Şimdi Ara

Samsung yonga üretimine 14 milyar dolar daha yatırım yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Samsung yonga üretimine 14 milyar dolar daha yatırım yapıyor


     

    Mobil cihaz pazarında sendelemeye başlayan Samsung, bununla birlikte yonga sektöründe önlenemez bir yükseliş içerisine girdi. Yongaseti, DRAM ve NAND bellek alanında yaptığı önemli yenilikler sayesinde hem kendisi üreterek satışa sunuyor hem de rakip firmalar için döküm yapıyor veya bileşen tedarik ediyor. 




    Bu seviyeye son yıllarda yaptığı milyarlarca dolarlık yatırımlarla ulaşan Samsung, artan talep nedeniyle üretim tesislerini de genişletme ihtiyacı duyuyor. Gelen haberlere göre firma 14 milyar dolar daha yatırım yapmaya hazırlanıyor. 




    Yatırım Güney Kore'de Seul şehrinin güneyinde kurulacak yeni bir üretim tesisi için ayrıldı. Dünyanın gelir anlamında ikinci büyük yonga üreticisi haline gelen Samsung, bu tesiste DRAM bellekleri üretecek. Gerekli olduğu takdirde de mobil yongasetlerinin de dökümü yapılacak. Ayrıca nesnelerin interneti alanında da üretim yapılacağı belirtiliyor. Tesis 2017 yılında üretime başlayacak.




    Bu yatırım firmanın tarihinde tek bir tesise yaptığı en büyük yatırım olacak. Ayrıca Samsung üretimin artırılması için 9 milyar dolar daha ek kaynak sağlayacak. Böylece tesisin maliyeti 23 milyar dolar civarına yükselecek.




    Samsung'un yonga üretimi konusundaki yatırımları stratejik bir yol izliyor. Firma ABD'de 14 milyar dolarlık bir üretim tesisi kurarak, yerelleşme konusunda çok hassas olan ABD'li firmaların kalbini fethetmişti. Daha öncekileri hesaba katarak firmanın Güney Kore'deki yatırımlarının ise toplamda 40 milyar doları geçtiği belirtiliyor. Bunun elbette iş imkanı sağlaması ve dolaylı olarak ülke ekonomisine ve bölge halkına katkısı söz konusu.  

     

     








  • Keşke böyle bir şirketimiz olsaydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung un günlük arge harcaması 20 milyon dolarmış. Yani saat başı hemen hemen 1 milyon dolar harcıyor samsung. Burda klavye başından samsung a atıp tutmak kolayda. Adamlar büyüyor ve dışa bağımlılıklarını azaltıyorlar. Gelecek Samsung da..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mu5tafa -- 7 Mayıs 2015; 16:44:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar koptu gidiyor, devam!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelişen ülkelerin dev şirketlerini izleyen forum üyelesi olarka bizde niye yok? Bizim de dev bir şirketimiz olsa onun için çalışan mühendislerimiz olsa, istihdamımız olsa diyorum da yola ekmek banacak hale geldik.

  • Bizdede duble yollar var:D zihniyet farkı:D

  • samsung bu hızla büyümeye devam edrse dünyanın en büyük şirketi olacak
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_companies_by_revenue

  • Kaynak kodlarini da yayinlasalar ...

  • Samsung Türkiye'de olsa sırtımız yere gelmezdi sanırım.

  • Masquerade89 kullanıcısına yanıt
    merak etme onunda anasını ağlatırız.

    hayvan bahcesinden adam gelir yonetime.
  • SturdyHead S kullanıcısına yanıt
    Sıradan tüm Apple konularına girip hayranlık çığlıkları atmışsın sonra sıradan tüm samsung konularına girip hakaret yagdirmissin. Günümüz ergenleri ne boş bir hayat yaşıyor bütün günün böyle mi geçiyor? Faydalı bişeyler yapsan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hani oyunlarda dünyayı ele geçiren şirketler filan oluyor ya. Bu gidişle Samsung da dünyayı ele geçirecek galiba. ??

  • quote:

    Orijinalden alıntı: General.

    Keşke böyle bir şirketimiz olsaydı.

    Aslinda sirketlerimizi desteklesek belki bizimde gec ama sonunda olacak ama bizim bu millet marka secdasi yuzunden yapamiyoruz napacaksin iste bize de okumak kaliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kalitesiz yorumlar var arkadaş! Samsungu galaxy serisinden ibaret sanan kıt insanlar var, samsung nerdeyse her sektörde çalışıyor ve çok başarılılar.

  • Ekram abeyin ilk cümlesinin başı "Mobil cihaz pazarında sendelemeye başlayan Samsung,".

    Ekrem abey, elma ayrı bir dünya, bir anlık elmaya tapmayı kenara bırak unut elmayı. Sonra Samsung global olarak satılan diğer tüm markaların toplamından daha çok satıyor mu satmıyor mu bir bak. Sonra bu cümleyi kur, kur ama doğru yerde kur, olur olmaz yerde, her Samsung yazmadan öcede kurma. Bu kadayla kalitesiz bir çevirmenden öteye geçemezsin, gerçi zaten geçemeyeceksinde, yıllardır hamurunun buna müsait olmadığını anladık ya neyse.

    Samsung hakkında olum bir haberi yazarken ilk cünlende Sansungu gömme, karalama arzusu masıl bir arzudur. Bunu besleyen maddi manevi kaynaklar nelerdir? Bir anlatsan da anlasak Ekrem abey.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SturdyHead

    quote:

    Orijinalden alıntı: mu5tafa Samsung un günlük arge harcaması 20 milyon dolarmış. Yani saat başı hemen hemen 1 milyon dolar harcıyor samsung. Burda klavye başından samsung a atıp tutmak kolayda. Adamlar büyüyor ve dışa bağımlılıklarını azaltıyorlar. Gelecek Samsung da..
    Ne yapalım yani saatte 1 milyon harcamışlarsa? Ulan adamlar kazandıkları bütün parayı karılara kızlara yedirmişler, pavyona gidip dağıtmışlar belli, daha hala Samsungu övüyor ya keko.


    Başkasının yazdığını beğenmiyorsun anladık, bari yazdıkların boynunun üstünde taşıdığın organın boş olduğunu ele vermesin.

  • 1991 yılında 1 vestel 2 samsung firmasına denkti şimdi 21 vestel 1 samsung etmiyor...

  • Adamlar bir haftada s5 satışlarını çok rahat geçerken s6 ve Edge satışlarıyla Ekrem cümlene mobil dünyada sendelemesi diye başlamanın mantık açısından bana yerini lütfen söyle. Ben iPhone kullanıcısıyım ona rağmen rahatsız oluyorum. Burada bir çok insan DH çatısı altında zaman geçiriyorsa alanında önemli ve güvenilir editörlerin büyük etkisi vardır. Senin gibi kusura bakmada en hafif tabirle kitleye oynayanların bu çatıda yeri olmadığı düşünüyorum ve inan ben ve benim gibi bir çok kişi adının olduğu haberlere isyan ediyor. Bu kadar olur dedirten bir giriş cümlesi yaparak tarihe geçtin kutlarım gerçekten artık daha olgun ve mantık üzerine dilini kullanmanı dilerim. Sizde lütfen artık destek verin arkadaşlar bu şu marka bu marka meselesi değil burada sürekli bir algı yönetimi çabası söz konusu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pSy!

    1991 yılında 1 vestel 2 samsung firmasına denkti şimdi 21 vestel 1 samsung etmiyor...

    Zihniyet zamanla kendini belli edince böyle oldu.

    Samsung crt tv döneminde tanıyan yoktu bile. LCD ve dinamik kontrastı, teknosayı keşfedince coştular.

    Zamanında Pioneer Türkiye'de ürettiriyordu. Akai de aynı şekilde.

    Gerçi kurucusu Asil Nadir de dolandırıcıydı ama.

    Ben param olursa Panasonic, Pioneer televizyon alırım. Yoksa giderim ucuz yollu işimi görecek bir cihaz alırım.

    Lg, Samsung'a da hayatta para vermem.
  • İşte bu yüzden Samsung'u seviyorum. Verdiğim para kasalara, ceoların ceblerine gitmiyor... Geleceğe yatırım olarak geri dönüyor...

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.