Şimdi Ara

Harddisk Kurtarma Programı ( ! )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
5
Favori
119.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bozuk Harddiskleri Tamir Etmek İsteyenler!!!

Bu bir Format programı deil bir nevi Low Level formattır.
    Risklidir ama Ölüme yakın Hdd'leri bir mİktar kurtarabilen bir yazılımdır.
    Bir cok Hdd tamircilerinin kullandıgı bir program,Kendim Bizzat Ölü Wd Ve Samsung Hddlere bu program ile hayat verdim.Sıkı Dh Üyleri tarafından bilinen bir pro'dur.

Dl Link ( YENİLENDİ )

http://ultrashare.net/hosting/fl/66551c5aa2/

# Programı indirip nero vasıtası ile cd ye yazıyoruz.
    Biostan boot ayarını cd şeklinde değiştiriyoruz. (yada bazı bilgisayarlarda f8, esc.... gibi tuşlarla da seçilebiliyor.) eğer bilmiyen varsa genellike sol üst ikinci seçenekte bulunan a,cd-rom,c ve bezeri bişeyler yazan yer. (cd-rom seçeneğinin harddiskten önce olması yeterli.
    sonra bu cd yi tamir edeceğimiz hard diskin bulunduğu pc ye yerleştiriyoruz. ve bilgisayarımız açıyoruz.
    şimdi ekrana çıkacak ifadeleri göstereyim......

Starting Caldera Dr-Dos....

araya bir sürü yazı girecek ve sonunda yeni bir ekran açılacak

Run MaxBlast 4 from floppy or CD[F C]

burada cd den çalıştırdığımız için c yi seçiyoruz
    sonra Strike a key to continue diyor herhangi bir tuşa basıyoruz ve programın beyaz renkli dil seçim ekranı karşımıza çıkana kadar bekliyoruz

burada en üstte bulunan ingilizce seçeneğini tıklayın (artık mouse aktif)

kısa bir süre sonra karşımıza ekranın sağ tarafında 5 tane seçenek olan bir ekran açılıyor
    En üstteki Run MaxBlast 4 Installation Software seçeneğine girin
    çıkan sözleşmeye i agree dedikten sonra ana sayfamıza ulaşıyoruz.

!! Önemli !!

Eğer hdd nizi sıfırlayacaksanız ve pcnizde aktif bir windows kurulu değilse yada geçerli bir disk alanı oluşturmadıysanız şimdi karşınıza çıkan seçeneğe hayır demenizi tavsiye ederim. daha hızlı yapıyor.
    artık işimiz neredeyse bitti .

Sol taraftaki 5 işlemden üstten 4. olan utilities seçeneğine girin
    açılan ekrandan 3. sıradaki "zero fill drive (full)" seçeneğini tıklayın
    eğer harddiskinizde aktif bir bölüm varsa burada karşınıza bir ekran çıkıyor ve size bilgilerinizin kaybolacağını söylüyor. bu durumda ekranın aşağı tarafındaki kutucuğa tıklayıp ileri diyorsunuz.
    ve daha sonra bir sigara yakıp uyuyorsunuz.
    sabah kalktığınızda (eğer harddisk tamamen mahvolmamışsa yada çok büyük değilse 5-10 saat içinde işlem bitiyor.) Hdd'niz Fabrika ayarlarına dönmüş olacak.

Bol Şans

LinkYenilendi ( 04.08.2007 )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Playa$ -- 4 Ağustos 2007; 21:00:32 >

• Teşekkürler...

Bir arkadaşa lazımdı, arıyordum bende...

Kullanımı da anlatmanız ayrı bir güzellik olmuş...
  • çok işe yarayabilecek bir program,sağ ol dostum
  • eline sağlık
  • herkeste olası gereken bir program
    eline sağlık
  • emeğin için teşekkürler
  • çook faydalı linkler vermiişin ve güzel anlatmışşın herkesin bulundurması gereken programlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    flash disk biçimlendirme sorunu
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kardeş çok sağolasın.Ama benim bi sorunum vardı bende 80 gb lık hardisk var buna seagate wizard diye program çektim bilgisayarı başlangıç cd siyle çalıştırıp programı çalıştırdım.low level format attım hardiske yaklaşık 10 saat sürdü 74 GB oyun imajı attım hardiske takılmadan alıyo.ama hardiski belli kullanmadan sonra windovs her açılışta hardiski test ediyo ve bu testi beklersem donup kalıyo pc enter a basınca devam edip vindovsa girince sorun olmuyor fakat belli zaman sonra oda takılmalar yapıyor.Acaba bu diski kurtarabilirmiyiz.senin verdiğin programı denemedim ama aynımı acaba denesemmi ne dersin
  • quote:

Orjinalden alıntı: teac

kardeş çok sağolasın.Ama benim bi sorunum vardı bende 80 gb lık hardisk var buna seagate wizard diye program çektim bilgisayarı başlangıç cd siyle çalıştırıp programı çalıştırdım.low level format attım hardiske yaklaşık 10 saat sürdü 74 GB oyun imajı attım hardiske takılmadan alıyo.ama hardiski belli kullanmadan sonra windovs her açılışta hardiski test ediyo ve bu testi beklersem donup kalıyo pc enter a basınca devam edip vindovsa girince sorun olmuyor fakat belli zaman sonra oda takılmalar yapıyor.Acaba bu diski kurtarabilirmiyiz.senin verdiğin programı denemedim ama aynımı acaba denesemmi ne dersin

Hdd'n belli saglıksız gibi stabil deil,pek emin deilim ama son caren bunu kullanmak gibi kalmış

Riskli ama denemende hayda var.Bu programla kurtarmasaydım hdd'lerimi bende çöpe atıyordum.

• tamam en yakın zaman da denerim inşallah olur ama zor gibi görünüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: teac

tamam en yakın zaman da denerim inşallah olur ama zor gibi görünüyor.

Bol Şans
  • Oh be. Arşivi kurtardık.
  • bende deniycem inşallah kurtarırım bende formatta seçiyosunuzya nereye format atıcağınızı orda bilinmeyen bolge disketi takın gibi bişeyler yazıyo
    filan yazıyo benimde hdd gitmiş dimi
  • quote:

Orjinalden alıntı: kurubuz

bende deniycem inşallah kurtarırım bende formatta seçiyosunuzya nereye format atıcağınızı orda bilinmeyen bolge disketi takın gibi bişeyler yazıyo
    filan yazıyo benimde hdd gitmiş dimi

quote:

Orjinalden alıntı: DoLZ

# Programı indirip nero vasıtası ile cd ye yazıyoruz.
    Biostan boot ayarını cd şeklinde değiştiriyoruz. (yada bazı bilgisayarlarda f8, esc.... gibi tuşlarla da seçilebiliyor.) eğer bilmiyen varsa genellike sol üst ikinci seçenekte bulunan a,cd-rom,c ve bezeri bişeyler yazan yer. (cd-rom seçeneğinin harddiskten önce olması yeterli.
    sonra bu cd yi tamir edeceğimiz hard diskin bulunduğu pc ye yerleştiriyoruz. ve bilgisayarımız açıyoruz.
    şimdi ekrana çıkacak ifadeleri göstereyim......

Diye giden bölümü tekrar oku istersen
    Kolay gele

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Playa$ -- 28 Kasım 2006; 20:11:35 >

• evet öyle görünüyor
  • Linkler Yenilendi.
    Pm'den Yeniden Upload edilmesi içöin cok istek vardı.Buyrunuz
  • raid kurulu bir sistemde kullanılabilir mi? yani raid dizesini bozmadan hdd lere bu işlem uygulanabilir mi?
  • bende taşıcı bir hardisk var usb 40gb ve durup duruken bilgisayar görmemeye başladığı başka bilgisayarda denemdim oda aynı şekilde görmedi ve içinde cok önemli exel dosyalarım var ve onları kesinlikle kurtarmamgerek nasıl yaparım
  • quote:

Orjinalden alıntı: InTerCeptor

raid kurulu bir sistemde kullanılabilir mi? yani raid dizesini bozmadan hdd lere bu işlem uygulanabilir mi?

Raid konusunda bilgim yok malasef.

quote:

Orjinalden alıntı: erkanozi

bende taşıcı bir hardisk var usb 40gb ve durup duruken bilgisayar görmemeye başladığı başka bilgisayarda denemdim oda aynı şekilde görmedi ve içinde cok önemli exel dosyalarım var ve onları kesinlikle kurtarmamgerek nasıl yaparım

Malasef bilemiyorum.
    Hd'lerimde işe yaradı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erkanozi

bende taşıcı bir hardisk var usb 40gb ve durup duruken bilgisayar görmemeye başladığı başka bilgisayarda denemdim oda aynı şekilde görmedi ve içinde cok önemli exel dosyalarım var ve onları kesinlikle kurtarmamgerek nasıl yaparım

Şimdi görmedi derken hdd gözüküyo partitionlar mı gözükmüyo? Yoksa direk donanımda hdd gözükmüyo mu? Donanım da gözükmüyosa tam bilemiyorum ama partitionları gözükmüyosa bu program tam senin için. Ben bu programla 180gb oyun arşivini kurtardım...

http://rapid share.com/files/8250377/scavfile1.rar (boşluğu silin)

Veya Active Recovery idi adı sanırsam öyle bi program var, o da dos ta çalışıyo ama silinen bölümleri tekrar kurtarabiliyo, şu an bende Hiren's Boot CD de var isteyen olursa onu da koyabilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norrec -- 20 Aralık 2006; 13:36:18 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.