Şimdi Ara

Candy Crush oynarken parmağını sakatladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Candy Crush oynarken parmağını sakatladı


     

    Zaman zaman monitör başında saatlerce oyun oynadıktan sonra ölen veya çocuğunu aç bırakıp ölmesine sebep olan insanların hikayesini dinliyoruz. Bir hikaye de mobil platformlardan geldi. 




    Sağlık makaleleri platformu JAMA'da yayımlanan habere göre ABD Virginia'da 29 yaşında bir yetişkinin sürekli Candy Crush Saga oynaması nedeniyle sol baş parmağında tendon yırtılması oluştu ve cerrahi müdahale gereksinimi ortaya çıktı.




    Kullanıcı iki ay boyunca her gün sol baş parmağı ile telefonunda oyun oynarken, diğer ihtiyaçlarını sağ eli ile karşıladı. Ordudan ayrıldığı belirtilen şahıs bağımlı değildi ve sadece boş zamanlarını geçirmek için bu oyunu oynuyordu. 




    Ancak uzmanlar oyun bağımlılığı nedeniyle kişinin ağrıyı hissetmediğini, bu yüzden rahatsızlığın ilerlediğini ve ameliyat gerektirecek hale geldiğini ifade ediyor. Bu da bazı video oyunlarının dijital bir ağrı kesici olabileceği tezini güçlendiriyor. 




    Elbette video oyunları zararlıdır şeklinde bir genelleme yapılamaz ancak herşeyin fazlasının zarar olduğu bir gerçek. Mobil platformlarda özellikle bağımlılık ögesi önemli bir kazanç haline gelmiş durumda. Ücretsiz olan bu oyunlar oyuncunun zorlandığı anlarda paralı güçlendirmeler sunarak işi kolaylaştırıyor ve bu da oyuncuları avlayan en önemli unsur oluyor.   

     

     








  • Çok çok çok boş bir oyun oynayınca bölüm geçince facedeki arkadaşların seni görüyor sen 110.bölümdesin senden önde olanlarda var geride olanlarda bu oyunu oynattıranda bu arkadaşarım oynuyor bende oynayayım onların önüne geçeyim. Tamam oynadın 250. Bölüme geçtin arkadaşlarının arasında 1.sin eline ne geçti ne kazandın 1tl kazandınmı hayır aksine zarar ettin o oyunu oynayacağına denize gidebilirsin doğa gezisi yapabilirsin kitap okuyabilirdin v. S.... Kısaca bu boş oyunu oynayacağına faydalı şeyler yapabilirsin. Bende oynadım hemde ilk çıktığu zamanlar 210mu ne birsürü bölüm geçtim baktım ulan bunun sonu yok boş iş sildim gitti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 15 Nisan 2015; 17:05:16 >
  • Oyun firmasını dava etmemiş mi?

  • Zoru başarmış ayrıca resimde ayrı bir ironi olmuş.

    Hiç hırslı değilim kolay bölümleri oynuyorum zor bölümde bırakıyorum.

    Maksat zaman geçsin.
  • 1000 tane oyun var
    ama her 10 yılın bir modası var
    ben sadece kendi dönemimin en iyisini oynuyorum :D
    aynı 1990ların tetrisi gibi :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Red_Devil33

    Çok çok çok boş bir oyun oynayınca bölüm geçince facedeki arkadaşların seni görüyor sen 110.bölümdesin senden önde olanlarda var geride olanlarda bu oyunu oynattıranda bu arkadaşarım oynuyor bende oynayayım onların önüne geçeyim. Tamam oynadın 250. Bölüme geçtin arkadaşlarının arasında 1.sin eline ne geçti ne kazandın 1tl kazandınmı hayır aksine zarar ettin o oyunu oynayacağına denize gidebilirsin doğa gezisi yapabilirsin kitap okuyabilirdin v. S.... Kısaca bu boş oyunu oynayacağına faydalı şeyler yapabilirsin. Bende oynadım hemde ilk çıktığu zamanlar 210mu ne birsürü bölüm geçtim baktım ulan bunun sonu yok boş iş sildim gitti


    Dostum bende candy crush oynuyorum ama sadece boş zamanlarımda bi yolculukta ne bileyim hastane de sıra beklerken yada atm kuyruğunda denize gitmeyip yada kitap okumak yerine oyun oynamak çok saçma olurdu





  • Red_Devil33 kullanıcısına yanıt
    "Oyun" un amaci ney?

    Tabiki gidip kumda oynamakta tercih meselesi.

    Sanki diğer oyunlari oynayınca cebine 5 kuruş girecek. Hepsi keyifli zaman gecirmek icin yapılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu çöp oyunu oynayan kaldı mı halen?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim hükümetten kimse duymaz inşallah, oyuna erişimi engellerler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.