Şimdi Ara

Yurtdışında Okuyanlar (Ana Konu/Bilgi Alışverişi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
4
Favori
3.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar burada avrupada-amerikada(Kanada)-asyada kısacası eğitimi için yurtdışında bulunmuş arkadaşlarımız varsa buradan bilgi alışverişi yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoodWaterSleepLove -- 28 Mayıs 2015; 21:00:09 >

Hocam şimdi ben orada lisans eğitimi almak istiyorum mühendislik düşünüyorum okulların resmi sitelerine baktım pek anlamadım okul ücretleri ne kadar birde ben avustaralyada çalışsam aylık ne kadar kazanırım ve o para ile neleri idare edebilirim birde orada oturum izni almak kolaymı cevaplarsan çok sevinirim şimdiden teşekkürler

Orijinalden alıntı: osmæn

Hocam şimdi ben orada lisans eğitimi almak istiyorum mühendislik düşünüyorum okulların resmi sitelerine baktım pek anlamadım okul ücretleri ne kadar birde ben avustaralyada çalışsam aylık ne kadar kazanırım ve o para ile neleri idare edebilirim birde orada oturum izni almak kolaymı cevaplarsan çok sevinirim şimdiden teşekkürler

Muhendislik 4 yillik suruyor. Yilligi 25-35 bin AUD civari tutuyor. Ucuz ogrenci hayati yasarim diyorsan aylik giderin 1200-1500 dolar olur. Okurken kebapcida calissan 15 dolar alirsin saatine. Kebapci seni vergili calistirmaz zaten. Haftada 20 saat calissan aylik gelirin 1200 dolar civari olur. Oturum izni kolay degil. IELTS den 8 alman gerekiyor her bir banddan. Zaten her bolumden kabul etmiyorlar 4 yil sonra ne olur kimse bilemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

hocam yıllık 50.000 TL ailemden yardım alsam artı olarak okurken çalışsam sence yeterli olurmu birde ucuz öğrenci hayatından kastın nedir çok sefillik çekermiyim

Maalesef zannetmiyorum, 70 bin e cikarirsan mumkun gibi, 50 bin TL 23 bin AUD yapiyor, eger kotu universiteye gidicem diyorsan (yillik 25 bin AUD civari tutanlar genelde kotu oluyor). Bi kac bin TL daha yukseltirsen Go8 dedigimiz universiteler oluyor onlarin birine girersen daha iyi olur (ki genelde ucretleri yillik 30 bin AUD den basliyor).

Ucuz ogrenci hayatindan kastim, sehrin en ucuz semtinde kalarak (ki genelde bu semtler 15-20 km uzaklikta olur universiteden), bu semtlerde genelde tren/metro vs de olmaz, otobusle universite en az 1 saat surer, her ogun 1 dolara aldigin yarim kiloluk makarnaya 3-5 dolarlik sos ekleyerek yasamak, ve tabiki 0 sosyal hayat. Universitede karnin acikiyorsa bile yemek alamamak. Soyle bir durum var ziya, AU'da universitelerde genelde yabanci ogrenci 20-50% civari oluyor, bu yuzdende kampuse yakin yerlesim yerleri asiri pahali oluyor, misal Suudi arabistan vatandaslarina hukumetleri universite harclarini oduyor + adamlara aylik 3000 dolar para oduyor. Bu adamlarda da para sikintisi olmadigi icin kampus yakininda kim ne kadar para isterse kira icin oduyor, o yuzden de kira fiyatlari cok yuksek oluyor. Olay sadece kirada da bitmiyor, ornegin kampuste yemekler cok pahali oluyor. Kampus icindeki franchise lar bile havaalanindaki gibi fiyati arttiriyorlar ve indirimli kampanyalara katilmiyorlar. Kisacasi sefillik cekermisin, evet.

Diger bir opsiyonda (yasamini ucuza getirmek icin) bir odada baskasiyla kalmak, yani odada 2 tane yatak oluyor, baskasiyla beraber paylasiyorsun, kisisel hayatin 0 a yakin oluyor ama odaya odedigin fiyat aylik 400-600 dolara kadar inebiliyor.

Ha sunu da ekliyim AU'ya muhendislik okumak icin gelme. Egitim, kalite olarak iyi degil; universitelerde de bir kultur yok. Zaten Mining (madencilik) muhendisligi disinda muhendisler dogru duzgun para kazanmiyor. Ornegin bir elektrik tesisatcisi, elektrik/elektronik muhendisinden daha cok para kazaniyor, ayni sekilde araba tamircisi bir makina muhendisinden daha cok para kazaniyor. Eger illa gocmenlik edicem diye dusunuyorsan Kanada'yi arastir derim. Universiteleri daha ucuz, en basitinden UBC'de yatili kalarak egitim alirsan 47 bin CAD tutuyor:
    http://you.ubc.ca/tuition-scholarships/cost/cost-calculator/
    http://engineering.ubc.ca/eng/students/undergraduates/engineering-programs

ki UBC, Avustralyadaki her universiteden daha iyi bir universite.

• ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    47 CAD senelik ücretmi bu arada avustralya kanada'dan daha ucuz denildi bana kanada'da sefillik çekermiyim birde vize ve okul kabul işleri kanada için zor diyorlar doğrumu

47 CAD senelik ücretmi bu arada avustralya kanada'dan daha ucuz denildi bana kanada'da sefillik çekermiyim birde vize ve okul kabul işleri kanada için zor diyorlar doğrumu

Sana ucuz diyen kimse onerdigi universiteleri yaz buraya istersen, Turkiye'deki cogu egitim danismani nerde dandik universite var oraya yonlendiriyor.

Evet Avustralya'dan kabul almak daha basit cunku universiteleri daha kolay ve egitim kalitesi daha vasat (Kanada'ya gore). Ortalama olarak Kanada'ya kabul olan birinin profili, AU'dan daha iyi oluyor.

Kanada'da AU ya gore daha ucuz, UBC dedigim gibi en iyi okullarindan biri, kafa kafaya kiyas yaparsak UniMelbourne olur (AU icin):
    http://services.unimelb.edu.au/finaid/planning/cost_of_living/summary

Buraya gore, eger universitede yurtta kalicaksan 44 haftasi 35 bin AUD den basliyor (diger yasam giderleri dahil)

http://futurestudents.unimelb.edu.au/__data/assets/pdf_file/0007/606679/2015_tuition_fees_International_students_TuitionFeeTables_March2015_10032015.pdf

Buraya gorede muhendislik yillik 36 bin AUD tutuyor.

Yani UBC'ye benzer seviyede olan bir AU universitesinde okumak sana 70 bin AUD ye patliyor.

Kanada'da sefillik cekmezsin, cunku hayat cok daha ucuz, misal disarida 1 dilim pizza satan yerler var (kocaman dilim oluyor) 2.5 dolara, aynisini AU'da 4-5 dolara alabiliyorsun. Ne bileyim Krispy Kreme donutlari var misal, Avustralya'da tanesi 3 dolarken, Kanada'da tanesi 1-1.3 dolar civari. Onun disinda Vancouver'da Skytrain denen, insansiz kucuk trenler var, ve kapsama alani cok genis, trenlerin sikligida 3-10 dakika civari falan, bir yere gec kalman cidden zor, ve trenlerin aylik ucreti ogrencilere cok uygun. AU'da ise boyle uygun ucret yok.

Yani sen gidipte egitim danismanini dinleme. Onlar alicagi parayi alir kafasini sallar. En iyisi kendi isini kendin halletmen.

Hocam öncelikle çok teşekkür ederim yorumlarınız için açıkcası kafam bayağı karıştı.şimdi şöyle bir durumda var ben kanada'dan kabul alamamaktan biraz korkuyorum açıkcası lise hayatımda bir takım sıkıntılar yaşadım o nedenle iyi bir başarı yakalayamadım bu çok sorun olurmu vizede ve okul kabulunde cok.sikinti cikarmi

Hocam öncelikle çok teşekkür ederim yorumlarınız için açıkcası kafam bayağı karıştı.şimdi şöyle bir durumda var ben kanada'dan kabul alamamaktan biraz korkuyorum açıkcası lise hayatımda bir takım sıkıntılar yaşadım o nedenle iyi bir başarı yakalayamadım bu çok sorun olurmu vizede ve okul kabulunde cok.sikinti cikarmi

Oyle bir sikintin varsa su yontemi tavsiye ederim.

Bir bolgedeki tum universitelere basvuru yap. Misal Kanada icin en iyi top 3 universiteler UBC, UTorronto ve McGill. McGill'e gitme cunku fransizca konusulan bolgede, dersler ingilizce olmasina ragmen o bolgenin gocmenlik kanunlari farkli oluyor (fransizca bilmeni isteyebilirler mesela). Bu durumda UBC mi Utorronto mu karar ver, daha sonra cevredeki universitelere basvur. Ornegin UBC ise Vancouver'da bulunan daha dusuk olan SFU'ya basvurabilirsin, onun disinda Vancouver'a yakin olan UVC var. Bu universitelere girmek daha kolay. Girdikten sonra ise ilk yilinda alacagin derslerin UBC deki ilk yilda verilen derslerle ayni olduguna dikkat etmen gerekiyor ve bu derslere kasip iyi bir ortalama getirmen gerekiyor. Ilk yilin sonunda eger ortalaman iyiyse, UBC'ye rahatlikla basvuruyorsun.

Vize olayina kafani cok takma, genelde vizeyi alip almaman ailenin seni orda destekleyip destekleyemeyecegine bagli. Eger adli sicilin temizse, konsolosluktaki memuru ikna edip edememene bagli. Asil dert etmen sey okulun kabulu. Genelde zaten dandik bir universiteden kabul alirsan (burssuz olarak) konsolosluk buna garip bakiyor ve o zaman seni sorgulamaya basliyor, eger UBC, SFU vs tarzi universitelere girersen konsolosluk biraz daha iyi davraniyor. Okulunda kabulu genelde not ortalaman, girdiysen TOEFL, SAT vs ye bakiyor.

Tamam hocam kanada aklıma daha çok yattı kanadayı araştırıcam olmazsa ilk sene normal bir okulda okur sonra iyi bir okula gecerim dediginiz gibi

Tamam hocam kanada aklıma daha çok yattı kanadayı araştırıcam olmazsa ilk sene normal bir okulda okur sonra iyi bir okula gecerim dediginiz gibi

Aynen oyle yap. Basvuru yaparkende olabildigince cok universiteye basvur ki 1 den fazla yerden kabul alirsan kendin icin en iyisini secersin.

Tamam çok teşekkürler bu arada kanadada okurken calissam aylik ne kadar kazanirim bilginiz varmi asagi yukari

Orda asgari maas daha dusuk. Saatine 7-10 dolar civari alirsin.

O kötü oldu işte ben aileme pek yük olmak istemiyorum açıkcası zaten buradada bir işte çalışıyorum orda taş çatlasa 1000 CAD alabilirim sanırım o da sadece cep harçlığımı-beslenme-ulaşım gibi ihtiyaçlarımı karşılar değilmi

O kötü oldu işte ben aileme pek yük olmak istemiyorum açıkcası zaten buradada bir işte çalışıyorum orda taş çatlasa 1000 CAD alabilirim sanırım o da sadece cep harçlığımı-beslenme-ulaşım gibi ihtiyaçlarımı karşılar değilmi

Maalesef durum boyle. Iyi egitim ve gelecek istiyorsan parayi gozden cikarmalisin. Dedigim gibi, eger yuk olmak vs istemiyorsan, o zaman Polonya vs. var ama orda da mezun olduktan sonra yasaminin Kanada gibi iyi olacagini zannetmem. Ha su durum da var, Polonyaya gidersin, ortalaman iyi olur, o zaman Kanada'ya, burslu master yapmaya gidersin.
  • quote:

200.000 TL beni kanada'da idare edermi

Etmez. 200 bin TL 90 bin CAD yapiyor. Bu paranin 2 kati lazim sana. Keske ailen zamaninda parayi dolara yatirsaydi. Eger ekonomik durumun yetmiyorsa o zaman Polonya'yi dusun. Fakat imkanin varsa, Turkiye'de Bilkent falan dusun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 3 Mayıs 2015; 0:43:38 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoodWaterSleepLove -- 3 Haziran 2015; 17:49:52 >

Hocam şuan avustralya'da yaşayan bir türk ile irtibata geçtim bana oradada çalışırsam 200.000 tl'nin yeteceğini söyledi.9 senedir avustralyada yaşıyorum dedi sence doğrumudur mail atmıştım cevap geldi

Sorsana nasil yeticekmis?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.