Şimdi Ara

4349 Videospormobi haksız para alıyor -(Tüm operatörler için geçerlidir.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
10.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar dün akşam elime telefonu aldım ve googleye girdim gazete manşetlerine filan bakıyordum.O gazete sayfası bu gazete sayfası derken ekranda aniden bir reklam belirdi.Reklam sayfasının köşesinde ufacık bir çarpı işareti vardı oradan kapattım busefer başka bir sayfa açıldı ve ekrana tebrikler üyelik işleminiz tamamlandı filan diye bir uyarı çıktı.Tabi bende kesin buda bir reklamdır derken telefonuma gelen mesajla şoka uğradım.Gelen mesajda videospor.mobi üyeliğimin başladığını ve haftalık 14 TL ücreti olduğunu yazıyordu.Hemen Servisi iptal etmek için 4349 a iptal yazıp gönderdim ama ne fayda.Onaylamadığım hatta sayfasına bile girip bakmadığım bu servise boşu boşuna 14 TL kaptırmış oldum.Sabah bir baktım faturayada yansımış.Daha sonra googleden baktığımda birçok mağdur olduğunu gördüm ve ne tuaftır ki kimsede kaptırdığı parasını geri alamamış.Ortalıkta bu dolandırıcılıkla ilgili bir çok şikayet olmasına karşılık hiç bir önlemde alınmamış ve istedikleri gibi insanları dolandırmaya devam ediyorlar.Benim anlamadığım operatörüm olan Avea yı aradım.Bana bununla ilgili belge verin dedim.Özel servis üyelikleri ile ilgili herhangi bir belge gönderimi ya da müdahale işlemi Avea tarafından yapılmamaktadır diyorlar.Peki bende soruyorum bu özelservis dediğiniz benim hattımı kredi kartı gibi nasıl kullanıyor? İstediği şekilde hattımın üzerinden parayı nasıl çekebiliyor? Benim hattımdan bu parayı çekmesine kim müsade ediyor?

    Arkadaşlar dikkatli olun ben bu oyuna geldim sizler gelmeyin....
     4349 Videospormobi haksız para alıyor -(Tüm operatörler için geçerlidir.) 4349 Videospormobi haksız para alıyor -(Tüm operatörler için geçerlidir.) 4349 Videospormobi haksız para alıyor -(Tüm operatörler için geçerlidir.)







  • Yeni hat alımı veya numara taşıma sonrası yapılması gereken ilk şey, hattı mobil ödemeye kapatmaktır. Mobil internet üzerinden girdiğiniz sitelerde karşınıza çıkan reklamları kapatsanız bile kod hileleriyle onay vermişsiniz gibi işleyip yasal mevzuata uyduruyorlar.

    https://tuketici.btk.gov.tr adresinden şikayet edin. Sonuç alamazsanız savcılığa suç duyurusunda bulunmanız gerekiyor çünkü dolandırıcılık suçu mevcut.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 14 Nisan 2015; 14:13:09 >
  • Sorun bu değil ki benim anlamadığım birileri göz göre göre insanları dolandırıyor ve bu dolandırıcılığı resmi olan cep telefonu operatörleri üzerinden yapıyor binlerce şikayet olmasına rağmende bu dolandırıcılığa hiç bir yetkili dur demiyor.Bu paralar nereye gidiyor? Burada cep telefonu operatörlerinin nekadar bir kârpayı var? En önemliside bu tür sahtekârlığa kimler ve neden gözyumuyorlar.? Aslında ortada soracak birçok soru var.Olan vatandaşa oluyor.Yetkililer uyuyor.Bu dolandırıcılığa maruz kalmış bazı mağdurlar Bimerden tutunda tüketici mahkemelerine kadar birçok yere başvurmuşlar.Sonuçta hiçbir şey olmamış ki bu dolandırıcılar halen aktif bir şekilde insanların kanını sömürmeye devam ediyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Boone

    Yeni hat alımı veya numara taşıma sonrası yapılması gereken ilk şey, hattı mobil ödemeye kapatmaktır. Mobil internet üzerinden girdiğiniz sitelerde karşınıza çıkan reklamları kapatsanız bile kod hileleriyle onay vermişsiniz gibi işleyip yasal mevzuata uyduruyorlar.

    https://tuketici.btk.gov.tr adresinden şikayet edin. Sonuç alamazsanız savcılığa suç duyurusunda bulunmanız gerekiyor çünkü dolandırıcılık suçu mevcut.

    Hocam şimdi baktım ve hattımda mobil ödemelere kapalı.Ama yinede 14 TL faturama yansımış




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SiZoFReN_07

    Arkadaşlar dün akşam elime telefonu aldım ve googleye girdim gazete manşetlerine filan bakıyordum.O gazete sayfası bu gazete sayfası derken ekranda aniden bir reklam belirdi.Reklam sayfasının köşesinde ufacık bir çarpı işareti vardı oradan kapattım busefer başka bir sayfa açıldı ve ekrana tebrikler üyelik işleminiz tamamlandı filan diye bir uyarı çıktı.Tabi bende kesin buda bir reklamdır derken telefonuma gelen mesajla şoka uğradım.Gelen mesajda videospor.mobi üyeliğimin başladığını ve haftalık 14 TL ücreti olduğunu yazıyordu.Hemen Servisi iptal etmek için 4349 a iptal yazıp gönderdim ama ne fayda.Onaylamadığım hatta sayfasına bile girip bakmadığım bu servise boşu boşuna 14 TL kaptırmış oldum.Sabah bir baktım faturayada yansımış.Daha sonra googleden baktığımda birçok mağdur olduğunu gördüm ve ne tuaftır ki kimsede kaptırdığı parasını geri alamamış.Ortalıkta bu dolandırıcılıkla ilgili bir çok şikayet olmasına karşılık hiç bir önlemde alınmamış ve istedikleri gibi insanları dolandırmaya devam ediyorlar.Benim anlamadığım operatörüm olan Avea yı aradım.Bana bununla ilgili belge verin dedim.Özel servis üyelikleri ile ilgili herhangi bir belge gönderimi ya da müdahale işlemi Avea tarafından yapılmamaktadır diyorlar.Peki bende soruyorum bu özelservis dediğiniz benim hattımı kredi kartı gibi nasıl kullanıyor? İstediği şekilde hattımın üzerinden parayı nasıl çekebiliyor? Benim hattımdan bu parayı çekmesine kim müsade ediyor?

    Arkadaşlar dikkatli olun ben bu oyuna geldim sizler gelmeyin....
     4349 Videospormobi haksız para alıyor -(Tüm operatörler için geçerlidir.) 4349 Videospormobi haksız para alıyor -(Tüm operatörler için geçerlidir.) 4349 Videospormobi haksız para alıyor -(Tüm operatörler için geçerlidir.)

    kardeşim merhaba
    bende facebook üzerinden gezerken haber gördüm 20 şehit verdik yazıyordu yalan haber tıkladım tıklar tıklamaz mesaj geldi abone oldunuz iptal için 4349 İPTAL yazıp mesaj atın diye hemen iptal ettim ama 24 tl yakın para kesilmiş avea aradım çok kavga ettim benim çebimden bu kadar kolay parayı nasıl çalabiliyor diye kapatın diyorum içerik mesaj ları yapamıyoruz diyor

    avea bu sitenin yazarkasalığını yapıyor sen niye alıyorsun diyorum ben abone olsam zaten kredi kartıya öderim diyorum ödenmediği için alıyoruz diyor sen niye alıyorsun hırsız diyorum

    bu konu hakkında ne yaptınız merak ettim veya ne yapmamız gerekiyor

    teşekkürler

    nereye bildirmeliyiz




  • http://www.yeniakit.com.tr/haber/cepte-organize-dolandiricilik-bilginiz-olmadan-faturaniz-sisebilir-52391.html


    bu haberi lütfen okuyun


    Cepte organize dolandırıcılık: Bilginiz olmadan faturanız şişebilir!
    Sanal dolandırıcılar bu kez de vatandaşın cep telefonuna göz dikti. GSM şirketlerinin aracılık ettiği dolandırıcılık firmaları, yasal faaliyet yaptıkları iddiasıyla vatandaşın izni ve bilgisi dışında cep telefonu faturalarından her ay 56 TL haksız kazanç sağlıyor.

    Facebook sayfalarında paylaştıkları “Türkiye bu çocuğu konuşuyor”, “Dünya bu kızı konuşuyor” başlıklı paylaşımlarla cep telefonu kullanıcılarının tıklaması isteniyor. Linke tıklandığında “Videoyu izlemek için tıklayın” yazılı bir butona tıklanılması isteniyor. Söz konusu sayfada bu işlemin bir abonelik işlemi olduğu ve cep telefonu faturasına yansıyacağına dair hiçbir uyarı ve bilgilendirme yapılmıyor. Butona tıkladıktan sonra cep telefonunuza “Sifreniz: 5782 Telefon numaraniz ile beraberwww.videospor.mobi adresinden giris yapabilirsiniz. Komik ve ilginc bir cok videoya ulasabileceginiz suprizlerle dolu video paketiniz baslamistir. Surekli yeni videolar eklenmektedir, lutfen siteyi siklikla ziyaret ediniz. Servisi, iptal video yazip 4349a gondererek durdurabilirsiniz. Aylik 56 tl, haftalik 14 tl olarak tahsil edilir. Yeterli bakiye bulunmadigi durumlarda abonelik ucreti hattiniza TL yuklediginizde gerceklestirilicektir.www.videospor.mobi Yardim: 08505322155” şeklinde bir kısa mesaj gönderiliyor.

    GSM ŞİRKETLERİ MÜDAHELE ETMİYOR

    Vatandaş merakla cep telefonu operatörünün müşteri hizmetlerini arıyor. Kendisine abonelikle ilgili bir mesajın geldiğini söyleyerek bilgi istiyor. Müşteri Temsilcisi 4349 isimli bir içerik servisine abonelik yapıldığını ve her ay 56 TL'nin faturaya yansıtılacağını söylüyor. Vatandaş duruma itiraz ediyor ve işlemin bilgisi ve onayı dışında gerçekleştiğini ve bunun bir dolandırıcılık olduğunu dile getiriyor. Müşteri Hizmetleri görevlisi ise bu içerik servisinin kendilerine ait olmadığını ve vatandaşın onayı dışında abonelik işlemi gerçekleştiren firma tarafından iptal edilebileceğini söylüyor.

    OTOMATİK YAZILIMLA DOLANDIRIYORLAR

    4349 isimli içerik servis sağlayıcı firma, sosyal medya üzerinden yönlendirdikleri bir bağlantıyla otomatik bir yazılım üzerinden vatandaşın bilgisi dışında abonelik işleminin başlatılmasını sağlıyor. Wifi ile internete bağlanıldığı durumda, “Bu sayfa yalnızca 3G bağlantı kullanılarak görüntülenebilir. Lütfen 1 dakikalığına Wifi bağlantınızı kapatın” mesajı gönderiliyor. 3G bağlantısıyla internete girildiği durumda ise “Videoyu görüntülemek için tıklayın” yazan bir butona tıklattırılarak haberiniz olmadan ücretli bir servise otomatik aboneliğiniz gerçekleştiriliyor.

    GSM ŞİRKETİ 4349 ABONELİĞİNİ İPTAL ETMİYOR

    Cep telefonu üzerinden internete bağlanıldığı için dolandırıcı içerik servisi firmasının yönlendirdiği video linkine tıklandığında, GSM operatörü size herhangi bir onay teyidinde bulunmadan paralı bir servise aboneliğinizi gerçekleştiriyor. Vatandaşın faturasına aylık 56 TL ücret yansımasını sağlayan 4349 isimli içerik servisi firmasının şirket bilgileri sorulduğunda, bu bilgileri verme yetkilerinin olmadığı söyleniyor. Bilginiz dışında gerçekleşen bu dolandırıcılık işleminin iptal edilmesini talep ettiğinizde ise “Bu aboneliği biz iptal edemeyiz. İlgili içerik servisini arayarak ancak oradan iptal ettirebilirsiniz.” cevabı veriliyor.

    GSM şirketi tarafından verilmiyor. sır gibi saklanıyor. Müşteri Hizmetleri numarası arandığında, şirket bilgilerini paylaşma yetkilerinin olmadığını söyleyerek “Dilerseniz aboneliğinizi iptal edebiliriz” cevabı veriliyor.

    “KESİLEN PARAYI BANKA HESABINIZA HAVALE EDEBİLİRİZ”

    4349 isimli içerik servis sağlayıcı firmanın 0850 532 21 55 numaralı Müşteri Hizmetleri aranarak telefona çıkan görevliye, yaptıkları işin bir dolandırıcılık ve sahtekarlık faaliyeti olduğu, herhangi bir ücretli servise abone olunacağına dair hiçbir uyarıda bulunmadan otomatik olarak abonelik gerçekleştirerek yasa dışı dolandırıcılık yaptıkları söylendiğinde ise “Sanırım teknik bir hata olmuştur. Normalde ücretli abonelik başlatılacağı yönünde uyarıda bulunuyoruz” cevabı veriliyor. Gazeteci olduğumuzu söylediğimizde ise “IBAN numaranızı verirseniz fatura yansıtılan ücreti hesap numaranıza 10 gün içinde havale yapabiliriz” deniliyor.

    “BÖYLE YÜZLERCE FİRMA VAR”

    GSM Operatörü Müşteri Hizmetleri görevlisi, kendilerinin aracılık ettiği bu şekilde yüzlerce mobil servis şirketi bulunduğunu ve bunun yasal olduğunu söylüyor. Görevli, cep telefonu kullanıcısının talep etmesi durumunda, kişisel bilgilerinin İnternet ve SMS içerik servis sağlayıcılarıyla paylaşımının kapatılabileceğini söyleyerek, aslında vatandaşların kişisel verilerinin daha öncesinde bu firmalarla paylaşıldığını da itiraf etmiş oluyor.

    BİNLERCE ŞİKAYET YAĞIYOR

    İçerik servisi adı altında dolandırıcılık yapan firmalar tarafından mağdur edilen binlerce vatandaştan adeta şikayet yağıyor. Hiçbir servise üyelik için onay vermediklerini ve bilgileri dışında dolandırıldıklarını dile getiren vatandaşlar, GSM şirketlerinin de bu dolandırıcılık şikayetlerini görmezden geldiklerini anlatıyorlar.

    BTK BU DOLANDIRICILARA KARŞI NE YAPIYOR

    GSM şirketleri üzerinden dolandırıcılık faaliyeti yürüten bu tür firmalara karşı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’nın etkili bir biçimde mücadele etmesi gerekiyor. Yasal mevzuattaki boşluklardan yararlanarak faaliyet yürüten dolandırıcılık firmaları, yasal kılıf adı altında vatandaşların bilgi ve iradesi dışında GSM şirketleri aracılığıyla dolandırıcılık faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.




  • ozkan1979 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.Ben hiç bir şey yapmadım daha doğrusu uğraşacak vaktim olmadı ve binlerce kişinin yaptığı gibi paşa paşa ödedim.Ülkemizde böyle durumlar için tüketici mahkemeleri var ama onlarda bir yığın formalite dosya evrak falan filan fuzuli uğraş ve zaman kaybı.Daha 1 sene önce bankadan alınan dosya masrafı için başvurdum halen sonuçlanacak.O yüzden uğraşmaya değmiyeceğini düşünüyorum.İnsanlar şikayet etmesinler diye ellerinden gelen zorluğu çıkartıyorlar.Bunu bilen dolandırıcılarda istediği gibi at koşturuyor.Nasıl olsa 14-24 TL için kimse mahkemeymiş davaymış uğraşmaz diye düşünüyorlar.
  • işin tuhaf yani iptal ediyorsun her hafta 14 tl yine kesiyor bu nasıl iptal etmektir. Çözümü nedir acaba arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 49tl kesildi gecen ay benden konuyu simdi gordum. Kahvaltidan sonra arayip iade edin diyecegim bakalim ne olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zvezda

    49tl kesildi gecen ay benden konuyu simdi gordum. Kahvaltidan sonra arayip iade edin diyecegim bakalim ne olacak

    Sonuç hakkında bilgilendirirseniz diğer mağdur arkadaşlar içinde iyi olur.
  • bugün başımıza geldi allah belalarını versin diyorum bunların
    ve kaç sene önceki konularda bu şikayeti okuyorum hala çözüm bulunamamış
    işin garibi 4349 a mesaj attım mesaj hala gitmedi ekranda yarım saatdir gönderiliyor yazıyor
  • gael kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.Okadar şikayete rağmen insanları malesef durmadan dolandırmaya devam ediyorlar.Bence bu vurgunun sorumluları operatör servisleri.Sanki hepsi anlaşmış gibi sanki kâr ortağı gibi davranıyorlar.Hangi hakla bir insanın faturasına böyle bir borcu yansıtıyorlar anlamış değilim.
  • Hattınızı mobil ödeme kullanımına kapatmak için "MOBİLODEME İPTAL" yazıp 5555'e kısa mesaj atabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÇevreMühendisi

    Hattınızı mobil ödeme kullanımına kapatmak için "MOBİLODEME İPTAL" yazıp 5555'e kısa mesaj atabilirsiniz.

    Benim başıma geldiğinde mobil ödemeye kapalı olduğu halde faturama yansımıştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SiZoFReN_07

    quote:

    Orijinalden alıntı: ÇevreMühendisi

    Hattınızı mobil ödeme kullanımına kapatmak için "MOBİLODEME İPTAL" yazıp 5555'e kısa mesaj atabilirsiniz.

    Benim başıma geldiğinde mobil ödemeye kapalı olduğu halde faturama yansımıştı.

    Aradım mobil ödemeye kapalı hattınız dedi müşteri hizmetleri, ne olur ne olmaz diye bu kodu yolladım, kapatılmıştır diye mesaj geldi
  • Arkadaşlar benimde başıma geldi.Tamamen dolandırıcı şebekesi.bttk kanın sayfasından şikayet dilekçesi yazdım.sonra arayıp para iadesi için hesap numaramı aldılar ve parayı iade ettiler.107 lira fatura gelmişti.bunun 70 tlsi bunlarındı.dilekçede turkcele bu 70 tl yi ödemeyeceğimide belirtmiştim.yazılı ve sözlü onayım olmadan üye yapmışlar saolsunlar.sizde bu şekilde paranızı geri alabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SiZoFReN_07

    quote:

    Orijinalden alıntı: ÇevreMühendisi

    Hattınızı mobil ödeme kullanımına kapatmak için "MOBİLODEME İPTAL" yazıp 5555'e kısa mesaj atabilirsiniz.

    Benim başıma geldiğinde mobil ödemeye kapalı olduğu halde faturama yansımıştı.

    Sadece mobil ödemeyi kapatmakla bu tip dolandırıcılardan kurtulamazsınız! Bağlı olduğunuz operatör ü arayıp hattınızın özel servislere de kapatılmasını isteyin...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • H.TOGAN kullanıcısına yanıt
    Biz ödedik ödeyeceğimizi ve sonradan hepsini tekrar kapattırdık.Buda başına böyle şeyler gelmeyen arkadaşlara örnek olsunda tedbirlerini ona göre alsınlar.
  • herkese selam. malesef 4349 dolandırıcılığına bende kurban oldum geçen hafta 14 tl bu haftada 14 tl. kesmişler arayıp kapattırdım şimdi parayı iade istiycem. uğraş dur işin yoksa off of çok şerefsiz var bu memlekette.
  • 2 hafta boyunca nasıl olduysa bende üye olmuşum 28 tl ücret yansıtmışlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.