Şimdi Ara

Mini Fırın ve Ocak İçin Gömme Dolap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 3 ay sonraki düğünüm öncesi tuttuğumuz kiralık evin mutfağının tezgah kısmında bulaşık makinesi boşluğu haricinde solo fırın için de ayrılmış bi boşluk var. Üstünde sabit bir davlumbaz var ve benim bir fırın ve ocak almam gerekiyor. Birkaç sene sonra da ev alıp kendi evime geçme olasılığım olduğu için planlarımı onu da düşünerek ederek yapıyorum. Bahsettiğim boşluğa çamaşır makinesi falan koyup üstüne setüstü ocak koysam desem makine rengi (beyaz) ile diğer beyaz eşya renkleri uymuyor (inox rengi) ve çirkin duruyor. Dolayısıyla kendimce alternatifler geliştirdim.

    Seçenekler arasında şunlar var:

    1- Söz konusu boşluğa solo bir ocaklı fırın almak. Bu seçeneği seçtiğim takdirde, yeni alacağım evin mutfağının ankastreye uygun olması durumunda ürün kullanışsız duruma gelecek. Dolayısıyla bu seçeneğe çok sıcak değilim.

    2- Boşluğa ankastre ünitesi alarak ya da yaptırarak, alacağım bir ankastre fırın ve ocağı yerleştirmek. Yeni eve geçersem de üstüne davlumbaz da alarak set oluşturmak. Bu durum için fırın fiyatlarına baktığımda evladiyelik siemens, zanussi tarzda fırınlar 1000 TL üstünde. Zaten onlarca şey belimi epey bükmüşken, son düzlükte bu ağır oluyor :) Ayrıca litre itibariyle bu fırınlar ihtiyaçlarımızı şu an için aşıyor.

    3- 200-300 liralık beni 2-3 yıl rahatlıkla idare edebilecek güzel bir mini fırın alarak, söz konusu boşluğa fırına uyacak bir ünite yaptırıp fırını ordaki boşluğa yerleştirmek, üstüne de setüstü ya da ankastre ocak koymak. Mini fırın performanslarındaki değişkenlik, ankastre fırınlardakine göre oldukça düşük diye biliyorum, dolayısıyla mini fırın ilk senelerde bizim için iyi bir f/p ürünü olur diye düşündüm. Fakat Mini fırın ölçüleri ankastre fırına göre daha küçük olduğundan hazır ankastre ünitelerine olmaz diye düşünmekteyim. Bu seçenek oldukça ekonomik ve belirsizliklere karşı riski oldukça düşürücü nitelikte olmasına karşın yapılabilirliği hakkında fikrim yok.

    Şöyle ki; a-) mini fırınların ölçüleri aşağı yukarı o boşluk kadar oluyor (58-60 cm). Yani mdf den falan bi ünite yaptırsam ahşap duvarlar fırınla dipdibe olacağından fırının ısısından etkilenip, Allah korusun yangın çıkarma ihtimali falan olur mu. Böyle bir ihtimali gidermek için neler yapılabilir? Bir de turbo özelliği için fırının hava alma gereksinimini baltalar mı bu ünite acaba?
    b-) Üstüne alacağım bir setüstü ocak rahatça işimi görür. Fakat ankastre ile mini fırında olduğu gibi, setüstü ocakla ankastre ocak arasında dağlar kadar fark olmadığından ankastre alıp en azından kendi evime çıktığımda da ankastre olarak kullanırım diye düşünüyorum. Bahsettiğim modifiye ünitenin üstüne ankastre ocak koyma durumu var mıdır ya da nasıl olur?

    Şu an ailemle oturduğum evde setüstü+ mini olduğu için ve böyle bir durumla karşılaşmadığım için konunun teknik detaylarını hiç bilmiyorum. Dolayısıyla tecrübeli kişilerin değerli fikirlerine ve tavsiyelerine bu sebeple ihtiyaç duymaktayım.
    l







  • http://m.arcelik.com.tr/midi-firin-MF-44-EI-Mini-Firin.html
    10 sene götürür rahat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.