Şimdi Ara

20$'a alınabilecek en iyi kulak içi kulaklık : Xiaomi Piston 3.0

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • 20 />a alınabilecek en iyi kulak içi kulaklık : Xiaomi Piston 3.0


     

    Mobil cihaz pazarında yakından takip ettiğimiz Xiaomi, aksesuar konusunda da oldukça iddialı ürünler sunuyor. Piston serisi kulak-içi kulaklıklarla müzik severlerin ilgisini çeken firma, Piston 3.0 modelini de geçen ay piyasaya sürdü.




    Her yeni modelde malzeme kalitesi ve ses teknolojilerini bir adım ileriye taşıyan Xiaomi, son üyede artık zirve yapmış diyebiliriz. Reddot Design 2015 tasarım ödüllerini de boş geçmeyen Piston 3.0 otoritelerden de tam not aldı.




    Jak ucu, kontrol modülü ve kulaklık ayrım modülünde metal alaşımlı kaplama tercih eden Xiaomi, jak ucundan ayrım modülüne kadar giden kabloyu kevlar alaşımlı dayanıklı bir malzeme ile kaplamış. Ayrım modülünden kulaklıklara giden kabloda ise silikon kaplama tercih edilmiş. 




    Kulaklık sürücülerinde titanyum alaşıma yer veren firma, düşük ve orta seviye ses üretiminde en iyi performansı ortaya koyuyor. Ancak yüksek ses üretiminde bazı noktalarda geride kalındığı belirtiliyor. Bununla birlikte ürün aşırı bass gibi dezavantajları gideriyor ve tatmin edici bir ses dengesi sunuyor. 




    Kulaklığın ses izolasyonu başarılı olsa da çok küçük bir miktarda ses sızıntısı olabiliyor. Bununla birlikte kulaklığın yüzde 98 oranında ses izolasyonunda başarılı olduğu ifade ediliyor. Kulaklığın değerlerine gelince frekans tepkisi 20 ~ 20KHz iken, empedansı 32ohm, hassasiyeti 98 desibel ve çıkış gücü de 5mW olarak sıralanıyor. 




    Kontrol modülü üzerinde 3 adet buton ve bir adet mikrofon yer alıyor. Bu butonlara ses ve müzik oynatıcı kontrolü dahil olmak üzere çeşitli fonksiyonlar atamak mümkün. Ancak bu sadece Android için geçerli. iOS tarafında ise sadece müzik oynatıcı kontrolü sağlanabiliyor. 




    Piston 3.0 kutusunda kulak boyutuna göre küçük-orta-büyük olacak şekilde ayarlanmış 3 farklı yumuşak kauçuk kapak da çıkıyor. Yurtdışında 20$ seviyesinde seyreden bir fiyat etiketine sahip Piston 3.0 ülkemizde de çeşitli kanallarda 80TL seviyesinde bulunabiliyor.  

     

     








  • Piston 3 ün, 2 nin gerisinde olduğu söyleniyor.
  • piston 2 kullanıyorum gerçekten çok çok iyi bir kulaklık buna bişe olursa pistona 3e geçeriz ozaman :D

  • Beast urbeats kullanıyorum kenara köşeye çarpa çarpa bir hal oldu garibime Ondan buna geçilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baslarda piston 2 çok daha iyi, onun dışında piston 2 den bi adım önde diyebilirim.

  • Yurt dışından 20dolara 7-15 gün içerisinde geliyor. Buda incelemesi:http://forum.xda-developers.com/general/accessories/review-xiaomi-pistons-3-0-ear-t3075352

    Kulaklık karakter olarak dengeli yani bass headlere pek hitap edeceğini düşünmüyorum. Kulaklık 50TL arkadaşlar 50TLye bundan iyi kulaklık alamayacağınız gibi 100TLyede bulmanız biraz zor. Ayrıca malzeme kalitesi 200-300tllik kulaklıklar kadar iyi eğer çekinceniz basslar ise EQ ile halledebilirsiniz.

  • Sennheiser Cx 200 street II kullanıyorum, değişime değer mi acaba? Yoksa sırf ucuz diye masrafa girmeye gerek yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Philips she 7000'e göre nasıldır acaba?

    En büyük silikonunu takmama rağmen kulağıma tam oturmuyor. Sanki tek kanal daha fazla ses veriyor gibi de geliyor.
  • Ürün ali'den satın aldım, 2haftadır kullanıyorum. Kalite olarak samsung telfeonla gelen kulaklıkla emsal demek doğru olur, ki bence rezil. Telefonda mikrofon özelliği şart olduğundan bu ürüne katlanıyorum demek doğru olur. Beraberinde gelen kulak silikonlarının hiç biri benim kulağıma olmadı. Kardeşimin lumia telefonu ile gelen kulaklık bunlardan 2 gömlek üstün. Ki o kulaklığın kablosunu kaza eseri koparınca, silikonlarını önce samsung sonrada xiaomi ile kullanmaya başladım, anca o şekilde dış sesleri bastırıp müzik dinlemek mümkün piston 3 ile.

    Bu çöplere para vermeyin, xiaomi'nin temel ürün tasarımı Çin olunca ürünlerde Çin vatandaşlarına hitap ediyor. Ha dürüst olmak lazım, bu paraya philips alsanız oda çöp. Bunlarla uğraşana kadar, bütçeyi az daha zorlayıp orta karar bir sennheiser almak en matıklısı bence. Gönül CX 3.00 Black diyor tabi'de, gel gör ki parası xiaomi'nin 4 katı....





  • Bende inceleme yaptınız sandım.. Neden inceleme karşılaştırma yapılmıyor bu ürünlerde anlamıyorum.. Hem çok fazla soru var herkesin kafasında hemde ucuz temin edebileceğiniz bir ürün..

  • almak isterseniz aliexpress ten xiaomi center satıcısından alabilirsiniz daha önce verdiğim siparişlerden bile erken geldi

  • piston 3'ü çıktığı zaman getirttim.

    ayrıca elimde piston,piston 2 kulaklıklarda var.

    piston 3 ve piston 2 arasında çok ciddi fark göremedim açıkcası.

    ayrıca xiaomi hifi headphone'u çıktığı gün aldırttıp getirttim. ancak tek kulaklık bozuk çıktı. biraz hüsrana uğradım. (Değişim için geri göndereceğim ancak bir türlü gönderemedim )

    xiaomi ürünlerinde ilk defa başıma geliyor. Malzeme kalitesi çok iyi, ancak ses kalitesi tek kulaklıktan gelen sese göre değerlendirdiğimde o fiyatları çok hak etmiyor. Ancak şık ve güzel bir hifi kulaklık olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: symbiat

    Ürün ali'den satın aldım, 2haftadır kullanıyorum. Kalite olarak samsung telfeonla gelen kulaklıkla emsal demek doğru olur, ki bence rezil. Telefonda mikrofon özelliği şart olduğundan bu ürüne katlanıyorum demek doğru olur. Beraberinde gelen kulak silikonlarının hiç biri benim kulağıma olmadı. Kardeşimin lumia telefonu ile gelen kulaklık bunlardan 2 gömlek üstün. Ki o kulaklığın kablosunu kaza eseri koparınca, silikonlarını önce samsung sonrada xiaomi ile kullanmaya başladım, anca o şekilde dış sesleri bastırıp müzik dinlemek mümkün piston 3 ile.

    Bu çöplere para vermeyin, xiaomi'nin temel ürün tasarımı Çin olunca ürünlerde Çin vatandaşlarına hitap ediyor. Ha dürüst olmak lazım, bu paraya philips alsanız oda çöp. Bunlarla uğraşana kadar, bütçeyi az daha zorlayıp orta karar bir sennheiser almak en matıklısı bence. Gönül CX 3.00 Black diyor tabi'de, gel gör ki parası xiaomi'nin 4 katı....

    xiaomi kulaklıklarda, cihaza göre farklı tonlamalar veriyor. Kendi cihazları ve uyumlu olan cihazlarda tatmin edici ses veriyor.

    Probleminiz bu olabilirmi?

    Bende daha iyi ürünler var. Ancak günlük kullanım için bunları kullanıyorum. Yeterli oluyor.




  • Audio Technica CKS-77 kullanıyorum on numara.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • symbiat kullanıcısına yanıt
    Hocam ne kadara almıştınız acaba? Ali'de epey replika ürün var, onlardan birisine denk gelmiş olabilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi OMTP standardını kullanıyor, eğer telefonunuz CTIA kullanıyorsa Piston kulaklıkların bazı fonksiyonları çalışmayacaktır. Almadan önce kontrol edin.
    Bu uyarıyı haberde vermelilerdi, herkes bunları bilmek zorunda değil.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Phone_connector_(audio)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Open_Mobile_Terminal_Platform
    http://en.wikipedia.org/wiki/CTIA_-_The_Wireless_Association




  • Burada 80Tl ise pahalı.
    Kullananlar beğenebilir.
    Fakat cihaza uygun kulaklık modu nedir.
    İllaki onu destekleyen bir telefon mu almak lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: symbiat

    Ürün aliden satın aldım, 2haftadır kullanıyorum. Kalite olarak samsung telfeonla gelen kulaklıkla emsal demek doğru olur, ki bence rezil. Telefonda mikrofon özelliği şart olduğundan bu ürüne katlanıyorum demek doğru olur. Beraberinde gelen kulak silikonlarının hiç biri benim kulağıma olmadı. Kardeşimin lumia telefonu ile gelen kulaklık bunlardan 2 gömlek üstün. Ki o kulaklığın kablosunu kaza eseri koparınca, silikonlarını önce samsung sonrada xiaomi ile kullanmaya başladım, anca o şekilde dış sesleri bastırıp müzik dinlemek mümkün piston 3 ile.Bu çöplere para vermeyin, xiaominin temel ürün tasarımı Çin olunca ürünlerde Çin vatandaşlarına hitap ediyor. Ha dürüst olmak lazım, bu paraya philips alsanız oda çöp. Bunlarla uğraşana kadar, bütçeyi az daha zorlayıp orta karar bir sennheiser almak en matıklısı bence. Gönül CX 3.00 Black diyor tabide, gel gör ki parası xiaominin 4 katı....


    hocam büyük ihtimalle sahte ürün aldın bilgin olsun özellikle alide sahte ürün zibille var





  • quote:

    Orijinalden alıntı: eeosman

    Xiaomi OMTP standardını kullanıyor, eğer telefonunuz CTIA kullanıyorsa Piston kulaklıkların bazı fonksiyonları çalışmayacaktır. Almadan önce kontrol edin.
    Bu uyarıyı haberde vermelilerdi, herkes bunları bilmek zorunda değil.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Phone_connector_(audio)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Open_Mobile_Terminal_Platform
    http://en.wikipedia.org/wiki/CTIA_-_The_Wireless_Association

    aynen kısaca bu CTIA standardı iphone türevinde var.




  • Sennheiser CX-275s alın keyfinize bakın..

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.