Şimdi Ara

Akparti geliyor ( chpnin gecmisi )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.076
Cevap
16
Favori
38.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
444 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Edit:







    Edit:

    ocalanin idam edilmemesi icin bakin kimler imza vermis. sonra hukumet pkk ile anlasma yapiyor dersiniz sanki isbirligi yapiyor ya. basimiza sorun yapmislar konusuyorlar.

    http://www.turksolu.com.tr/290/foto/mutabakat-metni.jpg

    Edit:


    Artik kendimize uretiyoruz ve ustune ustun disariya satiyoruz :)
    Yazilimi bizden yani abd helikopteerleri vs dost olarak gormuyor.
    Simdi biri gelir derki sanki %100 yerli mali, hukumeti kotuleyecek ya dermi der tamam bunu dediginizi varsayarak size bir soru yoneltiyorum 2001 yilinda yonetenler ne yapti tamam hadi disariyla ortak yapsin beraber yapsin tamam ne yapti beraber de olsa. Satmayi falan gectim zaten satmak ne kelime ya Ucak vs ne yapti?
    Simdi o donem havasiyla simdiyi karistirma diyenler cikar bunu nasil diyorlar anlayamiyorum zaten, neyse yine birinin dedigini varsayarak cevap
    veriyorum o donemde helikopter vs icat edilmemismiydi?

    Yorumumu dusuncelerimi neden haberin ustune yazdim cunku okumayi sevmiyorsunuz habere de zaten dogru durust bakmayacaksiniz cogunuz. Isinize gelmedigi icin.



    Yerli helikopterimiz ATAK, Polonya'ya satıyor.
    Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ile MESKO SA firması arasında, Polonya Taarruz Helikopter Programı kapsamında mutabakat muhtırası imzalandı.
    İşte Türkiye'nin gücü

    IDEF 2015 Fuarı’nda, imzalanan anlaşma ile TUSAŞ tarafından üretilen ATAK helikopterleri Polonya’ya üretilecek. Polonya Silahlı Kuvvetleri’nin, envanterini modern bir taarruz helikopteri ile güçlendirme ihtiyacı doğrultusunda başlatılan KRUK Programı kapsamında, 32 adet taarruz helikopterinin tedarik edilmesi planlanıyor. TUSAŞ, T129 ATAK Helikopteri ile bu tedarik programına katılım sağlıyor.


    Edit:



    Ilk oncelikle o donem havasi ile simdiyi karistirma gibi gereksiz mesajlarla gelmeyin oyle bir dunya yok.

    27 yıl iktidarda olan Chp'nin nelerle uğraştığını Ap eski milletvekili Kemal Dogan anlatiyor:

    DİNE DAİR NE VARSA ETKİSİZLEŞTİRDİLER
    27 yıl boyunca İmam Hatiplerin, medreselerin ve ezanın hedef alındığını vurgulayan Doğan, “Bugün halen maneviyatsızlık konusunda sıkıntılar yaşıyorsak o günlerde yapılan akıl dışı uygulamalara bakmak lazım” dedi. Medreselerin bir gecede kapatıldığını, ezanın Türkçeleştirildiğini ve mütedeyyin insanların 27 yıl boyunca kafeste tutulduğunu kaydeden Doğan, “Maalesef o yıllarda dine dair ne varsa etkisizleştirilmiştir. Ezanı Türkçe okumayan duyarlı İmamlar sokaktaki çocuklara ezan okuturlardı. Şikayet geldiğinde ise cezaevini boylarlardı. Sabah kalkar Kur'an kurslarına giderdik. Baskın yapılırdı. Bizi toplayıp karakola götürürlerdi. ‘Neden siz Kur'an okuyorsunuz' diye sorarlardı. Cevap beklemeden dayak faslı da başlardı. Hocalarımız ise çoktan nezarete atılmış olurdu” diye konuştu.

    “ALLAH BİZE BİR DAHA TEK PARTİLİ DÖNEMLERİ YAŞATMASIN”
    Doğan, tek parti döneminde yaşanan sıkıntıların Demokrat Parti ile ortadan kaldırıldığını söyledi. 1923'ten 1950'ye kadar ülkeyi tek başına yöneten CHP'nin 27 yıl milleti yok saydığını, asker ile birlikte hareket ederek faşizan uygulamalara imza attığını söyledi. 14 Mayıs 1950 günü sabah uyanan insanların 27 yıllık esaretten kurtulmanın sevinciyle adeta bayram ettiklerini vurgulayan Doğan, “Allah bize bir daha tek partili dönemleri yaşatmasın” dedi.

    “CHP İKTİDAR OLSUN, 24 SAATTE O YILLARA DÖNERİZ”
    Askerin dipçiğinin milletin omzundan eksik olmadığını hatırlatan Doğan, “Aynı anlayış bugün iktidar olsa değişen bir şey olmaz. 24 saat içinde o yıllara döneriz” diye konuştu. CHP içinde bugün bir anket yapılsa yüzde 90'ının halen o yılları savunacağını öne süren Doğan, “Gen değişmez. ‘Aynı tas aynı hamam.' Halen demokrasi dışı yapılara destek verilip, Anadolu insanı 3. sınıf vatandaş olarak görülüyor. İbadet özgürlüğünün önüne muhalefette iken bile engeller koyuyorlar” dedi.

    ANADOLU BİT İLE BOĞUŞURKEN ONLAR ALEM YAPTI
    Osmanlı'nın dağılmasına dahil olan grupların devletin üst makamlarında görevlendirildiğini vurgulayan Doğan, “Canını malını feda edenler devletten uzak tutuldu. Devleti esas kuranlar ikinci plana atıldı. Halkın yokluğu, derdi hiç düşünülmedi. Anadolu verem ve bit ile boğuşurken onlar balolarda içkili alemler yaptılar. Yokluğu tatmadılar. Halkın hizmetinin karşılığı zulüm oldu” diye konuştu.”







    Edit:

    Belki bunu unuttunuz yada gormezden geldiniz hatirlatalim isterseniz nwreden nereye gelmisiz.

    lk once gazeteyi okuyup neden gelistik dedigimizi bi anlayin sonrasinda alttaki soruyu cevaplandirin tabi mantikli bir sekilde cevaplandirin.
    2002 yiliyla simdiyi karsilastirma diyenler var neymis o zamanin sartlarinda o buyuk paraymis bunu demek istiyorlar nerdeyse alt tarafi 1 Milyar dolar sadece ve sadece 1 milyar dolar komik olmayin memur maaslarini veremeyen ulkemiz, memur maaslari icin istiyor.

    http://i.hizliresim.com/ogZaMb.jpg


    Edit:

    Gectigimiz nisan ayi anketlerinin hepsini paYlasayim.

    1-http://i.hizliresim.com/7kPJ7l.png
    2-http://i.hizliresim.com/b5Y1rj.png
    3-http://i.hizliresim.com/yMRWEN.png
    4-http://i.hizliresim.com/vERGbr.png
    5-http://i.hizliresim.com/QAW57g.png
    6-http://i.hizliresim.com/a50vGg.png
    7-http://i.hizliresim.com/ZDJ6Eo.png
    8-http://i.hizliresim.com/LaEMnV.jpg

    Akparti hepsinde iyi bir farkla onde. Gezici, kamuar gibi anketlerde bile akp onde. Ki akpartinin %40in asasina inmesine sizde inanmazsiniz biz de.




    Edit:


    2002 yılında 250 lira olan şimdi ise net 949 lira.


    Edit:


    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin doğduğu şehir Osmaniye’de 2002 yılında doğalgaz, üniversite, nitelikli yataklı hastane ve MR gibi basit bir cihazın bile olmadığına dikkat çeken Davutoğlu, şuan kentte 3 tane atık su arıtma tesisi olduğunu ve organize sanayi bölgesinde 11 bin 500 kişinin çalıştığını anlattı.
    “KİMSENİN YUHALANMASINA İZİN VERMEYİZ”
    Vatandaşların Bahçeli’yi yuhalaması üzerine Başbakan Davutoğlu, “Biz eleştiririz, sesimizi yükseltiriz ama kimseye hakaret edilmesine, yuhalanmasına da izin vermeyiz. Oğuz Türkler’in adabı, terbiyesi budur” diye konuştu.

    Adam siyaset yapmayi biliyor cocuk gibi siyaset konusmuyor. baska bir partiyi dusman gibi gormuyor peki ya sizinkiler? Siz anlatin.

    <~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~>


    Ilk önce şunu inceleyelim.

    > 2002 İhracat 36 milyar dolar
    2013 150 milyar dolar

    > 2002 Merkez bankası rezervi 26 milyar dolar
    2013 135 milyar dolar

    > 2002 Kişi başına milli gelir 3.492 dolar
    2013 10.818 dolar

    > 2002 Toplam bölünmüş yol 6.100 km
    2013 21.227 km

    > 2002 İmf ye borç 23.5 milyar dolar
    2013 borç sıfırlandı

    > 2002 Eğitime ayrılan bütçe 7.5 milyar tl
    2013 69 milyar tl

    > 2002 Sağlığa ayrılan bütçe 3.9 milyar tl 2013 65 milyar tl

    > 2002 Toki toplu konut sayısı 43.145
    2013 610.000

    > 2002 Enflasyon %33.4
    2013 %7.4

    > 2002 Türkiye ekonomide dünyada 23.sırada
    2013 16.sırada

    > 2002 Savunma sanayinde yerli katkı oranı %24 2013 %54

    > Ve birisi gelecek diyecek ki dış borçtan hiç bahsetmiyorsun. Durun bahsedeyim. Ilk özellikle dış borç artıyor fakat dış borç, özel kesimin borcu ve kamunun dış borcu diye ayrılır. Kamu borcu aslında artması gereken kadar artıyor fakat özel kesim dış borcu gittikçe tavan yapıyor. Dış borçda fazlasıyla artan kamu borcu değil özel kesimin borcu. Ilk önce bunu bilmeyenler bi' öğrensin.

    Şimdi tamamen tarafsız olarak hazırladığım 2013 yılında hesaplanmış verilerle ve 2002 yılındaki verileri karşılaştıracağim.

    2002 sonunda ulkemizin dış borcu 130 milyar dolar veya milli gelir.in yüzde 56’siydi. 87 milyar doları (üçte ikisi) kamuya, 43 milyar doları (üçte biri) özel kesim.e aitti. .Dönem boyunca dış borç stoğu arttı ama milli gelire. oranı ve kamunun. payı azaldı.
    (son cümleleri tekrar tekrar okuyun 'milli gelire oranı ve kamunun payı azaldı' )

    Toplam dış .borç 326 milyar dolara, kamu borcu 109 milyar dolara, özel kesim borcu .217 milyar dolara yükseldi. Yani özel. kesim borcu 2002’ye göre dört kat, kamu borcu ise bir buçuk. katı arttı. Brüt dış borcu halen kamu, özel bankalar ve reel kesim dış borcu eşit (üçte bir) paylaşıyor. Kamu bankaları ve TCMB çıkınca Hazine’nin payı dörtte. bire, milli. gelire oranı da yüzde 11’e geriliyor.

    Türkiye’nin net dış borcu ise Hazine, 192 milyar dolar hesaplıyor. Milli gelirin yüzde 25’i ediyor. 2002 sonunda 88 milyar dolardı (milli gelirin yüzde 38’i). Yukarıda söyledim. Net dış borcun kamu ve özel kesim arasında dağılımı yayınlanmıyor.
    Bunlar 2013 ve 2002 verileriydi. Bir arkadaş 2015 verilerine kıyasla demiş peki tamam 2014 sonlarına doğru hesaplanmış verileri vereyim.
    Kamu sektörü borcu : 118.639
    Tcmb borcu : 2.944
    Özel kesim borcu : 275.218
    Toplam brüt dış borç : 396.801
    Kamu borcu çok çok az artmış 2013den 2015e.
    Fakat özel kesmin borcu yine tavan yaptırtmış.


    Borçlar fazlalaştığı halde milli gelire oranı düşüyor. Dikkat! Ki bu artan borç özel kesimin borcu.

    Peki neden borç artıyor ama borcun milli gelire oranı azalıyor. Çünkü milli gelir de artıyor.

    Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ''2002 yılında bu ülkenin milli geliri 230 milyar dolar iken bugün 3 kattan biraz daha fazla artışla 742 milyar dolara geldi'' dedi. Taraflı olduğu için abartılmış şişirilmiş diyebilirsiniz. Aslında verdikleri sayı teknik açıdan doğru fakat o zaman ki dolarla şimdiki dolar aynı değil eğer şimdiki dolar değerinden hesaplarsak 3 katına değil ortalama 2,3 katına çıkmıştır. Sonuçta milli gelirimiz önemli düzeyde artmış.

    > Pekiii dış borç yapan ülke gelişemez diyenler var bakacaz gelişmiş mi gelişmemiş mi.
    http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Dış_borca_göre_ülkeler_listesi
    Dünyada en fazla borcu olan ülke Abd. Abd zaten geri kalmış bir ülke :)
    İkinciye birleşik krallık, maalesef bu ülke de batıyor demi. :)
    Ve daha niceleri...

    Türkiye dış borçta 26. Sırada.

    > Peki Akp döneminde yapılanları vereyim.https://m.youtube.com/watch?v=LBGqRZEVQjY
    https://m.akparti.org.tr/site/icraatlar
    Yol yapmakla beton dökmekle ülke gelişmez diyenler sadece 3. Havalimanını vs görüyor tabi haklılar ilk göze çarpan proje çünkü bayağı büyük.

    > Türkiye ekonomisi ne durum geldi.
    BÜYÜMEDE DÜNYA İKİNCİLİĞİ
    Türkiye ekonomisi, Erdoğan'ın başbakanlığında yıllık ortalama yüzde 5 büyüme gösterdi. Ekonomik krizin yaşandığı 2001 yılında yüzde 5,7 daralan Türkiye, Erdoğan'ın başbakanlık koltuğuna ilk oturduğu 2003'te yüzde 5,3, 2004'te yüzde 9,4, 2005'te yüzde 8,4, 2006'da yüzde 6,9, 2007'de yüzde 4,7 büyüdü.
    Küresel krizin etkilerini 2008 sonlarına doğru hissetmeye başlayan Türkiye, söz konusu yılda yüzde 0,7 büyürken, 2009'da ise yüzde 4,8 daraldı. 2009'dan sonra hızla toparlanmaya başlayan ekonomi, 2010'da yüzde 9,2 büyüdü. Büyüme ile ilgili en önemli gelişmelerden biri 2011'de yaşandı. Avrupa ekonomisinin krizle mücadele ettiği yılda yüzde 8,8 büyüyen Türkiye, dünyada Çin'den sonra en hızlı büyüyen 2. ülke konumuna geldi. Türkiye, 2012 ve 2013'te de sırasıyla yüzde 2,1 ve yüzde 4 büyüme kaydetti.

    > Savaşa ayrılan bütçe olması gerektiği üzere arttırıldı.
    Savaş bütçesi rekor kırdı
    2013 bütçe görüşmelerinde işte savaş bütçelerinin dökümü:
    Milli İstihbarat Teşkilatı'nın 2013 yılı bütçesi yüzde 32.2 oranında artırılarak 995 milyon 569 bin liraya yükseltildi.
    Milli Savunma Bakanlığı 2013 yılı bütçesinde en fazla ödeneğin ayrıldığı bakanlıklardan birisi oldu: 20 milyar 359 milyon TL.
    Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 14 milyar 777 milyon, Jandarma Genel Komutanlığı’na 5 milyar 843 milyon, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na da 432 milyon liralık kaynak ayrıldı.
    Telefon dinlemeleri üzerine gündeme gelen TİB’in de bağlı olduğu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na 2013 yılı bütçesinden tam 1 milyar 510 milyon TL ayrıldı.

    Daha dökerdim de zamanım yok. Tabi bu sizin düşüncelerinizi değiştirir mi değiştirmez tabi ki sizin açtığınız konuların benim kini değiştiremediği gibi.
    Ama akpyi boşu başuna secmiyoruz bunu göstermek için yazdım. Sebeplerimiz var.

    Yas:18 bu arada.
    Akil yasta degil bastadir diyerek bitiriyorum.


    Edit: ilk once gazeteyi okuyup neden gelistik dedigimizi bi anlayin sonrasinda alttaki soruyu cevaplandirin tabi kivirmadan cevablandirabilirseniz.

    http://i.hizliresim.com/ogZaMb.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 8 Mayıs 2015; 2:56:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • > 2002 Kişi başına milli gelir 3.492 dolar
    2013 10.818 dolar

    Sadece sunu soruyorum. Calisiyor musun ogrenci misin?

    Ogrenciysen ailendeki kisi sayisi, calisan sayisi ve toplam geliri buraya yazar misin?

    Calisansan aylik gelirini yazar misin?

    Mesela senin ogrenci ve 4 kisilik ailede yasadigini varsayiyorum.

    Yillik gelirinizin toplam 26000*4=104000 lira olmali.

    Sen ve cevrenden kac kisi bu gelire ulasabiliyor?
    Hala ülkenin geliştiğini sanan var ya Millet ışık hızına ulaşmaya çalışıyor, ulaştılarda neredeyse. Biz daha bizim halkımıza gerçekleri kabul ettiremedik. Abicim her gelen hırsılık yaptı tamam da, bunlar HIRSIZLIĞIN AĞABABASI. Bu kadar yüssüzlük olur mu yahu? Sen her boku ye, milletin paralarını devletten çal sonra bizi dinlemişler de, onu de bunu de gene kandır halkı. Ne kadar saçma insanlarsınız anlamıyorum. Heriflerin bir şey yaptıgı yok işte. Dolar da euro da fırladı gidiyor. Ekonomimiz çok iyimiş de falanmışda filanmış da. La iyi olsa dolar 2 katı değer mi kazanırdı, çıka çıka en fazla 0,5 artardı. Yani adama en kolay yoldan anlatıyorsun, hala anlamamakta ısrar ediyor. Seçim günleri çevirilen palvralarda zaten aldı başını gidiyor. Menderes 1 bu 2. Sonumuz hayır olur inşallah.
  • Boşver hocam anlamazlar bunların partisi bunlara, bizim partimiz bize.
    Seçim günü günü Akp güldür güldür geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • > 2002 Kişi başına milli gelir 3.492 dolar
    2013 10.818 dolar

    Sadece sunu soruyorum. Calisiyor musun ogrenci misin?

    Ogrenciysen ailendeki kisi sayisi, calisan sayisi ve toplam geliri buraya yazar misin?

    Calisansan aylik gelirini yazar misin?

    Mesela senin ogrenci ve 4 kisilik ailede yasadigini varsayiyorum.

    Yillik gelirinizin toplam 26000*4=104000 lira olmali.

    Sen ve cevrenden kac kisi bu gelire ulasabiliyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tahminimce akli basinda olan herkes kisi basi gelirin nasil hesaplandigini biliyordur. Ancak sorun gelirin adaletli dagitilmadigi. Sana soruyoruz mesela cevrende kac kisi o gelire ulasabiliyor? Bir kisi 1milyon diger 999 kisi 1 lira kazansada kisi basi gelir 1000 olur,500 kisi 1200 kazanip digeri 500 kisi 800 kazansada 1000 olur. Biz ne yazik ki ulkemiz ilk grupa cok daha yakin. Bu nedenle kisibasi gelir suymus buymus bunlar bos laflar.


    Ekonomiye dolara gelince dolar dusukken bizim basarimiz ayni nedenlerle yukselince baska sebebler etkilidir demek nasil bit mantiktir? Paramiz alim gucumuz asiri derecede dustu. Hadi dolar herkese karsi deger kazaniyor,euroya ne oluyor?

    http://www.sondovizkurlari.com/doviz-grafikleri.html

    Acik degil mi ekonominin asiri derecede kotuye gittigi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 30 Nisan 2015; 13:07:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hadi git şimdi kumda oyna.
    Bu nasıl bir mantık işte akpliler sizi böyle kandırıyorlar yazık böyle ekonomi hesaplanmıyor ne yazık ki
  • Kimden ogrendiysen kandırmış seni akp geldiğinde Türkiye 17.buyuk ekonomiydi suan 18 galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkurt02

    Hadi git şimdi kumda oyna.
    Bu nasıl bir mantık işte akpliler sizi böyle kandırıyorlar yazık böyle ekonomi hesaplanmıyor ne yazık ki

    nasıl hesaplanıyor ekonomist kardeş. detaylı yazar mısın kendi fikirlerini sunarak beklıyoruz
  • Asgari ücret 950 lira,hadi biz 1100 lira aldığını hesaplayalım.Evlenmek istiyorsun,asgari ücretle çalışan bir bayan bulup,evleniyorsunuz.Evinize 2200 lira para giriyor.Sonra hanımın hamile kalıyor,çocuğu doğurmaya yakın işten çıkıyor.Tüm yük kaldı mı,evin 1100 liralık erkeğine.Kira 550 lira,doğalgaz 300 350 lira,elektriği,suyu,mutfak,internet,telefon masraflarını da hesaplayın.Ha bir de bebeğin oldu onun masrafını hesaplamadım,beziydi,mamasıydı.Geçti mi bütçe eksiye.Dikkat ederseniz,evi nasıl düzeceğini atladım.Evlenebilmesi için evin eşyalarını da alması lazım.Bu da binlerce tl demek.

    Bir de milyonlarca suriyelimiz oldu.Bunlarda gitmezse,işsiz nüfusa eklenecekler.Zaten kısıtlı olan istihdam alanları için talep daha da artacak ,arz az olacak.İşsiz nüfus artarak devam edecek.

    Ama devlet yol yaptı.Devlet eyiye gidiye,eyiye.
  • 2002'de kriz olmazdı ama akp'yi iktidara getirmek adına dış müdahale ile sanal bir kriz çıkartıldı.

    Ek: Bu yazımızı açacak olursak, bu veriler kriz döneminin verileri. Dolayısıyla bu veriler gerçek bir karşılaştırma için uygun değil.

    Sıkıysa 2005 verileri ile 2015 verilerini karşılaştırın. Ama bunu yapamazsınız anca işiniz gücünüz kopyala-yapistir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfestein -- 1 Mayıs 2015; 23:43:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelir artıyor ama ne hikmetse maaşlar kuş oluyor zamlar ve döviz karşısında. Kaşıkla zam verip kepçeyle geri alıyorlar.

    Gelir uçurumu giderek artıyor çok küçük bir grup parasını katlarken vatandaş yerinde sayıyor. Rakamlara bakıp konuşmak kolay gerçekleri pek ala hepimiz de görüyoruz.

    Madem bu kadar refah seviyesi yüksek sizde reis gibi taksitle gemicik alın yolunuzu bulun 😄

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerikanın borcu en fazlaymış. Şöyle düşünelim, Türkiyenin borcu 10 geliri 20. Abd'nin borcu 100 geliri 2000. Simdi bu tablo nasıl degerlendirilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bberatt

    Ilk özellikle şu şunu söyleyeyim ben körü körüne parti tutmam onun için yanlışım varsa düzeltebilirsiniz. Tamamen objektif incelemeye calıstım. Akp nin kötü yanları çoktur fakat doğruları da çoktur. Bunu eğri oturup doğru konuşalım. Akpnin kötü yanlarından bahsetmeyeceğim çünkü nerdeyse tamamı Akp düşmanı olan bir forumda Akpyi her fırsatta hey yanlışında yerden yere vurup kötü yanlarını maddelere hemen dizen adamlar biliyorum. :) Oralara bakabilirsiniz kötü yanları için. Fakat ben bazı yanlışlarını düzelteceğim.

    Bu arada Akp fena düşüyor diye konu açanlar fena bir şekilde kendilerini kandırıyorlar. :)

    Ilk önce şunu inceleyelim.

    > 2002 İhracat 36 milyar dolar
    2013 150 milyar dolar

    > 2002 Merkez bankası rezervi 26 milyar dolar
    2013 135 milyar dolar

    > 2002 Kişi başına milli gelir 3.492 dolar
    2013 10.818 dolar

    > 2002 Toplam bölünmüş yol 6.100 km
    2013 21.227 km

    > 2002 İmf ye borç 23.5 milyar dolar
    2013 borç sıfırlandı

    > 2002 Eğitime ayrılan bütçe 7.5 milyar tl
    2013 69 milyar tl

    > 2002 Sağlığa ayrılan bütçe 3.9 milyar tl 2013 65 milyar tl

    > 2002 Toki toplu konut sayısı 43.145
    2013 610.000

    > 2002 Enflasyon %33.4
    2013 %7.4

    > 2002 Türkiye ekonomide dünyada 23.sırada
    2013 16.sırada

    > 2002 Savunma sanayinde yerli katkı oranı %24 2013 %54

    > Ve birisi gelecek diyecek ki dış borçtan hiç bahsetmiyorsun. Durun bahsedeyim. Ilk özellikle dış borç artıyor fakat dış borç, özel kesimin borcu ve kamunun dış borcu diye ayrılır. Kamu borcu aslında artması gereken kadar artıyor fakat özel kesim dış borcu gittikçe tavan yapıyor. Dış borçda fazlasıyla artan kamu borcu değil özel kesimin borcu. Ilk önce bunu bilmeyenler bi' öğrensin.

    Şimdi tamamen tarafsız olarak hazırladığım 2013 yılında hesaplanmış verilerle ve 2002 yılındaki verileri karşılaştıracağim.

    2002 sonunda Türkiyenin dış borcu 130 milyar dolar veya milli gelirin yüzde 56’si idi. 87 milyar doları (üçte ikisi) kamuya, 43 milyar doları (üçte biri) özel kesime aitti. Dönem boyunca dış borç stoğu arttı ama milli gelire oranı ve kamunun payı azaldı.
    (son cümleleri tekrar tekrar okuyun 'milli gelire oranı ve kamunun payı azaldı' )

    Toplam dış borç 326 milyar dolara, kamu borcu 109 milyar dolara, özel kesim borcu 217 milyar dolara yükseldi. Yani özel kesim borcu 2002’ye göre dört kat, kamu borcu ise bir buçuk katı arttı. Brüt dış borcu halen kamu, özel bankalar ve reel kesim dış borcu eşit (üçte bir) paylaşıyor. Kamu bankaları ve TCMB çıkınca Hazine’nin payı dörtte bire, milli gelire oranı da yüzde 11’e geriliyor.

    Türkiye’nin net dış borcu ise Hazine, 192 milyar dolar hesaplıyor. Milli gelirin yüzde 25’i ediyor. 2002 sonunda 88 milyar dolardı (milli gelirin yüzde 38’i). Yukarıda söyledim. Net dış borcun kamu ve özel kesim arasında dağılımı yayınlanmıyor.
    Bunlar 2013 ve 2002 verileriydi. Bir arkadaş 2015 verilerine kıyasla demiş peki tamam 2014 sonlarına doğru hesaplanmış verileri vereyim.
    Kamu sektörü borcu : 118.639
    Tcmb borcu : 2.944
    Özel kesim borcu : 275.218
    Toplam brüt dış borç : 396.801
    Kamu borcu çok çok az artmış 2013den 2015e.
    Fakat özel kesmin borcu yine tavan yaptırtmış.


    Borçlar fazlalaştığı halde milli gelire oranı düşüyor. Dikkat! Ki bu artan borç özel kesimin borcu.

    Peki neden borç artıyor ama borcun milli gelire oranı azalıyor. Çünkü milli gelir de artıyor.

    Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ''2002 yılında bu ülkenin milli geliri 230 milyar dolar iken bugün 3 kattan biraz daha fazla artışla 742 milyar dolara geldi'' dedi. Taraflı olduğu için abartılmış şişirilmiş diyebilirsiniz. Aslında verdikleri sayı teknik açıdan doğru fakat o zaman ki dolarla şimdiki dolar aynı değil eğer şimdiki dolar değerinden hesaplarsak 3 katına değil ortalama 2,3 katına çıkmıştır. Sonuçta milli gelirimiz önemli düzeyde artmış.

    > Pekiii dış borç yapan ülke gelişemez diyenler var bakacaz gelişmiş mi gelişmemiş mi.
    http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Dış_borca_göre_ülkeler_listesi
    Dünyada en fazla borcu olan ülke Abd. Abd zaten geri kalmış bir ülke :)
    İkinciye birleşik krallık, maalesef bu ülke de batıyor demi. :)
    Ve daha niceleri...

    Türkiye dış borçta 26. Sırada.

    > Peki Akp döneminde yapılanları vereyim.https://m.youtube.com/watch?v=LBGqRZEVQjY
    https://m.akparti.org.tr/site/icraatlar
    Yol yapmakla beton dökmekle ülke gelişmez diyenler sadece 3. Havalimanını vs görüyor tabi haklılar ilk göze çarpan proje çünkü bayağı büyük.

    > Türkiye ekonomisi ne durum geldi.
    BÜYÜMEDE DÜNYA İKİNCİLİĞİ
    Türkiye ekonomisi, Erdoğan'ın başbakanlığında yıllık ortalama yüzde 5 büyüme gösterdi. Ekonomik krizin yaşandığı 2001 yılında yüzde 5,7 daralan Türkiye, Erdoğan'ın başbakanlık koltuğuna ilk oturduğu 2003'te yüzde 5,3, 2004'te yüzde 9,4, 2005'te yüzde 8,4, 2006'da yüzde 6,9, 2007'de yüzde 4,7 büyüdü.
    Küresel krizin etkilerini 2008 sonlarına doğru hissetmeye başlayan Türkiye, söz konusu yılda yüzde 0,7 büyürken, 2009'da ise yüzde 4,8 daraldı. 2009'dan sonra hızla toparlanmaya başlayan ekonomi, 2010'da yüzde 9,2 büyüdü. Büyüme ile ilgili en önemli gelişmelerden biri 2011'de yaşandı. Avrupa ekonomisinin krizle mücadele ettiği yılda yüzde 8,8 büyüyen Türkiye, dünyada Çin'den sonra en hızlı büyüyen 2. ülke konumuna geldi. Türkiye, 2012 ve 2013'te de sırasıyla yüzde 2,1 ve yüzde 4 büyüme kaydetti.

    > Savaşa ayrılan bütçe olması gerektiği üzere arttırıldı.
    Savaş bütçesi rekor kırdı
    2013 bütçe görüşmelerinde işte savaş bütçelerinin dökümü:
    Milli İstihbarat Teşkilatı'nın 2013 yılı bütçesi yüzde 32.2 oranında artırılarak 995 milyon 569 bin liraya yükseltildi.
    Milli Savunma Bakanlığı 2013 yılı bütçesinde en fazla ödeneğin ayrıldığı bakanlıklardan birisi oldu: 20 milyar 359 milyon TL.
    Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 14 milyar 777 milyon, Jandarma Genel Komutanlığı’na 5 milyar 843 milyon, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na da 432 milyon liralık kaynak ayrıldı.
    Telefon dinlemeleri üzerine gündeme gelen TİB’in de bağlı olduğu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na 2013 yılı bütçesinden tam 1 milyar 510 milyon TL ayrıldı.

    Daha dökerdim de zamanım yok. Tabi bu sizin düşüncelerinizi değiştirir mi değiştirmez tabi ki sizin açtığınız konuların benim kini değiştiremediği gibi.
    Ama akpyi boşu başuna secmiyoruz bunu göstermek için yazdım. Sebeplerimiz var.






    Demek ki her şey para kazanmak, yada harcamak değilmiş.

    İthalat ve ihracata gelince, gelişen bir şey yok. Yani sadece gelir yükselmiş gibi gözüküyor ama yıllara göre İhracat-İthalat oranına bakarsak, 2002 yılında İthalat, İhracatın 1,32 katı kapasitede. Ama şimdi bu fark 1.8 kata yükselmiş. Yani yıllar geçtikçe üreticimizden çok yabancılar kazanmış.

    2002'de Tl dolar karşısında 1.41'di şimdi geldiğimiz hale bak. Demek ki tlyi yeterince koruyamadık. Ekonomiyi kırılgan bir hale getirmişiz.

    Milli gelir 3 kat arttı. Eyvallah, ama bu milli gelirden aslan payını zenginler aldı. Yani babamın maaşı 1.5'sa 5 yılda anca 2 olmuştur.

    23.5 Milyar $ borc Akp olmasa da ödenirdi paşam.

    Eğitime evet katkı yapıldı, ama bu rakamlardan öteye geçemedi. Her yere üniversite dikip, işsiz mezunları çıkartmak marifet değildir.

    Sağlıkta bir şey demicem. Onda yaptınız yani, hakkınızı vermek lazım.

    Tokinin iyi mi kötü mü olduğunu bilecek kadar bilgili değilim o konuda. Zaten yazan yazar.

    2002'de asgari ücretle 27-28 kilo civarı et alabiliyordun, şimdi 24-25 kilo.

    http://cdncms.zaman.com.tr/2014/01/24/turkiye-grafik.jpg Al bak, öyle kriz zamanı sıralamayı gösterip biz çok şey başardık moduna girmeyin.

    Evet borcu sayenizde 3 kat arttı. Hadi diyelim bütün suç sizde değil ama dolar 1.6-1.7 iken tutup bunu 2.7e getirende halk değil yani.

    Ülkeyi ilk yıllar güzelce yönettiniz. Büyüttünüz, projeler uyguladınız. Ama şunu görün artık, Akp ülkeyi bir krize sürüklüyor. Dolar olmuş 2.7, borç 3'e katlanmış, daha düne kadar fakir yemeği diye baktığımız patates 4-5 lira oldu. Milleti bankalara borçlandırdınız. Daha bir çok şey.



    Her şey bir yana, istersek 3 kat artalım istersek milli gelirimiz 10 bin dolar olmuş olsun, orta gelir ve fakirler bu pastadan payını alabildiler mi? Fakir ve orta halliler son 13 yılda sanırsın zengin oldu. Sanırsın, refah düzeyi kat kat arttı.

    Hadi bunları da geç, neden kriz dönemi bir ülke ekonomisini şimdiyle karşılaştırıyorsun? Neden diğer ülkelerle karşılaştırmıyorsun?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol


    > 2002 Kişi başına milli gelir 3.492 dolar
    2013 10.818 dolar

    Sadece sunu soruyorum. Calisiyor musun ogrenci misin?

    Ogrenciysen ailendeki kisi sayisi, calisan sayisi ve toplam geliri buraya yazar misin?

    Calisansan aylik gelirini yazar misin?

    Mesela senin ogrenci ve 4 kisilik ailede yasadigini varsayiyorum.

    Yillik gelirinizin toplam 26000*4=104000 lira olmali.

    Sen ve cevrenden kac kisi bu gelire ulasabiliyor?

    O rakam oran orantı baz alınarak elde edilir. Vatandaş hesabı senin iş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taha yasin arıcı

    quote:

    Orijinalden alıntı: erkurt02

    Hadi git şimdi kumda oyna.
    Bu nasıl bir mantık işte akpliler sizi böyle kandırıyorlar yazık böyle ekonomi hesaplanmıyor ne yazık ki

    nasıl hesaplanıyor ekonomist kardeş. detaylı yazar mısın kendi fikirlerini sunarak beklıyoruz

    Yıllara göre paranın değeri var sen 15 sene önce 15 kuruşa ekmek alıyordun şimdi 1 lira. O zaman bizde diyelim Akp geldi ekmeğe 5 kat zam yaptı. Mantıklı mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hersh

    quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol


    > 2002 Kişi başına milli gelir 3.492 dolar
    2013 10.818 dolar

    Sadece sunu soruyorum. Calisiyor musun ogrenci misin?

    Ogrenciysen ailendeki kisi sayisi, calisan sayisi ve toplam geliri buraya yazar misin?

    Calisansan aylik gelirini yazar misin?

    Mesela senin ogrenci ve 4 kisilik ailede yasadigini varsayiyorum.

    Yillik gelirinizin toplam 26000*4=104000 lira olmali.

    Sen ve cevrenden kac kisi bu gelire ulasabiliyor?

    O rakam oran orantı baz alınarak elde edilir. Vatandaş hesabı senin iş.

    Ülkenin ekonomisinin iyi olup olmadığı öyle belli olmaz.Uygulanan vergilendirme dilimi,piyasadaki fiyatlar ile belli olur.Son 5 yılda memurların maaşı ne kadar artmış bir de araçların,yiyeceklerin,giysilerin,erzağın fiyatı ne kadar artmış bakıp ona göre gelip burada ekonomiyi yorumlayın.Artan fiyatlara göre aynı oranda vatandaşın geliri artsa haklısın fakat şuan ki konumda rakamlarla insanları kandırmak doğru değil.

    Gelir haksız bir şekilde paylaşıldıktan sonra kişi başı gelir 1 milyon dolar ne yazar?Sıfır arabalarda %40-%130 oranında vergi alınıyor ve hâlen ekonomi iyi tarzında yorumlar yapılıyor.Bu nasıl bir çelişki?Bu aynı sınavlara,derslere çalışmayıp yapamıyorum okul,eğitim bana göre değil demek gibi bir şey.




  • Ülke büyüyormuş, arkadaş benim cebimden her ay fazladan ne vergisi alacaklar diye bakıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gök Gürültüsü

    Asgari ücret 950 lira,hadi biz 1100 lira aldığını hesaplayalım.Evlenmek istiyorsun,asgari ücretle çalışan bir bayan bulup,evleniyorsunuz.Evinize 2200 lira para giriyor.Sonra hanımın hamile kalıyor,çocuğu doğurmaya yakın işten çıkıyor.Tüm yük kaldı mı,evin 1100 liralık erkeğine.Kira 550 lira,doğalgaz 300 350 lira,elektriği,suyu,mutfak,internet,telefon masraflarını da hesaplayın.Ha bir de bebeğin oldu onun masrafını hesaplamadım,beziydi,mamasıydı.Geçti mi bütçe eksiye.Dikkat ederseniz,evi nasıl düzeceğini atladım.Evlenebilmesi için evin eşyalarını da alması lazım.Bu da binlerce tl demek.

    Bir de milyonlarca suriyelimiz oldu.Bunlarda gitmezse,işsiz nüfusa eklenecekler.Zaten kısıtlı olan istihdam alanları için talep daha da artacak ,arz az olacak.İşsiz nüfus artarak devam edecek.

    Ama devlet yol yaptı.Devlet eyiye gidiye,eyiye.

    Askere gidecem bu sene ve geldikten sonra 5 yıllık ilişkiye güya isim koyulacak.
    Koyulsa kaç yılda resmiyete biner bilmiyorum artık.
    Bunları düşündükçe kafayı yiyecem, zaten işsizim.
    Bulacağım iş de nolur Allah bilir.
    Memurluk desen zaten mümkün değil, çift maaşla idare ederiz heralde.
    Ha bir de babam belki evi bırakır(kız kardeşim varken olacak iş değil ya neyse) o zaman bir kalem çıkmış olur.
    Yok arkadaş yok evlenmekten korkmaya başladım...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkurt02

    Hadi git şimdi kumda oyna.
    Bu nasıl bir mantık işte akpliler sizi böyle kandırıyorlar yazık böyle ekonomi hesaplanmıyor ne yazık ki


    Evet oyle senin dedigin gibi hesaplaniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bberatt

    Ilk özellikle şu şunu söyleyeyim ben körü körüne parti tutmam onun için yanlışım varsa düzeltebilirsiniz. Tamamen objektif incelemeye calıstım. Akp nin kötü yanları çoktur fakat doğruları da çoktur. Bunu eğri oturup doğru konuşalım. Akpnin kötü yanlarından bahsetmeyeceğim çünkü nerdeyse tamamı Akp düşmanı olan bir forumda Akpyi her fırsatta hey yanlışında yerden yere vurup kötü yanlarını maddelere hemen dizen adamlar biliyorum. :) Oralara bakabilirsiniz kötü yanları için. Fakat ben bazı yanlışlarını düzelteceğim.

    Bu arada Akp fena düşüyor diye konu açanlar fena bir şekilde kendilerini kandırıyorlar. :)

    Ilk önce şunu inceleyelim.

    > 2002 İhracat 36 milyar dolar
    2013 150 milyar dolar

    > 2002 Merkez bankası rezervi 26 milyar dolar
    2013 135 milyar dolar

    > 2002 Kişi başına milli gelir 3.492 dolar
    2013 10.818 dolar

    > 2002 Toplam bölünmüş yol 6.100 km
    2013 21.227 km

    > 2002 İmf ye borç 23.5 milyar dolar
    2013 borç sıfırlandı

    > 2002 Eğitime ayrılan bütçe 7.5 milyar tl
    2013 69 milyar tl

    > 2002 Sağlığa ayrılan bütçe 3.9 milyar tl 2013 65 milyar tl

    > 2002 Toki toplu konut sayısı 43.145
    2013 610.000

    > 2002 Enflasyon %33.4
    2013 %7.4

    > 2002 Türkiye ekonomide dünyada 23.sırada
    2013 16.sırada

    > 2002 Savunma sanayinde yerli katkı oranı %24 2013 %54

    > Ve birisi gelecek diyecek ki dış borçtan hiç bahsetmiyorsun. Durun bahsedeyim. Ilk özellikle dış borç artıyor fakat dış borç, özel kesimin borcu ve kamunun dış borcu diye ayrılır. Kamu borcu aslında artması gereken kadar artıyor fakat özel kesim dış borcu gittikçe tavan yapıyor. Dış borçda fazlasıyla artan kamu borcu değil özel kesimin borcu. Ilk önce bunu bilmeyenler bi' öğrensin.

    Şimdi tamamen tarafsız olarak hazırladığım 2013 yılında hesaplanmış verilerle ve 2002 yılındaki verileri karşılaştıracağim.

    2002 sonunda Türkiyenin dış borcu 130 milyar dolar veya milli gelirin yüzde 56’si idi. 87 milyar doları (üçte ikisi) kamuya, 43 milyar doları (üçte biri) özel kesime aitti. Dönem boyunca dış borç stoğu arttı ama milli gelire oranı ve kamunun payı azaldı.
    (son cümleleri tekrar tekrar okuyun 'milli gelire oranı ve kamunun payı azaldı' )

    Toplam dış borç 326 milyar dolara, kamu borcu 109 milyar dolara, özel kesim borcu 217 milyar dolara yükseldi. Yani özel kesim borcu 2002’ye göre dört kat, kamu borcu ise bir buçuk katı arttı. Brüt dış borcu halen kamu, özel bankalar ve reel kesim dış borcu eşit (üçte bir) paylaşıyor. Kamu bankaları ve TCMB çıkınca Hazine’nin payı dörtte bire, milli gelire oranı da yüzde 11’e geriliyor.

    Türkiye’nin net dış borcu ise Hazine, 192 milyar dolar hesaplıyor. Milli gelirin yüzde 25’i ediyor. 2002 sonunda 88 milyar dolardı (milli gelirin yüzde 38’i). Yukarıda söyledim. Net dış borcun kamu ve özel kesim arasında dağılımı yayınlanmıyor.
    Bunlar 2013 ve 2002 verileriydi. Bir arkadaş 2015 verilerine kıyasla demiş peki tamam 2014 sonlarına doğru hesaplanmış verileri vereyim.
    Kamu sektörü borcu : 118.639
    Tcmb borcu : 2.944
    Özel kesim borcu : 275.218
    Toplam brüt dış borç : 396.801
    Kamu borcu çok çok az artmış 2013den 2015e.
    Fakat özel kesmin borcu yine tavan yaptırtmış.


    Borçlar fazlalaştığı halde milli gelire oranı düşüyor. Dikkat! Ki bu artan borç özel kesimin borcu.

    Peki neden borç artıyor ama borcun milli gelire oranı azalıyor. Çünkü milli gelir de artıyor.

    Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ''2002 yılında bu ülkenin milli geliri 230 milyar dolar iken bugün 3 kattan biraz daha fazla artışla 742 milyar dolara geldi'' dedi. Taraflı olduğu için abartılmış şişirilmiş diyebilirsiniz. Aslında verdikleri sayı teknik açıdan doğru fakat o zaman ki dolarla şimdiki dolar aynı değil eğer şimdiki dolar değerinden hesaplarsak 3 katına değil ortalama 2,3 katına çıkmıştır. Sonuçta milli gelirimiz önemli düzeyde artmış.

    > Pekiii dış borç yapan ülke gelişemez diyenler var bakacaz gelişmiş mi gelişmemiş mi.
    http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Dış_borca_göre_ülkeler_listesi
    Dünyada en fazla borcu olan ülke Abd. Abd zaten geri kalmış bir ülke :)
    İkinciye birleşik krallık, maalesef bu ülke de batıyor demi. :)
    Ve daha niceleri...

    Türkiye dış borçta 26. Sırada.

    > Peki Akp döneminde yapılanları vereyim.https://m.youtube.com/watch?v=LBGqRZEVQjY
    https://m.akparti.org.tr/site/icraatlar
    Yol yapmakla beton dökmekle ülke gelişmez diyenler sadece 3. Havalimanını vs görüyor tabi haklılar ilk göze çarpan proje çünkü bayağı büyük.

    > Türkiye ekonomisi ne durum geldi.
    BÜYÜMEDE DÜNYA İKİNCİLİĞİ
    Türkiye ekonomisi, Erdoğan'ın başbakanlığında yıllık ortalama yüzde 5 büyüme gösterdi. Ekonomik krizin yaşandığı 2001 yılında yüzde 5,7 daralan Türkiye, Erdoğan'ın başbakanlık koltuğuna ilk oturduğu 2003'te yüzde 5,3, 2004'te yüzde 9,4, 2005'te yüzde 8,4, 2006'da yüzde 6,9, 2007'de yüzde 4,7 büyüdü.
    Küresel krizin etkilerini 2008 sonlarına doğru hissetmeye başlayan Türkiye, söz konusu yılda yüzde 0,7 büyürken, 2009'da ise yüzde 4,8 daraldı. 2009'dan sonra hızla toparlanmaya başlayan ekonomi, 2010'da yüzde 9,2 büyüdü. Büyüme ile ilgili en önemli gelişmelerden biri 2011'de yaşandı. Avrupa ekonomisinin krizle mücadele ettiği yılda yüzde 8,8 büyüyen Türkiye, dünyada Çin'den sonra en hızlı büyüyen 2. ülke konumuna geldi. Türkiye, 2012 ve 2013'te de sırasıyla yüzde 2,1 ve yüzde 4 büyüme kaydetti.

    > Savaşa ayrılan bütçe olması gerektiği üzere arttırıldı.
    Savaş bütçesi rekor kırdı
    2013 bütçe görüşmelerinde işte savaş bütçelerinin dökümü:
    Milli İstihbarat Teşkilatı'nın 2013 yılı bütçesi yüzde 32.2 oranında artırılarak 995 milyon 569 bin liraya yükseltildi.
    Milli Savunma Bakanlığı 2013 yılı bütçesinde en fazla ödeneğin ayrıldığı bakanlıklardan birisi oldu: 20 milyar 359 milyon TL.
    Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 14 milyar 777 milyon, Jandarma Genel Komutanlığı’na 5 milyar 843 milyon, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na da 432 milyon liralık kaynak ayrıldı.
    Telefon dinlemeleri üzerine gündeme gelen TİB’in de bağlı olduğu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na 2013 yılı bütçesinden tam 1 milyar 510 milyon TL ayrıldı.

    Daha dökerdim de zamanım yok. Tabi bu sizin düşüncelerinizi değiştirir mi değiştirmez tabi ki sizin açtığınız konuların benim kini değiştiremediği gibi.
    Ama akpyi boşu başuna secmiyoruz bunu göstermek için yazdım. Sebeplerimiz var.






    Kişi başına düşen milli gelir 10.000 dolar demişsin ama bizim köydeki uşaklar açlıktan asfaltı kemiriyorlar ona ne diyeceksin.Yoksa onlar "kişi" değil mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bberatt


    quote:

    Orijinalden alıntı: umix353

    Devletin iş yapan kurumlarını amerikan özentisi gibi sat,

    Deprem vergisi diye toplanan paralarla yol yap,

    sağlığa para ayrılıyormuş ayrılır tabi işsizden, üniversiteyi kazanamayan ve hazırlanan adamdan gss adı altında en az 50 tl topla.

    Bütün ihaleleri 3-4 holdinge peşkeş çek. Ne tesadüf ki bu holdinglerden biri damada ait

    2-3 yıl önce kpss için tertemiz de sınav soruşturulmalı diyenlere sahtekar de sonra gel bugünlerde sınav ile ilgili soruşturma başlat çete başını da gülen ilan et.

    3 tane hırsız bakanı yargılanmasın diye elinden geleni yap ve başar. Adamlar ellerini kollarını sallayarak gezsin

    Rakiplerin aleyhine çıkan bütün kasetlere inan, rakipleri suçla, karala sonra senin aleyhine kaset çıkınca montaj de cemaatin işi de.

    Balyoz, Ergenekon diye yırtın, seçim malzemesi yap bu davaları hatta bunlarla seçim kazan. İnsanları suçla, karala ama gel gör ki bugün o davaların hepsi boş çıksın sonra kandırıldık de işin içinden sıyrıl.



    Sadece ilk cumleni okuyabildim. Gerisini okuma gereksiminde bulunmadim.
    O satilmis kurumlarin satilma sureclerini arastirmadiysan hic konusma burda ki sadece satildigini biliyorsunuz.
    Siyaset konusamayan ezbere ordan burdan topladigi laflari birlestiren adam benle siyaset konusmasin.

    Tamam . Diğerleri işine gelmediği için okuyamadın galiba. Yazık kendini savunmaktan acizsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırılanhayaller -- 30 Nisan 2015; 23:29:31 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.