Şimdi Ara

Analiz : LG G4 satışları beklentilerin altında kalabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
1.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Analiz : LG G4 satışları beklentilerin altında kalabilir


     

     

    28 Nisan'da yeni amiral gemi modeli G4'ü tanıtmaya hazırlayan LG, kimisi yanlışlıkla kimisi de bilerek yayınlanan görsellerle modelin dış tasarımını tamamen ele vermişti. Yongaseti konusunda halen belirsizliğin olduğu model ile ilgili ilk analizler iç açıcı değil. 




    Güney Kore'den gelen bilgilere göre LG G4'ün satış rakamları LG G3'ü geçemeyecek. LG G3 modelinin henüz 10 milyon barajını aşmayı beklediği belirtilirken, LG G4'ün bu rakamın da gerisinde kalacağı düşünülüyor. 




    Bunun iki sebebi var. Birincisi Galaxy S6 ve S6 Edge modellerinin 70 milyon civarındaki satış beklentisi. Genelde Samsung amiral gemi modelleriyle iyi bir yıl çıkardığında Apple hariç rakip firmalar kendisine geniş bir alan bulamıyor. Bu yıl da aynısı yaşanabilir. Yani bu durum aslında HTC One M9 ve Xperia Z4 için de geçerli. 




    İkinci sebep ise giderek güçlenen Snapdragon 808 yongaseti iddiaları. 4 adet Cortex-A53 ve 2 adet Cortex-A57 çekirdeğini bir arada çalıştıran Snapdragon 808 beraberinde Adreno 418 grafik birimi getiriyor. Bu bakımdan gerek Exynos 7420 gerekse Snapdragon 810 yongasetleri karşısında oldukça zorlanacak. Bu da LG G4 için büyük bir dezavantaj oluşturuyor. 




    LG G2 ve LG G3 karışımı bir dış tasarım benimseyen LG, deri kaplama arka kapak ile pazarda farklılaşmaya çalışacak. Ancak şimdiden modelin tasarım anlamında yeni bir şey sunmadığı şeklinde eleştiriler gelmeye başladı. 




    Henüz tüketici ile buluşmamış bir modelle ilgili tahmin yapmak için henüz erken. Bu bakımdan lansman sonrası ilk izlenimler ve pazara çıktığında oluşacak tüketici tepkisi model ile ilgili bir fikir verecektir.  

     

     








  • Neredeyse butun ureticiler alüminyum cam vs malzemeye gecmisken hala plastik ya da deri uzerinden ust seviye hissi olusturmaya calisiyor Lg. Satislari ancak fiyatlari dusuk tutarsa artar g2 de oldugu gibi. Yoksa fiyatlari yuksek ve s6 m9 gibi rakipleri ile ayni seviyede tutarsa isi cok zor.

  • Kırolar bayılır kesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye piyasasına 1999 dan girer ve 6 ay içinde 1500 e kadar çekerse fiyatı sadece türkiyede bile 500 bin satar 4G geleceği için telefon değiştirenler olacak malum

    Ayrıca deri ile kroluğun ne alakası var kardeşim deri var deri var g4 ün kapağındaki deri de o şekilde bir deri değil kaldı ki altın renkli iphone da ilk çıktığında kro işi diyenler gidip tıpış tıpış aldılar ayrıca deri montum dahi yok kaşe veya su geçirmez spor mont giyiyorum ancak cüzdan gibi aksesuarlarda her zaman deri tercih ediyorum

    Ayrıca sızıntı haberlerine göre g4 te kullanılan deri note 3 teki gibi değil gerçek deriymiş plastikle alakası yok yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeker Hapı -- 19 Nisan 2015; 23:44:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşların dedigi gibi artık plastik veya metal gorunumlu plastik kasalar artık tutmaz. LG bunu anlamdı rakibimiz iyi iş cıkardı diye Samsung'u kutlayan LG kendisi bunu yapamıyor ve ben kendi adıma artık plastik telefonlara binlerce lira vermem.

  • Metal metal diyorsunuzda metal değerli birşey değilki daha geçen gün hurdacıya 1 kg civarı demiri 3 liraya sattım Titanyum kaplama filan olsaydı işte o zaman değerli bir malzemeden üretilmiş olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE73ABCD2 -- 19 Nisan 2015; 23:42:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG kendi kendine niye kendi kafasına Snapdragon 808 ile kurşun sıksın? Hele ki Flex 2'de Snapdragon 810 kullanmışken böyle bir hataya düşmez.

  • Kamerasi hepsini tokatlamazsa yada fiyatta bi indirim yapmazsa sıkıntıya girer..

    İşlemci konusu artik performanslarda bi sıkıntı yokki. Antutu da yeahh 1000000000 aliyor yaaaahhh demekten fazlasi olmaz.


    Artık tasarim kamera batarya ses çıkışı onemli olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2k için hazır bir işlemci yok.

    G3 full hd olmalı idi fakat qhd vurgusu yaptılar tanıtımında.

    Sonuç tabiki de hüsran.

    Çıkan pil sd kart güzel olduda ekran olmuyor.

    Birde firmalar pile yoğunlaşmak yerine çeşitli modlar koyarak sözde tasarruf yapıyorlar.
  • Metal degilde onun icin mi tüm markalar metal cam karışımına donmeye başladı. Artık tükeici saglamlıgınada bakıyor kenarları soyulan yere düştügünde uc parcaya ayrılan telefonlar istemiyor kimse, ha senin zevkine gorede telefonlar var mesala diğer markaların ama amiral gemisi diyorsan tasarımınla malzeme kalitenle kendini gosterecen marka olarak benim duşuncem bu..
  • Doğrudur. S6 ve Edge modellerinin üstüne diğer firmaların kendi ürünleri için beklentisi düşmüştür elbet.
  • metal pahalı değil zaten onu işlemesi pahalı plastikte bas kalıbı geç metal cnc tezgahında işleniyor

  • Bunu soylemek tuhaf belki ama daha piyasaya surulmemis telefon icin tutmaz adet yakalamaz demek biraz fazla onyargi gibime geliyor tabikide lg de tasarim stabilitesi pek olmayinca da boyle seyler soyleniyor,bekleyip gorelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcoyundelisi

    Metal metal diyorsunuzda metal değerli birşey değilki daha geçen gün hurdacıya 1 kg civarı demiri 3 liraya sattım Titanyum kaplama filan olsaydı işte o zaman değerli bir malzemeden üretilmiş olurdu.


    metal dedikleri teneke demiri değil, alüminyum.

  • ''Henüz tüketici ile buluşmamış bir modelle ilgili tahmin yapmak için henüz erken.''
    Diye dibe not düş ama onun öncesinde sürüyle doğmamış çocuğa don biç.

    Neyi neyle yarıştırıyorlar anlamıyorum. 810 değilde 808 ile gelince Gta5 de 60 fps nin altına mı düşecek ya da Photoshop kullanırken kasmalar mı olacak!!!. Gidin bakın uygulama marketlere. Yüksek grafikli ve bu tepe modellerin donanımını karşılayacak oyunların sayısı parmaklarınızınkini geçiyor mu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcoyundelisi

    Metal metal diyorsunuzda metal değerli birşey değilki daha geçen gün hurdacıya 1 kg civarı demiri 3 liraya sattım Titanyum kaplama filan olsaydı işte o zaman değerli bir malzemeden üretilmiş olurdu.

    1 kilosunu 3 liraya alacak enayi hurdacıyı nerden buldun.50 kiloluk makinaya 50 lira vermiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsungun finanse ettigi analizler bunlar baska birsey degil. Daha cihazin neyle ve nasil gelecegi tam belli olmadan nasil direk böyle bir kaniya varabiliyorlar. Gecen sizan resimlerde Snapdragon 808 ve 28nm yaziyordu ki Snapdragon 808 20nm üretim teknolojisiyle geliyor. Kisacasi gecen sizan resim tam anlamiyla fake. Lg her zaman ki gibi kullanicin istegi yönde bir cihaz cikaracaktir. 2k disinda bence g3 kullanicilardan gelen geri dönüslere göre hazirlanmis cok iyi bir cihazdi. G4 de böyle olacaktir zannimca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibotan -- 20 Nisan 2015; 0:45:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simbolmina

    quote:

    Orijinalden alıntı: pcoyundelisi

    Metal metal diyorsunuzda metal değerli birşey değilki daha geçen gün hurdacıya 1 kg civarı demiri 3 liraya sattım Titanyum kaplama filan olsaydı işte o zaman değerli bir malzemeden üretilmiş olurdu.


    metal dedikleri teneke demiri değil, alüminyum.

    http://www.maksdisplay.com/a4-aluminyum-cerceve.html?gclid=CPKOsq6sg8UCFUYOwwodtZAAyQ

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Güney Kore'de yaşayan biri S6 ve S6 Edge dururken bunu neden alsın ki? Bu telefon sadece fiyatı bir hayli uygun olursa satar, yoksa hiçbir şansı yok.

  • Lg g4 yine 1600 TL gibi bir seviyeden piyasaya girecektir. Bu fiyat seviyesinde yine Türkiye'de en çok satan model olur. 2500 TL verip kaç kişi s6 veya iphone 6 alacak? Benim için ve birçok bilinçli tüketici için fiyat/performans dengesi önemli. Kredi ile telefon alanlara sözüm yok battı balık yan gider hesabı en iyisini almaya çalışıyorlar.

    Lg 2k ekran sevdasından vazgeçse sırf f1.8 diyaframlı kamera için bile g2 yerine banka puanı çekle 1400 TL'ye lg g4 alabilirim. Benim gibi birçok kişi için kamera performansı çok önemli.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.