Şimdi Ara

Amazon insansız hava araçları yardımıyla nerede olursanız olun kargonuzu teslim edebilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  •  Amazon insansız hava araçları yardımıyla nerede olursanız olun kargonuzu teslim edebilecek

     

    İnsansız hava araçları bir çok farklı amaç için kullanılmaya başlandı ancak üzerinde en çok durulan kullanım amaçlarından birisi kargo teslimatı. Özellikle büyük çevrim içi alışveriş siteleri bu konu üzerine oldukça fazla düşerken Amazon, Alibaba gibi devler testlere çoktan başlamış durumda.



    Bunun dışında Swiss Post, DHL gibi şirketler de bu konularda adımlar atıyor, ancak yeni trend drone ile teslimatları diğerlerinden ayıran bazı özellikler eklemek. Şimdilik tek avantajı çok hızlı teslimat yapılabilmesi olan bu sistemin şehir içinde veya uzak mesafeli teslimatlarda kullanılamama gibi dezavantajları bulunuyor.



    Amazon ise yaptığı yeni bir çalışmayla insansız hava araçları ile kargo teslimatına yeni bir boyut kazandıracak. Yeni patent başvurusunda ortaya çıkan detaylar artık teslimat için gönderilen drone'ların alıcısını her yerde bulabileceğini gösteriyor. Alıcının cep telefonundan konum bilgilerini alacak drone nerede olursanız olun teslimatı yapabilecek. Bu durumda sabah işe veya başka bir yere giden insanlar evlerinde olmadıklarında da paketleri teslim alabilecekler. 

     

    Sistemin şimdilik ne kadar kararlı çalıştığı bilinmiyor ancak teslimat konusunda en önemli adımlardan biri olduğu söylenebilir. Sorunsuz çalışan bir sistem ile kullanıcıları her yerde bulabilen insansız hava araçları ile her an teslimat mümkün olacak gibi görünüyor. Ayrıca patentte droneların sensör, kamera ve radar gibi ekstra özellikleri kullanarak güvenle iniş ve kalkış yapabileceği de belirtiliyor. 








  • Turkiye'de olsa dicem hayal bile edemiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu habere bir ekleme de ben yapayım: Amazon Almanya'da Audi ile işbirliğine giderek sipariş veren müşterinin izni olursa Audi marka arabasını bulup bagajını da açıp paketi arabanızın bagajına koyacak: http://mashable.com/2015/04/22/amazon-audi-deliveries-to-your-car/

  • yaparlarsa super olur.trde is yapar mi bilinmez ama :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakıt giderleri ne kadar, müşteri mi ödüyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: korayus

    Bu habere bir ekleme de ben yapayım: Amazon Almanya'da Audi ile işbirliğine giderek sipariş veren müşterinin izni olursa Audi marka arabasını bulup bagajını da açıp paketi arabanızın bagajına koyacak: http://mashable.com/2015/04/22/amazon-audi-deliveries-to-your-car/


    Bu Kanada'da, İsveç'te falan olur sadece

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.