Şimdi Ara

A4 Tech Bloody G501 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  •  


    Teknik Özellikler




    Tipi: Kafa Üstü (arkası kapalı)


    Kanal: 7.1

    Sürücü: 40 mm 

    Yapısı: Neodymium Mıknatıs

    Frekans Aralığı: 20 Hz- 20 KHz

    Hassasiyet: 100 dB

    Direnç: 32 ohm

    Bağlantı: Usb (2.2 metre)

    Ağırlık: 258 gram

    Mikrofon: Omni (her yönden)

    Frekans Tepkisi: 50-16,000 Hz

    Hassasiyet: -58 gBv/Pa





    Kafa üstü, arkası kapalı bir tipte tasarlanmış kulaklığımız standart 20 Hz-20 KHz frekans aralığı ile karşımıza çıkıyor. 40 mm'lik neodimyum sürücüyle gelen G501'in hassasiyet değeri ise 100 desibel olarak belirlenmiş. 32 ohm direnç değerli kulaklığın kanal yapısı ise sanal 7.1 olarak belirlenmiş. Usb üzerinden dijital ses imkanı sunan ürünümüzün kablo uzunluğu ise 2.2 metre olarak belirlenmiş. Her yönden ses alan bir mikrofona sahip ürünü, 22.04.2015 tarihi itibariyle ortalama 210 tl gibi bir fiyata temin edebilirsiniz.






    A4 Tech Bloody G501 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi


     

    Sürekli kırmızı ve siyah rengine odaklanmış farklı tonlara yönelme konusunda sıkıntı yaşayan oyuncu aksesuarı dünyasında açıkçası bordo ve siyah harmanı görmek hoşuma gitti. G430'un turkuaz rengi de çok hoşuma gitmişti. Kulaklık ilk bakışta keskin hatları ve renk dağılımı ile bir oyuncu kulaklığı kıvamında dikkat çekebilmeyi başarıyor. G501, daha geniş hacme sahip kulaklıklara nazaran taç yapısı gereği yakından bakıldığında biraz daha minyon gözükebilen bir kulaklık olmuş.







    Ürün genel olarak hem sert hem de elde hoş bir his bırakan plastik bir malzeme ile kaplanmış. Arada parlak siyah renginin izlerine de rastladığımız kulaklığımız keskin ve belirgin hatlarla donatıldığı için özellikle kanal kısımlarında hedeflediği dikkati çekmeyi başarıyor.




    A4 Tech Bloody G501 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi



    Ürünün suni deri ile kaplı taç kısmına yakından baktığımızda, Bloody amblemi ve ince hat yastığımızı görebiliyoruz. Yastığın oldukça yumuşak olduğunu ve sırıtmadığını da belirtmeliyim. Taç kısmının metal kızak üzerine kurulu olması hoşuma gitse de sürücülerin ağırlığını dengeleyecek kadar başarılı bir taç tasarımına sahip olduğunu söyleyemem. Ağırlığı bir şekilde yaymak yerine  insanın kafasının üzerine bindirebiliyor. Haliyle bir süre sonra rahatsız etmeye başlıyor.Taç ayak bağlantı kısımlarının rahatlıkla kaydığını ve tasarıma ayrı bir hava kattığının da altını çizmeliyim.





    Sürücü dış kısımlarına geçtiğimizde arkası kulaklığın arkası kapalı bir tipte tasarlandığını görebiliyoruz. Özellikle dokunduğum zaman iz tutmayan ve hoş bir his bırakacak kapasitede tasarlanmış.




    Parlak siyahla bezenmiş üçgen kısmımızda tek renk seçenekli kırmızı Bloody amblemi tasarımı gerçekten tasarımı zenginleştirmiş. Kulağı çevreleyebilen bir yapıda tasarlanmış padlerden bahsetmem gerekirse hem yumuşak hem de gereksiz bir şekilde şişirilmiş insanı boğabilen bir yapıda olmadıklarını belirtmeliyim.



    A4 Tech Bloody G501 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi



    Özellikle sürücü kısmında Bordo rengi ile bezenmiş file sürücü perdesinde rastlamak,  basite kaçmadıklarını düşünmeme sebep oldu. Yalnız tasarımda ufak bir ayrıntı dikkatimi çekti o da sağ sol kanal ayrımını gizlenebilen yapıda tasarlanmış mikrofon dışında kolay kavramamıza yardımcı olacak her hangi bir ibare bulunmuyor.



    Kulaklık boyna asılabilen 90 derecelik bir oynama kapasitesine sahip değil. Onun dışında oldukça esnek olduğunu ve terletmeyen bir yapıda olduğunu belirtmeliyim.

     

    A4 Tech Bloody G501 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi 







    Kablo kısmını oldukça sağlam tutmuşlar, örgülü kablo tasarımı dayanıklılık açısından başarılı. Kablomuzun üzerinde bulunan kontrol ünitemizden bahsetmem gerekirse üzerinde 5 farklı renk seçeneği bulunan led aydınlatmalı bir amblemimiz bulunuyor. Mikrofon ve ses açma kapama özelliklerinin yanı sıra kanallar arası geçiş imkanı koymayı da unutmamışlar. Ürün malzeme kalitesi ve kontrol bakımından oldukça kaliteli bir yapıda. özellikle ses açma kapama tekerinin oyun oynarken baya işimi kolaylaştırdığını belirtmeliyim.



    A4 Tech Bloody G501 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi






    Öncelikle gündelik kullanımda kablo çoğu zaman dolanabiliyor ayrıca  ses kontrol tekerinin ayar eşiğini yüksek tutulduğu için algılamak normalden uzun sürüyor. Kulaklığın Frekans aralığı oldukça geniş  ve ses çıkış gücü de yeterince yüksek. Dış dünya ile bağlantımı kesebilse de dışarıya ses verebildiğini belirtmeliyim.

     

    Uzun süreli testlerde şunu farkettim,  yoğun seslerde ya da ani yükselişlerde, özellikle 7.1 modundayken,  bazı seslerde sürücü kayba uğruyor. Dip frekanslarda yeterince tatmin edici, mid bas ve tiz seslerde başarılı bulduğumu belirtmeliyim. Mid performansına değinecek olursam  kristal netliğinde değil. Tiz seslere geçtiğimizde ise oldukça yeterince tatmin edici hissiyat barındırdığını belirtmeliyim. Vokal performansından bahsedecek olursam oldukça doğal yansıtabildiğini belirtmeliyim.




    Bu kulaklıkta bas ve mid biraz daha ön plana çıkarken tiz bir adım geride kalmış. Tam olarak flat bir kulaklık diyemeyiz. Müzik performansı bir oyuncu kulaklığına nazaran yetecek düzeyde. Oyun performansı konusunda  özellikle silahlı oyunlarda fazlasıyla tatmin etti.  Keza gta 5 oynarken havanın, sokaktaki insanların ve arabaların sesini bile yeterince derin bir şekilde alabildim. Fakat 7.1 performansının tam anlamıyla yönsel olarak sesleri algılamanızda yol gösterici olduğunu söyleyemem.  Biraz daha çevresel sesleri yansıtma konusunda hassas olabilirmiş. 780'den tasarım ve fonksiyon bakımından iyi olsa da 7.1 performansı bakımından biraz geride.




    A4 Tech Bloody G501 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi 

     

    Onun dışında programla gelen ek özelliklerden bahsetmem gerekirse kanal kontrolü, ses profilleri ve çeşitli özel ayarlara yer veridklerini görebiliyoruz. .Stereo ve oyuncu özel moduna uygun geçişler mümkün. Aralarında çeşitli ses farklılıklarının bulunduğunu da belirtmeliyim. Oyun oynarken kafanıza uygun ayarla diyalogların ya da  çeşitli seslerin daha ön planda olmasını sağlayabiliyorsunuz. Aslında buna bir nevi elle ekolayzer ayarı yerine özel profiller ile kolayca erişmek diyebiliriz.




    Her yönden ses alan mikrofondan bahsetmem gerekirse frekans aralığını oldukça geniş tutmuşlar bunu da hassasiyet seviyesini düşük tutarak dengelemeye çalışmışlar. Başarılı olsalar da gürültü önleme teknolojisine sahip olmasını isterdim. karşı tarafa diğer sesler gidebiliyor. 7.1 konusunda film izlerken atmoferi biraz daha iyi yansıtsa da seslerin biraz solgun kaldığını özellikle diyalogların daha doğrusu karakterler seslerinin sıcaklığını yitirdiğini belirtmeliyim.  Yine de surround keyfi bakımından idare eder. 








  • Herkese iyi seyirler arkadaşlar. Aklınıza takılan bir şey olursa çekinmeyin. Memlekete doğru yol almış olsam da aklım sizde. Bu inceleme sonrası parçamız; Inxs Kiss THE Dirt

  • Sizce bu ürünmü SteelSeries 5H V3 mü bilgi verirseni,z sevinirim
    Ayrıca; bu fotoğraflar bir tek bendemi gözükmüyor acaba

  • Oldukça sağlam yapıda duruyor. Özellikle taç kısmındaki sürgülerin aluminyum olması çok önemli. Benim gibi büyük kafalı biri plastik taçlı kulaklıkları takarken bile kırabilir :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunskrgl

    Sizce bu ürünmü SteelSeries 5H V3 mü bilgi verirseni,z sevinirimAyrıca; bu fotoğraflar bir tek bendemi gözükmüyor acaba


    düşünmeden steelseries al derim...

  • incelemelerini cok duygusal anlatıyon
    @DH Sezer
  • Mstar da müzik dinlemek için iyi bir seçenek

  • Sezer Bey DH videolarında kendine güzel yer buldu. Mobil Haber olmaktan çıkardı neredeyse . Bence incelemelerde ki tek sorun konuşurken fazla duraklama yapman. Tabii ki kısa duraklıyorsun ama biraz tekrarladığın zaman kendini belli ediyor. Sanırım cümlelerde yanlış bir anlaşılmaya sebebiyet vermemek için bunu yapıyorsun, lakin cümlelerini daha ince eleyip sık dokursan duraksamalara da ihtiyaç kalmayacaktır diye düşünüyorum. Birde kulaklıklarda ki kulağı çevreleyen kısmın ne kadar derin veya sığ olduğuna pek değinmiyorsun gibi geldi. Zira büyük ya da geniş kulaklı insanlar için gerekli bir bilgi. Saygılar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MadSlinger

    Sezer Bey DH videolarında kendine güzel yer buldu. Mobil Haber olmaktan çıkardı neredeyse . Bence incelemelerde ki tek sorun konuşurken fazla duraklama yapman. Tabii ki kısa duraklıyorsun ama biraz tekrarladığın zaman kendini belli ediyor. Sanırım cümlelerde yanlış bir anlaşılmaya sebebiyet vermemek için bunu yapıyorsun, lakin cümlelerini daha ince eleyip sık dokursan duraksamalara da ihtiyaç kalmayacaktır diye düşünüyorum. Birde kulaklıklarda ki kulağı çevreleyen kısmın ne kadar derin veya sığ olduğuna pek değinmiyorsun gibi geldi. Zira büyük ya da geniş kulaklı insanlar için gerekli bir bilgi. Saygılar.

    Valla pek gerek görmedim kocaman bir kulağa sahip olduğum için. Teşekkürler güzel yorumlarınız için. 40 mm olmasına karşın padleri yeterince geniş hacimli tutmuşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, içimden geldiği gibi yeri gelcek gülücez yeri gelecek hayal kırıklığı yaratan bir üründe üzülecez. Paylaşmayı seviyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Steel daha iyi ama gamecom 780 ses konusunda oldukça iyi. Eğer gerçek 7.1 istiyorsanız arkadaşlar Razer tiamat bir göz atın. Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ses nedir ya bi yukselip bi iniyor kim kayit etmis bunu

  • Merhaba Sezer Bey öncelikle kulaklık incelemelerinizi takip ediyor ve kendimce başarılı buluyorum ve bir sorum olacak bu konu hakkında. Ben üniversite öğrencisiyim malum durumları bilirsiniz :) 150 200 tl bir birikmişim var, ve buna göre en iyi fp oyuncu kulaklığı bakıyorum, shooter pek oynamam arada bir genel anlamda rpg, uzun soluklu shooter olmayan ilerlemeli aksiyon oyunları falan dikkatimi çekiyor ve bunları oynuyorum buna göre nasıl bir kulaklık önerebilirisiniz tavsiyelerinizi bekliyorum.

    Not : Dizi ve filmde izliyorum genel anlamda burda da performansı orta derece olsa fena olmaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0quz28

    Merhaba Sezer Bey öncelikle kulaklık incelemelerinizi takip ediyor ve kendimce başarılı buluyorum ve bir sorum olacak bu konu hakkında. Ben üniversite öğrencisiyim malum durumları bilirsiniz :) 150 200 tl bir birikmişim var, ve buna göre en iyi fp oyuncu kulaklığı bakıyorum, shooter pek oynamam arada bir genel anlamda rpg, uzun soluklu shooter olmayan ilerlemeli aksiyon oyunları falan dikkatimi çekiyor ve bunları oynuyorum buna göre nasıl bir kulaklık önerebilirisiniz tavsiyelerinizi bekliyorum.

    Not : Dizi ve filmde izliyorum genel anlamda burda da performansı orta derece olsa fena olmaz.

    Cerberus ve iyi bir ses kartı ya da gamecom 780 alabilirsin. G430'dan uzak dur bunları değerlendir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel inceleme olmus tsk.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Sezer

    quote:

    Orijinalden alıntı: 0quz28Merhaba Sezer Bey öncelikle kulaklık incelemelerinizi takip ediyor ve kendimce başarılı buluyorum ve bir sorum olacak bu konu hakkında. Ben üniversite öğrencisiyim malum durumları bilirsiniz :) 150 200 tl bir birikmişim var, ve buna göre en iyi fp oyuncu kulaklığı bakıyorum, shooter pek oynamam arada bir genel anlamda rpg, uzun soluklu shooter olmayan ilerlemeli aksiyon oyunları falan dikkatimi çekiyor ve bunları oynuyorum buna göre nasıl bir kulaklık önerebilirisiniz tavsiyelerinizi bekliyorum.Not : Dizi ve filmde izliyorum genel anlamda burda da performansı orta derece olsa fena olmaz.
    Cerberus ve iyi bir ses kartı ya da gamecom 780 alabilirsin. G430dan uzak dur bunları değerlendir.


    Çok teşekkürler ilginiz için, hemen bir göz atacağım.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Sezer

    quote:

    Orijinalden alıntı: 0quz28Merhaba Sezer Bey öncelikle kulaklık incelemelerinizi takip ediyor ve kendimce başarılı buluyorum ve bir sorum olacak bu konu hakkında. Ben üniversite öğrencisiyim malum durumları bilirsiniz :) 150 200 tl bir birikmişim var, ve buna göre en iyi fp oyuncu kulaklığı bakıyorum, shooter pek oynamam arada bir genel anlamda rpg, uzun soluklu shooter olmayan ilerlemeli aksiyon oyunları falan dikkatimi çekiyor ve bunları oynuyorum buna göre nasıl bir kulaklık önerebilirisiniz tavsiyelerinizi bekliyorum.Not : Dizi ve filmde izliyorum genel anlamda burda da performansı orta derece olsa fena olmaz.
    Cerberus ve iyi bir ses kartı ya da gamecom 780 alabilirsin. G430dan uzak dur bunları değerlendir.


    gamecom 780 pek bulunmuyor herhalde amazon fiyatı uygun diğer cerberus kulaklığınında amazon fiyatları uygun 200 tl ile uyuşuyor ama vatanbilgisayar gibi marketlerde cerberus 230 tl gibi bir fiyat ile satılıyor bu iyi, ama diğer kulaklık baya pahalı görünüyor ve bulunamıyor nereden bulabilirim önerecek birileri var mı arkadaşlar güvenilir.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0quz28

    quote:

    Orijinalden alıntı: DH Sezer

    quote:

    Orijinalden alıntı: 0quz28Merhaba Sezer Bey öncelikle kulaklık incelemelerinizi takip ediyor ve kendimce başarılı buluyorum ve bir sorum olacak bu konu hakkında. Ben üniversite öğrencisiyim malum durumları bilirsiniz :) 150 200 tl bir birikmişim var, ve buna göre en iyi fp oyuncu kulaklığı bakıyorum, shooter pek oynamam arada bir genel anlamda rpg, uzun soluklu shooter olmayan ilerlemeli aksiyon oyunları falan dikkatimi çekiyor ve bunları oynuyorum buna göre nasıl bir kulaklık önerebilirisiniz tavsiyelerinizi bekliyorum.Not : Dizi ve filmde izliyorum genel anlamda burda da performansı orta derece olsa fena olmaz.
    Cerberus ve iyi bir ses kartı ya da gamecom 780 alabilirsin. G430dan uzak dur bunları değerlendir.


    gamecom 780 pek bulunmuyor herhalde amazon fiyatı uygun diğer cerberus kulaklığınında amazon fiyatları uygun 200 tl ile uyuşuyor ama vatanbilgisayar gibi marketlerde cerberus 230 tl gibi bir fiyat ile satılıyor bu iyi, ama diğer kulaklık baya pahalı görünüyor ve bulunamıyor nereden bulabilirim önerecek birileri var mı arkadaşlar güvenilir.



    arkadaşlar buldum sorun yok :) teşekkürler Sezer Bey herşey için




  • inceleme için teşekkurler.

  • Abi mesaj atmıştım. sanırım görmedin.

    Sezer abi öncelikle kolay gelsin. Silikon olmayan kulak içi kullaklık almak istiyorum. araştırmalarım sonucunda Sennheiser MX 370 i kutu hasarlı olarak 40-45 lira cıvarında buldum. Ama Sennheiser MX 475 i de 75 liraya buldum. İstediğim de çok net vokal ve bass gitarı bile rahatça hissedebileceğim basslar. Kaliteli şarkıları dinlerken daha çok dinlemeye teşvik edecek bişey yani. Bütcem son olarak 75 ve silikon olmayan kulakiçi bi kulaklık. Önerebilceğin başka kullaklık var mı veya hangisini almamı tavsiye edersin. Şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.