Şimdi Ara

Atmosferdeki karbondioksit rekor seviyeye ulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Atmosferdeki karbondioksit rekor seviyeye ulaştı 

     

    Daha önce ozon tabakasındaki açığın küçülmeye başladığından bahsediliyordu, ancak bu durum atmosferde her şeyin yolunda gittiğini göstermiyor. Nisan ayında yapılan son ölçümlerde atmosfer üzerindeki CO2 seviyesinin yüksek seviyelere ulaştığı gözlemlendi.

     


    Ölçümlerde 400 ppm (parts per million), yani atmosferdeki bir milyon parçacık içerisinde 400 adet CO2 gözlenirken bu seviyeye en son yüz binlerce yıl önce ulaşıldığı düşünülüyor. Atmosferdeki karbondioksit yoğunluğu küresel ısınmanın başlıca sebeplerinden birisi olurken özellikle sanayi devrimi ile birlikte üretimde kullanılan yakıtlar bu yoğunluğu arttırmaya başlamıştı. 1988 yılında 350ppm olarak ölçülen değerin yaklaşık 27 yılda 400ppm'i aşmış olması da büyük sorun teşkil ediyor.

     

    Uzmanlar  karbondioksit oranının tekrar düşmesi halinde bile küresel anlamda sıcaklığın eski seviyelere ulaşamayacağını belirtiyor. Güvenli limit 350 ppm olarak kabul edilirken CO2 salınımının bugün ki şekliyle devam etmesi halinde 2100 yılında ortalama sıcaklığın yaklaşık 3.5 derece kadar daha artabileceği belirtiliyor.








  • Kendimizi yavaş yavaş yok edeceğiz. Nihayet.

  • yakında yok olacağız
  • bunu şimdi mi düşünmüşler zamanında ipin ucu tutulacaktı.
  • Kendi bindiğimiz ağacı kesmek bu olsa gerek,

    Allahtan elon mask gibi süpermen insanlar var.

  • Amerika sağolsun dünyanın içine ediyor.
    siz de karbon ayak izinize bakarak dünyayı ne kadar kirlettiğinize bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem ki CO2 demek küresel ısınma demek, buda insanlığın sonu demek yapılacak şey basit. Sahıs araçları petrol ürünleriyle çalışmayacak. 1.6 bir araç ortalama 100km 100-150gr CO2 salıyorsa doğaya ve dünya da baya fazla araç varsa maalesef bu icattan vaz geçmemiz gerekir. Peki insanlar neye binecekler bir çok seçenek var ancak elektrikli araçlar şunda bu işi karşılayacak durumdalar gerekli teknoloji var. Ancak ülkeler, insanlar, dünya bu petrol denilen şeyin etrafında dönüyor. Maalesef bazı insanlar bu kolay kazancı bırakıp ta petrolü bir anda bırakmazlar. E o zaman olacak şey belli yavaş yavaş ısınan ve git gide değişen bir dünya sonrada insanlığın sonu. Aslında şimdiden kutuplardan arsa satın almak mantıksız olmasa gerek.

  • Venusssss can you hear meeee!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaynak var mi hocam
  • Petrol var olduğu sürece petrol şirketleri kazançlarından vazgeçmek istemeyeceklerdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -TOSUN-

    kaynak var mi hocam

    Merhaba,
    haberleri anasayfadan takip ederseniz kaynak orada görülüyo.
    forumdaki arkadaşlar için paylaşayım

    http://www.dw.de/global-co2-levels-hit-record-high/a-18438858
    http://edition.cnn.com/2014/03/20/us/climate-carbon-dioxide-record/




  • Türkiye için konuşmak gerekirse; İstanbul'un boşalması gerek! Gülmeyin! Kırsal yerlerde toplu taşıma daha sık kullanılıyor. Gitsinler istihdam sağlasınlar,adam akıllı imar planları yapsınlar. En azından bi işe yaramış oluruz. Ha tabi istihdamın sağladığı güzellikler bambaşka...



    Global olarak konuşmak gerekirse;

    Büyük firmalara ciddi yaptırım uygulanması gerek. Bacada filtre mi yok kes,arabanın emisyon değeri çok mu yüksek yeni üretilmişse piyasaya sürdürtme,eskiyse hurda,vs vs. Tabi petrol...

  • Bu salınımın % 50'si sadece Abd ve Çin.
    Hindistan, Rusya, Japonya, Almanya, İngiltere, Fransa, G. Kore ise en çok kirleten diğer ülkeler.

    Ne kadar ilginç değil mi? Hindistan ve Çin nüfus olarak da dünyanın 3/1'ini kapsadıkları için biraz anlıyor insan ama Abd nasıl olur da Hindistan'dan 8 kat fazla kirletir düyayı. Ya da nasıl olur da 80-90 milyonluk Almanya 1.1 milyarlık Hindistan kadar kirletir atmosferi. İşte bunlar hep gelişmişlik.
    Fazla gelişince böyle bazı şeyleri de geri getirilemez şekilde yok ediyorlar. Ama sorsan bütün suçlu sigara içen bizler. 1 Alman 14 Türk ve 1 Amerikalı 30 Türk kadar kirletiyor atmosferi.

  • Bolu Gerede de deri işletmeleri var.
    Atıkları son derece zehirli.
    Ayrıca bir o kadar iğrenç kokuyor.
    Hava,su kirlenirse o zaman hayat biter.
    Atık elektronik cihazları saymıyorum bile.
    Özellikle bu ülkede fabrikalarda geri dönüşüm yok gibi.
    Arıtma maliyetli diye geleceği yok ediyorlar.
  • 2100'e kadar kim öle kim kala. :D

    2100'e kadar çevre dostu üretim artacaktır zaten arttırmazlar ise sonlarının geleceklerini biliyorlar.

  • Salınıma destek veriyorum Ozon tabakasının delinmesi hızlanır umarım insan ırkı yok olsun. =)
  • Allah'ım sana geliyoruz
  • WELCOME TO HELL

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: msbphoenix

    Madem ki CO2 demek küresel ısınma demek, buda insanlığın sonu demek yapılacak şey basit. Sahıs araçları petrol ürünleriyle çalışmayacak. 1.6 bir araç ortalama 100km 100-150gr CO2 salıyorsa doğaya ve dünya da baya fazla araç varsa maalesef bu icattan vaz geçmemiz gerekir. Peki insanlar neye binecekler bir çok seçenek var ancak elektrikli araçlar şunda bu işi karşılayacak durumdalar gerekli teknoloji var. Ancak ülkeler, insanlar, dünya bu petrol denilen şeyin etrafında dönüyor. Maalesef bazı insanlar bu kolay kazancı bırakıp ta petrolü bir anda bırakmazlar. E o zaman olacak şey belli yavaş yavaş ısınan ve git gide değişen bir dünya sonrada insanlığın sonu. Aslında şimdiden kutuplardan arsa satın almak mantıksız olmasa gerek.

    Hocam peki elektrik nasıl üretiliyor??
    Dünya genelinde elektriğin 2/3'ü fosil yakıtlardan üretiliyor. Yani elektrikli araçların karbon salınımı yapmaması kocaman bir yalan. Çevreye zarar veren bataryalar da cabası.
    Aslına bakarsan petrolün en büyük zararı karbon salınımı değildir.
    Petrolün en büyük zararı kurşundur. Kurşun çok zararlı bir element. Kurşunsuz süper de bile kurşun var. O yüzden kurşun, sülfür üretmeyen lpg/cng gibi daha temiz yakıtlar kullanılmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • msbphoenix kullanıcısına yanıt
    Araçlar en zor vazgeçeceğimiz bir özgürlük zaten hali hazırda elektrikli araç yapımımda da çok co2 açığa çıkıyor daha tam hazır değil.

    Ancak esas co2 salınımı binalardan Yapılıyor. Isıtma için doğalgaz ve elektrik enerjisi için doğalgaz Çevrim santraline bağlı elektrik şebekesi bunlardan nasıl kurtulacağımız belli üstelik ekonomik.

    Güneş paneli ve rüzgar tabii birde eski dost hidro elektrik santralleri. Hadi ülkede varsa Jeotermal.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.