Şimdi Ara

Ara sokaktan araba çekiyorlar yasal mı bu yaptıkları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben çevresi kapalı bir sitede oturuyorum. Sitede park sorunu var bu nedenle bazen sokaklara park ediyoruz. 15-20 senedir böyle gidiyor buralarda. son 1 aydır çekiciler geziyor ve araba çekiyorlar. bugün kapımızın önündeki 2 arabayı götürdüler. öyle park yasağı olan bir yer değil, çok dar bir sokak değil. yani karşılıklı sokağa park ettiğinizde yoldan 2 araç yan yana rahatlıkla geçiyor. yaptıklarının yasal olmadığını düşünüyorum. zaten 1 ay oldu başlayalı 15-20 senedir buralarda sokaktan hiç araba çekilmedi. çekicinin üstünde trafik vakfı yazmıyor, içinde de polis yok ya da sivil polis var tam kestiremedim. şikayet etsem bir sonuç alır mıyım?



  • Hocam hirsiz olmasinlar dikkat edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Park yasağı tabelası yok ise hiçbir hakları yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @MAXSTAR Hayır hocam kesinlikle park yasağı yok. Dediğim gibi son 1 aydır oluyor. Herhangi bir tabela konulmadı sonradan.
    @furkantasdemir Sanmıyorum iki arkadaşımın arabasını çekmişler bizim 2 alt sokakta yedi emin otoparkı gibi bir yer var oradan aldılar cezasını ödeyerek. Ama yaptıklarının yasal olmadığını düşünüyorum. Bence para kazanmak veya kotaları vardı aylık sanırım onu doldurmak için düzgün park edilmiş arabaları bile çekiyorlar.
  • Sanırım bütçeyi kapatmak icin yogun bir ceza yazma telasindalar. Gecen gun emirgana indim. Sağdaki 20 arabaya motorize ekipler arka plakalarin fotoğraflarını ceke ceke gittiler. 2 dk da 20 arac 80 tl den 1600 tl. Temizz para

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracı çekilen sürücü sulh ceza hakimliğine şikayet edebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TCK'nin 26. Maddesinin b bendindeki 4.hukum geregi Devlet-ì Aliyye luzumlu gordugu halde veya paraya ihtiyaci oldugu durumlarda yer, zaman, mekan gozetmeksizin devletin ve milletin huzuru icin her turlu araci cekmekte ozgurdur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sitenin kapısının önüne park edenleri çekiyorlardır bizimde sitenin 3 kapğısı var geçişi engelliyecek şekilde park ettikleri gibi arıyorum polisi uyarıyorlar almazsa çekiyorlar apartmanda 2 tane engelli var zaten yaptıkları terbiyesizlik engelli olmasa bile kapıya parketmesin abi affetmem
  • Şikayet üzerine de araç çekiyorlar. Yasak tabelası olmasına gerek yok. Muhtemelen site çıkışında araçların manevra yapmasına mani olacak ya da güçleştirecek bir noktaya park etmiş olabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam genel tebliğ var kaldırımlara park eden araca ceza yazılır veya çekilir diye. Bunu nerden mi biliyorum trafik polisi ceza yazdığı için.

    Ama nedense o tebliğe bir türlü ulaşamadım. Anlayacağın insan kanı emmek istedikleri zaman yapacak hiç bir şey malesef. Hukuk mukuk bunların elinde.

    Zamanında araç ile seyir halinde iken çevirme vardı. Polis ile bir kaç konuda münakaşaya girdim. Çünkü ceza yazılacak bir durumum olmadığını düşünüyordum. Derken polisin tokat gibi sözü ile kendime geldim.

    ' SANA ŞİMDİ DURDUK YERE CEZA YAZSAM HİÇ BİR ŞEY YAPAMAZSIN. SANA Bİ DÜNYA SEBEPTE GÖSTERİRİM ' diyince kardeşim ' oğlum manyakmısın' diyerek olay tatlıya bağlandı. Yani ortada bir kurallar manzumesi var ama bizim bildiğimiz belki %10.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.