Şimdi Ara

ARCADE - YARI SİMÜLASYON - SİMÜLASYON yapımlar arasındaki farkı açıklıyorum. Bilmeyen kalmasın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arcade'in kralı War Thunder ile simülasyonun kralı Microsoft Flight Simulator'ü karşılaştırma yapacak cehalette bir gamer'ın, gezegenimizde var olabileceğine ihtimal vermesem de, günün birinde böyle bir canlının ülkemizden çıkmasının önüne geçebilmek için, her ihtimale karşı şöyle bir karşılaştırma hazırladım. Umarım, arcade oyunlarla, yarı simülasyon ve simülasyon yapımların arasındaki farkı soran arkadaşlar içinde yeterince açıklayıcı olmuştur.

Öncelikle, oyunlarla simülasyonları asla bir birleriyle karşılaştırmayın. Oyunlarla oyunları, tam simülasyonlarla tam simülasyonları, yarı simülasyonlarla yarı simülasyonları karşılaştırın. Böylece daha gerçekçi veriler elde edersiniz.

Çünkü, oyunlarla simülasyonlar bambaşka dinamiklere sahipler ve farklı kitlelere hitap ediyorlar. Simülasyonlar ve yarı simülasyonlar genelde yaşı büyük insanlar için üretilir ve bir araştırma yapıldığın da gerçekten de yaşını başını almış insanların vakit geçirdiğini, hatta amatör, yarı profesyonel ve profesyonel yarış pilotlarının bile, bu yarış simülasyonları üzerinde kendilerini geliştirdiğini görürüz.

Yani, simülasyonlar çocukların vakit geçireceği türden oyunlar değildir.

Simülasyon yapımlar, yarı simülasyon yapımlar ve arcade oyunlar arasında farkı, daha kolay anlaşılacak bir dille anlatmak gerekirse.

Mesela, RC model uçak ve RC Araba dan yola çıkalım.

Arcade oyunları = Oyuncakçılar da satılan basit düzenekli, basit kumandalı, basit elektrik motorlu, kalem pilli, kullanımı çok kolay RC arabalara ve RC uçaklara benzetebiliriz.

Yarı Simülasyon yapımları = Modelci dükkanlarında satılan, bu hobiye yeni başlayacak amatör veya yarı profesyonel kitleye hitap eden, orta kalitede bir kumandası, belli bir kalitede endüstriyel elektrik motoru, iyi bir bataryası bulunan, kullanımı kolay olmayan ve başlangıç seviyesinde eğitim gerektiren RC arabalara ve RC uçaklara benzetebiliriz.

Simülasyon yapımları = Modelci dükkanlarında satılan, bu hobi de ciddi bir birikimi olan veya profesyonel olan kitleye hitap eden, üst düzey kalitede bir kumandası, 2 veya 4 zamanlı benzinli motoru, çok kaliteli servo motorları, yakıt olarak uçak benzini ile çalışan, kullanımı zor olan ve ciddi eğitim gerektiren RC arabalara ve RC uçaklara benzetebiliriz.

Bu RC modellerin hangisi, hangi tecrübedeki kişilere, hangi yaş kitlesine, hangi türü sevene hitap ediyor, en önemlisi hangisinin kullanımı ne derece zorlukta, açık ve net olarak ortadadır. Bir diğerini farklı yaş gruplarından, farklı kitlelerden insanlar deneyimlemek istese de, istisnalar kaideyi bozmaz. Hitap ettiği yaş ortalaması ve hitap ettiği kesim bellidir.

Bu benzetmenin tıpa tıp aynısını, direksiyon setleri içinde düşünebilirsiniz. Yukarıdaki örnekle birebir aynı dallara ayrılır. Fiyatları da ona göredir.

Umarım, aradaki farkı tam olarak bilmeyen veya bu hobiye yeni başlayacak arkadaşlara bir faydam dokunmuştur.

Aşağıdaki fotoğraflardan da çok net anlaşılacağı gibi, aradaki bu farkı çok iyi öğrenmek, anlamak, bilmek gerekir.

Not: Fotoğraflardan kimse alınmasın, tamamen temsilidir. Bende, The CREW oynuyorum ve % 1.000.000 arcade oyun.

ARCADE - YARI SİMÜLASYON - SİMÜLASYON yapımlar arasındaki farkı açıklıyorum. Bilmeyen kalmasın.

-

http://en.wikipedia.org/wiki/Racing_video_game

Not: Polemiğe girmemek için, mesajlara cevap yazmayacağım. Bazı kişiler, 10-15 tane donanımhaber kullanıcı adı almış ve bu kişiler, mantıklı cevaplar, mantıklı açıklamalar yazamadıkları zaman, işlerine gelmeyen bir takım yazılara, anında 10-15 eksi vererek karalamaya çalışıyorlar. Yürekli bir insan gibi düşüncelerini yazıp ortaya koymak yerine, eksileme sisteminin arkasına saklanıyorlar. Bu tür kişilerle muhatap olmak zor, o yüzden benden bu konu altında başka yorum beklemeyin. Lütfen yanlış anlaşılma olmasın, bu yazdıklarım herkese karşı değil. Forum bir birinden değerli arkadaşlarla dolu. Sadece, forumlarda yorum yazma saygısı edinememiş, ağzı bozuk, sırf eksi vermek için bile bir çok fake dh hesabı olan, art niyetli kişilerle muhatap olmamak ve böyle kişilerin olduğunun bilinmesi gerektiğini düşündüğüm içindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 5 Mayıs 2015; 13:06:51 >

• Benzetmeler yerinde olmuş. Hatta şöylede diyebiliriz ilk önce arcade te bişiler görüp öğrenip daha sonra yarı sim. de pişip tam sim.e geçmek daha doğru ve daha heyecanlı olur daha güzel olur. En azından 20 22 yaşında olan arkadaşlar zaten böyle yapmışlardır. Çünkü nfs nin eski serilerini oynayıp oynayıp daha sonra biraz daha detaylı yarışların çıkmasıyla iyice zevk almaya başlamışızdır. Zaten bu işin en üstü artık eve sağlam bi direksiyon seti almaya karar vermeyşe devam eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rc araba ve rc ucak benzetmesi biraz sacma olmus sanki ilker. Oyun turlerini aciklamak istiyorsan bunlari oyunlar uzerinden yapmak daha mantikli bence. Bu forumda iyi kotu en az 1 araba oyunu oynamis oyuncu vardir. Ancak rc model kullanmayi birak ne oldugun bilmeyen oldukcaa fazladir. Yani bu sekilde oyunu anlatmak varken rc modelleri uzerinden tanimlamak biraz zorlama olmus bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 17 sene sonra bizi aydınlatan biri çıktı sonunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turki5hmo -- 5 Mayıs 2015; 16:53:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.