Şimdi Ara

Isıtma/Soğutma Sistemi Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Öncelikle bu konuyu konu ile ilgili çok az bilgi sahibi olmam nedeniyle açtım. Şu an için Antalya'da 2 katlı müstakil bir ev inşaatı (yeni başlandı) yapmaktayım. Alt ve üst katta 4'er toplam 8 odası olacak evin ve bunların her birinin ısınması ve soğuması gerekecek mevsime bağlı olarak..

    Antalya kışları çok soğuk olan bir yer değil ancak yazın çok sıcak bildiğiniz gibi. Evin bulunacağı yere de yakın zamanda doğalgaz gelecek gibi durmuyor. Bu nedenle hem ısıtmayı hem de soğutmayı en mantıklı ve avantajlı şekilde nasıl halledebilirim bunu öğrenmek istiyorum..

    Isı pompası ve klima sistemleri üzerinde birkaç şey okudum ancak verimlilikleri ve maliyetleri konusunda çok fazla soru işaretim var..

    Böyle bir konuda nasıl bir tercihte bulunurdunuz? Bana yol gösterebilirseniz çok sevinirim.

    Şimdiden teşekkürler..







  • Bir de ek olarak ısı pompasının soğutma modunun kullanımı ne kadar verimli? Bir kaç yerde yüzeylerde ıslanmaya neden olduğunu okudum. Kullanan var mı acaba?
  • eğer fancoil kullanırsanız ıslanma olmaz ancak alttan ısıtma yada radyatör kullanırsanız doğal olarak yoğunlaşma olacaktır. eğer toprak kaynaklı ısı pompası kullanırsanız verimi oldukça yüksek, ama yer antalya olunca hava kaynaklı ısı pompasından da oldukça verim alırsınız. her oda soğutulacaksa ısı pompasını tek gereçerim. ben kayseri gibi soğuk bir memlekette bile ısı pompası kullanmaktayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.