Şimdi Ara

Cilt kanserine karşı ilginç proje: Shadow Wi-Fi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Cilt kanserine karşı ilginç proje: Shadow Wi-Fi 

     

    Deniz mevsiminin başladığı şu günlerde kişiler daha koyu bir cilt rengine sahip olmak adına güneş altında saatler boyunca kalabiliyor. Ancak birçok kişininin bildiği üzere güneş, özellikle öğle saatlerinde cilt kanseri riskini ciddi seviyede arttırabiliyor ve araştırmacılar tarafından belirtildiği üzere son yıllarda bu kötü hastalık ciddi bir büyüme gerçekleştiriyor. Bu noktada hazırlanan ilginç proje Shadow Wi-Fi ise, kişileri gölgeye çekmeyi ilginç bir vaat ile yerine getiriyor.

     

    Reklam ajansı Happiness Anywhere tarafından hazırlanan Shadow Wi-Fi projesi, kumsal üzerine yerleştirilen büyük bloklardan oluşuyor. Bu bloklar güneşi keserek arka tarafında büyük bir gölge alan bırakıyor ve böylece güneşin tehlikeli ışınlarından etkili bir şekilde korunulabiliyor. Peki güneşlenen insanları bu alana çekme süreci nasıl gerçekleşiyor ?

     

    Shadow Wi-Fi özellikle gençleri kilit bir noktadan vuruyor ve üzerinde yer alan özel kamerayla güneşi takip ederek buna göre WiFi antenlerini oluşan gölgeye doğru yönlendiriyor. Yani kişilerin bu ücretsiz WiFi kablosuz bağlantı hizmetinden yararlanmak için bu gölge alanda durması gerekiyor. Gün boyunca sürekli olarak değişen gölge konumunu hızlı bir şekilde takip ettiği belirtilen sistem, açıklandığı kadarıyla da aynı anda 250 kişiye hizmet verebiliyor.

     

    Cilt kanserine karşı oldukça dikkat çekici bir kampanya olan Shadow Wi-Fi, şimdilik Peru merkezli olarak kullanıma sunulmuş durumda. Daha sonra ise San Francisco ile New Zealand'a kurulacağı belirtilen sistemin, kurulması halinde ülkemizde de büyük bir talep görebileceğini düşünüyoruz. Projenin tanıtım videosu aşağıda yer alıyor.

     









  • saçma wi-fi da olmayıversin.
    Başlayacam ya heryerde wifi heryerde telefon bağımlılığı.
    Denize gitmişsin yüz top oyna , tavla at, kumdan kalelerle çocukları sevindir.
    Donumuza kadar teknoloji girde heryerde wifiydı heryerde 3g iyice b..nu çıkardılar.
    Bİrde neymiş güneşin zararlı ışınlarıymış. Ya bigidin diyesim geldi

  • gereksiz saçmalık

  • Saçma diyen arkadaşların projelerinin önleri kesiliyor herhalde yeni nesil boyle arkadaş şirket de insanları cilt kanserinden uzak tutmak istemiş ne yapsaymiş gölgede macun mu satsın

  • Ortak alan Wi-Fi kurulu bir alanda herkesin kendi plaj şemsiyesini kullanması daha güzel bir proje değil mi? İnsanlar Wi-Fi kullanmak için birbirinin dötüne girmek ve sürekli yer değiştirmek zorunda kalmaz en azından

    Edit:İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XPerience -- 8 Mayıs 2015; 17:01:10 >
  • space odyssey'deki vayfaylı gaya

  • Cilt kanserini önlemek için adım atarken wifi sinyallerinden dolayı yine kanser üretiyor.

  • evet yaa,yazik olmus harcamalara !
  • Bunu yapacaklarına şöyle uzun uzun ağaçlar dikseler ya,hem havayı temizlesin hem gölgesinde insanlar otursun.

  • cilt kanseri olma vatandaş gel bu wifi noktalarına uzun vadede kan kanseri ol

  • quote:

    Orijinalden alıntı: meego

    saçma wi-fi da olmayıversin.Başlayacam ya heryerde wifi heryerde telefon bağımlılığı.Denize gitmişsin yüz top oyna , tavla at, kumdan kalelerle çocukları sevindir. Donumuza kadar teknoloji girde heryerde wifiydı heryerde 3g iyice b..nu çıkardılar.Bİrde neymiş güneşin zararlı ışınlarıymış. Ya bigidin diyesim geldi


    gitgide teknoloji bağımlısı oluyoruz.bütün sosyal medya hesaplarımı kapadım boş zamanımı öğrenerek ve eğlenerek geçiriyorum.hayatını telefon elinde geçirmek anlamsız sosyal oluyoruz sanıyorlar fakat yanılıyorlar :)

  • Bunun cilt kanseri ile ilgili olduğunu pek sanmıyorum. Kimse herhangi bir çıkarı olmadan ben cilt kanserine (bir ihtimal) yakalanmayayım diye bir proje geliştirmez. Muhtemelen insanları bir reklam ağı yada bir şeyi test etmek için denek olarak kullanacaklardır. Kansere karşı wifi projeside bu işin kılıfı olsa gerek.

  • Başlığa dikkat etmedim. Ben de Güneş'in zararlı ışınlarını önlerken aynı zamanda kararmayı da sağlıyor zannettim. Meğer sadece bir gölge ve bir kablosuz bağlantı imiş. Çok saçma ve boş geldi. Gerçi daha gereksizlerini de gördük.
  • Güneş gün boyu sabit kalıyor sanıyorlar herhalde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.