Şimdi Ara

ŞİKE SÜRECİ HAKKINDA KAMUOYUNA DUYURU - TRABZONSPOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2010-2011 sezonunda yapılan şike, UEFA, CAS ve İsviçre Federal Mahkemesi tarafından tespit edilmiştir. Fakat şike yapan kulüplere Türkiye liginde herhangi bir ceza verilmemiştir.

    Bu konuda kulübümüzün 9 Mayıs 2014 tarihinde UEFA ve FIFA’ya yaptığı şikâyet üzerine, Türkiye Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe Kulübü hakkında soruşturma açılmıştır. Süreç, halen UEFA nezdinde sürmektedir. FIFA; UEFA kararının ardından, durumu değerlendireceğini kulübümüze bildirmiştir.

    Şike yapan kişiler hakkındaki soruşturmanın devam ettiği de UEFA tarafından kulübümüze bildirilmiştir.

    Ülke futbolu hakkında, bu hayati önemdeki gelişmeler yaşanırken, yetkili makamlar, konuyu ısrarla görmezlikten gelmektedirler.

    Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) kararları ile yeni bir durum ortaya çıkmıştır:

    2010-2011 sezonunda Fenerbahçe’nin şike yaptığı CAS kararıyla sabittir. UEFA, şike nedeniyle Fenerbahçe Kulübü’nü 2 sene süresince UEFA kupalarına katılmaktan men etmiştir. 11 Nisan 2014 tarihli CAS kararında belirtildiği üzere, Fenerbahçe Kulübü 2011 senesinde oynadığı 4 maçta şike yapmıştır. Bu 4 maç; Gençlerbirliği, Ankaragücü, İBB ve Sivasspor maçlarıdır.

    Kısa bir süre önce Eskişehirspor ve Sivasspor kulüplerine de UEFA tarafından şike nedeniyle ceza verilmiştir. Bu cezalar da CAS tarafından onanmıştır.

    CAS’ın Eskişehir kararına göre: Fenerbahçe, 22 Nisan 2011’de oynanan Eskişehirspor – Trabzonspor maçında teşvik primi vermiş; 9 Nisan 2011’de oynanan Eskişehirspor – Fenerbahçe maçında ise şike yapmıştır. (Fenerbahçe Kulübü, Eskişehirspor teknik direktörü ve futbolcusuna 300.000 Dolar şike parası ödemiştir)

    Kulübümüz UEFA’ya 2 maç için ek ceza verilmesi konusunda yeni bir başvuruda bulunmuştur:

    Fenerbahçe Kulübü’ne verilen 2 yıllık cezaya yukarıda belirtilen Eskişehirspor–Trabzonspor ve Eskişehirspor–Fenerbahçe maçları dâhil değildir. Dolayısı ile Fenerbahçe Kulübü’ne eksik ceza verilmiştir. Şikeye hem ulusal ligde hem de UEFA turnuvalarında ceza verilmesi, hukukun gereğidir. Trabzonspor Kulübü bu amaçla, yeni bir başvuru yaparak UEFA’yı ek ceza vermeye ve gerekli tedbirleri almaya davet etmiştir.

    Bu vesileyle, 22 Nisan 2011 tarihinde oynanan Eskişehirspor-Trabzonspor müsabakasından sonra kalp krizi geçirerek aramızdan ayrılan taraftarımız Mustafa Çelik’i ve tüm merhum taraftarlarımızı saygıyla anıyoruz.

    Trabzonspor, Adalet mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir.

    Saygılarımızla

    Trabzonspor Kulübü

    http://www.trabzonspor.org.tr/default.asp?Sayfa=HaberDetay&IND=17480#Icerik







  • inşallah trabzonun istediği olmaz
  • Bugün fanatik.com.tr de fenerde feda diye bir haber okudum
    bunu 2 sekilde yorumladim
    1)fenerbahce gibi ferit sahenklr vs destekli bir kulubun olasi odenecek bir 40-45 m$ lik tazminattan dolayi transfer yapmaktan cekinmesi. Bu dava er ya da geç bitecek. Kapi gibi cas kararlari var. En kotu tazminat davasi acilir
    2) fenerbahce seneye bomba transferler yapacak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayrı ayrı sezonlarda Ts ve Gsyi CLye direk gönderdik yeter artık ekine mekine...
  • Yeter ya bıktım bu adamlardan kamuoyunu oyalamaktan başka birşey yapmıyorlar Sadri başkan daha akıllı bir adamdı en azından bu ibrahim midir nedir pek bir cümru yok sanırım boş boş yazdırıyor yorum yapıyor takmıyor kimse bu adamı anlamıyor ama eleman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ceza artırma gibi bişey olmaz. Ve lazlar yine çıldırır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F.Bahçe nin Türkiye de ceza alabilmesi için yeniden görülen davanın sonuçlanması lazım.UEFA da bu davayı bekliyor.
  • ratsx kullanıcısına yanıt
    Zaten şike gerçekten varsa suçüstü yapılması gerekirdi. Suç işlenirken suçun işlenmesine izin verip yani seyretmek daha sonra suçu ortaya çıkarmakta bir suçtur. Zaten bunu defalarca hukukçular dile getirdiler. Suçüstü yapmayarak suça izin vermekte suçtur dediler. Bunu hem savunma makamı söyledi hemde davala hiçbir bağları olmayan ama konun uzmanı olan hukukçularda diler getirdiler.

    Zaten bu daha neresinde tutsan kendi içinde tutarsızlıklarla dolu bir dava. Fenerbahçe'nin 19 Lig maçında şike var dendi. 2 tanesi ligin birinci devresinden 2 taneside 2 devreden dendi. Sonra kafalarına dank etti 19 maç demek GS, Bjk ve TS maçlarında da şike var demektir biz bunu azaltalım dediler. 90+4 de direkten dönen topun gol oldu Gaziantep maçında da şike var dendi hatta şikeyi yapan oyuncu Dany dendi ama sonradan Dany ezeli rakibimiz GS transfer olunca bir anda o maçı da liste dışı bıraktılar.

    İşin en garibi de şike olayında tek bir hakemin adının bile geçmesi. Şike yapıldığı tespit edilen maçlarda şikeyi maçı yöneten hakemler ve gözlemciler nasıl fark etmemiş orası ayrı konu. Sahanın içinde olupta şikeyi bir insanın anlamaması olanaksızdır. Tabi şike yapılmamdıysa ancak o zaman anlamaz çünkü şike yapılmamış demektir.

    Gerçekler mutlaka ortaya çıkacak ama o zaman geldiğinde en başta Ts kendilerinin nasıl oyuan geldiği anlayacaklar ama iş işten geçmiş olacak.




  • Geçti bor'un pazarı sür eşeği Niğde'ye
  • adamlar o sezon o kadar çok maçta şike yaptı ki ts 2 yılda bir başvursa adı geçen maçlardan uefa ceza vermek zorunda
    neyse bu başvuruyla fb nin avrupaya gitme ihtimali kalmadı,umarım mancininin yapabildiğini hamzaoğlu yaparda yine 2. olarak gruplara kalabilir
  • ratsx kullanıcısına yanıt
    Kardeşim tapeleri okudun mu? Baskaniniz tapeleri kabul etmedi mi? Bu tapeler okusaysin 12numaradan duymalarla gelmezdin.. ustte biri yorum yapmiş insaAllah trabzonun istedigi olmaz. Sizin adalet anlayisiniz bu iste. Kendinize zarar gelmesin zaten 3 yil gidemedik. Ee tamam siz gidemedinizde 1 yil sampiyonlar ligine gidince bizim sampiyonluk kupamiz, sampiyonluk gelirimiz, selcuk inan burak vs topcular gitmezdi. Sampiyonlar ligine katilmayi 2 gun once ogrenince kadrolar verilme tarihinden sacma sapan paralar carcur edildi. O kupa gelecek. Kupa gelmezse paralar gelcek turbolinea gibi dedim ama

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adaletin yerine getirilmesi için Trabzonspor'un bu duruşunu destekliyorum.
  • SaintBossFrank S kullanıcısına yanıt
    Fenerbahçe Avrupa Kupaları gidecek. UEFA tekrardan ceza veremez. CAS tarafından onaylanmış yani karar bağlanmış dosyaları UEFA tekrardan görüşme yetkisine sahip değil. UEFA bu saatten sonra en fazla Puan silme ve Küme düşürme cezası verebilir hele küme düşürürse sen ondan sonra seyret diğer takımların gireceği bunalımı.

    FB-GS ve BJK takımlarından birinin küme düşmesi demek Türk Futboluna ciddi darbe vurulması demektir. Ne çabuk unuttunuz şike süreci devam ederken diğer 17 takımın şekilden şekile girdiğini.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noctivagant

    Fenerbahçe Avrupa Kupaları gidecek. UEFA tekrardan ceza veremez. CAS tarafından onaylanmış yani karar bağlanmış dosyaları UEFA tekrardan görüşme yetkisine sahip değil. UEFA bu saatten sonra en fazla Puan silme ve Küme düşürme cezası verebilir hele küme düşürürse sen ondan sonra seyret diğer takımların gireceği bunalımı.

    FB-GS ve BJK takımlarından birinin küme düşmesi demek Türk Futboluna ciddi darbe vurulması demektir. Ne çabuk unuttunuz şike süreci devam ederken diğer 17 takımın şekilden şekile girdiğini.

    konuyu tekrar okursan onaylanmış maçlar değil fb nin 2yıl ceza aldığı gerekçeli kararda adı bile geçmeyen maçlar olduğunu görürsün
    tekrardan ceza vermek gibi bir durum yok ortada
    uefa fb için yerel lige karışma yetkisi olmadığını söyledi ama gerekçeli kararı henüz ts ye yollamadı ki o kararı alıp ts fifa ya başvuracak
    aslında uefa nında astana kongresinden sonra bu yetkisi var ama fb nin şike yaptığı maçlar bu kongreden önce olduğundan uefa benim yetkim yok diyor,fifada bu yetki her zaman vardı

    ayrıca fb düşerse ülke futbolu biter yazmışsın, çok da umrumda değil afedersin
    o şekilden şekile girenlerin çoğunun adı dosyalarda yazıyordu ya da akp nin destek olduğu takımlardı,sesini çıkaranlar ts gs bs ordu




  • Boş hayaller.

    Hukukun en baş ilkelerinden birisi: "Bir suça iki ceza verilemez."
  • ya bu adamların(UEFA) kaçıncı defa "TÜRKİYE'DE Kİ DOSYA BİZİM İÇİN KAPANDI" demelerine rağmen hala ısrarla ekstra ceza gelecek diye bekleyenler var gerçekten komik oluyor. Nede olsa umut fakirin ekmeği
  • SaintBossFrank S kullanıcısına yanıt
    Son kısmımda yanılıyorsun. Şekilden şekle girenler arasında Trabzon, Galatasaray, Bursa ve Ordu da vardı. Fenerbahçe suçlu olduğuma inanıyorsanız bizi küme düşürün derken hem kapalı kapılar ardından hem de basın önünde Fenerbahçe küme düşülmesin diyenler arasında Trabzon başkanı ve Galatasaray başkanı da vardı. TS ve GS başkanları ceza verilecekse küme düşme değil puan silme verilsin diye açıklamalar yapıyordu.

    Kısaca 17 kulüp içerisinden çıkıp da 1 tanesi bile küme düşürülme cezası verilsin diyemedi ve demedi. Hatta o sezon TFF talimat değişikliği yapıldı ve o değişikliğin altına 18 takımdan 17 tanesi imza attı. İmza atmayan tek kulüp var oda Fenerbahçe. Değişin talimat değişmeden önce şike yapan veya teşvik veren kulüp bir alt lige düşürülür ve ayrıca puan silme cezası alır diyordu. Değişiklikten sonra küme düşme cezası ile ilgili kısmı kaldırıldı.

    O yeni düzenlemeye imza atmayan tek kulüp şike ile suçlanan Fenerbahçe. Fenerbahçe'nin şike suçlaması ile yargılanmasına sebep olan kanun bile çıkmadan önce defalarca Fenerbahçe tarafından dile getirilmiş bir kanundur. Yani Fenerbahçe çıkarılmasını yıllardır istediği kanun çıkınca bu kanundan dolağı yargılanan bir kulüptür. Zaten bu sebeple birçok Fenerbahçeli taraftar özellikle şike olayına inanmamakta çünkü Fenerbahçe’nin çıkması için yıllardır çapa harcadığı bir kanun çıkınca Fenerbahçe'nin o kanunla yargılanması garip ve tuhaf geliyor.

    Fenerbahçe yıllardır bu tür bir kanunun çıkarılmasını dile getiriyordu.

    En başından da dediğim gibi Fenerbahçe’nin küme düşmesi gündeme geldiğin de en başta GS ve TS itiraz ettiler.

    Ülkemiz de kulüpler gelirlerin büyük kısmını yayın gelirlerinden ve sponsorlar dan elde ediyorlar ve 4 büyüklerden biri küme düşerse bu iki gelirde ciddi anlamda azalır ve bunun farkında olan kulüpler bu sebeple bu takımlardan herhangi birinin küme düşürülmesine karşı çıkarlar ve çıktılarda. Stadyum gelirleri de var ve emin ola rekabetin olmayacağı yerde oda ciddi anlamda düşer.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biggest Star

    Adaletin yerine getirilmesi için Trabzonspor'un bu duruşunu destekliyorum.





  • boşa kürekler olan oldu biten bitti herkes kendine payını aldı Fenerbahçenin önü sonuna kadar açıktır seneyede avrupada ülkeyi Beşiktaş ve Galatasaray ile birlikte temsil edecektir.
  • hafızan kötü sanırım, tff genel kurulunda 58. madde değişmesin diye herkes elini kaldırdı onaylanmadı. yd kendi kafasına göre değiştirdi
    ts ve gs nin fb düşmesin diye açıklama yaptığını söylemen tamamen hayal ürünü zaten

    @Noctivagant
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.