Şimdi Ara

GTA V Performans ayarı (ÖNEMLİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
11
Favori
21.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar o kadar çok özellik ekliyorlar foruma hiçbiri kullanışlı değil, şu "sticky post" özelliği eklenmeli valla, yani önem içeren yorumlar sabit üstte durmalı herkes görmeli.

İlk RGSC'den indirilen oyunun corrupt dosya çekmesi ve bozulması, sürekli indirme halinde olmasından dolayı torrent önerdik fakat az sayıda kişi okuyabilmiş ve faydalanamamış, elektriğinize, vaktinize, kotanıza yazık olmuş.

Oyun ayarlarımı paylaşmıştım şimdi. Önemli bir şey farkettim performansı etkiliyor. Oyuna girince vsync off yapıp apply diyin, sonra vsync tekrar on yapıp apply dedikten sonra oynayın. 1-2 oyunda daha böyle bir bug yaşadığımdan kestirebildim olayı, ilk vsync in double bufferlı olduğunu düşünmüştüm ama sonra farkettim ki triple bufferlıymış meğer.

İmzadaki sistemle rahat akıcı 60fpsde oynayabiliyorum, tabi bol efektli sahnelerde 50ye falan düşüyor ama vsynci düzeltmiş olduğumdan akıcılıktan kaybettirmiyor hiç.

Advanced Graphics te ki herşey kapalı kalsın. Daha sonra buradaki ayarların ne olduğunu yazarım.

EDIT: AMD FX CPU kullanıyorsanız performans sorununuz işlemci kaynaklı olabilir. CPU testlerinde ben öyle görüyorum.
    EDIT2: Ekstra olarak herhangi bir sorun ve çözümünü biliyorsanız bana PM atın ekleyeyim, amaç herkes rahatça görebilsin buradan.

EDIT3:

Beyler en yüksek ayarlarda takılmadan oynuyordum 60fps de ama Trevor lü bölümlerde fps düşüşleri oldu bahsetmiştim onuda çözdüm, bazı ayarları bir tık kıstım.

Yeni ayarlarım şunlar.

Şu an Trevor ün evinde ve bulunduğu çevrede 60FPS alabiliyorum sabit bir şekilde.

---

Beyler bahsettiğim kapsamlı rehber geldi NVIDIA GEFORCE tarafından. http://www.geforce.com/whats-new/guides/grand-theft-auto-v-pc-graphics-and-performance-guide

edit: Vsync için şöyle de yapabilirsiniz. VSYNC'i kapatın her yerden sonra oyun menüsünden borderless windowed u açın fullscreen yerine. Tearing olmayacak hiç bir şkeilde direkt windowsun vsyncini kullanacak oyun. borderless fullscreen çoğu kişi tarafından bilnimekte zaten, yen ibirşey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 12 Temmuz 2015; 18:18:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

Arkadaşlar o kadar çok özellik ekliyorlar foruma hiçbiri kullanışlı değil, şu "sticky post" özelliği eklenmeli valla, yani önem içeren yorumlar sabit üstte durmalı herkes görmeli.

İlk RGSC'den indirilen oyunun corrupt dosya çekmesi ve bozulması, sürekli indirme halinde olmasından dolayı torrent önerdik fakat az sayıda kişi okuyabilmiş ve faydalanamamış, elektriğinize, vaktinize, kotanıza yazık olmuş.

Oyun ayarlarımı paylaşmıştım şimdi. Önemli bir şey farkettim performansı etkiliyor. Oyuna girince vsync off yapıp apply diyin, sonra vsync tekrar on yapıp apply dedikten sonra oynayın. 1-2 oyunda daha böyle bir bug yaşadığımdan kestirebildim olayı, ilk vsync in double bufferlı olduğunu düşünmüştüm ama sonra farkettim ki triple bufferlıymış meğer.

İmzadaki sistemle rahat akıcı 60fpsde oynayabiliyorum, tabi bol efektli sahnelerde 50ye falan düşüyor ama vsynci düzeltmiş olduğumdan akıcılıktan kaybettirmiyor hiç.

Advanced Graphics te ki herşey kapalı kalsın. Daha sonra buradaki ayarların ne olduğunu yazarım.

Benim oyun bozuk inmiş.
    Yeniden indirmek zorundayım.
    Torrent güvenilir mi?
    Biraz bilgi verir misiniz? Nasıl indirebilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu ekran kartı ve ayarlarla çalılıkta ağaç kenarlarında dolaşmak istemezsin
  • mehmetaksakal kullanıcısına yanıt
    "Full unlocked" yazıyorsa indirin. Güvenilir çünkü torrenttan çektiğin dosya aslında RGSC den sağlam inmiş oyunun kopyası. Sadece düzgün sitelerden yorumlara bakarak legit olduğunu anlayıp indirmeye başla.
  • Grass quality high yapmanı tavsiye ederim. Ormanlık alanlarda fpsyi öldürüyor grass quality.
  • vram i aşmamiz nelere sebep olur ? kart daha mi cok isinir ona gore yapacam mobil ekran karti cunku

• eke2152 E kullanıcısına yanıt
    Mesut Çevik'in yayınında gördüm Titan X i bile 30 fps ye düşürmüş... Daha öyle alana gelmediğimden bilmiyorum ne olacak Ama oyunlarda çim hastasıyımdır, FIFA 2002 den beridir o yüzden şimdilik kalsın böyle.

edit: Zengin adamın evinin bahçesinde çimler falan var orada hiç düşme olmadı.. Ama dediğim gibi daha öyle full yeşillik alana gitmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 15 Nisan 2015; 23:09:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

"Full unlocked" yazıyorsa indirin. Güvenilir çünkü torrenttan çektiğin dosya aslında RGSC den sağlam inmiş oyunun kopyası. Sadece düzgün sitelerden yorumlara bakarak legit olduğunu anlayıp indirmeye başla.

Çok yetersiz açıkladın.
    Yazmak yasaksa özelden anlatsana.
    Gerçekten bilmiyorum nereden ve neyle nasıl indireceğimi

• Bende 770 var ultra 60 fps alamiyorum ya bide cozunurluk 900pde

• VRAM aşılınca doğal olarak işletim sistemi, sistem belleğini karta paylaştırır (belli bir kısmını widnowsda ekran ayarlarından görülüyor), tabi sistm ramı vram kadar hızlı değil, yoğun kullanımda (Watcch dogs taki gibi) FPS yi 2-3 sn 1 dibe batırır, sonuç stuttering (takılma).

Ama nedense bu oyunda olmadı VRAM ı aşmama rağmen kart 98% kullanımda CPU ise 80-97% gibi VRAM hep full 2Gb. sistem ram kullanımını hatırlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 15 Nisan 2015; 23:13:56 >
  • quote:

Arkadaşlar o kadar çok özellik ekliyorlar foruma hiçbiri kullanışlı değil, şu "sticky post" özelliği eklenmeli valla, yani önem içeren yorumlar sabit üstte durmalı herkes görmeli.

EDIT: AMD FX CPU kullanıyorsanız performans sorununuz işlemci kaynaklı olabilir. CPU testlerinde ben öyle görüyorum.
    EDIT2: Ekstra olarak herhangi bir sorun ve çözümünü biliyorsanız bana PM atın ekleyeyim, amaç herkes rahatça görebilsin buradan.

Benim işlemci fx 8320. Oc yok. Gta 5'e girdiğimde %10 cpu kullanıyor. Nedense bana çok az geldi. Oynarken ani fps düşmesi (1-2 saniyelik) yaşıyorum. Bu sorunu nasıl çözerim? Gta 5'in Cpu'yu daha fazla kullanmasını sağlayabilir miyim?

• vsncyi açıp oynadım çok güzel fakat şöyle bi olay oldu

benchmark testinde köprünün altında uçak geçme yerinde bi anda fpse 30a sabitlendi
  • canconix kullanıcısına yanıt
    Önemli testler

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2428163
    http://www.overclock.net/t/1550963/gamegpu-grand-theft-auto-v-gpu-test
    http://www.gamersnexus.net/game-bench/1905-gta-v-pc-fps-benchmark-graphics-cards

---

quote:

Gta 5'in Cpu'yu daha fazla kullanmasını sağlayabilir miyim?

Öyle bir durum söz konusu değil.

edit: kısmen değil... çözünürlüğü azaltırsan cpu en fazla kaç fps ye çıkartır kartı görürsün. yani bu açıdan cpu ya en fazla yükü bindirirsin. ama tabi de oyun kodlarını açıp, cpu yu daha iyi kullanması için editleyemezsin, öyle birşey yapabilriim dersen de rockstarla iletişime geç işe alsınlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 16 Nisan 2015; 22:16:10 >

• quote:

Oyunda ki zaten triple buffer lı dediğim tekniği yaparsanız sorun yok. Triple buffer olmazsa olmaz vsync te yoksa 60 fps den bir fps düşük al çat 30a kilitlenir (double buffer).

Burayı yeni gördüm hocam, demek istediğinizi anladım. Windowed modda oynuyorum açıp kapa ile uğraşmamak için. Grafik olarak bi fark yaratır mı bilmiyorum ama zannetmiyorum da.

Ayrıca sormak istediğim bişey var. Monitör 60hz olmasına rağmen (nvidia paneli ve windows ekran çözünürlüğünde 60hz görüyorum) oyun 59hz olarak görüyor.

Çözünürlüğü 1080p'den alıp bir iki kademe aşağı çektiğim zaman (şuan hatırlayamadım tam olarak çözünürlüğü) 60hz seçeneği çıkıyor. 1080p de çıkmaması garip geldi 1hz, 1hz'dir.

• @X-FI
    1680*1050 çözünürlükte 2600k- R9 280 - 8 Gb üçlüsüyle aşağıdaki ayarlarda şehir içinde fps düşüşleri oluyor. Geceleyin genelde 60 fps, dağların oraya gidince düşüyor gerçi ama gündüz şehir içinde bile 45 fps lere düşebiliyor. Bana anormal geldi, siz ne düşünüyorsunuz?

• Dreamcream kullanıcısına yanıt
    Hocam Mesut Çevik'in canlı yayınını bende seyrettim Titan X olduğu halde dağ bayır çimene gittiği an FPS düşüşü başlıyordu ki X-FI adlı arkadaşın dediği gibi kart 30'u ben görmedim de 35 FPS'ye düştüğünü gözlerimle gördüm. O incelemeden sonra artık bana normal gelmeye başladı bu tip FPS değerleri bu kartlarda.

Ana konuda bahsetmedim pek bunu ama optimizasyon, GTA 4'ü düşünecek olursak evet optimize, ama sadece GTA 5 gerçekten optimize mi diye soracak olursa birisi kesinlikle cevabım hayır olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 16 Nisan 2015; 1:05:10 >
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Aynen o yayını bende izledim,ona göre normal Ben ekran kartımı yeni aldımda, performansından biraz şüphelerim var. Mesela Shadow of mordor'da aynı ayarlarda bi test yapıyorum avarage 72 fps çıkıyor, ardından aynı ayarlarda bi daha yapıyorum 56 fps çıkıyor, pek stabil değil gibi geldi kart, o yüzden soruyorum açıkçası. Eğer değerlerim gerçekten anormalse değiştirip bari GTX 960 alayım diyorum
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    driver sıkıntın var sanırım. bende eskiden bf4 öyle oluyordu 59Hz.. sonra oyuna patch geldi düzeldi, diğer oyunlarda GTA V dahil 60Hz gösteriyor hep. windows neyse o.

ekstra FPS isteyenler OC yapsın gerekirse bios mod kullanın (voltaj, güç limitini kaldırın), soğutmayı değiştirin vs. tecrübeyle sabit baya fark ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 16 Nisan 2015; 1:27:23 >
  • 290x ile 17i gordum soldan sahilden basarken gece yagmurlu iken 17ye kadar dustu

• X-FI kullanıcısına yanıt
    Mesajın üstüne meraktan BF4'e girip baktım, o da işi başka bir boyuta taşımış... 59.94Hz gözüküyor 1080p'de. Bu olay iyice 9.99₺ olayına döndü.

EDIT:http://162.13.35.10/bf4/forum/threadview/2955064763634778253/

http://www.tvtechnology.com/media-systems/0191/whats-the-difference-between-fps-and-fps/241737

güzel ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 16 Nisan 2015; 2:25:00 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.