çalışmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

     

    Boyutları itibariyle RC model uçaklar için hazırlanan ancak büyük versiyonları için de önemli bir adım oluşturan motor, DLMM (Doğrudan Lazer Metal Eritme) adı verilen bir teknik yardımıyla metal temelinde üretiliyor. Bu teknik lazer tarafından eritilen metal tozları kullanıyor ve katman katman tekrar edilerek CAD tasarım planına göre istenilen her türlü metal parça elde edilebiliyor. General Electric bu üretim tekniğini Amerika FAA tarafından onaylı GE90 jet motorunun bazı parçalarını üretmek için de aktif olarak kullanıyor.

     

    Genel olarak üretim sürecini ciddi seviyede hızlandıran DLMM, aşağıda yer alan videodan da görülebileceği üzere oldukça dayanıklı bir sonuç ortaya koyuyor. Bu doğrultuda General Electric Havacılığın tamamen üç boyutlu yazıcıyla hazırlanan jet motoru tam olarak 33,000 devir seviyesine çıkış yapabiliyor. 

     

    General Electric Havacılık, tamamen üç boyutlu yazıcıyla hazırlanan jet motorunu ateşledi 









  • 3D yazicilar insani korkutmuyor degil..

  • GE bravo...
    Hukumetin Ge nin Turkiyedeki univrrsite ogrenvilrrine sundugu imkani gorup utanmasi dilegi ile....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay akciğerden jet motoruna kadar herşey üretilebiliyor. Ürünü olabildiğince ucuz maliyetle çıkartmak isteyen para hırsına bürünmüş aç gözlü kapitalistlere gün doğdu. Üretim maliyeti ve süreçteki iş gücü, gelişen robot teknolojisi ve 3d yazıcılar gibi teknolojiler ile oldukça düşecek. Bakalım dünya bunu kaldırabilecek mi?
  • internette el bapımı jet motorları mevcut. ama bu profesyonelce olmuş tabi

  • Yaklasik 6 ay once benzerini bir hocam gostermisti, universitedeki(fsm.edu.tr) 3d yazici ile uretildigini soylemisti. Yani Turkiye'de sandiginiz kadar kotu durumda olmayabilir :)

  • SLS tekniği vardı, bu onun bir gömlek üstü oluyor.

  • Türkiye' de halihazırda okullarda üretilen yazıcılar genelde reprap taki açık kaynak kodlu yazıcıların klonu. Yani üzerine pek te dediğin gibi birşey koymuş değiliz...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.