Şimdi Ara

HERE Haritalar da elden gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • HERE Haritalar da elden gidiyor


     

    Nokia'nın mobil cihaz bölümünü Microsoft'a satmasının ardından elde kalan birkaç hizmet ile varlığını devam ettirmeye çalıştığını görmüştük. Kısa süre önce rakip platformlara da gelen HERE Haritalar bunlardan birisi. Ancak gelen haberler iyi değil. 




    Özellikle mobil cihaz bölümünün 7.2 milyar dolarlık satışı sonrasında Nokia zarar etmekten kurtuldu ve yaralarını yavaş yavaş sarmaya başladı. Kara geçmeyi de başaran şirket buna rağmen uzun vadeli borçlarından kurtulabilmiş değil. Firma şimdi elde avuçta ne varsa satmanın yollarını arıyor. 




    Firmadan gelen açıklamada borç yükünün altından kalkabilmek adına HERE harita hizmetini satma opsiyonlarının masaya yatırıldığı bildirildi. Bu amaçla Nokia bir mali danışman arayışlarına girdi ve HERE hizmetini iyi bir rakama elden çıkarmak istiyor. 




    HERE hizmetinin şu anki değeri 2.1 milyar dolar civarında. Yapılacak görüşmelerde bu fiyata veya üstüne alıcı bulursa Nokia için de nefes alma imkanı doğacak. Mobil cihaz bölümünün satışı ile böylece firmanın kasasına yaklaşık 9 milyar dolar girmiş olacak. 




    Tabi firmanın harita hizmeti için 2008 yılında Navteq'i 8 milyar dolar karşılığında satın almış olduğunu hatırlarsak aslında HERE hizmetinin çok düşük bir fiyata alıcı bulduğunu hesaplayabiliriz. Ancak Nokia'nın içinde bulunduğu mali durum nedeniyle 2.1 milyar dolar da iyi bir rakam olarak görülüyor. 




    HERE hizmeti ile hali hazırda Uber, bir ortaklık firması ve bir Alman otomotiv devinin ilgilendiği belirtiliyor. Satın alma görüşmelerinin ise en erken bu ay bitmeden başlayacağı tahmin ediliyor. 




    Eski adıyla Nokia Maps son kullanıcıya ulaşan ilk mobil harita hizmetlerinden birisi olması ile biliniyor. Bu bakımdan yılların tecrübesini barındıran hizmet bir dönem Google gibi rakiplerinden daha fazla beğeniliyordu. Ancak rakiplerinin hamlelerine karşılık veremeyince ve Nokia da pazar liderliğini kaybedince neredeyse azınlık durumuna düştü. Son dönemde diğer mobil platformlara göre optimize edilerek aradaki farkı kapatmaya çalıştı. Yine de hizmet pek çok konuda halen tercih edilen bir pozisyona sahip. 




    Şimdilik HERE hizmetinin akibetinin ne olacağı belirsiz. Hizmet halen kullanımda ancak Uber veya BMW gibi firmaların bünyesine katıldığında bağımsız bir hizmetten ziyade arka planda çalışan bir hizmet haline gelebilir.  

     

     








  • param olsaydı ben alırdım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.1 milyar demişler ama en son ne olur acaba ?
  • nerden nereye düştü adamlar

  • Çok iyi bir uygulama. Satın alan geliştirir umarım.

  • Ne yaptılar koskoca nokia ya..Daha dünde bir nokia yöneticisi itirafta bulundu,"iphone çıktığı zaman bittik" demişler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şirket tasfiye ye doğru gidiyor herhalde
  • Yazık oldu onca emeğe çalışmaya. İşte bunlar hep Symbian ve MeeGo ikilisinin terkedilip yerine Windows Phone'un seçilmesi ile oldu. Teşekkürler Elop!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunları zamanında gözlerini kibirle kapatmadan düşüneceklerdi. Kıyaget değiştirir gibi işletim sistemi değiştirdiler birçok konuda reform yerine ken bildiklerini okudular. Olanların kendilerini etkilemeyeceğini sandılar. Amaaa ne demişler ne oldum değil ne olacağım demişler...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    HERE giderse WP biter.

    WP'yi ayakta tutan tek uygulama. IOS'da bile yok böyle iyi bir navigasyon.

    Ta kendisi var zaten
    https://itunes.apple.com/app/id955837609

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arcimert here ücretsiz ve internet bağlantısı istemeden navihgasyon ve harita hizmeti veriyor. bi kere indiriyorsun tamamdır. karıştırma onlarla

  • Lumia 620 telefonumda sanırım tek hoşlandığım özellikti. ücretli uygulamadan farkı yok. sesli yönlendirmesi falan gayet güzeldi.
  • en son kaça bırakırlar acaba.GET ilanla sahibinde.com a koyarlarsa ben alabilirim.

  • sırf bu harita için zamanında akılı telefonların en akılsızı lumia cihaz kullandım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIMERIDER

    Ne yaptılar koskoca nokia ya..Daha dünde bir nokia yöneticisi itirafta bulundu,"iphone çıktığı zaman bittik" demişler.

    Nerede demişler acaba merak ettim, link var mı?
  • Koskoca Nokia'nın bi WhatsApp kadar değerinin kalmaması çok üzücü. Goole'ın harita servisinin yaygın olmasının tek sebebi Android'in yaygın olması. WP'de HERE çok güzel bi deneyim sunuyordu. Bence acele etmemeliler zira tekrar dan mobil pazara girmeye niyetleri varsa ellerinde ki önemli kozlardan birisi olacaktır HERE.

  • Okuyucu kalitesinin geldiği hale bak. Birisi param olsa ben alırım diyor, ötekisi get açsınlar diyor. İyi misiniz arkadaşlar? Böyle yorumlar yapmak için ne tüketiyorsunuz?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert1907

    Koskoca Nokianın bi WhatsApp kadar değerinin kalmaması çok üzücü. Gooleın harita servisinin yaygın olmasının tek sebebi Androidin yaygın olması. WPde HERE çok güzel bi deneyim sunuyordu. Bence acele etmemeliler zira tekrar dan mobil pazara girmeye niyetleri varsa ellerinde ki önemli kozlardan birisi olacaktır HERE.


    Ona bakarsan koca THY de bir whatsapp yapmıyor :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CoreXXX

    arcimert here ücretsiz ve internet bağlantısı istemeden navihgasyon ve harita hizmeti veriyor. bi kere indiriyorsun tamamdır. karıştırma onlarla

    Ne ile karıştırmayayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.