Şimdi Ara

Intel'den fiyat indirimleri ve dahili bellek kontrolcüsüne geçiş - Asus'dan L1N64-SLI WS (4x4)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Intel, Pentium 4 İşlemcilerde Ciddi Fiyat İndirimine Gidebilir

    Core 2 Duo "Conroe" işlemcileri ile piyasasının tozunu attıran Intel, geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdüğü 4 çekirdekli (Quad-Core) işlemcileri ile de şu aşamada özellikle en iyi performansı, fiyat etiketine bakmaksızın isteyenlere ve sunuculara ile iş platformlarına yönelik olarak piyasaya sürdü. Firma şu sıralar Conroe işlemcilerin sahip olduğu yeni Core (çekirdek) mimarisini esas alan nispeten ekonomik, işlemci modeller üzerinde çalışmalarını tam gaz devam ettirirken bir yandan da stokta kalan Pentium 4 işlemcileri de elden çıkarmak için ciddi fiyat indirimlerine gideceği söyleniyor.

    Son gelen bilgilere göre Intel özellikle Pentium 4 6xx serisi işlemcilerde ciddi fiyat indirimleri yapmayı planlıyor ki bazı modellerde indirim oranı %69'a kadar çıkabiliyor. Çin kökenli kaynaklardan gelen haberlere göre firma 2007'nin Ocak ayından geçerli olmak üzere, Pentium 4 işlemciler için ciddi fiyat indirimleri yapacak. Bu indirimler içinde özellikle Pentium 4 650 dikkat çekiyor. 3,4GHz saat hızına ve 2MB L2 ön belleğe sahip olan işlemcinin fiyatının 272$'dan 84$'a düşmesi bekleniyor. Eğer bu indirim gerçekleşirse, saat hızı anlamında 100$ altında ilk defa bu kadar hızlı bir işlemci satılmaya başlanacak. Tabii indirim sadece bu model ile sınırlı değil. Intel, Pentium 4 651, 650, 641, 640, 631, 630, 541 ve 531 modellerinde de 21 Ocak tairihi itibariyle indirimli fiyatlara geçmeyi planlıyor. Firma elinde kalan son Pentium işlemcileri de bu yolla elden çıkarmaya çalışırken AMD'nin bu atağa nasıl cevap vereceği de merak konusu. Zaten kullanıcıların uzun bir süredir AMD'den de fiyat indirimine yönelik ciddi beklentileri var.

    Intel Hyper-Threading'e Geri mi Dönüyor - AMD'yi mi Takip Ediyor

    Intel için özellikle 2007'nin ve 2008'nin baya hareketli geçmeesi bekleniyor. Bu yılın 2.yarısına bile başta Core 2 Duo "Conroe" işlemciler olmak üzere 4 çekirdekli (Quad-Core) işlemciler, bu işlemcilerin sunucu versiyonlarını ve yeni yonga setlerine sığdırmayı başaran Intel'in özellikle yakın geleceğe yöenlik işlemci planları arasında oldukça dikkat çekici noktalar yer almakta.

    Firmanın 2008'nin 2. yarısına doğru çıkarmayı planladığı, 45nm üretim teknolojisi ile üretilecek olan ve şuan kullanılmakta olan Core (çekirdek) mimarisinden farklı olarak, yeni Nehalem mimarisini kullanacak Bloomfiled işlemcileri hakkında da bir takım bilgiler gelmeye başladı. Nehalem mimarisi hakkında henüz çok detaylı ve net bilgiler yok ama Bllomfield serisi işlemciler için özellikle Intel'in, bu işlemciler ile birlikte Netburst mimarisinde kullandığı Hyper-Threading teknolojisine geri dönüş yapması, ayrıca AMD'nin uzun süredir kullandığı ve savunduğu işlemciye entegre, dahili bellek kontrolcü kullanımına geçebileceği belirtiliyor. Aslında her iki durumda performans anlamında ciddi artış için beklentiler yaratabilir. HT teknolojisinin getirilerini, zaten bu desteğe sahip Pentium 4 işlemci kullananlar bilir yada hatırlayacaklardır. Fiziksel olarak 4 çkirdeğe sahip olacak olan Bloomfiled işlemcilerinin Hyper-Threading desteği ile birlikte, 8 farklı döngü yada görev ile uğraşabilecek. Ayrıca, Intel yeni işlemcilerinde, haberlerdeki gibi dahili bellek kontrolcü kullanırsa, özellikle hala zayıf kaldığı söylenen bellek performansını da oldukça geliştirebileceği sektör içinde konuşulmakta. Bllomsfiled işlemcileri hakkında söylenen bir diğer önemli yenilik ise işlemcilerin soket B (soket 1306) formunda olacak olmaları.

    Bu arada bilmeyenler için Hyper-Threading nedir hatırlatmakta fayda var. Bugün kullandığımız işlemciler içinde işlemcilerin hücreleri diyebileceğimiz transistörlerin oluşturduğu birçok işlem ünitesi mevcut. Bu ünitelerin en önemli görevleri hesaplama yapmaktır. Fakat tek görevleri de bu değildir. Üniteler veri iletimi konusunda da aktif rol almaktalar. Tabii bu noktada tekrarlanan komut dizileri, hesaplama yapması beklenen ünitelerin tam kapasite ile çalışmasını engelleyebiliyorlar. Bir işlem ünitesi herhangi bir döngü ile uğraşırken kimi zaman diğeri boşta kalabiliyor. Intel tam bu noktada Hyper-threading teknolojisi ile bu açığı kapatmak adına işlemci çekirdeğine birden fazla komut dizisi yollayarak performans artışı sağlamayı hedefliyor. Bunu gerçekleştirmek içinde işlemci çekirdeği farklı sayılarda gösteriliyor. Tek çekirdekli işlemcilerde bu çift çekirdekliymiş gibi göterilerek yapılıyordu. 4 çekirdeklilerde ise 8 çekirdekliymiş gibi gösterilerek gerçekleştirilecek.

    AMD'nin 4x4 Platformunu Destekleyen İlk Anakart: ASUS L1N64-SLI WS

    Daha önceki haberlerimizde AMD'nin 4x4 platformundan detaylı olarak bahsetmiştik. Forumlarımızda bu konu hakkında detaylı bilgiler bulabilmeniz mümkün. AMD'nin 4x4 platformuna destek verecek ilk anakart olan ASUS L1N64-SLI WS'nin de detayları gün yüzüne çıkmaya başladı. Nvidia'nın yeni nForce 600 serisinin AMD için hazırlanan top modeli olan nForce 680a SLI yonga setinden iki tanesini üzerinde barındıran ASUS L1N64-SLI WS, iki adet soket 1207 işlemci yuvasına sahip. 4 adet bellek yuvası ile gelecek olan anakart tam 12 adet SATA 3.0 Gbps portuna da sahip olacak.


    Resimleri üzerlerine tıklayarak büyütebilirsiniz. Resimler dailytech'den alnmıştır.

    ASUS L1N64-SLI WS'nin üzerinde 4 adet PCIe slotu yer almakta. Bu slotları Nvidia'nın SLI teknolojisinin yanında fizik kartları için de kullanılması beklenebilir. PCB üzerindeki yer darlığından dolayı ASUS'un yeni modeli üzerinde sadece 1 adet PCIe x1 ve PCI slotu yer almakta. İki adet Gigabit ethernet desteğine sahip olan anakart bu noktada Nvidia'nın ağ kullanımı ve yönetimi için geliştirdiği FirstPacket, DualNet, Teaming ve TCP/IP offload gibi teknolojilere de tam destek vermekte. Ses çözümü olarak anakart üzerinde yüksek tanımlı ses desteğine, optik ve koaksiyel çıkışlara sahip ses yongasının bulunması bekleniyor. Bu noktada ses yongasının Analog Devices'ın mı yoksa Realtek'in bir çözümümü olacağı şimdilik net bilinmiyor. Zira bilindiği gibi başta EAX teknolojilerine verilen destekte yaşanan sorunlar olmak üzere, bir takım nedenlerden ötürü ASUS'un, 2007 yılı ile birlikte tüm anakartlarında Realtek yerine Analog Devices'ın çözümlerinin kullanımına tüm modellerinde geçeceği biliniyordu.

    AMD'nin 4x4 platformunun oldukça kompleks bir yapıya sahip olmasından ötürü, bu platformu destekleyen anakartlar kardeşlerine göre biraz daha kaslı bir yapıya sahip olacaklar. Özellikle kasamda yerim dar diyenler için bu anakartlar hiçte uyugn sayılmaz ama zaten bu platforma geçiş yapabilecek kullanıcıların da yer sıkıntısı çekmeleri açıkçası pek umulmuyor. İri yapının getirisi olarak, ASUS L1N64-SLI WS, eATX formunda olacak. Takdir edersinizki sistemde iki işlemci, hemde baya güçlü işlemcilerin kullanılacak olmasından dolayı güç ihityacı da doğal olarak artacak. Artan güç ihtiyacını karşılayabilmek için, ASUS anakart üzerinde 8-pin EPS12v ve Molex güç bağlantısı kullanmış. Bu arada ASUS'un yeni L1N64-SLI WS anakartının yine ana sayfamızdan geçtiğimiz günlerde haberini verdiğimiz, AMD'nin 2007 yılı içerisinde çıkarmayı planladığı yeni mimariye sahip "Star" serisi işlemciler ile de uyumlu olması bekleniyor.








  • quote:

    Orjinalden alıntı: fx57

    3,4GHz saat hızına ve 2MB L2 ön belleğe sahip olan işlemcinin fiyatının 272$'dan 84$'a düşmesi bekleniyor.



    Aynen ağzım böyle açık kaldı eğer bu haber gerçek ise çok iyi Amd den de yanıt gelir ve Single işlemciler de epey fiyat düşer
  • Nihayet bir fiyat indirimi haberi . Ve anlaşılan geçtiğimiz yaz olduğu gibi epey büyük indirimler olacak.
  • süper süper :) ßoyle giderse cok qüzel oLcak :)
  • Bence herşeyin sebebi; 64 bit işletim sistemiyle beraber PC dünyasında yeni bir çağın başlaması. Evet artık yazılımlar bundan böyle 64 bit olucak.

    Pentium 4 ile ; büyük bir ihtimal vista işletim sisteminde performans sorunları yaşanacak, pentium 4 işlemcinin 64 bit olması, hızlı olması malesef yetmiyor.

    Büyük indirim tarihinin vistanın çıkış tarihine denk gelmesi tesadüf değil............
  • Vista,dx10,Blueray a ancak 4x işlemciler sağlam çalıştırır indirim değil bence satış politikası Reklamda yeni boyut.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Turgut


    quote:

    Orjinalden alıntı: fx57

    3,4GHz saat hızına ve 2MB L2 ön belleğe sahip olan işlemcinin fiyatının 272$'dan 84$'a düşmesi bekleniyor.



    Aynen ağzım böyle açık kaldı eğer bu haber gerçek ise çok iyi Amd den de yanıt gelir ve Single işlemciler de epey fiyat düşer

    Bende ağız mağız kalmadı.




  • intel tek çekirdekli cpu üretimini bırakacağı için amd tek çekirdekli işlemci çıkararak bu boşluğu doldurmaya çalışacak fiyat indirimine gideceğini pek zannetmiyorum açıkçası
  • yakında imzama dual core işlemcili bi pc koyacam heralde fiyata bak bedava gibi
  • Daha önce açıklanan intel yol haritalarında bu indirimler vardı.Son kullanıcı için çok güzel bu indirimler.

    AMD nin 4x4 sistemini kurabilecek bir babayiğit var mı acaba forumda
  • Core 2 duoda da indirim bekliorum ozellikle e6600 da
  • quote:

    Orjinalden alıntı: LostNdumb

    Core 2 duoda da indirim bekliorum ozellikle e6600 da


    Ben Mart hazırlıklarına kendimi ayarladım bile. Core2Duo'ya adım atmanın vakti yakındır
  • Harbi ciddi ciddi fiyatlar yazıldığı gibi olursa tam süper olur.İntel çok güzel gidiyo yolunu çizmiş adam...
  • arkadaslar bu indirimi nerden takip edebiliriz ve nasıl haberimiz olcak bende işlemci alcamda yardımcı olursanız cok sevinirim
  • p4 böylece tarih oldu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zeusma

    arkadaslar bu indirimi nerden takip edebiliriz ve nasıl haberimiz olcak bende işlemci alcamda yardımcı olursanız cok sevinirim


    piyasadan tabiiki , stoksuz çalışan mağazaları sık kontrol et , mesela inventus...

    ocak ayında gelicekmiş indirimler , demekki sen ocak sonu şubat başı piyasayı yoklamaya başla
  • intel neden şimdiye kadar dahili bellek konrolcüsüne geçmedi şimdi geçiyor acaba .......
  • vistaile cok şey deyişecek arkadaşlar ben donanım alacak arkadaşlara 2007 ne kaldıki diyorum inanın imzamdaki sistemi kulanıyorum

    bu gibi olaylar win 95 win 98 win xp dede yaşandı hatta win 3.1 de ortalık yıkılmıştı bu hızlar vistananın kardeşleri gibi donanım sömürmesi
    vista belki 5 6 ay oturmaz ama oturana kadar cok hızlı bir ilerleme yaşanacak amd bu olayı aşmak için sörverborlara yöneldi intel dou2 ile aşmayı pilanlıyor bu işten enkarlı cıkacak olanlar ise bence bu rem firmaları ya nasıl fiyat bunlar
    işlemci fiyatına rem veriyorlar




  • İntelin pin sayısını ayarlaması hep AMD den fazla olmaya yönelik.Örenğin P4 çıktığında 423 pin di.Ama AMD 462 pin olunca Intel hemen 478 pinlik versiyonlarını çıkardı.AMD 754 pin çıkarınca INtel hemen 775 pinlik çıkardı.AMD 939 a cevap verecek pinli işlemci yapmaya gerek duymadı çünkü yapsa idi hepten karışıklık olacaktı.Sonra AMD 1207 pinlik işlemcisini duyurdu Intel yine yaptı yapacağını 1306 pinlik işlemci duyurdu.Böyle saçma şeylerle uğraşıyor Intel.Görmedimi hala 775 ile zaten 939 u geçtiğini.
  • P4 650 gerçekten fiyatı ile cazip olabilir. Tabii indirimin yapılacağı koşullarda AMD'de durum ne olacak, Core 2 Duo işlemcilerde fiyatlar ne şekilde olacak, yeni Celeronlar çıkacak mı. İşte bunların hepsi önemli ama şuan tam olarak nasıl olacakları bilinemeyen parametreler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.