Şimdi Ara

FIAT PALIO ŞARJ LAMBASI YANIYOR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;
    2001 Model Fiat Palio 1.4 EL model aracımızda aniden akü şarj lambası yanmaya başladı. Aracı park ettik bir gün sonra kumanda kapıları bile açmadı. Aracı vurdurarak çalıştırdık 5 km. mesafedeki elektrikçiye götürdük. Akü üzerindeki yeşil olan şarj dolu ışığında hiç ışık ve renk yoktu. Motoru durdurup tekrar marşa bastık araba çalıştı hemde kuvvetli marş vurdu. Elektrikçi alternatörün şarj voltajını ölçtü 13,5 - 14 Volt arası değer okuduk. Alternatörün şarj ettiğini şarj voltajının sağlıklı geldiğini söyledi. Lambanın yanma sebebi olarak ışık diyotu bozuk olabilir, kollektör bozuk olabilir vs gibi sebepler öne sürdü sökmek lazım dedi. Açıkçası bu açıklamalar bana afaki ve tecrübesizce geldi ve sonu belkide basit bir onarım isteyen parçanın değişimine uzayacak gibi göründü.
    Bu yaşadığımız sorun ile benzer bir sorun yaşayıp çözen veya arıza sebebini bilen arkadaşların yardımını istiyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurupum -- 13 Nisan 2015; 20:42:30 >







  • Konu güncelleme...
  • Hocam akü kutup başlarını emerseniz sorun çözülür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dtcfli

    Hocam akü kutup başlarını emerseniz sorun çözülür

    Merhaba,
    Kutup başlarını ''emmek'' nasıl oluyor söylerseniz hemen yapayım ben onu.
    Teşekkürler.
  • ÇÖZÜLDÜ...

    Arabanın aküsü şarj tutmadığından tüm elektirik yükü şarj dinamosunun üzerine biniyor ve bu durum diyotlar, konjektör ve stator sargısının yanmasına sebep oluyor.
    Tamiratı içim iki adet endüvi bilyesi, stator sargısı, konjektör ve diyotları satın aldık 40 TL işçilk karşılığında yaptık. Stator sargısı preste çıkarıldı ve değiştirildi, çok tamirci parçayı çıkaramadığı için komple değiştiriyor bu durumda bize maliyet olarak yansıyor.
    Eğer akünüz eski ise şarj tutma kapasitesini ölçtürün yoksa 2 akü parası tamir maliyeti ve bir yeni akü satın alma sonucu ile karşılaşabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.