STRONG ENERBOX 1000VA UPS aldım.(Strong Tunçmatik'in yan ürünü) Yaklaşık 10 saat şarj ettim. Cihaza sadece 19' LCD monitörümü bağladım (Monitörü laptopa bağlı kullandığımdan laptopu güç kaynağına bağlamıyorum).
Elektirik olmadığında cihaz devreye giriyor. Ancak her 5 dakikada bir cihaz kapanıyor.Sonra düğmesinden kapatıp açıyorum gene bir 5 dakika açık kalıyor. Bu durum yarım saat devam etti. Bu 5'er dakikalık zamanlarda 'aküden çalışma modun'daki gibi 10 sn'yede bir bip sesi geliyor. Cihazın aküsü bitse hiç açılmaz. Ama dediğim gibi 5 dakika da bir kapanıyor ve bağlı monitörümde kapanıyor.(Hatta UPS'ye sadece Snopy speakerlarımı bağlayıp denedim ama sonuç değişmedi) Bu durumu bir kaç defa denedim ama sonuç aynı. Sorun ne olabilir?
Acele cvp yazabilir misiniz? Duruma göre ürünü iade veya tamire göndermem gerekiyor.
bu tip ürünlerde akıllı kapanma modu oluyor. Eğer ups devreye girdiğinde dışarı verdiği watt belli bir değerin altında ise 4-5 dk sonra otomatik kapanıyor. Bu özelliğin manası şu. Diyelim ki pc'in ekranın hoparlörün upse bağlı. Bilgisayarın kapalı, sen de dışardasın ve elektrikler kesildi. Aletler kapalıyken 10-20 watt ancak çekecetir. Ups de ee adamın bilgisayarı demek ki kapalı, kendimi yıpratmama gerek yok diyor ve bir süre sonra kendini kapıyor.
Powercomlarda ups'i açarken biraz uzun süre açma tuşuna basılı tutup açıyorsun. 3 kez bipliyor. Bu durumda bahsettiğim "akıllı" mod kapanmış oluyor. Tahminen senin psuda da benzer bir durum söz konusu. Lcd tek başına çok güç çekmediği için psu kendini kapıyor. Açarken açma tuşuna 3-5 saniye basılı tut. Büyük ihtimal kullanım kılavuzunda da anlatılmıştır.
kolay gelsin.
Dediğini yaptım ve açarken düğmesine 5-6 sn basılı tuttum. Sonra monitörün yanına laptopumu da UPS'ye bağladım. Gene 5 dakika sonra kapandı. (Bunları yaparken UPS prize takıl değil)
Kullanma klavuzunda 'Çıkışına yük bağlı olmadığında KGK akülerin aşırı deşarjını önlemek için kapanacaktır.' diye yazıyor. Ancak zaman ve yük minumum yük miktarı belirtilmemiş.
Yarın bir arkadaşımın kasasına bağlayacağım. Bakalım orada nasıl bir sonuç verecek? Umarım dediğin gibi olur ve 5 dakikada kapanmayıp çalışmaya devam eder. Yoksa işim yaş. Aldığım yere gönderecem, 1 ay gelme süresi felan sinir eder bunlar insanı.
Yorumunla yardımcı olduğun için çok teşekkürler sendorm.
UPS'yi kasa + monitöre bağladım. 7 dak bekledim, kapanmadı. Belli bir seviyenin altında güç bağlandığında kapanıyormuş.Servise gönderme derdinden kurtuldum.