Şimdi Ara

Modüler USB çoklayıcı InfiniteUSB, USB-C desteğini de kazandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
2
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Modüler USB çoklayıcı InfiniteUSB, USB-C desteğini de kazandı 

     

    Çok uzun yıllardır piyasada yer almasına rağmen son dönemde Kickstarter'da yeniden ortaya çıkan ve site üzerinde koyduğu 10,000$ hedefi 213,692$ gibi oldukça yüksek bir seviyeye taşımayı başaran InfiniteUSB, bu büyük desteği arkasına alarak USB-C desteğini de kazandı.

     

    Bir tarafı standart USB, diğer tarafı ise ihtiyaca bağlı olarak MicroUSB, Lightning ve dişi USB çıkışlarıyla hazırlanmış bir kablo birimi olarak karşımıza çıkan InfiniteUSB, üst üste takılarak tek bir USB portu üzerinden birçok mobil cihazın şarj edilmesine ya da yedeklenmesine imkan tanıyor. Bu sayede hem farklı ihtiyaçlar için kullanılabilecek USB portlarını işgal etmeyen hem de derli toplu bir kablo yönetim süreci sağlayan ürün, bünyesinde yer alan manyetik bağlantıyla da taşıma için çok daha kompakt bir yapıya bürünebiliyor.

     

    Modüler USB çoklayıcı InfiniteUSB, USB-C desteğini de kazandı 

     

    InfiniteUSB Kickstarter projesinde yaptığı son güncellemeyle ise özellikle üzerinde tek bir port bulunmasıyla büyük eleştiri toplayan Apple'ın yeni 12-inç'lik Retina Macbook modeli için büyük fayda vaat eden USB-C desteği kazanıyor. Bu destekle aynı zamanda yeni Chromebook Pixel için de kullanılabilen InfiniteUSB, tek bir USB-C portu üzerinden yukarıda bahsettiğimiz benzer mantıkla birden fazla cihazın bağlantı kurmasına imkan tanıyor.

     

    Bitimine 48 saat kalan InfiniteUSB, diğer versiyonlar için yapılacak en az 14$, USB-C içinse en az 22$ bağış miktarlarıyla buradan elde edilebiliyor.

     









  • Arkadaş şu kadar basit bir şey 220.000$ kazanmış. İnanılmaz bir şey be.

    Para kazanmak bu kadar kolay mı ki?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Arkadaş şu kadar basit bir şey 220.000$ kazanmış. İnanılmaz bir şey be.

    Para kazanmak bu kadar kolay mı ki?

    Kickstarter projelerine bakmanı öneririm. Bunun gibi yaratıcı, basit ve faydalı onlarca proje var ve hepsi büyük miktarlarda bağışlar toplayabiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Arkadaş şu kadar basit bir şey 220.000$ kazanmış. İnanılmaz bir şey be.Para kazanmak bu kadar kolay mı ki?


    Basitse sen de yap arslanim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: omertalord

    quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Arkadaş şu kadar basit bir şey 220.000$ kazanmış. İnanılmaz bir şey be.Para kazanmak bu kadar kolay mı ki?


    Basitse sen de yap arslanim.

    İşte beklenen cevap geldi.

    Tebrik eder, başarılarınızın devamını dileriz.
  • Beyler, boş yere tartışmayalım.

    Bu tür USB bağlantıyı düşünen tasarımcı, aslında çok da elektronikçi olmayan, Çin kökenli ancak Amerika'ya yerleşmiş genç bir kişi. Fikrini olgunlaştırınca gidip Çin'de geçmişi çok da eski olmayan ama sağlam, estetik ve renkli ve de çoğunlukla "yassı" tür ama kaliteli kablolar (evet: klasik siyah beyaz renklerden uzak durmaya çalışıyorlar...) üreten bir şirketi buluyor ve ürün böylece geliştiriliyor. O manyetik (mıknatıslı) kilitleme galiba Çin'li şirketin buluşu. InfiniteUSB denilen çoklu USB bağlantı ise bahsettiğim Amerika'da yerleşik Çinli'nin...

    Fikir çok güzel ama sınırlamaları var. Herşeyden önce "sonsuz sayıda" USB'yi bağlamak teknik olarak imkansız; burada kullanılan kontrolör işlemci IC'de en çok 127 adet bağlantı yapılabiliyor.

    Tabi, işin bir de "güç" tarafı var. Malum USB'lerden çekilebilecek güç sınırlıdır; USB3.0 bu konuda USB2.0'a göre daha yeteneklidir ama orada da öyle birkaç amper güç çekemezsiniz USB bağlantısından; kaldı ki bu gücü çekeceğiniz kaynak zaten laptop'un bataryası ise bu sefer çalışma süresini azaltırsınız.

    Dolayısıyla bu InfiniteUSB (ki bunu bir paralel çalışan hub gibi düşünebilirsiniz...) pratikte en çok 3-4 cihaza ilişkin USB bağlantısına imkan tanıyacaktır. Ama USB portu kıtlığı olan bir cihazda kısa süreler için işe yarayacaktır. Örneğin akıllı telefonunuzu kısa süreliğine (bataryanızı tüketmek pahasına) yavaş da olsa şarj ederken bir USB belleği (hatta harici bir 2.5" HDD'yi) laptopunuza bağlayıp bir süreliğine çalışabilirsiniz gibi gözüküyor.

    Bu bağlamda, ortaya daha çok taze çıkan USB-C'li ürünlerde biraz daha faydalı olabilir. Ancak dediğim gibi, saatler boyunca değil.

    Bilginize.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.