Şimdi Ara

Ücretsiz Android uygulamaları bir çok reklam sitesi ile iletişime geçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ücretsiz Android uygulamaları bir çok reklam sitesi ile iletişime geçiyor 

     

    Dünya üzerindeki Android cihaz sayısı bir milyarı aşmış durumda, Android cihazların resmi uygulama marketi Google Play üzerindeki erişilebilir uygulama sayısı 1.4 milyon seviyesinde. Bu bakımdan büyük bir kullanıcı kitlesine erişen Android için yayınlanan bir araştırma kullanıcıların bir miktar tedbirli olmalarını gerektirebilir.

     

    Fransız bir araştırma şirketinin yaptığı araştırma ücretsiz Android uygulamalarında gösteren reklamların izini sürüyor. 2000 ücretsiz ve reklam gösteren uygulama araştırma için seçilirken, bu uygulamaların 2000 farklı domain üzerinde 250 000 siteye eriştiği gözlemlenmiş. Rakam sizi korkutabilir ancak bu sitelerin bir kısmı Google'ın altyapısını sağladığı reklam siteleri ile iletişime geçiyor. Özellikle en çok iletişime geçilen sitelere baktığımızda ilk 10 Google'ın reklam ağındaki sitelerden oluşuyor.

     

    Zararsız ve yalnızca reklam ağlarına erişenler dışında tabi ki her uygulama iyi niyetli olmayabilir. Araştırma dahilinde incelenen uygulamaların %10'luk bir kısmının 500'den fazla siteyle iletişime geçmesi dikkat çekiyor. Ayrıca uygulamaların %30'unun kullanıcıları takip eden sitelerle iletişime geçtiği de görülüyor. Hatta bu uygulamalardan bazılarının kullanıcı hareketlerini takip ederken 800'den fazla site ile iletişime geçtiği belirtilmiş.

     

    Ücretsiz Android uygulamaları bir çok reklam sitesi ile iletişime geçiyor 

    Kategorilerine göre sitelere diğer sitelerle iletişime geçen uygulamalar 

     

    Kullanıcı takibi aslında çok yabancı olduğumuz bir konu değil. Kullanıcıların kişisel bilgilerini anonim şekilde tutarak ilgilendikleri içeriklerle ilgili reklamlar sunmak ya da özelleştirilmiş hizmet vermek için bir çok büyük teknoloji devi de bu yöntemi kullanıyor. Bu açıdan ücretsiz uygulamaların çok büyük bir kısmının büyük bir tehlike yaratmadığını söyleyebiliriz.



    Bunun yanında araştırma sırasında Android 4.1 sürümünü kullanan akıllı telefonların kullanıldığını belirtmekte fayda var. Eski bir sürüm olan 4.1 üzerine bir çok güncelleme yayınlandı ve güvenlik konusunda da geliştirmeler yapıldı. Bu açıdan Android 5.0 sürümünü kullanan kullanıcılar için bu rakamlar veya risk değerleri farklılıklar gösterecektir.







  • 1.2 milyon uygulama olacak. bi keresinde bende yapmıştım böyle bir hata ::)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: catlion

    1.2 milyon uygulama olacak. bi keresinde bende yapmıştım böyle bir hata ::)

    Teşekkür ettim. tekrar daha iyi bir kaynaktan kontrol ettim 1.4 milyona ulaşmış uygulama sayısı
  • İnce bannerlar sorun değil de tam ekran reklamlar can sıkıcı oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İos ta ne kadar uygulama var acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lucky patcher hepsine yeter. Root yoksa bile
  • Root + Adaway = Sıfır Reklam
  • Ben cok populer bir oyunun porno sitesinin reklamini yaptigina sahit oldum. Birde o oyunlari cocuklarin oynadigini dusununce insan dehsete kapiliyor resmen.
  • google ad servisi gezilen sitelere göre reklam çıkarır. Daha önce öyle içerikli bir siteye yanlışlıkla girildiyse o yüzden çıkmıştır. o nedenle çocukların da kullandığı teknolojil aletlerde böyle sitelere girmemek gerekir.
  • blancbec kullanıcısına yanıt
    Malesef oyle bir durum olmadi.

    Tablet benim 5 yasindaki kizima ait ve sadece o kullaniyor ve ondan baskasinin kullanmasina imkan yok. Ben 35 yainda evli bir ogretmenim ve o tur sitelerle alakasi olmayan bir insanim. O nedenle web gecmisi nedeni ile oldugunu zannetmiyorum keza sadece bir tek o oyunda buna sahit oldum. Diger oyunlarda bu hussusa dikkat eder oldum o nedenden oturu. Suan icin baska oyunda karsilasmadim.

    Bu reklam meselesi cok abuk subuk bir yone dogru gidiyor kanatindeyim.
  • Gezilen sitelere göre reklam çıkıyor

    Ve çember kareyi yakalar =)
  • TrMhMt kullanıcısına yanıt
    Sizin ağzınızdaki başka birisi girmiş olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O durumda esimin yegenlerinden birisi olabilir. Kendi telefon ve tabletlerini getiriyorlar ve bizim WiFi uzerinden baglanigorlar. Ergenler her ikiside.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TrMhMt kullanıcısına yanıt
    Olabilir hocam uyarmak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu reklam olayına kökte çözmek lazım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google ayarlarında bulunan ilgiye dayalı reklamları kapat seçili ise ve google tarafından size tanımlanan reklam kimliği sıfırlanmış ise bildiğim kadarıyla bütün reklamlar çıkabilir. Bu yüzden ilgiye dayalı reklam seçeneği mevcut zaten.

  • burak23358 kullanıcısına yanıt
    Oldu kardeşim evine hizmetçi al ama maaş ödeme gibi bişey bu adamların tek gelir kaynagı. Hayır uygulama için senden para alıp üstüne reklam koyuyorsa o zaman küfür edilir ama bedavaya sana hizmet sunmussa sende o reklamlara izin vericeksin. O reklamlara kökten çözüm olsaydı şuan oynadıgın oyun veya uygulama parayla satılcaktı
  • E zaten ben, biz, hepimiz bir uygulama yüklerken tüm erişim izinerini de veriyoruz, soruyor, kabul et diyoruz.

    Gizli bir şey değil yani... Hepimiz işaretleniyoruz, etiketleniyoruz gibi geliyor bazen, aklıma Person Of Interest geldi :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.