Şimdi Ara

Android One ülkemize geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
3
Favori
3.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Android One ülkemize geliyor


    Google'ın alt seviye Android telefonlara bir çeki düzen vermek ve referans örnekleri oluşturmak için başlattığı Android One programı Avrupa'da ilk kez ülkemizde hizmete giriyor. 




    Program kapsamında üreticiler uygun fiyatlı alt seviye akıllı telefonları tüketicilere sunarken, güncellemeler ise Nexus programında olduğu gibi Google desteği ile sağlanıyor ve cihazların güncelliği garanti ediliyor. 




    Resmi sayfasını da faaliyete geçiren Android One programının ülkemizdeki ilk örneği ise General Mobile 4G modeli oldu. Daha önce güncelleme sıkıntıları nedeniyle eleştirilen General Mobile bu sayede kendisini affettirecek gibi görünüyor. 




    Firmanın cihazı Android 5.1.1 işletim sistemi üzerinde çalışıyor ve bu sürümü taşıyan pazarımızdaki ilk cihaz olma özelliğine de sahip. Ancak donanım belirttiğimiz gibi biraz daha orta alt seviyede ilerliyor. 




    Cihazda 5 inçlik 720p IPS ekran yer alırken, cam Gorilla Glass 4 kaplama ile sağlamlaştırılmış. Cihaza 4 çekirdekli 64-bitlik Snapdragon 410 yongaseti gücünü veriyor ve sistem 2GB RAM ile destekleniyor. 




    4G desteği bulunan cihazda 13MP çözünürlüğünde arka kamera ve 5MP çözünürlüğünde ön kamera yer alıyor. Köşeleri yuvarlatılmış bir tasarıma sahip olan cihazda arka kısım da suni deri ile kaplanmış. Modelde artırılabilir hafıza ve 2500Ah gücünde çıkarılabilir batarya mevcut. 




    General Mobile 4G modelinin fiyatı 699TL olarak belirlenmiş ve hem güncelleme desteği hem de donanıma bakacak olursak cihazın pazarda büyük ses getireceğini söylemek yanlış olmaz. Modelin satışına Turkcell başta olmak üzere pek çok perakende zincirinde kısa süre içerisinde başlanacak. 

     

     








  • Discovery gibi olmasinda

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağzımı sulandırdı :)

  • îÇok ta alt seviye bir cihaz değil açıkcası, özellikle android 5 ile gelen 64 bit performansıyla arayüz performansında pek çok cihaza nal toplatır. Discovery faciasından sonra ilk defa bir general mobile telefonuna bakıp alınır dedim. Tasarım güzel kamera güzel yazılım güzel. Tek sorun yine perpa teknik servis olacak sanırım.

  • valla kimse kusura bakmasın discovery faciasından sonra bu telefon çok ilgimi çekse de bi daha telpa gibi bir firmadan telefon almam. bence sizde cihaza aldanıp hataya düşmeyin. ben quatro m1453 aldım hem discovery den hem de bundan sağlamlık kalite ve estetik açısından daha iyi varsın 4g olmasın sorun değil

  • Süper bir haber. Android One programına başka hangi firma dahil?

  • Yeni Asus zenfone seriside olsa keşke

  • Alt seviye cihazın fiyatı 700 TL olarak belirlenmiş. Biz ülke olarak çok mu zenginiz yoksa bu fiyatlara alıştınız mı? Benim anladığım alt seviye dendiği zaman 450 tlyi geçmemeli.

  • Beyler ne kadar sürede ülkemizde olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 300 tllik lumialar yağ gibi akarken minimum donanımla,android bu haliyle de donanım sömürüyor orta seviye demek daha makul.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte bu haber süper. Fiyatı uygun, 2gb s410, 720p stock android'de sorunsuz çalışır.

    Tasarım olarak idare eder. Kapasitif tuş olsa güzel olurdu ama muhtemelen android one programında kapasitif tuş olmaz. Çünkü google sanal tuş istiyor.

    SD takılması da güzel.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: şakirdayı

    300 tllik lumialar yağ gibi akarken minimum donanımla,android bu haliyle de donanım sömürüyor orta seviye demek daha makul.

    Lumia 520 animasyonlarda takılıyor. Nasıl desem 2k ekranlı g3 gibi. Whatsapp a girmeden önce 2 saniye bekliyor bazen. Yani her cihaz öyle akmıyor. Bırakın bunları artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önceki android one telefonlar Mtk işlemciliydi, keşke GMde 64 bit Mtk işlemci kullansaydı mesela 6732, s410'da bulunan adreno 306 artık zayıf kalıyor yinede ülkemiz pazarı için güzel telefon olmuş.
  • Kendimizi kandırmayalım. Şu cihazın ederi 400-500 TL arasıdır o da TR şartlarında. Buna 700 tl vereceğime 829 TL ye discovery 2+ alırım. Özellik olarak on basar ve aradaki 129 TL ye fazlasıyla değer. Kaldı ki indirimdi, puandı bahsetmiyorum bile.

    5 inç IPS Full HD Ekran 441 ppi
    140,4 x 69,1 x 7.9 mm boyutlarında ve 130 g ağırlığında
    13MP Hızlı Flaşlı Kamera, 5MP Selfie Kamera
    MediaTek MT6592T 8 Çekirdekli 2 GHz Cortex-A7 işlemci
    16 GB Hafıza ve 2 GB Ram
    3G Görüntülü Görüşme
    Android 4.4.2 KitKat

    https://www.teknooneri.com/cubeportfolio/general-mobile-discovery-2
    http://m.n11.com/general-mobile-discovery-2plus-telpa-garantilidir-P44440636?cid=604001&gclid=CK-j5rbmu8UCFRHLtAodbRYAaA




  • quote:

    Orijinalden alıntı: crashris

    valla kimse kusura bakmasın discovery faciasından sonra bu telefon çok ilgimi çekse de bi daha telpa gibi bir firmadan telefon almam. bence sizde cihaza aldanıp hataya düşmeyin. ben quatro m1453 aldım hem discovery den hem de bundan sağlamlık kalite ve estetik açısından daha iyi varsın 4g olmasın sorun değil

    Disco faciası ne ben tam olarak bilemiyorum. Ben daha çok "sat discovery al" lakaplı efsane discovery modelini biliyorum.
    Arkadaşım eğri oturup doğru konulmak lazım. Millet disco gelmeden 6 ay önce S3 miniye 850 lira veriyordu. Tek çekirdek galaxy wonder, ace 2 falan bile 650-700 liraydı.
    Disco doğru zamanda doğru fiyata geldi. Disco sayesinde çoğu kişi akıllı telefon sahibi oldu.
    Millet 3 gün öncesini unutuyor. General mobile ace 2 parasına S3 ayarında telefon getirdi. Hala nankörlük edenler var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar cahil olmayın cihaz google garantisinde bu önemli general mobile ye yaptırmış sadece nexus gibi düşünün fiyat ve özellikler efsane bence hemde güncelleme sıkıntısıda olmayacak

  • General Mobile ın ilk zamanlar servisi kötü idi bunu çok yaşadık bir teknoloji firmasında çalıştığım için General Mobile ın sorunlarından çok çektik diyebilirim ancak bu cihazin arkasında Google ın Androidone logosu var ve kapalı kapılar arkasında Google tarafından testleri yapılmıştır diye düşünüyorum en azından google ın onayından geçip satışa çıkmıştır.

    Teknik servis bir miktar daha düzelmeye başladı umarım bu cihazda da kronik sorunlar olmaz ve emektar Galaxy Nexus tan direk bu cihaza geçiş yaparım...

  • Nexus gibi olacaksa o hâlde saf Android ile geliyor sanırım? Orjinal Android arayüzü ile gelecek demek oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kronik sorunu olmazsa bu telefon tutar dolar bu haldeyken

  • gm calisanlari forumu basar simdi

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.