Şimdi Ara

6TB SSD modelleri geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • 6TB SSD modelleri geliyor


     

    Mekanik disk sürücüleri ile arasındaki en büyük fark olan depolama kapasitesini yavaş yavaş geliştirmeye başlayan SSD sektörü, bu yıl büyük bir sürprize imza atabilir. Gelen bilgiler 6TB kapasiteli SSD modellerinin yolda olduğunu gösteriyor. 




    3TB kapasiteye kadar çıkarak başarısının tesadüf olmadığını gösteren Japon Fixstars firması, bu kez de 6TB kapasitesi SSD modellerinin seri üretimine başlamayı planlıyor. Daha önce 5TB kapasiteye kadar çıkacağını açıklayan firma kendisini biraz daha geliştirerek bu rakama 1TB daha eklemeyi başarmış. Bu haliyle firma dünyanın en geniş kapasiteli SSD sürücüsünü geliştirmiş oluyor. 




    Fixstars önceki modellerin aksine SSD-6000M modelinde 15nm fabrikasyon sürecine sahip MLC NAND bellek tipini kullanıyor. Böylece 6TB kapasiteye çıkabilen model yoğun durumda 6W, bekleme durumunda da 3W enerji tüketiyor. 




    Modelde yazma hızları 520MB/s, okuma hızları da 540MB/s seviyelerine kadar çıkabiliyor. 6000M bu bakımdan serideki diğer modeller ile benzer bir çizgiyi yakalıyor. Model SATA 6Gbps bağlantı arabirimini kullanıyor. 




    Fixstars 6TB kapasiteli model ile birlikte 1TB ve 3TB kapasiteli modellerini de satışa sunacak. SSD-6000M modelinin fiyatı şimdilik bilinmiyor ancak 1TB kapasiteli SSD-1000M modelinin fiyatı 820$ olarak açıklandı. Bu bakımdan 3TB ve 6TB kapasiteli modeller 3 haneli rakamlara çıkabilir. Ürünler Temmuz ayında satışa sunulacak.  

     

     








  • Fiyatların iyileşmesi lazım. Yoksa 480 den yukarısı zor bizim için.

  • Hala Hard disklere alternatif değil.

  • Bekliyoruz
    +He he sanki data center kurup abd merkez bankasını hacklicez ucuzlasın artık
    Abi valla yetmiyor 128 gb ssd alacaksanız 1 tb.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatlar insancıl seviyeye inene kadar SSD HD'nin yerini alamaz. Ekran kartından daha pahalı depolama birimi mi olur? $820 nedir? Şaka gibi. 6TB'da artık $1000'ı geçer.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • $/GB en azından hdd nin 2 katına düşmesi gerekir yerini alması için. şu anda ssd 0,9 $/GB civarında iken HDD de 0,05$/GB civarında yani hala ortada çok ciddi fark var bu fark böyle olduğu sürece ssdlerin HDD lerin yerini alması oldukça zor görünüyor.
  • Bence o kadar elzem bir ihtiyaç değil yüksek kapasiteli SSD.
    Er ya da geç HDD tarihe karışacak komple SSD kullanacağız. Ama şu an işletim sistemi için ufak bir SSD + depo için HDD çoğu kullanıcının işini rahatlıkla görür.
  • 128 gb kullaniyorum haliyle yetmiyor, fiyatlarin dusmesi lazim

  • Son kullanıcı tarafından bakınca, pek heyecan verici bir haber gibi görünmüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ucuzmus

  • Bu zaten normal kullanıcı için gereksiz bir iş. Bunu almasi gereken adamlar 3-5 bin dolar verir hic çekinmeden. Quadro ekran karti gibi düşünün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: multiTYRT

    Fiyatlar insancıl seviyeye inene kadar SSD HD'nin yerini alamaz. Ekran kartından daha pahalı depolama birimi mi olur? $820 nedir? Şaka gibi. 6TB'da artık $1000'ı geçer.

    1000 dolara gelirse bana koliyle alın valla. 1tb olanı 820 dolarsa 6tb olanı en az 4000 dolardan başlar.
  • Bu haberler beni hiç heyecanlandırmıyor, 6 TB SSD gelse ne olacak fiyatı kol gibi olduktan sonra ? Bizler gibi normal kullanıcıyı alâkadar etmiyor pek.

    250 – 500 SSD’lerin ucuzlaması gerek. Artık 120 yetmiyor zaten çoğu kişiye. 250/500 kapasiteli ürünlere yönelmek isteyenler fiyatların pahalılığından yakınıyor.

    Arkadaş o kadar SSD üreticisi var, ve fiyatlar halâ yüksek halâ yüksek. 1TB 820 Dolar demiş bak sen şu işe. Diğer markalarda 380 Dolar’dan başlıyor 1TB SSD’ler.


    @sorceress
    Depolama konusunda değil evet. SSD'lerin halâ Fiyat/GB oranı HDD'ler kadar değil. Ama performans olarak çoktan HDD ler geride kaldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 11 Mayıs 2015; 14:03:36 >
  • Artık en azından laptoplar için (ama 8-32 gb falan değil 120-240 gb dan başlayan) ssd li harddisksiz modeller gelmeli.

    Taşınabilir HDD herkeste var ve fiyatları da uygun. Bilgi depolamaya onlar yeter SSD de işletim sitemi, office ve temel programlar olsun yeter
  • bi ucuzlamadi be şu ssdler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen film sektörünün rağbet göstereceği bir depolama çözümü olacaktır. Son kullanıcıların evine girmesi, nereden baksanız 2020 yılını bulur bu gidişle.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alito

    Muhtemelen film sektörünün rağbet göstereceği bir depolama çözümü olacaktır. Son kullanıcıların evine girmesi, nereden baksanız 2020 yılını bulur bu gidişle.


    5 yılda fiyatlar düşmedi 120 gb ların 2020 değil 6 tb evlere girmesi 2045 gözden çıkar..

  • Ah ah birde fiyatlar düşse artık ya , HDD ' nin yerine 250 GB ' liği 200 liraya felan önersek direkt...

    Bu arada hala SSD kullanmamış olan varsa çok büyük eksiklik haberiniz olsun, bu devrimi biran önce yaşayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 11 Mayıs 2015; 20:13:47 >
  • çok ucuzmuş lan.
  • Ben hala hdd ye devam. Ne zaman ucuylar ro zaman alırız bir dal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.