Şimdi Ara

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.158
Cevap
239
Favori
473.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bubora


    quote:

    Orijinalden alıntı: GUERRA

    quote:

    Orijinalden alıntı: bubora

    Arkadaşlar aşağıda ilanı verdiğim 2 aylık 0 gibi Logitech Driving Force Gt yi gerek fazla kullanacak vakit bulamamamdan gerekse yapacağım birşey için bütçe oluşturmak amacıyla satıyorum. Bunu almak için gerçekten çok uğramıştım ve hayal etmiştim. Ancak şimdi satmam gerekiyor belki ileride yine satın alırım kim bilir. Eğer ilgilenirseniz ilanımı inceleyebilirsiniz. Fiyat konusunda yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince. Teşekkür ederim.


    http://forum.donanimhaber.com/m_106023278/f_//tm.htm#106023278

    hocam sıfırı 392 tl zaten. kargo parası alıyorlar mı bilmiyorum

    :) 392 tl nerede acaba ben fiyat için baktımda en ucuz 400 tl gördüm ondan sonra 430-450 tl geliyor. 500 küsürlere kadar çıkıyor. Fiyatımda zaten pazarlık payı var o açıdan sıkıntı yapan biri değilim. Birde benim aldığım fiyattan düşününce 435 tl 2 ayda 375 tl istiyorum ayda 30 tl bir fiyat düşmüşüm zaten. Ki benim aldığım yer olan hızlıal a baktım orda bile fiyat artmış :) Uzun lafın kısası ciddi alıcılara güzel bir indirim yaparım yeterki alsın. Herşey para demek değil önemli olan yardımcı olalım birbirimize o yeter bana :)





  • Arkadaşlar daha önce bahsettiğim LEO BODNAR'ın pedal kablosundan SENATUS arkadaşımızda varmış. Sağolsun ondan aldım.
    Neticeleri gerçekten çok başarılı. Assetto Corsa da SPA pistinde 10 tur kadar test ettim. Pedalların hassasiyeti beklentilerimi aştı.
    Viraj girişlerinde fren, çıkışlarında gaz verirken gerçekten çok ciddi bir kontrol farkı yarattı. Yeni bir pedal seti almış gibi oldum.
    Nixim fren modu ile birlikte bildiğimiz G27 pedalları başka bir şeye dönüştü. Kesinlikle tavsiye ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Assasin_2015 -- 21 Mayıs 2015; 21:30:33 >




  • Yeni bombaya bakın, G29 geliyor :)

    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]
    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]


    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]




  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    G27 almıyoz o zaman
  • 2.000 tl den itelerler artık. bari dfgt fiyatı düşse. çıkış zamanı belli mi?
  • MtkP HuSnU kullanıcısına yanıt
    Hüsnü bey siz buttkicker için simvibe kullanıyormusunuz?
  • GUERRA kullanıcısına yanıt
    Hem ürün hemde kutu resimleri göründüğüne göre resmi anons yakındır diye düşünüyorum.
    Büyük ihtimal ile 16-18 haziran tarihleri arasındaki E3 fuarında resmi tanıtımı yapılır.
    Kutu resminde G27 gibi shifter da yazdığına ve DFGT den alıştığımız layout da olduğuna göre, tahminen PS4 ve PC hedef alınarak iki cihazın tam bir melezini göreceğiz. Bakalım gözle görünenin dışında ne gibi değişiklikler yapılmış. Fiyat ne olacak. Testler ne söyleyecek. Takipteyiz
  • başka bir site aynı fotoyu yayınlamış ve logitech isteği üzerine kaldırmış.
  • Hayır . 1 tane buttkicker olduğu için gerek yok. Sadece bass çıkışından sinyal alıyorum. Ama birçok şeyi size iletiyor. Devir , vites geçişleri , kerbler , çarpışmalar . Bunlar benim için yeterli. Eğer birden fazla titreşim ünitesi olsaydı o zaman simwibe ihtiyacı olabilirdi. Bu arada simwibe ne diyenler olabilir . Ufaktan açıklayayım .

    Simwibe programı sayesinde aracın belirli bölümlerindeki sesleri tek başına alabilmek mümkün . Mesela vites kutusu , motor , tekerleklerin her biri gibi . Ama bu programı ses almak için değil titreşim almak için kullanıyorsunuz .

    Programı şu şekilde çalışıyor. Mesela koltuğun altına titreşim motoru koydun . SİMVİBE programı sayesinde diyorsunki, koltuk altındaki motora sadece devir sesinden gelen frekansları aktar gibi

    Programın 50 $ gibi bir fiyatı var.

    SİMVİBE programı ile birlikte tabiki güzel bir amfi reciever gerekiyor. Titreşim ünitelerini bu amfiye bağlayıp amfiyi de PC ses kartına bağlaman lazım. Genel olarak bakınca güzel bir sistem kurmak çokta ucuz değil.

    Biraz daha ucuz bir çözüm düşünülürse elektronikten anlayan birisi titreşim ünitelerini patlak bass hoparlörlerinden çok rahat yapabilir. Güzel bir amfi ve program ile daha ucuza bir sistem kurulabiliriz.

    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]


    Programdan bir görsel

    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]




  • MtkP HuSnU kullanıcısına yanıt
    Bilgi ve paylaşım için çok teşekkürler.

    Bu arada simvibe programının handikaplarından biri ana ses kartınızın yanı sıra ikinci bir 5.1 ses kartına ihtiyaç duyması. Hatta bazı konfigürayonlar için 2 tane extra ses kartına gerek duyabiliyor. Ama pozisyonel sesi pozisyonel titreşime döndürmesi adına anlaşılabilir bir ihtiyaç.
  • Çok faydalı bir konu olmuş.
    Katılım yapan herkese teşekkürler.
    Bende yakında bir paylaşım yapacağım.
  • topaloglu321 T kullanıcısına yanıt
    Hoş geldiniz. Paylaşımları bekliyoruz.
  • İşte bir g29 fotosu daha. Logitechin ofisinden, masanın altında.
    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]

    G29 gümbür gümbür geliyor. DFGT'ler, g25'ler, g27'ler de bu sayede ps4'te çalışacak.Thrustmaster'in gereksiz pahalı direksiyonlarından kurtulmuş oluyoruz.




  • g29 un gelmesiyle dfgt nasıl ps4 le çalışacak? çalışırsa fiyatları daha da artmaz mı?
  • GT_55 kullanıcısına yanıt
    Valla casus gibisin uğur nerden buldun bu fotoyu helal olsun abicim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GT_55 kullanıcısına yanıt
    Ahahhaaa...Logitech ofisinde arama var,çıkarın o masanın altına sakladığınız kutuyu :)
  • Auto Show fuarında playmotion u denedim. F1 2014 vardı. Daha önce sistemi denemiştim ama hem sistemi geç çalıştırmamdan dolayı hemde direksiyonun g25 olmasından dolayı birşey anlayamamıştım. Denediğim sistem üzerinde kendilerine ait olan servo motorlu bir FFB sistemi vardı. Daha önce resimlerini gördüğümde çok merak etmiştim. Pedallar ise G25 pedalları. Böyle bir sistemde çok daha kaliteli bir pedal setinin kullanılması beklerdim. Sistem 6 eksen ve büyük servo motorlar sayesinde hareket ediyor. Hareket kabiliyeti gerçekten çok yüksek . Koltuğun başına geçtikten sonra ilk 10-15 sn bir baş dönmesi yaşadım. Bunun nedenin bilmiyorum ama bir süre sonra anladım ki maalesef hareketler beklediğim gibi değildi. Bazen direksiyonda yaptığım hareketler ve gerekli G kuvveti ile alakasız olan hareketler hissettim. Büyük bir ihtimal baştaki garip baş dönmesi hissi de bundan kaynaklanıyor olabilir. Sonrasında en çok merak ettiğim FFB sisteminin tepkileri dikkat ettim. Açıkçası servo motorlu bir sistem ile alakası yoktu. Büyük bir ihtimal gücü kıstılar . Fakat gereğinden çok fazla kısılmış. G25 ten bile daha az güç vardı. Ne yolu ne de aracı hissedebiliyordum. Bu konuda büyük hayal kırıklığına uğramıştım. Umarım sistemin daha düzgün çalıştığı bir vakit tekrar deneme imkanım olur. Kesinlikle çok kaliteli malzemelerden yapılmış üst düzey bir sistem ama hakkını veremiyor.


    https://www.youtube.com/watch?v=HgrnoDblkik




    Bunun haricinde yine Türkiye den bu tarz sistemler yapan başka bir firmanın 3 eksenli sistemini denemiştim. Yakın bir arkadaşım bu projenin içerisinde olduğu için birkaç kere deneme imkanım oldu. Hatta sistemin tepkileri ile alakalı Türkiye Ralli Şampiyonu Yağız Avcı arada deneme yapmaya geliyordu. Sistemin hareket eden kısımları ve şasesi Sim Experience den alınma. Geri kalan dashboard ve tasarım firmaya ait. Sistemi rally ve pist araçları ile LFS ve iracing de test etmiştim. Gerçekte hareketler ve hissiyat mükemmeldi. Direksiyon seti o zaman Fanatec CSR Elite , pedallar CSR Elite , vites olarak daha sonra TH8RS konulmuştu. Açılışından bir viteo çekmiştim .

    https://www.youtube.com/watch?v=plqmdAhw2wU





  • G29 da en çok merak ettiğim 2 konu:
    1) Direksiyonda servo motor kullanılacak mı?
    2) Fren pedalında Load Cell olacak mı..

    Bu 2 özellik olursa Fanatec'e servet ödemekten kurtulmuş olacağız..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MtkP HuSnU kullanıcısına yanıt
    Valla güzel deneyim olmuş yinede. Paylaşım için çok teşekkürler.

    Abartılı yukarı aşağı hareketler "hareket" hissini kuvvetlendiriyor dur mutlaka ama doğal hareketler olmadığı için konsantrasyona negatif etkisi oluyormu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Assasin_2015

    Valla güzel deneyim olmuş yinede. Paylaşım için çok teşekkürler.

    Abartılı yukarı aşağı hareketler "hareket" hissini kuvvetlendiriyor dur mutlaka ama doğal hareketler olmadığı için konsantrasyona negatif etkisi oluyormu?

    topaloglu321

    Bu ikisi olursa Fanatec kadar para ödeyeceğine emin olabilirsin Ama Logitech in sisteme bunları dahil edeceğini sanmam. Firmanın amacı zaten daha fazla kitleye hitab edecek , fiyat ve performans olarak uygun bir cihaz sunmak . Resimlerden gördüğüm kadarı ile gövde içerisinde G27 den çok farklı olmayacak gibi duruyor.


    Daha önce bu tarz bir sistemi denemediğim için ilk virajda bir gariplik hissettim ama hemen ardından toparladım. F1 2014 ü de ilk defa denediğim için ne kadar negatif etkisi var emin değilim ama simxperience nin sisteminde iracing i ve LFS yi uzun süre denedim ve negatif bir etkisini görmedim.




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.