Şimdi Ara

Sadece tek bir numarayı arayamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
21.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Sorunum çok saçma sapan bir şey. Son zamanlarda baş göstermeye başladı, biraz araştırdım aslında çoğu kişinin başına gelmiş ve düzelmemiş bazılarının da ara sıra başına gelmekte. Bizde şu anda çakılı kaldı sorun.

    Sorun şu arkadaşlar. Annemin telefonunu aradığımda bende hiç çevir sesi yok ama annemin telefonu çalıyor. Annem telefonu açıyor fakat aramızda ses bağlantısı kurulamıyor yani ses karşı tarafa iletilmiyor. İşin garibi annem bizi arayabiliyor.

    Sorun sadece kardeşim ile ben de oluyor. İkimizde de LG var G2 ve G3. Önceleri telefona suç atacaktım ama çok test yaptım suç telefonda falan değil bas baya operatörden. Yaptığım testler şu yönde.

    Annemi aramak istediğimde ;

    -Sadece GSM istasyonu seçili iken arayabiliyorum ve bende çevir sesi çıkıyor açıp rahat rahat konuşabiliyoruz.

    -Sadece WCDMA seçili iken çevir sesi yok, karşı tarafın teli çalıyor, açıyor ama ses iletimi yok.

    -GSM / WCDMA seçili iken çevir sesi yok, karşı tarafın teli çalıyor, açıyor ama ses iletimi yok.

    -GSM/ WCDMA/ LTE seçili iken çevir sesi yok, karşı tarafın teli çalıyor, açıyor ama ses iletimi yok.

    Yani kısacası ben 3G baz istasyonuna bağlı iken, internet açık olsun olmasın, wifi bağlı olsun olmasın annemi arıyorum ama çevir sesi yok ve konuşamıyoruz.

    Demin bir şey keşfettim. Arama yapıldığında her telefonda çağrı bekletme çıkıyor ya ekranda, işte ona bastığımda ,tekrar basınca da konuşma devam ediyor. İşte o işlemi yapınca ses olmayan aramada konuşmayı devam ettir deyince ses iletimi başlıyor.


    Diğer testim ise hatları çıkartıp başka telefona takmak oldu. Annemin samsung c260 ından başka bir samsung telefona taktım(yine kapaklı eski basit telefonlardan). Ona taktığımda bende 3G açıkken bile annemi aradım bir güzel konuştuk. Telden o zaman dedim, diğer telefonun hattını sorun yaşadığımız samsung c260 'a taktık onda da rahat rahat konuştuk. Yani telefon da da sorun yok gözüküyor.

    Benim hattı takmak istedim fakat micro sim kullandığım için eski tellere takamadım maalesef.

    Bugün avea 'a gittiğimde sorun sizde teknik arıza deyip geçtiler. İyi de hiç bi telde sorun yok ki hatları değiştirdiğimizde aranabiliyoruz. Telefon hat mı seçiyor yani. Öyle saçma şey mi olur yahu. Hem bozuk olsa neden ben aradığımda karşı tarafın telefonu çalıyor ? Ses iletimi operatörün problemi çağrı beklet devam et deyince ise ses geliyor ilginç şekilde


    ekleme: şimdi benim hattı takmaya başardım micro sim olanı. Benim numaramı aradım kardeşimden fakat aynı durum mevcut. Çevir sesi yok, Çalıyor açıyoruz ses yok konuşamıyoruz. Telefonda avea hatlar çalışmıyor ilginç şekilde. Turkcell takınca çalışıyor.







  • O hat calismama durumu benim basimada geldi halada var ben aveadan turkcell e gectim turkcell hatti taktim sıkıntısız çalısıyor ama akrabamdan aldıgım avea hat sebeke gormesine ragmen aktif degl avea yazisi gelmiyor ve hat aranamiyor yani kısacası sorun aveada tavsiyem oncelik trkcll sonrasında vodofone gelir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elmandrill

    O hat calismama durumu benim basimada geldi halada var ben aveadan turkcell e gectim turkcell hatti taktim sıkıntısız çalısıyor ama akrabamdan aldıgım avea hat sebeke gormesine ragmen aktif degl avea yazisi gelmiyor ve hat aranamiyor yani kısacası sorun aveada tavsiyem oncelik trkcll sonrasında vodofone gelir

    Vallahi değiştireceğiz bu gidişle herhalde. Annemin hattı da tarifesi normal tarife ama mobil öğrenci gözüküyor nasıl açmışlarsa, adı bile çıkmıyor mobil işlemlerde.

    Şimdi evde kıytırık bir nokia buldum geçici olarak ona taktım hattı çalıyor. Fakat samsung c260 da avea çalışmaz hale geldi şaka gibi. Karşı taraf sizi GSM bandından aramıyorsa eğer konuşmanız imkansız sadece GSM to GSM konuşmasına izin veriyor 3G > Gsm aramasına izin verdirmiyor. Telefondan da olabilir belki anteni falan arızalandı desem alakasız olacak sanki 3G anteni varda o mu arızalandı yani. Saçma bir sorun yahu çözemedik gitti. Hadi benim sorun eski tip telefonda oluyor, adam note 4 olan diğer telefonumu telefonu aramıyorum diyor kanser eder valla adamı nette benzer sorunlar gördüm vodafone da da başına gelen olmuş. Ya telefonlarda bir arıza var fabrikasyon ya da nebileyim bilemedim.

    https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/2916055/vodafone-tek-bir-numarayi-arayamiyorum

    http://forum.vodafone.com.tr/t5/T%C3%BCm-Servisler/telefonumla-sadece-1-numara-i%C3%A7in-arama-yapam%C4%B1yorum/td-p/350461



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 5 Mayıs 2015; 22:51:42 >




  • Telefonda sıkıntı yok operatorde var sıkıntı avea hat calismiyor benim telde trkcll calisiyor ve sorun antende olsa bende avea hat sebeke alîyor cektigini gosteriyor ama hat yokmus gibi islem yapiyor avea ile telekom birleşirse olacagi buydu iyiki aveayı degistirmisim diyorum simdi :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.