Şimdi Ara

Sony ilk çeyrekte 1.1 Milyar Dolar zarar açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
2
Favori
4.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Sony ilk çeyrekte 1.1 Milyar Dolar zarar açıkladı 

     

    Şirketler ardı ardına yılın ilk çeyreğine ait finansal raporlarını açıklarken bir açıklama da Sony'den geldi. Ancak Sony'nin mali raporu pek iç açıcı değil.



    1 Ocak - 31 Mart 2015 dönemlerini kapsayan raporda şirket toplam 1.1 Milyar dolar zarar etti. Geçtiğimiz yılın son çeyreğini 567 Milyon dolar kar ile kapatan şirketin üç ay sonrasında bu kadar farklı bir tablo açıklaması beklenmiyordu. Zararın büyük bir kısmını mobil departman oluşturması da dikkat çekti.



    Yüksek gelire ulaşan departmanlar da mobil bölümün zararını kapatamadı. Sony gelirlerinin büyük bir kısmını sensör satışlarından elde ederken, geçtiğimiz yıl hack skandalıyla uzun süre gündeme gelen Sony Pictures bölümü de gelir sırasında şirketin ikinci dayanağı oldu. Playstation kanadında da satışlar başarılı bir şekilde devam ederken bu bölüm şirketin en çok gelir getiren üçüncü departmanı olarak açıklandı.



    Daha önce mobil bölümün satılacağı iddiaları gündeme gelmişti ancak Sony sonrasında bu iddiaları yalanlamıştı. Şirket için büyük yük oluşturan bölümün yeniden kara geçmesi Sony için işlerin düzelmesi anlamına gelecektir. Yine de 2015 yılı için kar elde etmeyi bekleyen şirket yıl sonunda toplam 1.1 Milyar dolar net kazanç bekliyor.







  • Bu daha iyi günleri.. Sony üst yönetimdeki japonların hepsini kovsun bence. Vizyonlu yöneticiler toplasın avrupa dan falan. Japon gelenekselliği yüzünden kaybolup gidecekler yoksa. Her şey var vizyon ileri görüşlülük yok şirkette....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mu5tafa -- 1 Mayıs 2015; 14:55:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony bıraksın akıllı telefon pazarından ekmek yiyemiyor zaten. Batıp da biz ps kullanıcılarını da olumsuz etkilememeli bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony düştüğün hallere bak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden acaba mobilde tutmuyor kaliteli ürünler ama önümüze aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp sunuyorlar ve gerçekten fiyatına göre çok tavsiye edeceğimiz ürün yok üstelik 6 ayda bir model olayı kullanıcılar tarafından çok eleştirildi ama aynı yola devam ediyorlar
    insanlar artık farklı ve gerçekten ödediği paraya en iyisini istiyorlar rakipleri bu durumun farkına varmış eksiklerini kapatıyorlar ör:htc kamera eleştirisi çoktu m9 ile değişime gittiler samsung s6 ile kasada kullaılan malzeme tamamen değişti

  • Sony elindekileri kullanamıyor şu an. Şu anki ceo nun orada durmasına gerek yok çünkü gerçekten çok vizyonu dar bir insan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony e bişey olmaz, millet dert edinmiş kendine :)

  • Her 6 ayda a bir ufak güncelleme ile yeni model çıkarıyor. Tüketiciler de artık yemiyor.
    Tasarım ve malzeme kalitesi 10 numara. Yazılım ve donanım uyumluluğu da güzel. Ama iş bunlarla bitmiyor. Sektör tıkanma noktasında.

    Samsung tasarım konusunda iyi adımlar attı, donanım anlamında da öyle.

    Sony su geçirmezliği sektöre getirdi. Ama çok pahalı satıyor. İçi eski modellerle aynı ama istenen ücret neredeyse s6 veya iphone ile aynı. E adam da bu parayı güvenli liman olan applea veriyor.

    Sony yılda bir cihaz çıkarmalı ve ciddi yenilikler yapmalı. Yok aynı şeyleri tekrar sunacaksa fiyarı aşağı çekmeli. Yoksa kaliteli bir firma daha yok olup gidecek mobilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony mobile'ın zarar etmesi normal çünkü düzgün modelleri çok az.Mesela geçen sene xperia E-L-SP vardı giriş ve orta seviyede fena değillerdi .Geldiler en dandik olan E'yi devam ettirdiler.E4üde insan kör olsa almaz(tasarımı yüzünden).M2 aqua diye bir model var 800 liraya oda hem donanımdan hem tasarımdan kaybeden bir model.1gb ram ile güncelleme almayacağı garanti ve çerçevede çok kötü.Düzgün z2 z3 z3c var o kadar.Herkesinde onlara parası yetmiyor.700-800e samsung'dan A3 E5 falan iyi telefonlar alınabilir 1000 liraya A5 var.Ama sony'de bunlara alternatif yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1BilimAdamı -- 3 Mayıs 2015; 0:00:04 >
  • Sony akıllı telefon pazarından çıkarsa piyasayı iyice samsung ve Lg ye bırakmış olur. Bu pazardan çekilmekte Sony'e yakışmaz ve isminin daha çok zedelenmesine sebep olur. Zaten sony'nin akıllı telefonları Z2 ve Z3 ile az biraz başarı yakaladı oda yeterli düzeyde değil.

    Playstation departmanı başlı başına bir şirket zaten onla ayakta durmaya çalışıyor.

    Tv pazarında Sony tv'ler tamam kalite olabilir ama rakiplerine göre pahalı tv'ler. Tv'lerinde korsan yazılım (MKV) i oynatmadığı için oldukça tepki aldılar sonra yeni nesil tv'lere bu desteği koymak zorunda kaldılar, kaldırlar ama şuan çokta sattığı söylenemez.

    Eskiden 90 larda bi walkman çıkarırdı milyonlar satardı şimdi ise mp3 player bile satamıyor çünkü çok rakibi var.

    İnşallah daha fazla kötüye gitmezlerde biz ps oyuncuları etkilenmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony kendini geliştirmedi diyorsunuz ama hala en kaliteli Androidi htc ve sony üretiyor. Htc ise sonyden çok daha pahalı ürünler sunuyor. Bu doğrultuda sony de kötü olan şey ne? Henüz bu yıl telefon bile çıkarmadı (z4 Japonya içi olduğu düşünüldüğünde) herkes 3.Çeyreği beklesin Z5 mobil bölümü düzeltir bu yılda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bu japonlar beni deli etmeye basladilar Teknolojiye ayak uyduramiyorlar.

    Otomobilde hala atmosferik motor kullaniyorlar. Honda Mazda Mitsubishi o yuzden ulkemizde tutulmuyor satilmiyor fazla.
    Hondayi bir fanatikleri aliyor o satislar yerlerde.

    Akilli telefon desen 6 ayda bir telefon cikartiyorsun Z1 den z4 e alayi ayni telefon.

    Yahu boyle olmaz.

    Bu japonlar iyice mallastilar kendilerine gelmeleri lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jony Ive, Sundar pichai ve Hugo barra gibi bir yöneciyi getir mobilin başına bak bakalım nasıl kâra geçiyor. Kocaman Sony Xiaomi Kadar olamıyor.

  • Sonynin ekranları gerçekten rezalet. Samsungun superamoledleriyle yarisabilecek şuanda hic bir cihaz yok hepsi çok flu çok çamurlu.

  • koskoca şirket sadece cep telefonu bölümüyle anılır olmuş artık batsa ne batmasa ne...

  • Yorumlar komedi adamların stokları son 5 yılın zirvesinde ve 1 yıldır sürekli kar ediyorlar zarar ettikleri tek bölüm mobil ürünler.
    Haber editörü yayınlanan finansal raporu inceledi mi acaba?
  • Adamlar açık ara piyasadaki en kaliteli cihazları üretiyor. Ne Apple Ne Samsung bunca yıl geçmesine rağmen yanına yaklaşamadı henüz. Üstüne üstlük o kadar içi dolu cihazları bataryadan taviz vermeden en ince şekilde yapıyorlar. Tüketiciler; Apple, Samsung önünde koyun gibi dizilmekten bunu bir türlü göremedi. Kalitesinden ödün vermediği müddetçe ve daha büyük reklam bütçesiyle er geç işleri düzene oturtacağına inanıyorum ben yine de.
  • Rodexqer kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum. En kaliteli android üretimi sony ve htc de. Samsung da s6 ile kaliteyi yükseltti. Ekran darbelerden neredeyse hiç etkilenmiyor. Kasa işçiliği çok başarışı. Note 4te açıklık vardı ama s6da işçiliği bir tık öteye götürmüş.

    Yani artık bu şirketlerin yanına samsungu da koyabiliriz. Dolayısıyla sonynin elindeki slahlar birer birer gidiyor. Aclen önlem almalı mobilde. Kamera modülü ile zaten karlı ve bu devam edecek ama kendi cihazlarında da daha güzel modülleri kuşşanmalı. Mesrla sırf kamera odaklı bir model hazırlamalı, k zoom gibi. Ya da lg gibi benim kameram çok iyi demeli.

    Yani bir şeyin üzerine odaklanmalı. Onunla yola drvam etmeli. Kamerası iyi olsun bana yeter diyen birçok Kullanıcı ı gidip 1020 aldı mesela. İşte bu kitleyi kendine çekebilir.

    Müzik odaklı cihaz yapabilir, elinde walkmanden dünya patent var. Markalar en güçlü hoparlör bende diyor. mesela, boomsound var diyor htc ve sırf bu yüzden htc alan kitle var.

    Bir başka modeli su altı çekim için yapsın. Elinde su geçirmezlik patentleri var.

    Sonyi anlamak mümkün değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • elindekinin üzerine koyarak daha iyisini yapmaya çalışıyor ve yapıyorda fakat tasarım anlayışı yanlış telefonlarını yan yana koysan aradaki farkı uzaktan anlayamazsın ve insanlar bunu sevmiyor farklı şeyler görmek istiyorlar tasarımı değiştirirlerse başarılı olacağını düşünüyorum

  • Biraz tarafsız ol DH. Sadece Sony'nin zararlarını açıklıyorsunuz diğer firmalar zarar yapmıyor sanki.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.