Şimdi Ara

*_* YENİ YARİS 1.0 ve 1.3 TARTIŞMA GRUBU *_*

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.163
Cevap
9
Favori
203.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Sanrim 2007 Yepyeni Yaris modeli uzun suredir piyasada. Benim ogrenmek istedigim 2006 ile 2007 arasindaki teknik ve donanim farklari.

    Aklimda Honda Jazz ve Yaris 1.3 m/m var. Yaris'i henuz showroom'da inceleme sansim olmadi. Jazz'i begendim dogrusu, otomotaik vitesi hakkinda iyi duyumlar aldim. Yakit tuketimi, ic hacim cok cazip.

    Yaris'in de teknolojik ozellikleri ve yakittaki cimriligi cok cekici. m/m kalitesi nasildir? Honda ile kiyaslanir mi?

    Genel olarak Honda ve Toyota Turkiye hakkinda gorusler nelerdir; kalite, satis sonrasi, yedek parca gibi konularda?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecomeko -- 29 Aralık 2006; 13:57:32 >



  • Bi defa Jazz'ın şu anki kasası son günlerini yaşıyor, Yaris ise yeni ve güncel bir model o nedenle karşılaştırmamak daha doğru olur.

    Yaris i gidip inceleyin zaten görüşleriniz anında değişecek
  • Baksa bir tartismada, Jazz'in Yaris;e kiyasla azcik daha cok yakit tukettigini okudum. Halbuku Yaris'in teknik bilgilerinde 1.3 m/m icin sehir icinde 6.7 lt yaziyor. Jazz'in brosurunde 7.2 lt'lik bir tuketim gosterilmis sehir icin.

    Aradaki fark o kadar onemli degil ama normal kullanim sartlarinda Yaris'in Jazz'dan fazla yakmasina sasirdim.
  • Aynı şartlarda Jazz yaristen daha az yakar. Fabrika verileri öyle demiyor ama jazz yarise göre max torku daha düşük devirlerde( 2800 ) verdiği için daha avantajlı ne kadar gaza basarsanız o kadar az yakarsınız.Jazzla çok düşük tüketimler elde edebilirsiniz.
    Jazz ın iyi yönleri
    +Yakıtının düşük olması
    +İç ve bagaj hacminin bırakın yarisi bir çok HB hatta bazı sedanlardan bile fazladır.
    +Yarisi ayrıntılı incelemedim ama jazzın iç malzeme kalitesinin kaliteli çok kaliteli olduğu söyleniyor.
    +CVT ile yarisin m/m arasında çok fark vardır. Jazzda sanki hiç vites değişmiyor gibi sarsıntısız gidersiniz. m/m zaten nasıl bir otomatik olduğu belli
    Kötü yönleri
    +Servis kalitesini toyotayla karşılaştırmayın
    +Parça fiyatları biraz daha pahalı galiba
    +Yeni jazz ın gelmesi yakındır.

    İkinci elde şu anda jazz iyi sayılır ama yeni jazz dan sonra ne olur bir şey diyemem. Bu açıdan yaris daha avantajlı . Tercih nedenlerine göre değişir ama ben benzinli alacağım esneklik kullanışlılık önemli diyorsanız jazz alın. Benim tavsiyem bagaj sizin için fazla önemli değilse, servis kalitesinide göz önüne alırsanız dizel yaris alın rahat edin.
  • yarisin vergisi daha az.
  • Yaris'in vergisi neye gore daha az? Daha fazla bilginiz var mi?

    Serrikoc, Toyota servisi hakkinda biraz daha bilgi alabilir miyim? Honda'ya gore cok dah ami iyi dersiniz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: toyyarisçi

    yarisin vergisi daha az.


    Doğru bunu gözden kaçırdık yarisin motoru 1298 cc olduğu için vergide bir alt dilime giriyor jazz ise 1339 cc olması lazım. Ben corolla D4D almayı düşünüyorum daha önce dizellerin bakım masraflarının pahalı olduğu söylentisi üzerine yakıt tüketimi,esneklik ve iç hacim genişliği nedeniyle jazz almayı düşünüyordum. Ama babamın daha sonra sıfır almaya niyetlenmesi nedeniyle, sıfır almamız durumunda 7-8 sene kullanmamız gerekeceğinden jazzın gelecekte ikinci elinin belirsizliği nedeniyle d4d ye döndüm. Bir corolla yada civic'e 20 yaşında olsa bile müşteri bulursunuz çünkü otumuş bir piyasası var ama jazz şu an için böyle değil.

    Toyota servisleri sadece honda değil genel olarak bütün servislerden daha iyidir. Diğer firmalarda servislere göre hizmet kalitesi değişirken toyotada belli bir standart vardır. Her zaman güler yüzlülerdir. Sorduğunuz en saçma sorulara bile cevap alırsınız,duruma göre aracınızın başına geçerek yapılanları izleyebilirsiniz. İkramları her zaman için vardır,kazıklanırım gibi bir düşünceniz olmaz. Yaptığınız servis şikayetleri hasır altı edilmez. Hemen hemen her servisten sonra size servisten memnun olup olmadığınıza dair telefon gelir. Hatta forumdan bir arkadaşa biraz abartarak polen filitresi değiştikten sonrada memnun musunuz diye telefon gelmişti.
    Sonuçta her markanın servisinde ufak tefek sorunlar olabilir ama toyotanın müşteri odaklı çalışma şeklinden olayı bu durum minumuma indirgenmiştir. Jazz'a gelirsek yaris gibi fazla sorun çıkarmadığından zaten servise periyodik bakımlar dışında fazla uğramazsınız.
    Burada sizin vereceğiniz karar otomobilden beklentileriniz üzerine olacak. Eğer kalabalık bir aileyseniz. Bagaj hacmi,diz mesafesi,genişlik kullanımdaki esneklik sizin için önemliyse tercihiniz jazzdan yana olmalıdır. Servis kalitesi,düşük vergi,güncel model sizin için önemliyse tercihiniz yaris olsun. Jazz hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki linklere bakabilrsiniz.



    hondajazz.blogspot.com
    www.jazzcikardesler.com
  • Motor hacmi yuzunden vergilerndirmenin boyle olmasi hakkindaki bilgi cok iyi bir detay.

    Toyota servisi konusunda bugune kadar duyduklarim cok hos.

    Sanirim bugun Yaris'i incelemek ve kullanmak icin Toyota'ya ugrayacagim.

    Sifir almak icin Jazz'a bir turlu yanasamiyorum. Her ne kadar teknik ve donanim olarak arabayi sevsem de, o kadar para dokunce insan gercekten yenilenmis bir model istiyor. Jazz'in yenisi icin bekleyecegimi de sanmiyorum. Ayrica yeni dizayn hic sevmeyecegim bir dizayn olabilir. Mesela Clio III benim icin hayal kirikligi oldu. Eski yumusak hatlari bence cok daha hostu.
  • arkadaşım jazz aldı ,mutat bakımları çok pahalıymış, 8 adet bujisi var o yüzden az yakıyor, kontak anahtarını kaybetme 800 ytl, idamesi yarise göre zor.vergisi 500 ytl yarisin 300 ytl.ön sis farı çatladı korkunç bir rakam söylemişti o zaman için.Oyüzden jazdan vazgeçip yarise yöneldim.corsayı satabilirsem bende alacağım.Büyük bagaj için araba almak arada bir süt içmek için inek beslemeye benziyor(kalabalık aileler hariç)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyyarisçi -- 23 Kasım 2006; 16:32:29 >
  • toyyarisci, sabah sabah beni cok guldurdun !!!! Bu kadar dogru bir benzetme olurdu !!! Sanirim esimi ikna etmede cok isime yarayacak.

    Dun aksam ustu Ankara Toyota'nin Eskisehir yolu uzerindeki Akota'ya gittim. Su ana kadar Opel, VW, Ford, Peugeot, Honda'yi ziyaret ettim son bir ay icinde. Toyota'da aldigim musteri hizmeti tek kelime ile inanilmazdi. Bir kere musteri temsilcisi Toyota arabalari ve piyasadaki esdeger arabalar hakkinda cok bilgiliydi. Hicbir sorum cevapsiz kalmadi hatta fazlasini aldim. Baska marka ve modellerden bahsederken son derece makul kiyaslamar yapti; onlari yerden yere vurmadan mantikli bilgilerle kiyasladi.

    Deneme surusune 1.4 dizel m/m ile ciktik. Kullanirken yola cok hakim oldugumu hissettim. Musteri temsilcisi benimle cok sabirli bir sekilde ilgilendi, surus sirasinda bir cok bilgi aldik. Yaris'in fren sistemi ve yavaslama mesefasinde hakkinda olumlu duyumlar almistim, hakikaten hissetirecek derecede guven veriyor.

    Showroom'a geri dondugumuzde Yaris'i tekrar tekrar inceleme sansim oldu. Bagaj hacmi benim cok hayal kirikligina ugratmadi dogrusu. Easy Flat cok kullanisli, sonucta bagajada yer acmak bir iki dakikada mumkun. Arabanin saglam yapisi cok hosuma gitti. Dizayn konusunda tek begenmedigim klima kontrol dugmeleri - Sol modelindeki. O kadar zarif dizaynin icinde bir tek o uc dugme bana cok kaba geldi. sonucta her musteriyi tamamen mutlu etmek mumkun olmuyor

    temsilci ile fiyat konusunu konusmaya geldiginde bana sis lamba kiti, kis lastikleri, Bridgestone LM 18 4 adet lastik montaj dahil, bir fiyat verdi. Jazz'in sifir Elite modelinin su andaki kampanyali olan 32 bin ytl fiyatindan 3bin ytl dusuk bir fiyat aldim.

    Tum bu olumlu intiba uzerine bir de sunu eklemeliyim. Arabamiz olmadigindan, o sogukta ve karanlikta tekrar Eskisehir yoluna yurumek durumundaydik. Musteri Temsilcisi bizi alip en uygun otobus duragina kadar test arabasiya goturdu - en yakndaki demiyorum dikkatinizi cekerim. hatta yolumuzun uzerindeki dik bir yokusta sorumuz uzerine multimode ile kalkisin nasil oldugunu da gosterdi. gercekten bir showroom'da su ana kadar en iyi ilgiyi, itinayi gosteren Toyota oldu.

    Sizlere iki sorum var:

    Fiyata ne dersiniz? Aralik ayini beklemeli miyim?

    Bridgestone LM 18 hakkinda ne dusunuyorsunuz?






    quote:

    Orjinalden alıntı: toyyarisçi

    arkadaşım jazz aldı ,mutat bakımları çok pahalıymış, 8 adet bujisi var o yüzden az yakıyor, kontak anahtarını kaybetme 800 ytl, idamesi yarise göre zor.vergisi 500 ytl yarisin 300 ytl.ön sis farı çatladı korkunç bir rakam söylemişti o zaman için.Oyüzden jazdan vazgeçip yarise yöneldim.corsayı satabilirsem bende alacağım.Büyük bagaj için araba almak arada bir süt içmek için inek beslemeye benziyor(kalabalık aileler hariç)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecomeko -- 23 Kasım 2006; 12:11:10 >
  • liste fiyatı 28,900.
    pek bir indirim yok gibi.
  • indirim var ama çok büyük rakamlar değil
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ecomeko

    toyyarisci, sabah sabah beni cok guldurdun !!!! Bu kadar dogru bir benzetme olurdu !!! Sanirim esimi ikna etmede cok isime yarayacak.

    Dun aksam ustu Ankara Toyota'nin Eskisehir yolu uzerindeki Akota'ya gittim. Su ana kadar Opel, VW, Ford, Peugeot, Honda'yi ziyaret ettim son bir ay icinde. Toyota'da aldigim musteri hizmeti tek kelime ile inanilmazdi. Bir kere musteri temsilcisi Toyota arabalari ve piyasadaki esdeger arabalar hakkinda cok bilgiliydi. Hicbir sorum cevapsiz kalmadi hatta fazlasini aldim. Baska marka ve modellerden bahsederken son derece makul kiyaslamar yapti; onlari yerden yere vurmadan mantikli bilgilerle kiyasladi.

    Deneme surusune 1.4 dizel m/m ile ciktik. Kullanirken yola cok hakim oldugumu hissettim. Musteri temsilcisi benimle cok sabirli bir sekilde ilgilendi, surus sirasinda bir cok bilgi aldik. Yaris'in fren sistemi ve yavaslama mesefasinde hakkinda olumlu duyumlar almistim, hakikaten hissetirecek derecede guven veriyor.

    Showroom'a geri dondugumuzde Yaris'i tekrar tekrar inceleme sansim oldu. Bagaj hacmi benim cok hayal kirikligina ugratmadi dogrusu. Easy Flat cok kullanisli, sonucta bagajada yer acmak bir iki dakikada mumkun. Arabanin saglam yapisi cok hosuma gitti. Dizayn konusunda tek begenmedigim klima kontrol dugmeleri - Sol modelindeki. O kadar zarif dizaynin icinde bir tek o uc dugme bana cok kaba geldi. sonucta her musteriyi tamamen mutlu etmek mumkun olmuyor

    temsilci ile fiyat konusunu konusmaya geldiginde bana sis lamba kiti, kis lastikleri, Bridgestone LM 18 4 adet lastik montaj dahil, bir fiyat verdi. Jazz'in sifir Elite modelinin su andaki kampanyali olan 32 bin ytl fiyatindan 3bin ytl dusuk bir fiyat aldim.

    Tum bu olumlu intiba uzerine bir de sunu eklemeliyim. Arabamiz olmadigindan, o sogukta ve karanlikta tekrar Eskisehir yoluna yurumek durumundaydik. Musteri Temsilcisi bizi alip en uygun otobus duragina kadar test arabasiya goturdu - en yakndaki demiyorum dikkatinizi cekerim. hatta yolumuzun uzerindeki dik bir yokusta sorumuz uzerine multimode ile kalkisin nasil oldugunu da gosterdi. gercekten bir showroom'da su ana kadar en iyi ilgiyi, itinayi gosteren Toyota oldu.

    Sizlere iki sorum var:

    Fiyata ne dersiniz? Aralik ayini beklemeli miyim?

    Bridgestone LM 18 hakkinda ne dusunuyorsunuz?






    quote:

    Orjinalden alıntı: toyyarisçi

    arkadaşım jazz aldı ,mutat bakımları çok pahalıymış, 8 adet bujisi var o yüzden az yakıyor, kontak anahtarını kaybetme 800 ytl, idamesi yarise göre zor.vergisi 500 ytl yarisin 300 ytl.ön sis farı çatladı korkunç bir rakam söylemişti o zaman için.Oyüzden jazdan vazgeçip yarise yöneldim.corsayı satabilirsem bende alacağım.Büyük bagaj için araba almak arada bir süt içmek için inek beslemeye benziyor(kalabalık aileler hariç)



    Acaba İstanbul yolu üzerindeki Lider Otomotiv'den de fiyat alabildiniz mi? Genelde Lider otomotiv Ankara'da en hesaplı fiyatı veriyor, ama Akota halihazırdaki binasına yeni taşındığı için daha hesaplı verebilir.. Tavsiyem Toyan ve Lider'den de fiyat alarak karar vermeniz yönünde olacaktır..
  • Toyota'nin diger showroom'larina kolayca ugrayamiyorum. Haliye arabam yok Ama dediginizi dikkate alacagim.

    Bize diger showroomlardan daha farkli fiyat alamiyacagimiz soylendi. tabii bu bir satis taktigi olabilir.

    Bu arada Toyota ve Yaris hakkinda goruslerinizi paylastiginiz icin hepinize tesekkur etmek isterim. Sizden ogrendiklerim secim yapmama cok yardimci oldu.

    Aralik ayinda Yaris almayi dusunuyorum, sifir kilometre. Almadan once diger showroomlara ugrayarak fiyat alacagim.
  • BENDE BÜGÜN ARACIMI SATTIM.BENDE YARİS DÜŞÜNÜYORUM.AMA SIFIR MI İKİNCİ EL Mİ KARAR VEREMEDİM.YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM
  • quote:

    Orjinalden alıntı: toyyarisçi

    BENDE BÜGÜN ARACIMI SATTIM.BENDE YARİS DÜŞÜNÜYORUM.AMA SIFIR MI İKİNCİ EL Mİ KARAR VEREMEDİM.YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM




    bence sıfır almaya çalış, yeni yaris ile eskisi karşılaştırılamaz bile. tabii yenisinin ikinci elini bulabilirsen o da olur
  • Toyota bayileri genelde pek bir indirim yapmıyor. Biz corolla alırken 1 kuruş indirtemedik. Benim tavsiyem en kısa zamanda bu arabayı alın. Şimdiden hayırlı olsun. Saygılar...
  • Valla ben de sifir derim toyyarisci. ustelik sifir alirken aksesuarlar konusunda cok yardimci oluyorlar.

    Aklima bir fikir geldi. Acaba bu yazismalari takip eden iki uc kisi ayni anda Yaris alsak, ayni bayiiden, filo satin alisi gibi muamele gormez mi? Simdi diyelim toyyarisci ve ben kalsak ayni anda Yaris almak icin gitsek bize acaba daha uygun bir fiyat onermezler mi? alan memnun satan memnun hesabi. bu konuda istekli cikarsa bizimle ilgilenen satis temsilcisi ile gorusebilirim. belki az biraz daha uygun bi sey cikartabiliriz.

    bayilerin indirim yapmayacagi konusundaki yoruma katiliyorum. tek tek bayilere ugamadim ama onun icin harcayacagim zamana degmez gibi geliyor. ustelik ben Ankara Akota'ya daha yakin oturuyorum, sonra servis icinde kullanacagim bir bayiden satin almak daha uygun gibi.

    Bu arada Yaris icin Bridgestone LM 18 hakkinda yorum almadim.

    Yarisciler kis lastigi olarak ne kullaniyor acaba?
  • Bence Toyota Yaris M/M alın. Bende Toyota Corolla kullanıcısıyım. Ama yeni Yaris'i ilk geldiğinde denemiştim. (Akota da satışta Hakan Malgil var.Onunla görüşün ve test edin çok biligili birisi) Multimod vites çok güzel birşey. Çok keyif verici. Toyota inşallah bunu yeni arabası Auris' de uygular da çok süper olur. Honda ya gelince, ben de bu ara araba alma düşüncesi ile çok araştırma ve denem yaptım. Honda yrni Civic'i denedim. Dehşet bir aksesuar kampanyası ile beni aradılar. Herneyse araçta frenler Toyotaya göre zayıf, süspansiyon sistemi çok sert (Mazda gb.) Toyota'nın süspansiyonu çok iyidir. Ama Honda'nın kasası ve donanımı güzel. Birde servis ile ilgili bir püf noktası Honda da aracınızın garanti dışı kalmaması için 6 ay/10.000 km.de (hangisi önce dolarsa) bir servise götürmeniz gerekiyor (yaklaşık 150 YTL), Toyota da ise 3yıl/100.000 km garanti var. Aracınızı 10.000 km de bir götürüyosunuz. Umarım aydınlatıcı olmuşumdur.
  • Gorulen o ki Toyota'da tum saticilar cok bilgili.

    Verdiginiz bilgiler cok faydali mataramasugo.

    Toyota'nin ABD sayfasinda,www.toyota.com/yaris , Yaris'in sanal surusunu izleme imkani var. Ayrica oradaki arabalara iPod baglantisi var. Burada Yaris'te iPod baglantisini kurmus kullanicilar var mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecomeko -- 28 Kasım 2006; 15:40:14 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.